Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

AKSIZEI TO ALLIN EDW??

PokerStars Game #21405602060: Tournament #114751520, $5.00+$0.50 Omaha Hi/Lo Pot Limit - Level V (75/150) - 2008/10/22 14:40:13 ET

Table '114751520 37' 9-max Seat #5 is the button

Seat 1: TotoFan41 (9083 in chips)

Seat 2: doudouc (4045 in chips)

Seat 3: Arjan´s ACE (7762 in chips)

Seat 4: Karlt77 (10997 in chips)

Seat 5: yesfim1 (4025 in chips)

Seat 6: arourel (9537 in chips)

Seat 7: COOLERIO (4761 in chips)

Seat 8: TipsyPenguin (4450 in chips)

Seat 9: jakeslade (13600 in chips)

arourel: posts small blind 75

COOLERIO: posts big blind 150

*** HOLE CARDS ***

Dealt to arourel [3s 8c 2c 4s]

TipsyPenguin: folds

jakeslade: folds

TotoFan41: folds

doudouc: folds

Arjan´s ACE: calls 150

Karlt77: calls 150

yesfim1: folds

arourel: calls 75

COOLERIO: checks

*** FLOP *** [Ah 6c Kc]

TotoFan41 is sitting out

arourel: checks

COOLERIO: bets 600

Arjan´s ACE: raises 600 to 1200

Karlt77: folds

arourel: calls 1200

COOLERIO: raises 3411 to 4611 and is all-in

Arjan´s ACE: raises 3001 to 7612 and is all-in

arourel: calls 6412

*** TURN *** [Ah 6c Kc] [9c]

*** RIVER *** [Ah 6c Kc 9c] [7c]

*** SHOW DOWN ***

arourel: shows [3s 8c 2c 4s] (HI: a flush, King high; LO: 7,6,3,2,A)

Arjan´s ACE: shows [5h Qs Kd Ac] (HI: two pair, Aces and Kings)

arourel collected 3001 from side pot

arourel collected 3001 from side pot

COOLERIO: shows [Jc 6s 7d 6d] (HI: three of a kind, Sixes)

arourel collected 7217 from main pot

arourel collected 7216 from main pot

Skäggbiff is connected

*** SUMMARY ***

Total pot 20435 Main pot 14433. Side pot 6002. | Rake 0

Board [Ah 6c Kc 9c 7c]

Seat 1: TotoFan41 folded before Flop (didn't bet)

Seat 2: doudouc folded before Flop (didn't bet)

Seat 3: Arjan´s ACE showed [5h Qs Kd Ac] and lost with HI: two pair, Aces and Kings

Seat 4: Karlt77 folded on the Flop

Seat 5: yesfim1 (button) folded before Flop (didn't bet)

Seat 6: arourel (small blind) showed [3s 8c 2c 4s] and won (20435) with HI: a flush, King high; LO: 7,6,3,2,A

Seat 7: COOLERIO (big blind) showed [Jc 6s 7d 6d] and lost with HI: three of a kind, Sixes

Seat 8: TipsyPenguin folded before Flop (didn't bet)

Seat 9: jakeslade folded before Flop (didn't bet)

Δημοσίευση

Η αληθεια ειναι οτι με τον τροπο που παιζουν οι δυο αλλοι παικτες, τους βαζω περισσοτερο σε sets ή wrap-up straight draws παρά σε flush draw.

Απλως, ο arourel εδω εχει παραπανω απο 60ΒΒ. Γιατι να βαλεις σε κινδυνο ενα τοσο healthy stack, με ενα πολυ μετριο flush draw , μονο και μονο επειδή διεκδικείς και το low? Εννοειται οτι θα εκανα call στο flop σε μικρότερα στοιχηματα, αλλά εδω εχω pot bet και raise...

Οπως ειπα κ στον arourel, αν ημουν με εναν αντιπαλο θα το επαιζα ετσι ακριβως. Επισης, αν το stack μου ηταν 10-15ΒΒ επισης ετσι θα επαιζα.

Θεωρεις οτι ειναι πολυ συντηρητικη η προσεγγιση μου; Ισως και να κανω λαθος και να πρεπει να γινω λιγο πιο loose στα τουρνουα, τελευταια τα αποτελεσματα μου δεν ειναι και τα καλυτερα...

Δημοσίευση

Παιδια , καλημερα !

Παρότι πάει καιρός απ το τελευταίο μου post , αυτό δεν σημαίνει πως απέχω και ιδίως απο το Pot limit omaha hi/low που είναι και το αγαπημένο μου παιχνίδι ( Ο Θέμης με βρισκει στα τραπεζια του Poker Stars )

Mάλιστα στο συγκεκριμένο τουρνουά 5 + 0,5 R ( 5000 g )είμαι τακτικός και σε καθημερινή βάση

Λοιπόν η προσωπική μου γνώμη για το hand που παρουσιάζει εδώ ο φίλος Δημήτρης είναι η εξής :

Κα΄αρχήν το τουρνουά βρίσκεται στο 5ο level δηλ. έχει τελειώσει η περίοδος που μπορούμε να κάνουμε rebuy και έxoυμε ένα καλό stack 9.537 chips( σίγουρα πάνω από το μέσο όρο ).

Το hand που κρατάμε :3s :8c :2c :4s είναι καθαρά αμαμυντικό low hand ( η ορολογία είναι δική μου )το οποίο υπό προυποθέσεις ( Βoard με μικρά φύλλα , δημιουργία της μικρής κέντας Α 2 3 4 5 , περιπτώσεις που οι αντιπαλοί μας κυνηγουν κυρίως το HIGH ,μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως επιθετικό και να μας χαρίσει μεγάλα pot όπως το συγκεκριμένο που κερδίσαμε εδώ !

Τώρα ας δούμε βήμα - βήμα πως εξελίχθηκε αυτό το hand :

FLOP : :Ah :6c :Kc

Στο pot υπάρχουν ήδη 600 chips και 4 παίκτες

Κάνουμε check απο το SB , το BB κάνει pot bet 600 chips ,o επόμενος παίκτης raise to 1/2 pot ( 600 chips ),πάσο ο 3ος παίκτης και τώρα ειναι η σειρά μας να αποφασίσουμε :

O παίκτης στο BB έχει το μισό stack απο εμάς ( 4761 chips ),ενώ ο παίκτης που έχει κάνει raise στο flop έχει 7762 chips κάτι λιγότερο απο το δικό μας stack , αρκετο όμως για να μας αφήσει με λιγότερα απο 1800 chips ( 12 ΒΒ ),ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε 63 ΒΒ αρκετά πάνω απο το μέσο όρο και έχουμε την άνεση να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς καμία πίεση .

Πρέπει λοιπόν πάνω απ'όλα να σκεφτουμε την περίπτωση ( ακριβώς έτσι εξελίχθηκε στη συνέχεια )που ο BB θα κάνει νεο raise ( αφού κάνει pot bet ενώ μιλάει 1ος ) το οποίο πλέον θα είναι ΑLL IN και την επίσης μεγάλη πιθανότητα ν'ακολουθήσει νέο reraise ALL IN απο τον επόμενο παίκτη ( μιάς και έχει κανει ήδη κάνει raise στο pot bet του ΒΒ )το οποίο αν αποφασίσουμε να δόύμε μας αφήνει, σε περίπτωση ήττας , με 12 ΒΒ.

Τι έχουμε εμείς ώστε να ρισκάρουμε σχεδόν όλο μας το stack , στο πολύ πιθανό αυτό σενάριο ??

Όσον αφορά το HIGH : flush draw με 8 high και 9 outs δηλ. περίπου 20% ,με πολύ μεγάλη όμως την πιθανότητα , τουλάχιστο ο ένας εκ των 2 αντιπάλων μας να έχει επίσης flush draw αλλά καλύτερο απο το δικό μας

Όσον αφορά το LOW : πιθανότητα για να πετύχουμε nut low με 16 outs δηλ. περίπου 35% μη γνωρίζοντας όμως αν και κάποιος απο τους 2 αντιπάλους μας διεκδικεί το ίδιο low hand.

Τώρα ,μετά απ΄όλα αυτά , τι θα έκανα εγώ ... ?

Aν σας ενδιαφέρει , η δική μου γνώμη ταυτίζεται απόλυτα με του φίλου μου του Θέμη

AUTO FOLD στο flop

υ.γ :συγνωμη για το μέγεθος του post και τελικά παρ'όλα αυτά , nice pot Δημήτρη !

Δημοσίευση

Vatal ,'οσον αφορα τα outs ( μιλάμε πάντα για nut low ),όντως δεν ειναι 16 αλλά 14 ...το ποσοστό το αφήνω σ'εσένα .

Τώρα ...μιλάμε για omaha και τραπέζια 9 παικτών που σημαίνει ότι στο τραπέζι παίζουν ,μαζί με το board , 41 φύλλα , δηλαδή σχεδόν όλη η τράπουλα

Αν κάθε φορά βάζεις όλα σου τα chips μέσα με flush draw -8 high και χωρίς , για μια τέτοια περίπτωση , τουλάχιστο πιθανότητα για nut low τότε οντως τα δικά σου chips είναι dead money

υ.γ. μου αρέσει που βγάζεις συμπέρασμα χωρίς να παίζεις καν hi/low !

Δημοσίευση

Τα outs ρε συ τακη για το nut low ειναι οντως 20 (Vatal, ισως ξεχναω καποιο και τα βγαζεις 21; ) :

3 2-ρια

3 3-ρια

3 4-ρια

4 5-ρια

4 7-ρια

3 8-ρια

Υπαρχει φυσικα η περιπτωση να γινουμε counterfeited με runner - runner 2-3, 2-4, 3-4...

Εγω εχω και μια αλλη απορια. Εφοσον ειμαστε διατεθειμενοι να κανουμε call σε re-raise του αρχικου raiser, γιατι να μην κανουμε εμεις re-raise pot και οχι απλα call?

Δημοσίευση

Επανερχομαι στο θεμα επειδη θεωρω το hand πολυ ενδιαφερον, αρκετα "δυσκολο" οσον αφορα την αντιμετωπιση του και θα'θελα να το εξαντλησουμε - οσο γινεται - , τουλαχιστο εμεις που αρεσκομαστε στο O8.

Ποσταρα το hand στο 2+2. Πηρα 1-2 καλες απαντησεις μεταξύ άλλων και σας τις παραθετω εδω: (το ερωτημα μου ειναι, πως πρεπει να παιξει ο Hero αμεσως μετα το min raise στο flop του Arjan's ACE).

"Δύσκολη περίπτωση. Από τη μια, θες να κάνεις raise, ώστε να προωθήσεις την αξία του flush draw (κάνοντας έναν ΚΑΛΟ παικτη με 2 pair ή το nut flush draw, χωρις προοπτικη για low, να παει πασσο) και παραλληλα να διωξεις καποιο αλλο nut low draw χωρις high. Έτσι, θα μεινεις το πολύ με έναν παίκτη αντιπαλο, έχοντας προοπτικες και για το high και για το low.

Επειδή preflop είχαμε μόνο limp-ins, αμφιβαλω αν καποιος έχει set από Ασσους, set απο Ρηγαδες ή Α-2-3-x, oπότε ο Hero έχει καλές προοπτικες στο hand.,

Από την άλλη, το κακο ειναι οτι σε τετοια stakes, ο κοσμος κανει call σε all-in έστω και με T-High flush draw, χωρις low draw, ή με σκετο low draw με Queen-high (το οποιο τυχαίνει τώρα να κερδίζει τον Hero), ανεξάρτητα του πόσες μάρκες ποντάρουμε στο pot!

Τέτοια promotional raises όπως αυτό που προτείνω σπάνια δουλεύουν στα μικρά stakes. παρολαυτά, θα έπαιζα με pot raise εδώ. Δεν ξερεις ποτέ τι κρατούν οι άλλοι 2, και το γεγονός ότι έχεις άχαστο (uncounterfeitable) low και backdoor straight draw με κανουν να προτιμω το shove εδω.

Εγω παντως δεν θα εκανα καν complete το Small Blind για να μη μπλεκω σε τετοιες περιεργες καταστασεις, όπου έχεις ένα φαινομενικα τελειο flop αλλα δε ξερεις τι να κανεις με αυτο!"

Πολυ ενδιαφερουσα αποψη, κυριως λόγω της τεκμηριωσης της.