Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Όπως λέει και η λαίδη Άντζελα...

Πρώτη φορά ποστάρω εδώ, και θα γράψω για ένα χέρι που πολύ με στεναχώρησε. Φαντάζομαι ότι στην παρτίδα που θα περιγράψω το σφάλμα είναι αποκλειστικά δικό μου και δεν οφείλεται σε ατυχία. Μια όμως και είμαι σχετικά άπειρος (παίζω 4 μήνες μόνο) το γράφω για να ακούσω κανένα σχόλιο και να καταλάβω που έσφαλα.

Παίζω χθες στο Poker.gr(ongame) σε τουρνουά semi-turbo (6λεπτα Blind intervals) που δίνει 5 εισιτήρια για το GT που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο τουρνουά της πλατφόρμας και κάτι ψιλά από χρηματικά έπαθλα σε άλλους 15. Το τουρνουά είναι rebuy για την πρώτη ώρα και έχει και add-on. Από τους 490 που ξεκίνησαν χάρη σε διαβολική εύννοια της τύχης έχω βρεθεί στα λεφτά και μάλιστα στο FT. Διαβολική εύννοια όχι γιατί έπιανα καλά χαρτιά (σε 160 χέρια δεν έπιασα ζευγάρι μεγαλύτερο του 99) αλλά γιατί κέρδισα αν δεν κάνω λάθος 5 ή 6 coin-flips ή χειρότερα (~40%-55%).

Ειδικά στο FT που μπήκα short-stack, κέρδισα με :3s :6s vs :Ad :Th όταν το ταμπλό έβγαλε 3 μπαστούνια! :P Επίσης στο προτελευταίο χέρι έπαιξα ρέστα με Κ10 off και κέρδισα στο showdown τον chipleader που είχε AQ όταν στο flop έσκασε ρήγας. Για να μην τα πολυλογώ στο χέρι υπό συζήτηση η position είναι με 7 παίκτες να παραμένουν:

Seat 1: maj-gr ($221,556 in chips)

Seat 2: sly92 x ($109,824 in chips)

Seat 3: D.I.X.O.N ($216,216 in chips)

Seat 6: 2acesrob ($311,219 in chips)

Seat 7: durkness ($63,008 in chips)

Seat 9: alextine1 ($407,166 in chips)

Seat 10: Borax Bill ($415,511 in chips)

Borax Bill posts blind ($30,000), maj-gr posts blind ($60,000)

Φαίνεται να είμαι εντάξει προσωρινά παρά τα blinds που έρχονται. Στο ΒΒ μου πιάνω:

:8h :8d

Και οι 5 πάνε πάσο ενώ το SB που τώρα είναι ο chip-leader κάνει call τα άλλα 30k. Τώρα?

Πριν αποφασίσετε, λίγα λόγια για τον Borax: στα 20 χέρια που τον έχω δει στο FT δεν μου φαίνεται να ξέρει τι κάνει. Ξεκίνησε ως chip leader, στα μισά χέρια είχε φτάσει 8ος στους 8, και ξαναπήρε το lead παίζοντας πολύ επιθετικά και χωρίς να δείξει φύλλα, όταν στο προηγούμενο χέρι καταχέριασα τον alextine1. Ειδικά σε μια παρτίδα έδειξε πόσο ψαρούκλα είναι όταν (πάλι οι 2 μας στα blinds) και με τον sly92 x να παίζει ρέστα shortstacked έκανε call με Α6 κι έκανα call με AJ. Στο φλοπ ΚΚ6 και αντί να το πάει όλο με check μπας και αποκλείσουμε τον 7ο, μου 'παιξε ρέστα και πήγα πάσο. Turn A και river 5, και το short-stack δείχνει Α10 και τα παίρνει (αφού το 6άρι του είναι το kicker πια) ενώ εγώ θα τον είχα αποκλείσει. Τώρα αν δεν είναι ψαρούκλα, θα παίζει κολλεγιά με τον sly...

Τέλος πάντων, πίσω στα 8άρια μας. Τι κάνουμε? Ρέστα ή check? Με δεδομένα αυτά που είχα δει ήδη, θεώρησα ότι τα πιθανότερα φύλλα του είναι Α ή Κ με μικρό kicker. Με φύλλα του στυλ Α10+ ή Κ10+ ή με μικρό ζευγάρι θεώρησα ότι θα έκανε raise, ενώ με 9-9+ θα έκανε μεγάλο raise (ειδικά με AA, KK ,QQ που είναι και πολύ ενδιαφέρον το call με δεδομένη την αναλογία των stack, θα τον έκοβα ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να τα'χει). Αποφάσισα το check, δεδομένου ότι τον έκοψα για κακό παίκτη που θα καταλάβω το παιχνίδι του post-flop, και δεδομένου ότι έχω πλεονέκτημα θέσης στην παρτίδα ενώ αν τον είχα κατατάξει στους επικίνδυνους αντιπάλους θα έπαιζα all-in ελπίζοντας να πάει πάσο.

Φλοπ:

:2c :9c :9s

Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να προσδιορίσω ενθουσιάστηκα με το φλοπ αυτό. Καταλαβαίνω ότι ο ενθουσιασμός ταιριάζει περισσότερο αν το :2c ήταν το :8c αλλά δεν μπορώ να κρύψω την υπεραισιόδοξη φύση μου :whistle: Μάλλον και η εύννοια που είχα μέχρι εκείνο το σημείο βοήθησε. Ο αντίπαλος κάνει check και πια η πεποίθηση ότι έχει Αx ή Kx έχει γίνει σιγουριά. Ας κάνω ένα bet, λέω με το φτωχό μου το μυαλό και σπρώχνω half the pot και περιμένω να ακουστεί το γκλινγκλον από την επικράτηση και το μάζεμα των μαρκών. Αντίθετα ακούγεται ο ήχος με τα πολλά κέρματα καθώς ο αντίπαλος ποντάρει 200k στα 60 μου. Όπα... Ψυχρολουσία και ανασυγκρότηση στο λιγοστό χρόνο που έχω στη διάθεσή μου (είναι δυνατόν αλήθεια, ούτε μια φορά να μην μπορείς να σκεφτείς στο online τουρνουά και μέσα σε 30'' να κρίνεις και τις πιο δύσκολες καταστάσεις?)

Εν κατακλείδι, ο αντίπαλος έχει (νομίζω) μεγάλο ζεύγος 1%, μικρό ζεύγος 20%, Α ή Κ ή Q με το 2 άλλο ένα 20%, το 3ο 9άρι 50% και τα υπόλοιπα δεν έχει επαφή και θέλει να με ψαρώσει. Τα pot-odds λένε ότι στο 23% έχω παίξει καλό στοίχημα κι εκείνη την ώρα πιστεύω ότι αν πάω πάσο θα βρίσκομαι σε πολύ δυσχερή θέση με το small-blind στην επόμενη και το επόμενο επίπεδο σε 3 χέρια.

Φαντάζομαι ότι σας κούρασα. Ο αντίπαλος είχε :

:Qc :9d

και τα υπόλοιπα 2 φύλλα δεν έβγαλαν κανένα από τα 2 outs μου και την ήπιαμε στο παρά-bubble. Τι γνώμη έχετε;