marios_521 Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Έχω εδω και καιρό κάποιες απορίες σχετικά με την κερδοφορία στο πόκερ...Συνήθως όταν κάποιος αναφέρεται στο θέμα θέτει το 1-2 ΒΒ/100 ως μια κανονική έως πολυ καλή απόδοση.Δηλαδή αν παίζω σε επίπεδο 1-2 NL πρέπει να "αναμένω" κέρδος δυο - τρια δολάρια την ώρα; (αν ειμαι κερδοφόρος παίχτης ε?)Και δηλαδη... αν έχω bankroll 4000 δολάρια για να παίζω όπως είναι κοινως αποδεκτό με ασφάλεια σε αυτο το επίπεδο.... είναι ρε παιδιά απόδοση να ξυπνάω το πρωι με 4000, να ρισκάρω, να αγχωνομαι και να κοιμάμαι το βραδυ με πχ 4005 ??Και καλά αν ήταν σταθερή η απόδοση.. αλλά και να κινδυνεύω να τα χάσω κιόλας;Μήπως δεν έχω καταλάβει καλά;Εγω προσωπικά είμαι ενας very low stakes παιχτης. Παιζω με 10 ή 20 δολλάρια buy in. Είμαι "χασούρης" βεβαια αλλά θεωρώ ότι φταίει η πειθαρχεία μου και η κάποια αγάπη μου για το αλκοολ. Μπορω δηλαδη να καθομαι σε τραπέζι με 10 δολάρια και να φευγω με 15-20. Πολύ ανετα. βέβαι το πιό πιθανο είναι να χασω δουλειά μιας εβδομαδας σε 3 παρτίδες, αλλα σε αυτο θα αναφερθω σε λίγο. Κερδίζω λοιπόν καποια ποσάκια που είναι μακριά απο το 1ΒΒ/100 ή εστω 1-2 ΒΒ ανα ωρα.Επειδή λοιπον θέλω να κάνω μια κατάθεση 200-300 δολαρίων στο everest με σκοπό να ακολουθήσω τους κανονες που έθεσα μετα απο την οποια εμπειρια εχω μεχρι τώρα... και πιστευω θα παω καλα... θέλω να ρωτήσω...- Είναι τα κέρδη μου, που ανέφερα πλασματικά;- Τι αποδοση μπορεί να έχει ένας μεσος παίχτης που δεν χάνει σε ενα τραπέζι 0,50-1 ? - Με ποσα λεφτά παραπάνω ρε παιδια κοιμάται ένας καλος ερασιτεχνης παίχτης καθε βράδυ που έπαιξε 2 ωρες και εχει bankroll 4000 ??Πειτε μου σας παρακαλώ!Ευχαριστω! Παράθεση
moderator Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Γεια σου marios_521, τις απορίες σου θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω "κλασικές" ενός αρχάριου παίκτη, με την έννοια ότι οι περισσότεροι στις αρχές της ενασχόλησης με το παιχνίδι είχαμε πάνω-κάτω παρόμοιους προβληματισμούς..Το ποστ του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε μερικά πολύ κρίσιμα για τους νέους παίκτες θέματα.Καταρχήν, το θέμα πειθαρχία στο παιχνίδι και tilt είναι ουσιώδες. Θεωρείς ότι παίζοντας για 10-20 δολάρια δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά το παιχνίδι που κάνεις και για αυτό σκοπεύεις να κάνεις κατάθεση 200-300 δολάρια ? Δηλαδή πιστεύεις ότι αν όντως αποφασίσεις να παίξεις στα σοβαρά δεν πρόκειται όπως λες ο ίδιος "να χάσεις δουλειά μιας εβδομαδας σε 3 παρτίδες" ?Αυτό είναι πολύ κρίσιμο. Πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ στο κομμάτι του αυτοελέγχου, αφού έχεις εντοπίσει στον εαυτό σου αυτή τη βασική αδυναμία στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνεις κερδισμένος παίκτης αν τιλτάρεις εύκολα. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να το πάρεις απόφαση να γίνεις εντελώς αναίσθητος, παχύδερμο. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι αν έπαιξες σωστά την πάσα και τίποτε παραπάνω.Τώρα ας προχωρήσουμε στο "πόσα μπορεί να κερδίζει ένας καλός παίκτης"...Το 1/2 ΒΒ ανά ώρα είναι ένας κανόνας που αναφέρεται στο limit πόκερ. Στο no limit τα κέρδη και η χασούρα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα.Επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι αυτά τα νούμερα αφορούν στο λογαριασμό που θα κάνεις στο τέλος μίας μεγάλης χρονικής περιόδου, τουλάχιστον ενός μήνα αν παίζεις σε καθημερινή βάση. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να κάθεσαι κάθε φορά στο τραπέζι και να κερδίζεις το ποσό που θεωρείς ότι κερδίζεις κατά μέσο όρο. Σε μερικά sessions θα χάσεις την κάβα σου, ενώ σε άλλα θα τη διπλασιάσεις κοκ..Όχι μονο ο "καλός ερασιτέχνης παίκτης" όπως λες, αλλά ούτε και ο "καλύτερος επαγγελματίας παίκτης" δεν κοιμάται κάθε βράδυ με κέρδος!! Σε διαβεβαιώ ΄ότι υπάρχουν βραδιές που δεν κοιμάται καθόλου από τη χασούρα... :laugh: :laugh: Και για να μην πλατειάζω παραπάνω: Τα ερωτήματα που θα πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου και θα πρέπει να σε απασχολούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι το πόσα χρήματα μπορείς να κερδίζεις από το πόκερ ανά ώρα.Είναι τα εξής:Μπορώ να βελτιώνω το παιχνίδι μου καθημερινά;Μπορώ να εντοπίσω ποια είναι τα λάθη μου;Έμαθα κάτι από το σημερινό μου παιχνίδι;Πως αλλιώς θα μπορούσα να παίξω εκείνο το hand που μου στοίχισε τη μισή κάβα;Μήπως θα μπορούσα να βγάλω παραπάνω χρήματα από εκείνη την παρτίδα;Βελτιώνοντας το παιχνίδι σου καθημερινά, και κρατώντας επιμελές αρχείο (αν δεν χρησιμοποιείς PokerTracker, PokerOffice κλπ), θα μπορείς να παρακολουθήσεις την πρόοδο που κάνεις και ποια είναι τα πραγματικά σου αποτελέσματα και όχι εκείνα που φαντάζεσαι ότι είναι.... Παράθεση
marios_521 Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Poliscas....Σε ευχαριστώ πολυ για το χρόνο που διέθεσες να μου απαντήσεις καθώς και για την προσοχή που έδειξες σε όσα γραφω. Επειδή ασχετα με το πόκερ είμαι άνθρωπος που ξερω να διακρίνω χαρακτηριστικά των ανθρώπων, μου δίνεις την εντυπωση κάποιου που μελετάει κάλα τα όσα διαβάζει και μετράει τα όσα λεει. Ελπίζω να φέρεσαι κάπως έτσι και στα τραπέζια και να κερδίζεις παντα.Ο λόγος για τον οποίο "χανω σε 3 παρτίδες" δεν ειναι το tilt, αλλά το ότι το βράδυ απολαμβάνω το ποτάκι μου και διασκεδάζω με το ποκερ. Στην αρχή ειναι όλα καλά γιατι πινοντας αλκοολ αλλα και διασκεδαζοντας κατα κάποιο τροπο, νιώθεις πιο χαλαρός, δεν παιζεις σφιγμένα και σπασμωδικά και κατ επέκταση αν εχεις και ενα bad beat το προσπερνας. Μετα απο λίγο όμως, κάτι το αλκοολ στο αίμα σου... κατι η κουραση τη νύχτα κάτι ή ...υπερβολική διασκέδαση .... γυριζουν εναντίον σου. Οταν εχεις πιει μερικα ποτάκια, μιλάς με καμμια γκομενίτσα στο msn και φερεσαι στα χαρτάκια σου χωρις να τα σέβεσαι.... πουλας τη δουλεια της εβδομαδας που μαζεψες με τοσο κοπο.Επειδη λοιπόν εχω διαγνωσει ότι αυτο ειναι το κύριο πρόβλημα μου, καθώς και καποια άλλα μικρότερης βαρύτητας, αποφάσισα να γράψω εναν δεκάλογο. Μέσα στους κανονες ειναι και... να μην παιζω ποτε πινοντας οτιδηποτε. επισης να μην παιζω πανω απο 3 sessions την ημερα (γιατι κουραζομαι)... Εχω βάλει και αλλους κανονες που αφορουν το bankroll μου, αλλα και κάποια αδυναμα και δυνατα σημεια μου και στον κανονα Νο10 λεω ... αν χασω το bankroll θα μεινω εκτος για 3 μηνες.Θελω να πω με λίγα λόγια ότι πιστευω θα τα πάω καλα σε υψηλότερα stackes όχι λόγω του ύψους αλλά των κανόνων που "θεσπισα". Θα μπορουσα να το κανω και στα μικρα βεβαια, αλλα ομολογω ότι επειδη θα παρω καποια λεφτα απο μια πωληση που εκανα (πολυ περισσοτερα απο 300 δολλαρια) ανυπομονω να παιξω σε μεγαλυτερο τραπεζι. Επισης επειδη μελεταω συνεχεια για το ποκερ, πιστευω οτι σε μεγαλυτερα τραπεζια θα μετραει η θεση στο τραπεζι, τα odds κλπ γιατι στα μικρα ειναι λες και παιζουμε ζαρια.Στην τελική... δεν χαθηκε και ο κοσμος για 200-250 ευρω.Σε ευχαριστώ και πάλι για όσα εγραψες και θα ήθελα τη συμβουλή σου σχετικά με το επιπεδο...Αξιζει τον κόπο το 0,25-0,50.? ξερω ότι με βάση τα 300 δολαρια πρεπει να παιζω σε 0,05-0,10 αλλά επιτρεψε μου να σου πω οτι το εχω μελετησει και εχω παρει την αποφαση μου. Είναι το ίδιο? (εχω παιξει καποιες φορες και δεν βλεπω διαφορα.) Να παω σε πιο μεγαλο όριο και να ριρκαρω λίγο στην αρχη? Να παιζω συνδιασμο cash, SNG kai MTT ή να μεινω σε καποιο απο αυτα?Ευχαριστώ και πάλι !!! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 marios_521 έγραψε:Συνήθως όταν κάποιος αναφέρεται στο θέμα θέτει το 1-2 ΒΒ/100 ως μια κανονική έως πολυ καλή απόδοση.Δηλαδή αν παίζω σε επίπεδο 1-2 NL πρέπει να "αναμένω" κέρδος δυο - τρια δολάρια την ώρα; (αν ειμαι κερδοφόρος παίχτης ε?)Εκτός του ότι τα νούμερα στο NL είναι διαφορετικά, όπως λέει και ο Σταύρος, η κερδοφορία, για τον παίκτη που παίζει για να κερδίσει, έρχεται από το multitabling. Στο NL, για παράδειγμα, και το 5ΒΒ/100 είναι πολύ καλό, αλλά αυτό αφορά τραπεζο-ώρα (1 ώρα σε shorthanded ~ 100 παρτίδες) και όχι ώρα πραγματική. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι κερδοφόρος κατά 5ΒΒ/100, με multitabling σε μια πραγματική ώρα, αν πχ παίζεις 4 τραπέζια, θα φτάσεις τα 20ΒΒ γιατί θά 'χεις παίξει 400 παρτίδες. Δεν το λέω για να σου φουσκώσω τα μυαλά, εξηγώ πως δημιουργείται η κερδοφορία για τον winning player. Παράθεση
pkr Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 marios_521 έγραψε: Οταν εχεις πιει μερικα ποτάκια, μιλάς με καμμια γκομενίτσα στο msn και φερεσαι στα χαρτάκια σου χωρις να τα σέβεσαι.... πουλας τη δουλεια της εβδομαδας που μαζεψες με τοσο κοπο.Χωρις να το παιζω ειδικος γιατι δεν ειμαι κιόλας, σου λεω οπως εχω διαβασει παλιοτερα εδω και οπως εχω διαπιστωσει πως και οταν δεν συμμετεχεις στο παιχνιδι πρεπει η προσοχη σου να ειναι 110% εκει και παλι και πουθενα αλλου. θα διακρίνεις αρκετα πραγματα για το παιχνιδι που παιζεται γυρω σου. οποτε δλδ ασχολεισαι με ενα session να ασχολεισαι αποκλειστικα και ΜΟΝΟ με αυτο. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου, 2008 marios_521 έγραψε:αλλα ομολογω ότι επειδη θα παρω καποια λεφτα απο μια πωληση που εκανα (πολυ περισσοτερα απο 300 δολλαρια) ανυπομονω να παιξω σε μεγαλυτερο τραπεζι.Η ανυπομονησία αυτή συνήθως σκοτώνει.marios_521 έγραψε:Επισης επειδη μελεταω συνεχεια για το ποκερ, πιστευω οτι σε μεγαλυτερα τραπεζια θα μετραει η θεση στο τραπεζι, τα odds κλπ γιατι στα μικρα ειναι λες και παιζουμε ζαρια.Στην τελική... δεν χαθηκε και ο κοσμος για 200-250 ευρω.Σε ευχαριστώ και πάλι για όσα εγραψες και θα ήθελα τη συμβουλή σου σχετικά με το επιπεδο...Αξιζει τον κόπο το 0,25-0,50.? ξερω ότι με βάση τα 300 δολαρια πρεπει να παιζω σε 0,05-0,10 αλλά επιτρεψε μου να σου πω οτι το εχω μελετησει και εχω παρει την αποφαση μου. Είναι το ίδιο? (εχω παιξει καποιες φορες και δεν βλεπω διαφορα.)Στην επιλογή του stake θα πρέπει να δεις αρχικά το bankroll σου (όχι την αρχική κατάθεση, αλλά συνολικά πόσα χρήματα θα έχεις διαθέσιμα αν η αρχική κατάθεση χαθεί). Αν δηλαδή τα 300$ είναι το σύνολο των χρημάτων που θα διαθέσεις, ναι τότε συνέχισε στο NL10. Αλλιώς, υπόλογισε 30-40 full buy ins (ίσως και παραπάνω για shorthanded).Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σταθείς είναι η συνήθεια των αριθμών σε ένα stake. Η ποκερική σου απόδοση δηλαδή μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε συγκεκριμένες παρτίδες αν δεν έχεις εξοικοιωθεί με το ύψος των στοιχημάτων σε ένα συγκεκριμένο stake. Είναι μεγαλύτερη η ένταση να σε βάζουν allin για 100$ αν μέχρι χθες το μεγαλύτερο allin που έβλεπες ήταν 20$! Και μην σκέφτεσαι μόνο τα απόλυτα μεγέθη των ποσών. Είναι και το betting pattern των αριθμών που παίζει ρόλο. Ειδικά όταν παίζεις multitabling και τα ποσά για τα τυπικά raises και reraises κυκλοφορούν μηχανικά στο μυαλό σου, επηρεάζει την απόδοσή σου η απότομη αλλαγή σε stake.marios_521 έγραψε:Να παω σε πιο μεγαλο όριο και να ριρκαρω λίγο στην αρχη?Έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου με τη λέξη που χρησιμοποιείς και παραθέτω σε bold!marios_521 έγραψε:Να παιζω συνδιασμο cash, SNG kai MTT ή να μεινω σε καποιο απο αυτα?Εξαρτάται από τη μέχρι τώρα πείρα σου σε SNG και MTT. Γενικά τα ΜΤΤ έχουν μεγαλύτερο variance από το cash, θεωρώντας ότι έχουμε ισάξιες (αλλά και winning) δυνατότητες και στα δύο. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 marios_521 έγραψε:Έχω εδω και καιρό κάποιες απορίες σχετικά με την κερδοφορία στο πόκερ...Συνήθως όταν κάποιος αναφέρεται στο θέμα θέτει το 1-2 ΒΒ/100 ως μια κανονική έως πολυ καλή απόδοση.Δηλαδή αν παίζω σε επίπεδο 1-2 NL πρέπει να "αναμένω" κέρδος δυο - τρια δολάρια την ώρα; (αν ειμαι κερδοφόρος παίχτης ε?)Sto NL $1/$2 big blind = $2 kai BB= 2x2= $4Ara 2 BB/100 = $8/100 handsMe multitabling mporeis na paizeis aneta 300 hands ana wra dhl$24/100 hands pou ypothetw oti einai kalytero apo to basiko misthoKsexna omws ta megala kerdh pros to paron kai sygkentrwsou sto na matheis to paixnidi prwta Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 holdemgr έγραψε:marios_521 έγραψε:Έχω εδω και καιρό κάποιες απορίες σχετικά με την κερδοφορία στο πόκερ...Συνήθως όταν κάποιος αναφέρεται στο θέμα θέτει το 1-2 ΒΒ/100 ως μια κανονική έως πολυ καλή απόδοση.Δηλαδή αν παίζω σε επίπεδο 1-2 NL πρέπει να "αναμένω" κέρδος δυο - τρια δολάρια την ώρα; (αν ειμαι κερδοφόρος παίχτης ε?)Sto NL $1/$2 big blind = $2 kai BB= 2x2= $4Ara 2 BB/100 = $8/100 handsMe multitabling mporeis na paizeis aneta 300 hands ana wra dhl$24/100 hands pou ypothetw oti einai kalytero apo to basiko misthoKsexna omws ta megala kerdh pros to paron kai sygkentrwsou sto na matheis to paixnidi prwta[/quote:1p10dxxj]η καλητερη απαντηση ηταν αυτη , καλητερα καποιος να συγκεντρωθει στο παιχνιδι , και ας ασχοληθει με τα νουμερα αργοτερα. Παράθεση
bouklinio Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 ego ayto pou exo na po einai oti pano ap ola prepei na pernas kala kai na kaneis to xabale sou..(ayto fisika den simainei oti poulame tis markes mas kai kata sinepeia ta xrimata mas kai s ena raise reraise pame na doume flop me A-2 suited epeidi theloume na doume flop kai na kanoume to kefi mas..)tora oson anafora to kerdos einai eksairetika diskolo opou ki an paizeis..limit no limit,,omaha,,sit and go,mtt,,otidipote..kapios prin apo ligo kairo eixe pei oti polloi PRO einai xreomenoi ki ayto leei polla(klassiko prosfato paradeigma enos skandinabou an den kano lathos pou exase tosa ekatomirria kerdon kai ksanaksekinaei tora ap to 5-10,, ama exeis ki esi mpampa biomixano i eisai o idios ntaksei pao paso,,no problem,,an den eisai omos zorika ta pragmata..)koita na pernas pano ap ola kala opos proeipa kai ama bgei kai kapio kerdos na pernas akoma kalitera me ta kerdi ki apo kei kai pera blepeis ti kaneis stin poreia.. B) Παράθεση
marios_521 Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου, 2008 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...Να θίξω και ένα άλλο θέμα?Διάβασα σε ένα ξένο φόρουμ για "suspicious bad beats". Κάποιος έλεγε ότι είχε αμφιβολίες για το πόσο δίκαιο ήταν το παιχνίδι σε πολυ γνωστο site γιατί του έκαναν εξωφρενικά all-in με τελείως άσχετα φύλλα και τον επαιρναν.Εγω προσωπικά πιστεύω οτι κατι τέτοιο αποκλείεται. Εχω μαλιστα προσωπικα παραδείγματα όπου εχω καποιο bad beat απιστευτο σε καποιο site ... μετα και αλλο, μετα και άλλο .... παιζω την ίδια μερα αλλου και γίνεται το ίδιο! Τι πρεπει να πω ότι η κοινότητα των online poker rooms είναι συνενοημένη? ¨η ότι υπάρχουν παντου ρομπότ.Καμμιά φορά ομως... αυτο το κακό διαβολάκι που εμφανίζεται στο αριστερο αυτί μου, μου βάζει ιδέες.... Τι λέτε εσεις? Παράθεση
Recommended Posts