Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας παιδιά!

Εδώ και πολύ καιρό με αποσχολεί το θέμα της επιθετικότητας στο πόκερ. Βλέπω παντού αυτό τον όρο, όμως πουθενά δεν είδα μια ξεκάθαρη επεξήγηση. Επίσης, ποια είναι τα όρια μεταξύ της θεμιτής επιθετικότητας και ενός άσκοπου πονταρίσματος:huh: ?? Πότε η επιθετικότητα γίνεται επικύνδινη για τα chips μας- ειδικά μεταξύ άκρως agressive players??

Δυσκολεύομαι να κατηγοριοποιήσω τον εαυτό μου ως agressive ή όχι ακριβώς γιατί νομίζω πως είναι δυσδιάκριτα τα όρια (χωρίς βέβαια να είμαι passive).

Θα μ' ενδιέφεραι να ακούσω τις απόψεις σας... Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσίευση

κοιταξε οι περισσοτροι παικτες ειναι επιθετικοι. βεβαια υπαρχουν και οι maniacs.με εναν γενικο ορισμο θα σου ελεγα πως aggresive θεωρειται ενας παικτης που δεν επιλεγει και πολλες φορες το call.δηλαδη αν θα μπει θα το κανει με bet.επισης κανει πολλα c-bet ασχετως αν χτυπησε κατι στο flop.τωρα αν μπαινει με bet raise και reraise συνεχεια αυτο λεγεται maniac του κερατα!!!:P

Δημοσίευση

Το άσκοπο ποντάρισμα, είναι αυτό που δεν εκπληρώνει κάτι ουσιαστικό. Μιλάμε επίσης για tight και aggresive παίχτες. Δεν έχω δει κανένα "rock" να κέρδίζει κάνα μεγάλο event. Οπότε μάλλον το aggresive είναι το σώστο tournament poker.

Η επιθετικότητα που λες γίνεται επικίνδυνη όταν tiltareis, με αποτέλεσμα να ξεχνάς ή να μη σκέφτεσαι τι θέλεις να εκπλήρώσεις με τα bet σου. Και να θυμάσαι και κάτι άλλο. Σκέψου ότι θέλεις να κάνεις reraise εναν early raiser, έχοντας θέση. Καλύτερα να το κάνεις με 86s παρά με Α9,KJ κλπ....

Δημοσίευση

Έστω φίλε fun3s πως κάνεις reraise σε πάποιον early position raiser με :9h :8h και δέχεσαι καινούργιο resaise, τότε ποια είναι η πιο σωστή επιλογή? Νομίζω πως το call είναι πολύ λάθος γιατί πηγαίνεις στο flop με την πίεση να φτιάξεις εσύ το φύλλο σου. Το πάσο είναι ίσως το πιο σωστό, αφού ο αντίπαλος έδειξε τόση δύναμη... Υπάρχει όμως και η επιλογή του all-in για να τον τρελάνεις! Το θέμα είναι πια είναι τα όρια της επιθετικότητας?? Πρέπει να είσαι πάντα μπροστά απ'τον άλλο (όσον αφορά το ποιος έχει την πίεση να φτιάξει το χέρι του) όταν μπαίνεις σε μια παρτίδα?? ή είναι θεμιτότερο η επιθετικότητα να περιορίζεται μόνο όταν νομίζεις πως έχεις το καλύτερο φύλλο ή όταν αισθάνεσαι αδυναμία στους αντιπάλους??

Κατανοώ πως η επιθετικότητα πληρώνει καλά σε βάθος χρόνου, αλλά νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι εύκολο να το παρακάνεις...

Δημοσίευση

να ξεκαθαρίσω ότι αυτό που σου λέω αναφέρεται σε είδικές περιπτώσεις, δεν μπορεί να είναι το stadar. Η επιθετικότητα, υπερισχύει του tight play, γιατί έτσι μπορείς να κερδίσεις περισσότερα ποτ χωρίς showdown, θα πληρώθεις στα καλά σου φύλλα. Σίγουρα θα χάσεις κάποια ποτ, το θέμα είναι να έχεις στο μυαλό σου τον έλεγχο της κατάστασης, και να είσαι προετοιμάσμένος για worst case scenario. Στο παράδειγμά μας, είναι σαφές πως σ ένα reraise, δεν απαντάμε με all in με 98s preflop. Παίζοντας επιθετικά, κυνηγας πολλά μικρά ποτ και κάποια μεγάλα στα καλά σου χέρια, αντι για ελάχιστα μεγάλα και λίγα μέτρια ποτ που παίρνει ένας tight παίχτης. Όταν συναντήσεις αντίσταση, σηκώνεις το πόδι απ το γκάζι, και προχωράς σ ένα άλλο πιο εύκολο ποτ να κλέψεις. Κ επείδη θα παίζεις πολλά ποτ, 1 πράγμα αποδεικνύεται σημαντικότερο:

POT CONTROL,

BIG HAND BIG POT SMALL HAND SMALL POT