omniwargreymon Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2009 Αγαπητοί φίλοι.Επειδή κατα καιρούς πολλοί ρωτούσαν για βιβλία περί poker και όλοι απαντούσαμε οτι εύκολα μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει μετά από ένα google search,κάθησα και έκανα την εξής δουλειά.Μάζεψα κάποια torrents και πάρα πολλούς τίτλους και τα ανέβασα στο:www.gamato.infoΤο εν λόγω torrent έχει το όνομα PokerBooks και μετα απο δυο μήνες που κυκλοφορεί είναι όλα ok.Το μόνο θεμα είναι το ότι το gamato.info είναι private tracker και θα χρειαστεί να κάνετε register όσοι ενδιαφέρεστε.Ola einai se morfi *.pdf protected(ektos apo 2-3 arthra pou einai se *.doc)Parakato einai endeiktika merikoi titloi:Sypre System 1 kai 2Ace on the riverPhil Gordon's little green bookCaro's book of poker tellsApproximating Game-Theoretic Optimal Strategies For Full-Scale Poker (D. Billings)Body Language & Poker (Allan Pease)Championship No-Limit & Pot-Limit Hold'em (T.J. Cloutier & Tom McEvoy)Collection Of Shorthanded Limit Hold'em Poker ArticlesEffective Short Term Opponent Exploitation In Simplified Poker (B Hoehn, F. Southey & R.C. Holte)Full Tilt Poker - Tips from the Pros #01-#80Game Theory And AI - A Unified Approach To Poker Games (Thesis) (Frans Oliehoek)Golden Rules of PokerHarrington On Hold'em vol 1,vol 2,vol 3Insider Secrets To Playing Texas Hold'em Poker Online (Theo Cage)Internet Texas Hold'em Winning Strategies From An Internet Pro (Matthew Hilger)Introduction To Probability of Poker (Charles M. Grinstead & J. Laurie Snell)Learning To Play Strong Poker (Jonathan Schaeffer)No Limit Hold 'em Theory and Practice (David Sklansky, Ed Miller)No Limit Hold'em Secrets (Roy Rounder)Online No-Limit Texas Hold'em Poker For Beginners (August O' Meara)Play Poker Like the Pros (Phil Hellmuth)Poker For Dummies (Richard D. Harroch & Lou Krieger)Small Stakes Hold'em (Ed Miller, David Sklansky & Mason Malmuth)Texas Hold'em Poker Odds HandbookTexas Hold'em Secrets (Rory Monahan a.k.a. Roy Rounder)An Investigation Of An Adaptive Poker Player (Graham Kendall & Mark Willdig)Bluffing Beyond Poker (Johannes Horner, Nicolas Sahuguet)David Sklansky - The Eight Mistakes In PokerFirst Step Poker (William T. Love)The Education Of A Poker Player (Herbert Osborne Yardley)The Mathematics Of Gambling (Edward O. Thorpe)The Theory of Poker (Seventh printing, Complete) (David Sklansky)Winning Low Limit Hold'em (Lee Jones)Winning Secrets Of Online Poker (Douglas W. Frye & Curtis D. Frye)Allan Pease - Body LanguageBrian Alspach Mathematics and PokerHerbert O Yardley - The Education Of A Poker PlayerFinding Robust Texas Holdem StrategiesHold'em BrainMulti Table Tournament StrategyEbook Poker Statistics And Appendix Advanced Texas Holdem Vol 6 50 PgsPoker Bluffing Betting And No Limit Strategy Texas HoldemTo sygkekrimeno torrent einai diafora torrents pou eixan kykloforisei kai den yparxoun merika pleon,mazemena ola mazi.Όποιος έχει κάποιο με το download ή γενικά δε ξέρει πως να κατεβάζει με torrent,ας με pm.Ευελπιστώ στους μήνες που θα έρθουν να εμπλουτίσω τη συλλογή.Για όσους ασχοληθούν,καλή δουλειά με το υλικό Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2009 Χωρίς καμία απολύτως μομφή για τον poster του thread, δεν νομίζει το pokerland ότι τέτοια threads δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται;Σκεφτείτε στους αναφερόμενους τίτλους να υπήρχε ένα όνομα Έλληνα συγγραφέα... Παράθεση
giogr29 Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου, 2009 Φιλε safestepsΤο post του thread μπορει να θεωρηθει επιληψιμο πιο πολυ γιατι διαφημιζει η διαφημιζεται παρα για την αναφορα του στα torrent και την συλλογη των βιβλιων... αλλωστε με μια μικρη ερευνα σημερα μπορει καποιος να βρει σχεδον ολα αυτα τα βιβλια -ισως οχι ολα μαζεμενα σε ενα αρχειο- και να τα κατεβασει..... αφου σημερα η συγκεκριμενη διαδικασια αποτελει καθημερινη συνηθεια για εκατομμυρια χρηστες.... οι οποιοι βεβαια σε καθε περιπτωση "παρανομουν" αφου δεν εχουν αποκτησει ουτε αποδοσει τα πνευματικα δικαιωματα των συγγραφεων.... Αλλωστε και απο την δικη σου αναφορα "Σκεφτείτε στους αναφερόμενους τίτλους να υπήρχε ένα όνομα Έλληνα συγγραφέα..." μου δινεις την εντυπωση οτι και εσυ αποδεχεσαι αυτη την κατασταση ... φτανει βεβαια να μην μας παρουν ειδηση και εχουμε προβλημα -δεν ειναι αιχμη αλλωστε ολοι οσοι κατεβαζουν το ιδιο κανουν και σκεφτονται-. Φανταζομαι οτι το ιδιο κανει και το pokerland αφου ενα τετοιο Post ειναι πολυ ... χρησιμο για τους αναγνωστες του site.... -και αυτη η αναφορα δεν ειναι αιχμη- απλα νομιζω οτι μεχρι να ερθει ο Harrington η ο Sklansky να στειλουν εξωδικο στο pokerland η στο καθε pokerland τετοια post θα υπαρχουν και θα μας εξηπυρετουν ολους μας που εν γνωσει μας παρανομουμε οπου μας βολευει και μας παιρνει να το κανουμε ... Παράθεση
baskont Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 safesteps και giogr29Ενδιαφέρουσα η συζήτηση σας, να καταθέσω κι εγώ τη δική μου άποψη. Το post του omniwagreymon για δύο λόγους δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί αφού κατά πρώτον δεν παρέχει ο ίδιος τα torrents που περιέχουν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αλλά πληροφορεί έναν (από τους πολλούς) τρόπους που κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει (με δική του ευθύνη) το υλικό αυτό. Λέω "με δική του ευθύνη" γιατί νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Internet γνωρίζει πια ότι η διακίνηση πνευματικού υλικού με αυτόν τον τρόπο δεν επιτρέπεται από το νόμο. Κατά δεύτερον το post του omniwagreymon δεν έχει κανένα ίδιο όφελος, αντίθετα, φαίνεται ότι το κίνητρο του είναι να βοηθήσει κάποιους χρήστες, να διαβάσουν και να βελτιωθούν, όπως ίσως έκανε και ο ίδιος.Συνεχίζω... Παράθεση
baskont Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Σχετικά με την αδιαμφισβήτητα παράνομη διακίνηση υλικού από το Internet που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, ένα debate που απασχολεί ολόκληρες βιομηχανίες παγκοσμίως εδώ και χρόνια (μουσική, κινηματογράφος, εκδόσεις), να σου πω την αλήθεια Νίκο δεν έχω καταλήξει σε μια σταθερή άποψη... Ταλαντέυομαι μεταξύ δύο συκρουόμενων θέσεων.Από τη μια θεωρώ απαραίτητη την προστασία μιας ευνομούμενης κοινωνίας απέναντι στον πνευματικό καρπό του ατόμου. Από την άλλη όμως θεωρώ ότι στην εποχή μας, με το marketing να δρα καταλυτικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του ανθρώπου, έχει "αλλοιώσει" τον χαρακτήρα του "πνευματικού". Ο νόμος σωστά υπάρχει για να προστατέψει την τέχνη και το πνέυμα και εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους προστασία! Μήπως όμως πια, με δεδομένο τον τρόπο που λειτουργουν οι κοινωνίες μας, δηλαδή ένας ιστός βασισμένος στην κατανάλωση, η πάταξη της παράνομης διακίνησης έχει στόχο μόνο την προστασία των κερδών από την εμπορική εκμετάλευση του πνευματικού δικαιώματος;Μεγάλο debate... Στην εφηβική ηλικία το χαρτζηλίκι του πατέρα μου κάθε Παρασκευή απόγευμα εξανεμίζονταν μέχρι την Παρασκευή το βράδυ στο δισκοπωλείο της γειτονιάς μου. Πολλές φορές έχω σκεφτεί πόσο τυχεροί είναι οι σημερινοί έφηβοι που μπορούν τόσο εύκολα πια να επιλέγουν και να απολαμβάνουν τη μουσική...Από την άλλη όμως, ο δίσκος που αγόραζα τις Παρασκευές, έλιωνε κυριολεκτικά στο πικ απ. Εκτιμούσα το προϊόν, προχωρούσα κάτω από την επιφάνεια, του έδινα στο μυαλό μου την αξία που του άρμοζε. Αυτή η διαδικασία διαμόρφωνε άποψη, αισθητική, αυτό που λέμε "παιδευόμουν". Σήμερα, με την υπερβολή της ποσότητας της πληροφορίας, του marketing και των προιόντων, μήπως θα είχα πολλά περισσότερα αλλά στην ουσία θα αποκόμιζα πολύ λιγότερα;Δύσκολο να δώσω μια σαφή απάντηση... Παράθεση
omniwargreymon Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Φίλοι μου να πω και γω την άποψή μου.Πρώτα από όλα safesteps έχεις δίκιο όσον αφορά στην διακίνηση των πνευματικών δικαιωμάτων.Ίσως να μην έπρεπε να αναφερόμουν σε τίτλους.Πάντως σε καμία περίπτωση δε σκοπεύω να διαφημίσω(δεν αποσκοπώ σε κάτι).Όπως πολύ εύστοχα διαπίστωσε και ο baskont,να βοηθήσω θέλω.Ειδικά αυτούς που δεν έχουν πολλά και παίζουν σε microstakes προσπαθώντας να γίνουν καλύτεροι στο χόμπυ τους ή όπως αλλιώς θέλουν να το λένε.Σε πολλά απο αυτά που έχει γράψει ο baskont με έχει καλύψει.Χρονολογικά ας πούμε οτι είμαι στους τυχερούς,που βρισκουν ότι θέλουν με ένα click.Όμως στο πρώτο "μεγάλο" μου cashout παρήγγειλα το Super System ως φόρο τιμής.Δεν ήθελα να είμαι και αχάριστος... Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 giogr29 έγραψε:Αλλωστε και απο την δικη σου αναφορα "Σκεφτείτε στους αναφερόμενους τίτλους να υπήρχε ένα όνομα Έλληνα συγγραφέα..." μου δινεις την εντυπωση οτι και εσυ αποδεχεσαι αυτη την κατασταση ... φτανει βεβαια να μην μας παρουν ειδηση και εχουμε προβλημα -δεν ειναι αιχμη αλλωστε ολοι οσοι κατεβαζουν το ιδιο κανουν και σκεφτονται-. Φανταζομαι οτι το ιδιο κανει και το pokerland αφου ενα τετοιο Post ειναι πολυ ... χρησιμο για τους αναγνωστες του site.... -και αυτη η αναφορα δεν ειναι αιχμη- απλα νομιζω οτι μεχρι να ερθει ο Harrington η ο Sklansky να στειλουν εξωδικο στο pokerland η στο καθε pokerland τετοια post θα υπαρχουν και θα μας εξηπυρετουν ολους μας που εν γνωσει μας παρανομουμε οπου μας βολευει και μας παιρνει να το κανουμε ...Όταν το έγραφα αυτό για τον Έλληνα συγγραφέα ήμουν σίγουρος ότι θα λάβω αυτή την τοποθέτηση από κάποιον. Σε πληροφορώ ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχομαι αυτή την κατάσταση. Το έγραψα έτσι για να γίνει πιο αισθητή η θέση μου και να κάνω πιο έντονο το θέμα που έχει προκύψει. Αν και όταν παρανομώ δεν το κάνω ποτέ με γνώμονα το αν κινδυνεύω να πιαστώ ή όχι, οπότε με βρίσκει κάθετα ενάντιο η θέση σου '...εν γνωσει μας παρανομουμε οπου μας βολευει και μας παιρνει να το κανουμε...' Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 omniwargreymon έγραψε:Φίλοι μου να πω και γω την άποψή μου.Πρώτα από όλα safesteps έχεις δίκιο όσον αφορά στην διακίνηση των πνευματικών δικαιωμάτων.Ίσως να μην έπρεπε να αναφερόμουν σε τίτλους.Πάντως σε καμία περίπτωση δε σκοπεύω να διαφημίσω(δεν αποσκοπώ σε κάτι).Όπως πολύ εύστοχα διαπίστωσε και ο baskont,να βοηθήσω θέλω.Ειδικά αυτούς που δεν έχουν πολλά και παίζουν σε microstakes προσπαθώντας να γίνουν καλύτεροι στο χόμπυ τους ή όπως αλλιώς θέλουν να το λένε.Σε πολλά απο αυτά που έχει γράψει ο baskont με έχει καλύψει.Χρονολογικά ας πούμε οτι είμαι στους τυχερούς,που βρισκουν ότι θέλουν με ένα click.Όμως στο πρώτο "μεγάλο" μου cashout παρήγγειλα το Super System ως φόρο τιμής.Δεν ήθελα να είμαι και αχάριστος...Επειδή δεν διακρίνω κάποιο ιδιοτελές όφελος γι αυτό και ξεκίνησα το post μου 'χωρίς καμία μομφή για τον poster'. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 baskont έγραψε:Μήπως όμως πια, με δεδομένο τον τρόπο που λειτουργουν οι κοινωνίες μας, δηλαδή ένας ιστός βασισμένος στην κατανάλωση, η πάταξη της παράνομης διακίνησης έχει στόχο μόνο την προστασία των κερδών από την εμπορική εκμετάλευση του πνευματικού δικαιώματος;Μα και βέβαια!!! Λίγο είναι αυτό;Έχω πολλά να πω σ' αυτό το σημείο αλλά θα σου πω το πιο απλό απ'όλα και ίσως το λιγότερο σημαντικό, αλλά που εξηγεί ως ένα βαθμό γιατί ενίσταμαι: Όταν έχω ξοδέψει περισσότερα από 400€ σε βιβλία poker για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο, αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι κάποιος σχεδόν δωρεάν -παρανομώντας όμως- αποκτά το ίδιο edge μ' εμένα. Και ας μην διαβάσω από κάποιον γιατί δεν κάνω και εγώ το ίδιο... ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ σε κάτι που βλάπτει κάποιον (γιατί και το online poker είναι παράνομο αλλά δεν βλάπτω κάποιον) Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:Και ας μην διαβάσω από κάποιον γιατί δεν κάνω και εγώ το ίδιο... ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ σε κάτι που βλάπτει κάποιονΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!Φιλε safesteps καλημερα πρωτα απ' ολα...Λες να μην το ακουσεις απο καποιον οτι κανει το ιδιο.Γιατι?Ε λοιπον εγω και καποια αλλα εκατομυρια χρηστων (επι χρονια) διαδικτυου το κανουμε!Ο καταιγισμος φιλε safesteps παρανομιας που γινεται καθημερινα εις βαρος μας ειναι τετοιος που το μονο που γενναει στο μυαλο και στη σκεψη μας ειναι το πως μπορουμε να αντιδρασουμε! Και αυτος ειναι ενας τροπος αντιδρασης!Δεν νομιζω οτι ολοι αυτοι που καθημερινα ασελγουνε στη τσεπη σου και στη τσεπη μου, με τον οποιοδηποτε τροπο, με το οποιοδηποτε μεσο, εχουν τυψεις!Εφ' οσον λοιπον, ολοι αυτοι, αποσκοπουν στο να με μαδησουν σαν κοτοπουλο, ετσι κι εγω βρισκω διεξοδους αντιδρασης! Οχι φιλε μου... δεν θα τους γυρισω το αλλο μαγουλο!Θελεις να αναφερουμε το οργιο παρανομιας που γινεται καθημερινα εις βαρος σου και εις βαρος μας? Απο που θες να ξεκινησω? Απο ποιον τομεα και απο ποιον φορεα?Απο που να αρχισω και που να τελειωσω?Ποσα θεματα που ακους και διαβαζεις καθημερινα δεν σε εξοργιζουν και δεν σε κανουν να αναθεματιζεις τους νομους...τους νομοθετες...το συστημα ολακερο?Μη μου πεις οτι δεν ενοιωσες το ΚΟΡΟΙΔΟ της ιστοριας?Ε μετα απο ολα αυτα θα με πει καποιος παρανομο γιατι κατεβασα μια ταινια, ενα CD, ενα βιβλιο απο το internet και θα μου κανει και μαθημα ηθικης και Χρηστομαθειας? Δεν σου κανει λιγακι οξυμορο?Εσυ βεβαια απο την αλλη εχεις το δικαιωμα επιλογης. Και επιλεγεις το νομιμο τροπο! Μαγκια σου και απολυτα σεβαστο! Μην εναντιωνεσαι ομως στις εφαρμογες των αλλων...κατι θα ξερουν!Επειδη καπου διαβασα οτι εισαι μεσα στα παραγματα και οτι αυτη ειναι η δουλεια σου, εαν σου πω τι μου ζητηθηκε απο ενα φιλο που ειναι στην υπηρεσια της ΑΕΠΙ (παρακαλω)...θα ΦΡΙΞΕΙΣ φιλε safesteps!Να εισαι καλα...καλη σου μερα!P.S: Φιλε omniwargreymon, σε ευχαριστω για τις πληροφοριες! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Καλή σου μέρα και σένα γείτονα (μένουμε κοντά)...VaGreece έγραψε:Λες να μην το ακουσεις απο καποιον οτι κανει το ιδιο.Δεν είπα αυτό. Είπα να μην μου προτείνει κάποιος να κάνω και γω το ίδιο για να μην ζημιώνομαι από την πολιτική μου να αγοράζω τα βιβλία ενώ εκείνος τα παίρνει δωρεάν.VaGreece έγραψε:Ο καταιγισμος φιλε safesteps παρανομιας που γινεται καθημερινα εις βαρος μας ειναι τετοιος που το μονο που γενναει στο μυαλο και στη σκεψη μας ειναι το πως μπορουμε να αντιδρασουμε! Και αυτος ειναι ενας τροπος αντιδρασης!Δεν νομιζω οτι ολοι αυτοι που καθημερινα ασελγουνε στη τσεπη σου και στη τσεπη μου, με τον οποιοδηποτε τροπο, με το οποιοδηποτε μεσο, εχουν τυψεις!Εφ' οσον λοιπον, ολοι αυτοι, αποσκοπουν στο να με μαδησουν σαν κοτοπουλο, ετσι κι εγω βρισκω διεξοδους αντιδρασης! Οχι φιλε μου... δεν θα τους γυρισω το αλλο μαγουλο!Γιατί πιστεύεις ότι με αυτή την αντιμετώπιση θα φτιάξεις τα πράγματα; Στα δυο σου αγοράκια μαθαίνεις δηλαδή πως θα πατήσουν επί πτωμάτων για να μην τους πατήσουν οι άλλοι; και όχι πως θα αγωνιστούν για να πετύχουν τους στόχους τους με θεμιτά και τίμια μέσα; Τότε με συγχωρείς αλλά οι κοσμοθεωρίες μας διαφέρουν παρασάγκας... Δεν έχει να κάνει με ηθική και Χριστομάθεια... δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία και σε κανένα Χριστό... τους έχω απορρίψει πολλά χρόνια τώρα... Έδωσα την πρακτική νότα γιατί ενίσταμαι από τέτοιες συμπεριφορές: θίγουν εμμέσως και τα δικά μου συμφέροντα!Καλή εβδομάδα! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Και επειδή θα καταλήξουμε σε έναν διάλογο της μορφής:-Μα δεν είναι σωστό!-Ε, εσύ μην κλέβεις, εμείς γουστάρουμε να κλέβουμε!-Δικαίωμά σας, δικαίωμά μου όμως να καταγγέλω τουλάχιστον τις ενέργειες που θίγουν τα δικά μου συμφέροντα...και επειδή ο στόχος μου δεν είναι να γίνω γραφικός, υπενθυμίζω ότι δεν ξεκίνησα να την λέω στον original poster ούτε να κάνω ηθικοπλαστικά κηρύγματα. Ξεκίνησα να γράφω σ' αυτό το thread κάνοντας μια επισήμανση/παρατήρηση στους αρμόδιους του pokerland με τη θέση μου. Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 VaGreece συγνωμη αλλα νομιζω δεν τα λες σωστα και εξηγουμαι:πρωτον τι σχεση εχει ενας συγγραφεας,ενας οργανοπαικτης,ενας ηθοποιος,ενας εκδοτικος οικος,μια δισκογραφικη και μια εταιρια παραγωγης(ολοι αυτοι ειναι αυτοι που κλεβεις με το παρανομο κατεβσμα) με αυτους που εχουν κανει την καθημερινοτητα μας μια ζουγκλα και μας τα παιρνουν απο παντου και τι φταινε που εμεις δεχομαστε τις σφαλιαρες???πρπει δηλαδη να βρουμε και μεις καποιον να ξεσπαμε και να τον κλεβουμε???δηλαδη αν πηγαινες να δεις μια ταινια στο cinema και μπορουσες να τρυπωσεις μεσα στην αιθουσα θα το εκανες??προφανως ναι συμφωνα με αυτα που λες.οσο για τα βιβλια φανταστειτε μονο να χε γραψει ενα βιβλιο ποκερ ο Θεοφανοπουλος πχ. η ακομα και συ φιλε VaGreece!!πως θα ηταν τοτε που απο θυτης θα γινοσουν το θυμα???πως θα σου φαινοταν που ενα site οπως το pokerland ουσιαστικα θα διαφημιζε τροπους για να σε κλεβουν???Δεν τα λεω αυτα για να το παιξω ηθικολογος αλλα οποιος εχει ασχοληθει με την δημιουργια πνευματικης ιδιοκτησιας(συγγραφη,μουσικη κλπ) απο την αλλη πλευρα δηλαδη του δημιουργου τα βλεπει αλλιως τα πραγματα. Παράθεση
giogr29 Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 φιλε baskontτο να ανοιξουμε πραγματι σε αυτο τον τοπο και μεσω μιας μορφης forum κουβεντα για τα πνευματικα δικαιωματα ειναι μεγαλη υποθεση και πολυ δυσκολο....... Ειναι ενα θεμα το οποιο εχει πολλες αποψεις και παραμετρους που λογω του επαγγελματος μου -νομικος- εχω διεξοδικα αναζητησει να τις αναλυσω χωρις παντοτε επιτυχη καταληξη.......Θα διαφωνησω μαζι σου και με την αποψη σου "Το post του omniwagreymon για δύο λόγους δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί αφού κατά πρώτον δεν παρέχει ο ίδιος τα torrents που περιέχουν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα αλλά πληροφορεί έναν (από τους πολλούς) τρόπους που κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει (με δική του ευθύνη) το υλικό αυτό." Με την ιδια λογικη αν ενημερωσω μεσω post τους χρηστες του pokerland για ενα μερος που μπορουν να βρουν ναρκωτικα η κλοπιμαια τα οποια τα δινουν κοψοχρονιας δεν διαπρατω παρανομη πραξη ?? -τραβηγμενο παραδειγμα αλλα για τον νομο αυτες οι πραξεις οπως και το να αντιγραφω χωρις να εχω πληρωσει πν. δικαιωματα ειναι παρανομες και η καθε μια εχει την αντιστοιχη ποινη....- Τωρα με το σκεπτικο "Από τη μια θεωρώ απαραίτητη την προστασία μιας ευνομούμενης κοινωνίας απέναντι στον πνευματικό καρπό του ατόμου. Από την άλλη όμως θεωρώ ότι στην εποχή μας, με το marketing να δρα καταλυτικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του ανθρώπου, έχει "αλλοιώσει" τον χαρακτήρα του "πνευματικού". Ο νόμος σωστά υπάρχει για να προστατέψει την τέχνη και το πνέυμα και εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους προστασία! Μήπως όμως πια, με δεδομένο τον τρόπο που λειτουργουν οι κοινωνίες μας, δηλαδή ένας ιστός βασισμένος στην κατανάλωση, η πάταξη της παράνομης διακίνησης έχει στόχο μόνο την προστασία των κερδών από την εμπορική εκμετάλευση του πνευματικού δικαιώματος;" θα συμφωνησω λαμβανοντας ομως υπ οψιν σου την εξης παραμετρο.... Ο νομος εχει βασικη του προυποθεση την προστασια των δημιουργων και των εργων τους.... απο εκει και περα αυτο πως μετουσιωνεται στην πραξη ειναι ενα αλλο θεμα .... και δεν ειναι παντοτε η προστασια των δημιουργων προστασια των κερδων.... αν εγω παρω ενα αρθρο σου απο το pokerland και το αντιγραψω σε ενα δικο μου αντιστοιχου περιεχομενου ιστοτοπο.... εσυ θα εχεις καθε δικαιωμα να με κυνηγησεις... Το αρθρο αυτο αποτελει πνευματικο σου δικαιωμα -ασχετα αν βγαζεις αμεσα η εμμεσα κερδος απο αυτο- και εγω το καταπατω..... εκει βασιζεται ....και θα πρεπει να βασιζεται ο νομος...Τωρα οσον αφορα τα post του φιλου safesteps "Όταν το έγραφα αυτό για τον Έλληνα συγγραφέα ήμουν σίγουρος ότι θα λάβω αυτή την τοποθέτηση από κάποιον. Σε πληροφορώ ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχομαι αυτή την κατάσταση. Το έγραψα έτσι για να γίνει πιο αισθητή η θέση μου και να κάνω πιο έντονο το θέμα που έχει προκύψε" καταλαβα οτι αυτο εγινε για να τονισεις το θεμα... αυτο που εθεσα εγω ειναι οτι και στην μια περιπτωση και στην αλλη ειτε υπαρχει ελληνας συγγραφεας στην λιστα ειτε οχι παρανομουμε....... οπως επισης παρανομουμε οταν παιζουμε online poker η στοιχημα αφου αυτο απαγορευεται στην ελλαδα ασχετα αν δεν μας κυνηγαει κανεις ....... και πρεπει να ξερεις οσον αφορα την δηλωση σου "ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ σε κάτι που βλάπτει κάποιον (γιατί και το online poker είναι παράνομο αλλά δεν βλάπτω κάποιον)" οτι ο νομος οταν ισχυει δεν κανει τετοιους διαχωρισμους οταν απαγορευεται απαγορευεται ειτε βλαπτεις καποιον ειτε οχι...εδω υπαρχουν νομοι για να μας προστατευουν απο τον ιδιο μας τον ευατο....(απαγορευση ευθανασιας πχ τραβηγμενο παραδειγμα το ξερω αλλα ετσι ειναι)!!! οποτε ειτε λες παιζω και παρανομω ειτε δεν παιζω και ειμαι νομοταγης οχι δεν βλαπτω καποιον..... παρα μονο το πορτοφολι μου... και αν εισαι τοσο καλος και βγαζεις λεφτα απο το ποκερ.. με βλαπτεις γιατι τα κερδη αυτα δεν φορολογουνται και φοροδιαφευγεις........ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.... ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΕ... ( αστειευομαι ... και ολες μου οι αποψεις δεν αποτελουν μομφη για κανεναν .... παρατιθενται φιλολογικα και μονο ) Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 βεβαια γνωριζω οτι αυτο ειναι ενα παγκοσμιο φαινομενο και οτι οποιος μπορει να το κανει το κανει σε ποσοστο 99% θεωροντας πλεον δεδομενο οτι ειναι "δωρεαν" ολα αυτα τα εργα της διανοιας,ομως το πληθος των ανθρωπων αυτων που το κανουν δεν θα με εμποδιζει να τους αποκαλω κλεφτες και κλεφτες θα τους αποκαλουσα ακομα και αν ηταν νομιμο γιατι δεν με ενδιαφερει αν αυτο που κανουν ειναι παρανομο η οχι(αλλωστε υπαρχουν πολλοι γελιοι νομοι). Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:Και επειδή θα καταλήξουμε σε έναν διάλογο της μορφής:-Μα δεν είναι σωστό!-Ε, εσύ μην κλέβεις, εμείς γουστάρουμε να κλέβουμε!-Δικαίωμά σας, δικαίωμά μου όμως να καταγγέλω τουλάχιστον τις ενέργειες που θίγουν τα δικά μου συμφέροντα...Οχι φιλε safesteps...δεν συνηθιζω τετοιους διαλογους!Δεν ειμαι απολυτος και μου αρεσει η διαφωνια με τον συνομιλητη μου οταν αυτη γινεται εντος δημοκρατικων πλαισιων!Στα 2 μου αγορακια δεν θα πω να πατανε επι πτωματων αλλα δεν θα τους διδαξω και να πιανονται και κοροιδα ομως, γιατι με μαθηματικη ακριβεια εδω στο Ελλαδισταν ειναι καταδικασμενα στη μιζερια και την κακομοιρια!Αλλωστε τη ρεμουλα και τη λαμογιά, δεν θα τους την περασω εγω αλλα η μαμα Εθνος που μεγαλωνουν και ωριμαζουν! Εγω απλα θα πρεπει να τους κραταω σε μια ισοροπια καταστασεων και πραγματων! Και ναι...το καταλαβα οτι δεν την ειπες στον original poster! Προς Θεου! Καταλαβα οτι μαλλον θιγονται τα δικα σου συμφεροντα αμμεσα ή εμμεσα! Και πιστεψε με το καταννοω αν συμβαινει κατι τετοιο αλλα για δικους μου λογους που αδυνατω να σου πω φορα παρτιδα αλλα μονο κατ' ιδιαν θα σου ελεγα, δεν μπορω να αλλαξω και την τακτικη μου!birbilisgr έγραψε:VaGreece συγνωμη αλλα νομιζω δεν τα λες σωστα και εξηγουμαι:πρωτον τι σχεση εχει ενας συγγραφεας,ενας οργανοπαικτης,ενας ηθοποιος,ενας εκδοτικος οικος,μια δισκογραφικη και μια εταιρια παραγωγης(ολοι αυτοι ειναι αυτοι που κλεβεις με το παρανομο κατεβσμα) με αυτους που εχουν κανει την καθημερινοτητα μας μια ζουγκλα και μας τα παιρνουν απο παντου και τι φταινε που εμεις δεχομαστε τις σφαλιαρες???πρπει δηλαδη να βρουμε και μεις καποιον να ξεσπαμε και να τον κλεβουμε???δηλαδη αν πηγαινες να δεις μια ταινια στο cinema και μπορουσες να τρυπωσεις μεσα στην αιθουσα θα το εκανες??προφανως ναι συμφωνα με αυτα που λες.οσο για τα βιβλια φανταστειτε μονο να χε γραψει ενα βιβλιο ποκερ ο Θεοφανοπουλος πχ. η ακομα και συ φιλε VaGreece!!πως θα ηταν τοτε που απο θυτης θα γινοσουν το θυμα???πως θα σου φαινοταν που ενα site οπως το pokerland ουσιαστικα θα διαφημιζε τροπους για να σε κλεβουν???Δεν τα λεω αυτα για να το παιξω ηθικολογος αλλα οποιος εχει ασχοληθει με την δημιουργια πνευματικης ιδιοκτησιας(συγγραφη,μουσικη κλπ) απο την αλλη πλευρα δηλαδη του δημιουργου τα βλεπει αλλιως τα πραγματα.Φιλε birbilisgr... τι φταιω εγω που οι αγροτες μου κλεινουν τους δρομους?Δεν παει ετσι και εγω δεν διαμαρτυρομαι απεναντι στα διαπλεκομενα κατεβαζοντας ενα βιβλιο απο το internet και πατσισαμε!Λαθος το επιασες αν το επιασες ετσι!Μην κοιτας το δαχτυλο και χανεις το φεγγαρι!Απλα ολα αυτα που συμβαινουν δημιουργουν προεκτασεις!Να γινω πιο σαφης?Αν ζουσα σε ενα πιο αξιοκρατικο, δημοκρατικο και δικαιο καθεστως με ευκαιριες για μενα και τους συμπολιτες μου, δεν θα ειχα κανενα λογο να μην αγορασω το βιβλιο, το CD, να παω να βλεπω καργα ταινιες, να αγοραζω οποιοδηποτε software μου χρειαζεται στον υπολογιστη μου κτλ κτλ..Γιατι να μην το κανω? Δουλευω σα ζωο...αμοιβομαι καλα...αρα απολαμβανω και τις πολυτελειες που μου αναλογουν!Εδω ομως απ' οτι βλεπεις τιθεται θεμα επιβιωσης φιλε μου! Εγω προσωπικα, εαν δεν υπηρχε το διαδικτυο, θα ειχα στερηθει παρα πολλα πραγματα με αποτελεσμα να μην ξερω τι γινεται στο κοσμο! Ασε που θα ημουν και αστοιχειωτος εντελως!Και σας ρωτω ευθεως? Βρειτε μου εναν απο εδω μεσα που δεν ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ στο ιντερνετ οπως ειπε και ο safesteps? Εναν!!Εκτος βεβαια απο εσας που απ' οτι καταλαβα δεν εχετε κανει ουτε ενα "παρανομο" download!Οκ...ισως να θιγονται τα συμφεροντα σας και να εχετε το δικιο σας που αντιδρατε! Δεν ξερω με τι ασχολειστε ακριβως!Βρειτε μου ομως ΕΝΑΝ που να ειναι προιον διαδικτυακης παρθενογεννεσης! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 giogr29 έγραψε:Τωρα οσον αφορα τα post του φιλου safesteps "Όταν το έγραφα αυτό για τον Έλληνα συγγραφέα ήμουν σίγουρος ότι θα λάβω αυτή την τοποθέτηση από κάποιον. Σε πληροφορώ ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχομαι αυτή την κατάσταση. Το έγραψα έτσι για να γίνει πιο αισθητή η θέση μου και να κάνω πιο έντονο το θέμα που έχει προκύψε" καταλαβα οτι αυτο εγινε για να τονισεις το θεμα... αυτο που εθεσα εγω ειναι οτι και στην μια περιπτωση και στην αλλη ειτε υπαρχει ελληνας συγγραφεας στην λιστα ειτε οχι παρανομουμε.......Ακριβώς αυτό! Επειδή όμως ήθελα να προλάβω πολλούς που θα έλεγαν 'και τι έγινε τώρα που θα κλέψω τον Sklansky, το Harrington κλπ.' επισήμανα την περίπτωση του Έλληνα συγγραφέα.giogr29 έγραψε:οπως επισης παρανομουμε οταν παιζουμε online poker η στοιχημα αφου αυτο απαγορευεται στην ελλαδα ασχετα αν δεν μας κυνηγαει κανεις ....... και πρεπει να ξερεις οσον αφορα την δηλωση σου "ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ σε κάτι που βλάπτει κάποιον (γιατί και το online poker είναι παράνομο αλλά δεν βλάπτω κάποιον)" οτι ο νομος οταν ισχυει δεν κανει τετοιους διαχωρισμους οταν απαγορευεται απαγορευεται ειτε βλαπτεις καποιον ειτε οχι...εδω υπαρχουν νομοι για να μας προστατευουν απο τον ιδιο μας τον ευατο....(απαγορευση ευθανασιας πχ τραβηγμενο παραδειγμα το ξερω αλλα ετσι ειναι)!!! οποτε ειτε λες παιζω και παρανομω ειτε δεν παιζω και ειμαι νομοταγης οχι δεν βλαπτω καποιον..... Το έθεσα πρώτος πριν το σχολιάσεις ότι δεν παριστάνω τον ηθικοπλαστικό, ούτε αναφέρθηκα στην στείρα εφαρμογή των νόμων. Αν ήταν λάθος να παίζω online poker ή έβλαπτα κάποιον δεν θα έπαιζα. Το ότι στερούμαστε του νομικού πλαισίου που το επιτρέπει, το καθιστά παράνομο αλλά δεν το καθιστά λάθος. Μην ξεχνάς (και ως νομικός πρέπει να το ξέρεις καλύτερα από μένα) τη νομοθετική ρύθμιση που για να πατάξει τα φρουτάκια σε Η/Υ στα καφενεία και στα internet cafe (που είχαν σκαρφιστεί τις άπειρες μεθόδους για να μην ανιχνεύονται) στην κατά γράμμα εφαρμογή της καθιστούσε παράνομο το να παίζω και σκάκι ή πασιέντζα στον υπολογιστή του σπιτιού μου. Και αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμη σε ισχύ (αν λανθάνω σε κάτι διόρθωσέ με παρακαλώ). Όταν λοιπόν βλέπεις την ΕΕ να βάζει πρόστιμα στις χώρες που δεν επιτρέπουν την παροχή υπηρεσιών από ιδιωτικούς φορείς στον τομέα των διαδικτυακών καζίνο και πόκερ, ποιος είναι τελικά ο παράνομος; Εδώ δεν κάνω θέμα τη στείρα εφαρμογή των νόμων αλλά την ουσία του προβλήματος για την καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και πως αυτό ζημιώνει εμένα πέρα από το πόσο παράνομο είναι. Και επαναλβάνω ότι δεν απευθύνθηκα σε κανέναν που το κάνει. Απευθύνθηκα στο φορέα που επιτρέπει τη δημοσίευσή του.giogr29 έγραψε:παρα μονο το πορτοφολι μου... και αν εισαι τοσο καλος και βγαζεις λεφτα απο το ποκερ.. με βλαπτεις γιατι τα κερδη αυτα δεν φορολογουνται και φοροδιαφευγεις........ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.... ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΕ... ( αστειευομαι ... και ολες μου οι αποψεις δεν αποτελουν μομφη για κανεναν .... παρατιθενται φιλολογικα και μονο )Συμφωνούμε απόλυτα! Πάλι το νομοθετικό πλαίσιο ευθύνεται που δεν προβλέπει σχετική διάταξη. Να είσαι σίγουρος ότι αν προβλεπόταν κάτι ανάλογο θα δήλωνα χωρίς δισταγμό τα κέρδη μου από το πόκερ.Σ'αυτό όμως υπάρχουν δύο προβλήματα για το νομοθέτη: πρώτον για να το φορολογήσει θα πρέπει να το νομιμοποιήσει και η ζημία τότε για το κρατικό μονοπώλιο θα ήταν εκθετικά πολλαπλάσια από τα οφέλη της φορολόγησης των κερδών. Και επειδή επί της ουσίας η κερδοφορία είναι αμελητέα στο σύνολο των παικτών είναι ανάξιο λόγου για τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, για να το φορολογήσει θα πρέπει να το εντάξει με κάποιο τρόπο στην όλη αλυσίδα προσφορών κοινοφελούς έργου. Τι θέλω να πω: πληρώνω διόδια για να έχω καλύτερους δρόμους, πληρώνω άμεσους και έμμεσους φόρους για να έχω παιδεία και κοινοφελή έργα κ.ο.κ. Θα με φορολογήσει για κέρδη στο πόκερ για ποιο λόγο; για να μου παρέχει καλύτερο internet για παράδειγμα; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Ας με αποζημιώσει πρώτα για τη ζημία των 2.000 και πλέον δολλαρίων που από κακή παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών (κυρίως όμως του ΟΤΕ) έχω επωμιστεί (το νούμερο δεν είναι τυχαίο, τόσα είναι και μάλιστα μόνο από cash games!) και μετά συζητάμε για φορολογία! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 VaGreece έγραψε:Αν ζουσα σε ενα πιο αξιοκρατικο, δημοκρατικο και δικαιο καθεστως με ευκαιριες για μενα και τους συμπολιτες μου, δεν θα ειχα κανενα λογο να μην αγορασω το βιβλιο, το CD, να παω να βλεπω καργα ταινιες, να αγοραζω οποιοδηποτε software μου χρειαζεται στον υπολογιστη μου κτλ κτλ..Γιατι να μην το κανω? Δουλευω σα ζωο...αμοιβομαι καλα...αρα απολαμβανω και τις πολυτελειες που μου αναλογουν!Εδω ομως απ' οτι βλεπεις τιθεται θεμα επιβιωσης φιλε μου!Ο λόγος που ενίσταμαι στη στάση ζωής σου -και το κάνω μόνο και μόνο ασκώντας το δικαίωμά μου περί ελευθερίας του λόγου και όχι για να σε κρίνω ως άνθρωπο- είναι γιατί αν οι 5, 10 άνθρωποι που ξεχωρίζουν πνευματικά από τον όχλο που σύρεται και παρασύρεται με Τατιάνες και άλλα πρωινο-μεσημεριάτικα τηλεοπτικά αίσχη, και που μπορούν να ανταλλάξουν πέντε απόψεις όπως αυτές εδώ, αποφασίζουν να κρατήσουν αυτή τη στάση που εσύ κρατάς, πως περιμένεις να αλλάξει η κατάσταση; Δεν είμαι ρομαντικός... ρεαλιστής και ουσιαστικός είμαι... Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Εμμεσα και με χαρακτηριζεις και με κρινεις σαν ανθρωπο!Ακομα πιο εμμεσα διακρινω και μια μικρη επιθετικοτητα!Και ολη αυτη η κριτικη γιατι διαφωνησα?Εβγαλες συμπερασμα απο 5 αραδες που εκφραζω την αποψη μου?Κραταω το Ρεαλιστης!Οκ...να εισαι καλα φιλε...προχωραμε! Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Επιμένω ότι δεν σε κρίνω ως άνθρωπο ούτε ως χαρακτήρα ούτε ως προσωπικότητα... Ακριβώς γιατί το μόνο δεδομένο που έχω είναι οι 5 αράδες σου εδώ και άλλες 5 παραπέρα... Και δεν υπάρχει καμία επιθετικότητα, κατηγορηματικά σου λέω ότι κάνεις λάθος σε αυτό...Ίσα-ίσα που σε κατέταξα στους 5-10 ανθρώπους που δεν είναι με το σωρό και μπορούν να σκεφτούν 2 βήματα πιο μπροστά από τη μύτη τους. Τέτοιους ανθρώπους τους χρειάζομαι σύμμαχους και όχι εχθρούς στην προσπάθειά μου ν αλλάξει κάτι. Και συ πιστεύεις πως υπάρχουν κακώς κείμενα. Και γω πιστεύω πως υπάρχουν κακώς κείμενα. Απλώς κατάθεσα την άποψή μου για το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και πως δεν βλέπω με ποιο τρόπο η στάση σου βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός και έχεις αποφασίσει ότι αποστασιοποιείσαι από οποιαδήποτε προσπάθεια ν' αλλάξεις οτιδήποτε, οπότε και πηγαίνω πάσο και κερδίζεις το ποτ! Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 safesteps έγραψε:Επιμένω ότι δεν σε κρίνω ως άνθρωπο ούτε ως χαρακτήρα ούτε ως προσωπικότητα... Ακριβώς γιατί το μόνο δεδομένο που έχω είναι οι 5 αράδες σου εδώ και άλλες 5 παραπέρα... Και δεν υπάρχει καμία επιθετικότητα, κατηγορηματικά σου λέω ότι κάνεις λάθος σε αυτό...Ίσα-ίσα που σε κατέταξα στους 5-10 ανθρώπους που δεν είναι με το σωρό και μπορούν να σκεφτούν 2 βήματα πιο μπροστά από τη μύτη τους. Τέτοιους ανθρώπους τους χρειάζομαι σύμμαχους και όχι εχθρούς στην προσπάθειά μου ν αλλάξει κάτι. Και συ πιστεύεις πως υπάρχουν κακώς κείμενα. Και γω πιστεύω πως υπάρχουν κακώς κείμενα. Απλώς κατάθεσα την άποψή μου για το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και πως δεν βλέπω με ποιο τρόπο η στάση σου βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός και έχεις αποφασίσει ότι αποστασιοποιείσαι από οποιαδήποτε προσπάθεια ν' αλλάξεις οτιδήποτε, οπότε και πηγαίνω πάσο και κερδίζεις το ποτ!Τοτε σου ζηταω συγνωμη αν παρεξηγησα!Καμια φορα ο γραπτος με τον προφορικο λογο ειναι σαν το online και το live poker! Δεν βλεπεις τις αντιδρασεις!Δεν αποστασιοποιουμε φιλε safesteps απλα αρχιζω και κουραζομαι με αποτελεσμα να φαινεται στο βαθος οτι καπου συμβιβαζομαι με τις εξελιξεις!Επανελαβες κανα δυο φορες οτι "δεν εισαι γραφικος"!Ασφαλως και δεν εισαι! Ουτε εγω ειμαι!Ελωχευει ο κινδυνος ομως, ο διαχωρισμος σου απο τον οχλο να σε χαρακτηρισει "γραφικο"!Ξερεις τι αγωνας χρειαζεται να περασεις τις αντιληψεις σου στην πλειοψηφια? (οχλο οπως τους χαρακτηρισες)Ξερεις ποση ειναι η διαφορα της αντιδρασης απο την γραφικοτητα? Ακομα και η τεκμηριωμενη - απο πλευρας αποψεων - αντιδραση?Χιλιοστα...Οποτε εκει τι κανεις?Συνεχιζεις να υπερασπιζεσαι τις αποψεις σου μεχρι τελευταιας ρανιδας του αιματος σου ή πετας εκει ενα "δε γ****ται! Εγω θα φτιαξω το κοσμο?"Να περιμενω μερικα χρονια να μου περισσεψουν κανα δυο χιλιαδες ευρω να κανω τις αγορες που θελω και να ειμαι νομιμος ή να κανω ενα download και να παει στο διαολο?Τι λες? Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 φιλε VaGreece δεν ασχολουμαι με καποιο επαγγελμα που θιγεται απο ολη αυτη την διαδικασια(φοιτητης ειμαι) απλα δεν μου αρεσει να συμβαινει αυτο.δεν μου περισσευουν τα λεφτα για να αγοραζω τα προγραμματα/ ταινιες/βιβλια,για να καταλαβεις ακομα δεν εχω αγορασει ουτε ενα βιβλιο ποκερ που τοσο πολυ θελω και περιοριζω την μελετη μου σε οτι αρθρο βρω στο Ιντερνετ.και κατι ακομα που δεν μου απαντησες: πως θα σου φαινοταν αν εσυ ειχες γραψει ενα βιβλιο και εμπαινες στο pokerland και εβλεπες...οδηγιες για να το κατεβασεις δωρεαν???δαπλα διαφωνουμε σε καποια θεματα και αν πιστευεις οτι πιστευεις ειναι δικαιωμα σου,οπως και μενα ειναι δικαιωμα μου να διαφωνω. Παράθεση
snk Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 "παιδια" εχουμε ξεφυγει απο το θεμα και φτασαμε σε flame. το παληκαρι εβγαλε ενα λινκ για να βοηθησει οσους θελουνε να βοηθηθουνε.fire can cook for a man.. but can cook the man as wellτο πως χτησιμοποιεις πληροφοριες ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Οποιος κατεβαζει torrents τεχνικα παρανομει διοτι ταυτοχρονα κανει και διαμοιρασμο. Βαλτε τα σε rapidshare ησυχασετε.Ακομα και πληροφοριες προς παρανομα 3α site ειναι παρανομο συμφωνα με το Ελληνικο δικαιο, αρα το pokerland ειναι υπευθυνο για το περιεχομενο του site και μπορει να διωχθει νομικα αμα γινει καταγγελεια.Κατι περι χρηστων και τετοιες μπουρδες δεν ισχυουνε. Αμα εγω δυσφιμιζω τους Χ,Ψ ολημερης και οληνυχτης μεσω ενος Site με ψευδωνυμο kouala_valtimoris και οι admin δεν κανουν τιποτα, ποιος θα κατηγορηθει? Το κοαλλα ή το site?επι του θεματος... ποιο βιβλιο ειναι καλυτερα για αρχη? εχω διαβασει το ace on the river αλλα πιο πολυ αναφερει για τη ζωη και τους κανονες ενος poker player παρα για στρατηγικες. Παράθεση
VaGreece Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 birbilisgr έγραψε:φιλε VaGreece δεν ασχολουμαι με καποιο επαγγελμα που θιγεται απο ολη αυτη την διαδικασια(φοιτητης ειμαι) απλα δεν μου αρεσει να συμβαινει αυτο.δεν μου περισσευουν τα λεφτα για να αγοραζω τα προγραμματα/ ταινιες/βιβλια,για να καταλαβεις ακομα δεν εχω αγορασει ουτε ενα βιβλιο ποκερ που τοσο πολυ θελω και περιοριζω την μελετη μου σε οτι αρθρο βρω στο Ιντερνετ.και κατι ακομα που δεν μου απαντησες: πως θα σου φαινοταν αν εσυ ειχες γραψει ενα βιβλιο και εμπαινες στο pokerland και εβλεπες...οδηγιες για να το κατεβασεις δωρεαν???Θα ενοιωθα ακριβως το ιδιο με το βγαλω ενα CD μου και να το δω αναρτημενο στο διαδικτυο! ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ!Παμε τωρα παρακατω...Ως νεος και φιλοδοξος επιχειρηματιας τολμησα να ανοιξω εδω στο τριμπου**ελο επιχειρηση!Μεγαλη επιχειρηση...χονδρεμποριο...με εισαγωγες απο Ευρωπη, Ασια και Αμερικη! Εμπειρια ειχα...γνωσεις ειχα αλλα το κεφαλαιο ηρθε ισα ισα! Εβαλα μεσα και την τελευταια μου δεκαρα! Αποτελεσμα?Κρατος και πιο ισχυροι ανταγωνιστες με τσακισαν!Το κρατος αντι να με βοηθησει με κατεκλεψε (ξερω τι σου λεω γιατι εχω αποδειξεις και ειμαι στα δικαστηρια) και ο ανταγωνισμος εγινε αθεμιτος και με τσακισε!Ξερεις τι ειπα?Βαγγελη δεξου το! Ετσι εχουν τα πραγματα και ψαξε να βρεις τροπους να επιβιωσεις!Δε νομιζω να ασχοληθηκε κανενας αλλος μαζι μου και με το προβλημα μου περα απο τον στενο μου περιγυρο!Δεν ειδα σε καποιο φορουμ να γραφουν και να αντιδρουν για τη λεηλασια του κρατους απεναντι στο πολιτη και το νεο επιχειρηματια που του ρουφουν το αιμα και του βαζουν λουκετο!Αυτη καλε μου φιλε ειναι και η νεα ταξη πραγματων παγκωσμιως (οπως ανεφερες) και στο διαδικτυο!Το ιδιο θα εκανα εαν καταπατουνταν τα πνευματικα μου δικαιωματα! Θα εψαχνα να βρω το δικιο μου με καποιο τροπο και παραλληλα νεες φορμουλες διαθεσης του προιοντος μου!ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με αυτο που γινεται απαραιτητα αλλα γινεται και θα συνεχισει να γινεται! Ειναι η νεα ταξη πραγματων ρε παιδια, πρεπει να το καταλαβετε και ας μην συμφωνειτε! Τι? θα κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας τωρα?birbilisgr έγραψε:απλα διαφωνουμε σε καποια θεματα και αν πιστευεις οτι πιστευεις ειναι δικαιωμα σου,οπως και μενα ειναι δικαιωμα μου να διαφωνω.Ασφαλως και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου να διαφωνεις! Εγραψα καπου το αντιθετο? Γιατι το επισημαινεις? Παράθεση
giogr29 Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου, 2009 Πολυ καλο βιβλιο το οποιο διαβαζω τωρα.... (κανονικα αγορασμενο για να μην ξεχνιομαστε) ειναι του Harrington Hold em Vol. I ... εχω διαβασει και το Theory of Poker του Sklansky αλλα ειναι πολυ θεωρητικο ...Αλλο πολυ καλο και οχι γνωστο ειναι το the poker tournament Formula του Snyder ...Θελω να διαβασω το Super System I του Doyle Brunson το οποιο και θεωρειται βιβλος......to ace on the river το ξεκινησα και ειναι ετσι οπως το λες δεν το εχω προχωρησει αλλα μου φανηκε ενδιαφερον γενικοτερα σαν βιβλιο Παράθεση
Recommended Posts