Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Οπως οι περισσοτεροι γνωρίζετε, χθες στις 9.30 εγινε το χριστουγεννατικο τουρνουα του poker.gr με 2009$ added στο συνολικο prizepool. Το buy-in ήταν στα $10+1 και συγκεντρώθηκαν 138 συμμετοχές. Τελικά πληρώθηκαν οι 10 πρώτοι με τον νικητή να κερδίζει 1000$ και τον 10ο 67$.

Για να μην τα πολυλογώ, μετά από πολλές ανακατατάξεις έφτασα να βρίσκομαι 1ος στους 11 με περίπου 30.000 chips και blinds στα 500/1000. Τότε ακολούθησε η παρακάτω παρτίδα:

Ο 2ος του τουρνουά με κάπου 26.000 μάρκες από θέση utg κάνει αμέσως allin. Όλοι οι αντίπαλοι πάνε πάσο μέχρι εμένα στο ΒΒ, όπου κρατούσα :Ah :Kc . Μετά από σχεδόν μία ωρα στο τραπέζι και έχοντας παρατηρήσει καλά τα χέρια που παίχτηκαν έχω σχηματίσει την άποψη ότι οπωσδήποτε ο αντίπαλος κρατάει μικρό ζευγάρι, αφού έχει κάνει την ίδια κίνηση από διαφορες θέσεις με μικρά ζεύγη, ενώ εχει κάνει slow play μεγάλα pair και έπαιξε κανονικά φύλλα σαν ΑΚ, ΑQ, AJ. Εγώ μετά από αρκετή σκέψη έκανα call, βλέποντας το :4s :4d να κρατάει ριχνοντάς με στις 4000 μάρκες και τελικά κάνοντας με να χάσω στο bubble.

To ερώτημα όμως είναι το εξής: σε αυτή τη στιγμή θέλουμε να παίξουμε coinflip ή οχι? Μετά από αρκετή σκέψη και συζήτηση κατέληξα στα έξής:

- Αν παίξω και χάσω χάνω τα 11$ της εγγραφής και 3 ώρες από τη ζωή μου. Αν πάω πάσο τουλάχιστον $67 της 10ης θέσης που είναι σχεδόν δεδομένη, ενώ αν μπω και κερδίσω θα φτάσω στο τελικό τραπέζι με 60.000 μάρκες από τις 278.000 του tour, δηλαδή με τεράστιο πλεονέκτημα ακόμη και για τη νίκη και μάλλον τουλάχιστον $300 σίγουρα.

- Αν συνεχίσω χωρίς να ρισκάρω ίσως βρω την ευκαιρία να κερδίσω ευκολότερα τον συγκεκριμένο αντίπαλο ως πιο έμπειρος και γνωρίζοντας κάποιες αδυναμίες του.

- Τα odds μου λένε οριακά να πάω fold

Οπότε από ότι βλέπετε έχουμε μία ιδιαίτερα αμφίρροπη απόφαση, για την οποία οι απόψεις διίστανται.

Παρακαλώ γράψτε ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή κίνηση και αιτιολογήστε την

Ελπίζω να μη σας κούρασα, ευχαριστώ

Δημοσίευση

Δεν υπαρχει λογος να θυσιασεις τοσο μεγαλο μερος του στακ σου σε αυτη τη φαση. Θυσιασες 70% του στακ σου σε σωστο read μεν αλλα ακομα και το read σου σου εδινε το πολυ 50 - 50.

Το φολντ σου εδινε περισσοτερα πλεονεκτηματα για το υπολοιπο τουρνουα.Οπως ειπε και ο arourel το πλεονεκτημα σου θα ηταν προς τα χαμηλα στακ απο εκεινη την φαση κ μετα...Δεν υπαρχει λογος να βιαστεις να κοντραριστεις απεναντι στο αλλο μεγαλο στακ του τουρνουα.