Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Vic Cash Game

Yannis X

Recommended Posts

Πριν 2 εβδομάδες στο Vic στο Λονδίνο στο 100 GBP min – 600 GBP max NLHE cash table (3-3 blinds) έπαιξα το ακόλουθο χέρι. Έχω :Kh :Ks και μιλάω τρίτος, κάνω raise σε 25 και δύο θέσεις μετά από μένα, ένας καλός (tight-aggressive) επαγγελματίας παίκτης με καθημερινή παρουσία στα cash games στο Vic, κάνει reraise σε 70. Έχω μπροστά μου 600 GBP και αυτός γύρω στις 700. Αποφασίζω να δω το flop χωρίς rereraise.

Flop: :Th :4h :6c

Check εγώ, bet 150 αυτός. Εδώ πιστεύω ότι είμαι μπροστά, νομίζω ότι έχει JJ, QQ, ή μπορεί να έχει και 2 κούπες (ΑΚ, ΑQ). Φυσικά μπορεί να έχει και άσσους και να είμαι πίσω. Δε νομίζω όμως ότι έχει κάτι αλλό πλην των παραπάνω χεριών.

Απόφαση 1: All-in, reraise, call ή fold;

Αποφασίζω απλά call και αν δε έχει άσσο ή κούπα το turn, (επειδή έχω παίξει πολλές φορές μαζί του στο παρελθόν) είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ποντάρει και θα πάω all-in ή θα τον δω άμα πάει αυτός all-in

Turn: :Ts

Check εγώ, περιμένοντας big bet ή all-in από τον αντίπαλο, όπως περίμενα πάει all-in και με καλύπτει

Απόφαση 2: Call all-in ή fold;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aν τα στακ μας ηταν αρκετά μεγαλύτερα(πράγμα πι8ανό σε ένα live game), 8α έκανα ένα reraise preflop,και σε περίπτωση all in του αντιπάλου μου 8α τα πέταγα.Δεν θα ήταν ούτε η 1η ούτε η τελευταία φορά που θα έχω πέσει σε ΑΑ έχωντας ΚΚ.....Υπενθιμίζω ότι παίρνω σαν πληροφορία το ότι ο παίκτης είναι tight aggressive.

1.Από την στιγμή που κάναμε απλό call preflop συμφωνω με το call σου

Όσον αφορα την 2η απαντηση,γιά εμένα είναι προφανής.

Απο τη στιγμή που έκανες call στο φλοπ προχωράς με τη λογική οτι δεν έχει ΑΑ,και δεν αλλάζει κάτι στο turn άρα κάνεις call και στο all in του.

Η απόφαση 2 για μένα, ξέροντας τόσα καλά το συγκεκριμένο παίκτη, ήταν σίγουρα πιο εύκολη από την απόφαση 1

Η απόφαση 1 όμως ήταν η σωστή;

Η δυσκολία πάντα είναι να βρεθεί η λεπτή ισορροπία μεταξύ του:

-Πιστεύω ότι είμαι μπροστά και δε θέλω, πηγαίνοντας all-in, να διώξω τον αντίπαλο (ώστε να του πάρω περισσότερα) και

-Μην παρακάνω slowplay και του κάτσει κανένα runner runner και χάσω

Η απόφαση να μην κάνω reraise all-in στο flop ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη

Ας περιμένουμε λίγο να ακούσουμε τις γνώμες λένε και κάποιον άλλων και θα αποκαλύψω τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια

Αν πιστεύεις ότι κυνηγα τις κούπες είναι σωστη η απόφαση σου γτ αν κάνεις all in του δίνεις τα odds να κάνει call αν έχει flush draw,ενω αν κάνεις all in sto turn δεν του δίνεις τα odds να κυνηγήσει το χρώμα.

Στο flop θα ειχα κάνει reraise στα 450. Στην ουσία ο αντίπαλος δεν εχει αλλη επιλογή απο το fold ή το allin και εσυ φυσικά το call εν συνεχεία.

Βασικά σπάνια κάνω call (μόνο raise ή fold) και ακόμα πιο σπάνια αφήνω αποντάριστο (κανω check) ενα τέτοιο flop me KK στο χέρι.

Βεβαια αυτο εχει να κάνει με το preflop παιχνίδι. Εαν δεν κάνεις re-re-raise preflop στο re-raise του αντιπάλου του αφήνεις την αίσθηση της υπεροχής στον αντίπαλο (κρύβεις το χέρι σου)B) κάνεις check κάνει το c-bet και τον γυρνάς.:) Απλά πράγματα.

Υ.Γ. Με τον Γιάννη δεν επαιξα στην Γευγελή αλλα ετυχε να ειμαι στο τραπέζι σε κανα-δυο παρτίδες του και ειδα οτι ειναι καλός παίκτης, αλλα χάνει λίγο στην επιθετικότητα.

san paidi na po kai go ti gnomi mou mias kai mas ti zitaei o filos..opos to skeftomai ta endexomena einai ta eksis..proton oti pigainei gia xroma-kano call,deyteron oti exei ena kalo xarti gia ksekinima(kata tin prosopiki mou apopsi apo loze enniara mexri loze assous ή asso kai kati megalo apo bale kai pano se koupes-mono apo loze assous xano,aksizei na kano call kai triton oti o antipalos exei paiksei mplofa eks arxis me xarti pou kaneis de mporei na kserei..(pragma spanio se tetoius paixtes alla thats poker...)-opote logika eimai kaliteros kai pali kano call..einai mia poli diskoli periptosi alla me basi ti skepsi mou gia to xarti tou kai basi oti eixa balei arketa lefta sto pot tha ekana to call..safos iparxei kai to endexomeno na exana alla aytes einai katastaseis pou diskola apofeygeis(pou sti sigkekrimeni periptosi prepei na mpeis kai oxi na bgeis apo to kolpo,,gia mena panta)elpizo na pigaine gia to xroma na tou to bgale kai na sou bgale to foul(arrosto alla oraio)..ayta ta liga..:laugh: geia xara...

Diafwnw me to aplo call prin to flop. Ektos theshs apenanti se kalo paikth einai lathos

An, lew an, apofasiseis kapoies fores na to kaneis tote prepei 100% na kaneis check-raise se kalo flop. Ayto to flop einai poly kalo. Mporei na tou fanei to c-r sou semi-bluff klp kai na se plhrwsei me polla hands

Telika paizontas toso passive, ektos theshs me kalo paikth h katalhksh einai anamenomeh:

Briskesai strimwgmenos na pareis mia poly dyskolh apofash xwris na exeis arketes plhrofories kai -poly shmantiko- exontas kanei underrepresnt to fyllo sou

Tha ekana call sto turn giati den kanei represent polla isxyra hands (spania exei 66, AT logw preflop, isws TT h AA) alla sigoura den eimai xaroumenos na brethw sth thesh na kanw call ena megalo bet apo ena tight paikth

Το γεγονός ότι ο παίκτης αυτός είναι tight aggressive με ωθεί να κάνω underrepresent το φύλλο μου. Άμα κάνω rereraise preflop, στην καλύτερη θα κάνει call (αν όχι fold χάνοντας 70) τα 125-150 και θα πάει μάλλον πάσο στο flop, αφού θα έχω πάει all-in πρώτος (με τα stack που έχουμε στο συγκεκριμένο χέρι)

Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως έπρεπε να κάνω:

1. Reraise all-in στο flop. Μάλλον θα έκανε call άμα πίστευε ότι έκανα semi-bluff αλλά ακόμα φοβάμαι την κούπα ή τον άσσο στο turn, άρα για να νοιώσω πιο σίγουρος για το all-in προτιμώ να δω το turn.

2. All-in στο turn πρώτος. Αυτό μάλλον ήταν και το λάθος μου, δεν ήρθε ο άσσος ούτε η κούπα, έπρεπε να πάω all-in στο turn πρώτος. Δύσκολα ο αντίπαλος μου θα με δει εδώ, ακόμα και με κούπες.

Αυτό που θέλω να μοιραστώ και με τους υπόλοιπους επισκέπτες του forum είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι ήρθε στο river και ποιος κέρδισε, πόσα κτλ, αλλά αν σε κάθε απόφαση κάναμε τις σωστές επιλογές με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Όλοι, σε ένα βάθος χρόνου, έχουμε τύχη 5/10.

Eida ksanato hand kai thn prwth fora den proseksa oti htan 3/3

Dhl ekanes preflop raise 8xBB?

S'ayth thn periptwsh den exeis kanei underrepresent katholou to hand sou kai me ton tropo pou paizeis kai an o antipalos einai kalos tote spania tha deis kati allo ektos apo AA

Απόφαση 1.

Call (Αν είσαι πίσω θα χάσεις λιγότερα, αν είσαι μπροστά θα κερδίσεις περισσότερα σε αυτές τις καταστάσεις).

Απόφαση 2.

Call (είναι ισοπίθανο να κρατάει AA ή QQ)

Έκανα σχετικά γρήγορα το call, η δύσκολη απόφαση για μένα ήταν η 1, το αν θα έκανα δηλαδή reraise ή απλά call στο flop.

To river ήταν το :5h και μου έδειξε :Ah :Qh

Πολύ πιθανόν, άμα έκανα all-in πρώτος στο turn ,πάλι να τα έβλεπε, παρόλα αυτά όλα τα λεφτά μπήκαν όταν ήμουνα περίπου 75% μπροστά απέναντι σε έναν tight επαγγελματία παίκτη

Όσον αφορά το X8 raise preflop, σε ένα live cash παιχνίδι που οι αντίπαλοι έχουν περίπου 200 BB ο καθένας, το να κάνεις Χ3 raise με ρηγάδες είναι σα να κάνεις απλό call, θα σε δουν οι μισοί παίκτες. Το Χ3 raise έχει νόημα σε τουρνουά, όχι σε deep stack cash game με αρκετούς loose παίκτες.

Yannis X έγραψε:

Έκανα σχετικά γρήγορα το call, η δύσκολη απόφαση για μένα ήταν η 1, το αν θα έκανα δηλαδή reraise ή απλά call στο flop.

To river ήταν το :5h και μου έδειξε :Ah :Qh

Πολύ πιθανόν, άμα έκανα all-in πρώτος στο turn ,πάλι να τα έβλεπε, παρόλα αυτά όλα τα λεφτά μπήκαν όταν ήμουνα περίπου 75% μπροστά απέναντι σε έναν tight επαγγελματία παίκτη

Όσον αφορά το X8 raise preflop, σε ένα live cash παιχνίδι που οι αντίπαλοι έχουν περίπου 200 BB ο καθένας, το να κάνεις Χ3 raise με ρηγάδες είναι σα να κάνεις απλό call, θα σε δουν οι μισοί παίκτες. Το Χ3 raise έχει νόημα σε τουρνουά, όχι σε deep stack cash game με αρκετούς loose παίκτες.

Απαίσιο παίξιμο ο τύπος. Ελπίζω να του πήρες τα λεφτά του.

Το Χ3, Χ4 είναι ιδανικό raise preflop και για cash με 200ΒΒ. Αν βέβαια υπάρχουν αρκετά fishes στο τραπέζι που κάνουν call 8XBB τότε αλλάζεις τακτική.