safesteps Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Παραθέτω την παρακάτω παρτίδα προς ανάλυση και όχι ως badbeat story.Παρτίδα T4-60313541-20, Ξεκίνησε σε 8/2/2008 8:24 μμ (EST)Tραπέζι 'Mombasa': 30-30 No Limit TEX (TournamentChips)Θέση 0: --jorge-- (1.930 σε chips) Θέση 1: uczud7yt (1.700 σε chips) Θέση 2: lorenz14 (1.020 σε chips) (επάνω στο κουμπί)Θέση 3: radio70 (995 σε chips) Θέση 4: bronteflyers (1.340 σε chips) Θέση 5: vitapur (1.405 σε chips) Θέση 6: The Miollnir (1.220 σε chips) Θέση 7: chappi18 (2.680 σε chips) Θέση 8: howieman85 (1.115 σε chips) Θέση 9: safesteps (1.595 σε chips) *** Γύρος πονταρίσματος blind *** : radio70 : Βάζω blind (15)bronteflyers : Βάζω blind (30)Μοιράστηκε σε safesteps: :Qc Μοιράστηκε σε safesteps: :Qd *** Πριν το flop *** : vitapur : ΠάσοThe Miollnir : Πάσοchappi18 : Ποντάρισμα (100)howieman85 : Πάσοsafesteps : Ρελάνς (300)--jorge-- : Πάσοuczud7yt : Πάσοlorenz14 : Πάσοradio70 : Πάσοbronteflyers : Πάσοchappi18 : Τα βλέπω (200)*** Flop *** : :5d :3c :Jc chappi18 : Ντούκουsafesteps : Ποντάρισμα (500)chappi18 : Τα βλέπω (500)*** Turn (τέταρτο φύλλο) *** : [ :5d :3c :Jc ] :Kd chappi18 : Ντούκουsafesteps : Ποντάρισμα (795)safesteps : Τα ρέστα μου (795)chappi18 : Τα βλέπω (795)safesteps : Επίδειξη φύλλωνchappi18 : Επίδειξη φύλλωνΜοιράστηκε σε chappi18: :Kc Μοιράστηκε σε chappi18: :Ah *** River (τελευταίο φύλλο) *** : [ :5d :3c :Jc :Kd ] :8h *** ΠΕΡΙΛΗΨΗ ***Pot: 3.235 | Rake: 0Board: [ :5d :3c :Jc :Kd :8h ]--jorge-- έχασε 0 uczud7yt έχασε 0 lorenz14 έχασε 0 radio70 έχασε 15 bronteflyers έχασε 30 vitapur έχασε 0 The Miollnir έχασε 0 chappi18 στοίχημα 1.595, συλλέχτηκε 3.235, καθαρό 1.640 Δείχνει [ Kσπ Aκπ ] (ζεύγος από ρηγάδες)howieman85 έχασε 0 safesteps έχασε 1.595 Δείχνει [ Qσπ Qκρ ] (ζεύγος από ντάμες)Θεωρώ δεδομένο σε αυτό το σημείο (και όχι εκ του αποτελέσματος φυσικά) ότι το all in στο turn είναι λάθος παίξιμο. Έχω όμως καλά επιχειρήματα γι αυτό. Ο κύριος προβληματισμός μου όμως δεν είναι στο all in μου αλλά στο flop bet. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Ανοίγει από early position με 3,3xbb και κάνω εύλογα reraise επειδή δεν θέλω να δώσω odds στους πίσω μου να δουν flop με μέτρια φύλλα. Αν φάω reraise πετάω τις ντάμες και ησυχάζω. Θά 'χω ακόμη 1.295 να συνεχίσω. Όσο για το ποσό του raise δεν θέλω να γίνω από τώρα pot committed βάζοντας περισσότερα, ούτε όμως και να κάνω min raise στα 170 ή στα 200. Έτσι καταλήγω σε x3 του bet του. Παρένθεση εδώ: Το τραπέζι είναι ιδιαίτερα tight θά 'λεγα για early stages (φαίνεται και από τα stacks), δεν έβλεπες εύκολα δηλαδή πολλούς limpers στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο που τα blinds ήταν 10/20. Έχουμε παίξει λίγη ώρα στο 15/30, συνολικά δηλαδή περίπου 20 λεπτά. Το τουρνουά είναι 50+4, δεν είναι πολύ ακριβό αλλά δεν είναι και της μαρίδας. 186 παίκτες συμμετέχουν συνολικά. Είμαστε οι αρχικοί 10 που ξεκίνησαν το τραπέζι. Κλείνει η παρένθεση. Πηγαίνουν όλοι πάσο, κάνει ο αρχικός raiser το call και έχουμε ένα ευνοϊκότατο flop + position. Κάνει check και ποντάρω 500 (θα επανέλθουμε σ' αυτό). Κάνει call και σκάει ρήγας. Μετά το call τον έχω σε draw για σπαθιά ή AJ ή με έχει παγιδεύσει με JJ ή ακόμη και με ΚΚ ή ΑΑ, αλλά δεν είναι εδώ το θέμα. Στο turn λοιπόν κάνει check ξανά και αποφασίζω all in για τους εξής λόγους (εννοείται ότι δεν πιστεύω να έχει ρήγα αλλιώς δεν θα πόνταρα): πιστεύω ότι είμαι ακόμη μπροστά (δεν μπορώ δηλαδή να πιστέψω ότι έκανε call στο flop με Κx, εκτός και ήταν ΚJ και άρα την πάτησα, αλλά από την άλλη, με KJ δεν θά 'πρεπε νά 'χει δει flop μετά το reraise μου. Αν το turn ήταν Α θα είχα πάει check), δεν θέλω να δει άλλο φύλλο χωρίς να πληρώσει καθώς υπάρχουν πολλά draws πια κάτω και, το κυριότερο, αν πάω check και μου ποντάρει στο river, ακόμη και αν είναι αδιάφορο όπως και ήταν, του δίνω folding equity στο πιθανό bet του αφού έδειξα αδυναμία στο turn. Αν πάλι δεν πάω all in όσα και να ποντάρω θα είναι πολύ λίγα για το pot που υπάρχει ήδη στα 1645. Άρα, αποδεικνύεται ότι δεν έχω αρκετά για να κάνω παιχνίδι στο turn όπως θά 'θελα και μάλλον γίναμε pot committed από το flop bet χωρίς να το καταλάβουμε παρόλο που διατηρούμε ακόμη το μισό μας stack αυτή τη στιγμή.Ας δούμε το flop bet. Το pot είναι στα 645 και κάνει check. Αν βάλω λιγότερα από 500 (πόσα όμως; ) του δίνω odds για draws (στα 400 πάλι δεν έχει τα odds να καλέσει αλλά οριακά μπορεί -μην πείτε ότι επειδή κρατάω :Qc μειώνονται τα outs που έχει. Ας υποθέσουμε ότι κρατάω :Qh ) και από την άλλη το all in δεν είναι σωστό (ή είναι; νέα παρένθεση: ο Σκλάνσκυ λέει ότι παίζουμε νικηφόρα όταν παίζουμε όπως θα παίζαμε αν βλέπαμε τα φύλλα του αντιπάλου μας. Αν έβλεπα το AK του θά 'κανα πάλι το ίδιο bet στα 500, καθώς δεν θέλουμε να δει άλλη κάρτα και με 500 πιστεύω ότι θα πάει πάσο. Με all in, από τη στιγμή που με υπερκαλύπτει, μπορεί να του δώσω την εντύπωση ότι αστόχησα και να κάνει το call με ΑΚ πιο εύκολα). Πόσο λοιπόν είναι το σωστό bet στο flop;Άρα: παίχτηκε σωστά από μέρους μου και απλώς επιβραβεύτηκε το λάθος call του στο flop, οπότε gg και πάμε για το επόμενο, ή υπάρχει λάθος στο flop bet; Αν δεν υπάρχει λάθος στο flop bet, τότε τι κάνουμε στο turn; Παράθεση
Yannis X Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Thewrw swsto to bet sou preflopAn ekanes ena lathos einai oti eprepe na pas all-in sto flop. Pontareis 500, pou einai sxedon to miso sou stack, enantion enos paikth pou exei alla 2380.O antipalos sou mallon tha dei kai to turn gia 500 me polla fylla, borei akoma kai me KQ, J10 ktl. Eprepe na pas all-in sto flop kai ama se evlepe tote tha ekane autos to lathos aneksarthtou apotelesmatos. Twra to call tou gia 500 den einai toso lathos, sto myalo tou borei na exeis kai esy AK, AQ, QQ, opws epishs borei na pistevei oti to turn tha erthei spathi kai exontaw to riga spathi na kanei runner runnerTo xeri auto, dhladh overpair sto flop apo enan paikth kai 2 overcards sto flop apo ton antipalo parousiazete poly syxna kai an to bet einai sxetika 'fthno' gia ton paikth me ta overcards sto flop, tha dei polles fores to turn Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Afou egine preflop raise kai reraise otan ftanete sto flop prepei na anarwtitheis ti xeirotera hands mporei na kanei call o antipalos mou kai posa einai ayta se analogia me ta hands pou xanw (AA,KK,JJ)An einai ena axrhsto fish opws edw pou kanei call me AK tote profanws kane bet 100% sto flop.An epaiza me poly kalo antipalo KAI megalytera stacks tote tha ekana check sto flop Παράθεση
Stratos Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Εγω πιστευω το call του για 500 ειναι παρα πολυ λα8ος.Αφου έχει δεχτει raise preflop , το πιθανο range του αντιπαλου του ειναι 1010,JJ,QQ,KK,AA,AK,AQ,αντε και AJ(λογω του οτι ειναι early stage οπου οι παικτες τεινουν να κανουν raise με πολυ καλα φυλλα ενω με τα μετρια αρεσκονται στο call) . Απο αυτα τα φυλλα μονο το AQ κερδιζει,οποτε ξερει οτι ειναι πολυ πίσω και σε περιπτωση που το turn δεν ειναι Ασος ή Ρηγας μαλλον 8α αντιμετωπισει ενα all in bet. Τα λαθη που βρισκω ειναι:το πρωτο το οποιο το αναφερεται κι εσεις ειναι το flop bet.Για cash ή για late stage δεν ειναι λαθος αλλα στα early stages εγω προτιμω να παιζω πολυ επιθετικα τα καλα φυλλα γιατι κυκλοφορει πολυς σολομος και δεν καταλαβαινουν απο pot odds και τα λοιπα. Οποτε αν καποιος 8ελει να μου δωσει bad beat, θα πρεπει να το πληρωσει πολυ ακριβα. Το δευτερο λάθος ειναι οτι πιστευεις πως ο αντιπαλος παιζει σωστα και οτι δε θα εκανε call στο flop με ΑΚ ή preflop με KJ. Ο σολομος φιλε μου εχει την ιδιοτητα να κολυμπαει κοντρα στο ρευμα και ετσι ειναι λιγο απροβλεπτη η θεση που βρισκεται. Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Πιστεύω ότι το παίξιμό σου ήταν πολύ καλό άσχετα με το αποτέλεσμα. Καταρχήν στο flop το χέρι σου ήταν χέρι για allin. Το ποντάρισμα των 500 ήταν καθαρά για λόγους valuebetting. Μετά το turn ότι και να έκανες θα ήταν σωστό. Το allin απ την άποψη ότι βάζεις χρήματα που ούτως η άλλως θα μπορούσες και θα ΗΘΕΛΕΣ να έχεις βάλει απ το flop άσχετα με το τι θα έβγαινε. Επίσης σωστό θα ήταν και το fold. Εξαρτάται απ΄το "risk appetite" που έχεις ή αλλιώς την "όρεξη για κίνδυνο". Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Πιστευω το επαιξες σωστα.Το πονταρισμα σου ηταν μια χαρα απλα ο ατνιπαλος ηταν τραγικος.Αν ηθελε με το ζορι να παιξει το ακ του επρεπε να σου γυρισει all in preflop στε να δει 5 φυλλα.Με τι νομιζε οτι του εκανες reraise preflop δηλαδη ωστε να διακαιολογει το call στο φλοπ.Μια χαρα επαιξες με τετοιους αντιπαλους ομως δεν υπαρχει λογikh Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 holdemgr έγραψε:Afou egine preflop raise kai reraise otan ftanete sto flop prepei na anarwtitheis ti xeirotera hands mporei na kanei call o antipalos mou kai posa einai ayta se analogia me ta hands pou xanw (AA,KK,JJ)An einai ena axrhsto fish opws edw pou kanei call me AK tote profanws kane bet 100% sto flop.An epaiza me poly kalo antipalo KAI megalytera stacks tote tha ekana check sto flopΚαταλαβαίνω τι λες, αλλά σε τέτοιο flop και με position θα του δώσω free card? Παράθεση
arourel Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου, 2008 to reraise preflop htan swsto,eprepe omws sto flop na pas all in kai na stamathseis ekei thn partida..opws vlepeis sta early stages yparxoun polla fish ta opoia den upologizoun oute kan ta pot odds,opote se ena wraiotato all in se periptwsh call tha hsoun kai 75% favourite. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου, 2008 safesteps έγραψε:Καταλαβαίνω τι λες, αλλά σε τέτοιο flop και με position θα του δώσω free card?Mh biazesai na baleis to free card sth eksiswsh.Ti hands exei sto range tou pou mporei na epwfelithoun apo free cardAK (oxi spathia) 6 outs, AJ 5outs, AQ/KQ 3outs kai to :Ac:Kc Apo th mia einai mikro meros toy range tou kai me mikres pithanothtes na epwfelithoun apo to free cardApo thn allh otan ta stacks einai megala se sxesh me ta lefta sto pot, s'endiaferei pio poly na prostatepseis to stack sou ki oxi ta lefta tou pot.An kaneis bet kai kanei call tote synithws eisai pisw me bash to range enos kalou paikth. Dhl megalwneis to pot kai ara ginesai pio pot committed me adynamo fyllo.An kaneis check tote kaneis pot control kai deixenis weak kai pithanon na se mploffarei h na kanei call me asthenes fyllo klp klp Παράθεση
alexisk10 Δημοσίευση 30 Μαρτίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 30 Μαρτίου, 2008 pedia tha ithela tin gnomi sas gia to pe3imo pou ekana tou parakato xeriou? ego pistevo oti to epe3a metria, ixa ipologisi ta outs m gia flush kai itan 9 out kai ixa kai 2outs Queens kai 2outs Aces gia 2 pairs or 3 of a king avta apo mena. anameno ta sxolia sas gia to pe3imo tou xeriou m kai gia ti theoria pou anafera pio pano..?Hand #22133684, Hold'em, 6 players Table: Tournament 77734 24 (TRN) thegattuso start position: 970 dappfaier start position: 18738 Melyo92 start position: 5315 aL3x15 start position: 4105 Fullos2 start position: 1840 Pablook start position: 9545 hand start time: 3/29/2008 4:46 PM Pablook posts small blind (75) (thegattuso) posts big blind (150) aL3x15 is dealt down [Qs As] dappfaier calls (150) Melyo92 folds aL3x15 raises to (300) Fullos2 folds Pablook folds (thegattuso) folds dappfaier calls (300) flop: [3s Ks Ac] dappfaier bets (300) aL3x15 raises to (600) dappfaier raises to (1650) aL3x15 calls (1650) turn: [9d] dappfaier bets (1200) aL3x15 raises to (2155) and is all-in dappfaier calls (2155) dappfaier is refunded (0) dappfaier shows [Kd 3c] aL3x15 shows [Qs As] river: [Qd] dappfaier shows [Kd 3c] aL3x15 shows [Qs As] aL3x15 wins (8435) thegattuso end position: 820 dappfaier end position: 14633 Melyo92 end position: 5315 aL3x15 end position: 8435 Fullos2 end position: 1840 Pablook end position: 9470 Παράθεση
Recommended Posts