Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Χτες μπήκα στο Full Tilt και μετά την πρώτη μου κατάθεση μπήκα σε ένα μικρό tournament $8-$0.8 (αν θυμάμαι) των 180 ατόμων για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου...

μπορώ να πώ οτι τα πήγαινα καλά και είμουν μέσα στην 30άδα όταν ξάφνου μου σκάει :Ad :Ac και πέρνω τα πάνω μου αφού μέχρι εκείνη την στιγμή έβλεπα με 19% το flop. λέω εδώ είμαστε. κάνω raise σχετικά χαμηλό για να μπου μέσα μόνο όσοι έχουν κάτι να πουν τα χαρτιά τους και να αποφύγω αυτους που ζητάνε free cards.

κάνουν όλοι fold εκτός απο 3.

επιτέλους λέω, μου χαμογελάει η τύχη... (νόμιζα)

κάνουν call εκτός απο έναν ο οποίος κάνει raise ενός σεβαστού ποσού για εκείνη την στιγμή (περι τα 500).

τα χρήματα μου εκείνη την στιγμή ήταν αν θυμάμαι καλα 2300-2500. Κάνω re-raise, όλοι fold εκτός του τύπου που απαντάει με all-in (3200). σαφώς ακολουθάω με all-in κι ανοίγουν τα χαρτιά και ο τύπος έχει :3c :8c(!!!!)

λέω δεν πάει καλά το τυπάκι... μάλλον δεν έπιασε η μπλόφα του.

κι ανοίγει το flop:

:Ad :Qh :Js

εκεί λέω "εντάξει" τό χουμε (τρομάρα μου)

Turn και River:

:Ts :9d

και με στέλνει αδιάβαστο.

Ακριβώς ακριβώς το ίδιο στο επόμενο tournament έχουμε μείνει 21 άτομα και είμαι μέσα στη 10άδα και με πετάει έξω απο all-in ένας που είχε :2h :7h και βγάζει straigh 8 higher ενώ είχα :Kc :Kd (KingKong).

2/2 και ήρθα και σάλταρα.

3η και φαρμακερή

παίζω χαλαρά σε τραπέζι με $0.10 - $0.05 αν θυμάμαι και μπαίνω με 4$ και στο 2ο χέρι μου βγάζει :Qd :Qh και με ξεβρακώνει μια γκόμενα με :3c :7d με all in ενώ έχει ανοίξει flop :Qc :Ts :5c

της Φέρνει το Turn & river straignt 7 higher..

εμα 3 στα 3 ????

το κλείνω και βλέπω τηλεόραση, άστο καλύτερα...

το θέμα μου ειναι οτι μου φάνηκαν πολύ παράξενα ολα αυτά και πολύ αδικαιολόγητα ιδιαίτερα στα tournaments τα all-ins απο τα τυπάκια που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. οκ βάζω τις πιθανότητες του να μπλοφάρει αλλά... ρε γαμώτο όχι κι έτσι.

(αν βγάλετε κάποιο χρώμα στα χαρτιά που έγραψα είναι απο την ταχύτητα του μνμτος. ακριβώς τι χρώμα ήταν τα χαρτιά δεν θυμάμαι, θυμάμαι όμως το νούμερο, τώρα το έβαλα στην τύχη το χρώμα)

Δημοσίευση

Πολυ ασχημες ηττες.Η αληθεια ομως ειναι οτι all in μπορεις να πας με any 2.οποτε μην σε παραξενευουν τα φυλλα με τα οποια πηγαν οι τυποι,ειδικα σε τουρνουα που πρεπει να πιεσεις αρκετες φορες.

Δημοσίευση

Rising, επειδη τελευταια στην Tilt παιζω σχεδον αποκλειστικα μονο τα τουρνουα που ανεφερες 8.80 και πιο μικρα (γιατι τις περισσότερες φορες κανω και γραφικα παράλληλα με το παιχνιδι για τα προς το ζειν!!) με στόχο να βγαζω γύρω στα 700-800$ το μηνα οσα τα εξοδά μου δηλαδή, να σου πω οτι αυτά που αναφέρεις μου συμβαίνουν με μεγαλη συχνότητα. Χτες σε αυτό το τουρ εκανα raise 3xbb AA ενας με κανει re raise, ωραια λεω, και ερχεται και ενας καμικαζι και παει all in με 69 κουπες και κερδιζει!!! χαχαχαχα.

Να ξερεις όμως οτι σε βαθος χρονου αυτοί ειναι χαμενοι απο χερι... απλά παίζε με υπομονη αυτά τα τουρ και αν οντως παιζεις καλά θα εχεις κερδος σε μια καποια διαρκεια.

Να σου πω και κατι, σε αυτα τα μικρα τουρ επειδή ειναι πολλά ζωα και κανουν call με τα παντα, παιζω καπως παραξενα. Τι εννοώ? Μεχρι να ερθουν τα αντε ειμαι super tight (αν ο αστακός εχει 2 δαγκανες εγω εχω 6!!!) και raise κανω μονο με ΑΑ ΚΚ QQ JJ ΑΚ ακόμα και με AQ πολλες φορές απλό call κανω πριν τα αντε (αναλογα το στακ που εχω) γιατί σε κανουν call με τα παντα και αν χασεις το φλοπ εχοντας κανει raise χωρις ζεύγος (το πιθανότερο) πρεπει να πασαρεις, εκτός κι αν εχεις τις ικανοτητες για καλα reading και μπλοφες. Η Τilt σου δινει τη δυνατοτητα να εφαρμοσεις τη παραπανω τακτικη λόγω των μικρών blinds.

Το πιο σημαντικό όμως για το πως θα παιξεις τα unpaired high cards ειναι το μεγεθος του στακ που εχεις, ωστε ακόμα και ενα c-bet να μη σε αφησει commited.

Επίσης η Τιλτ σου δίνει τη δυνατότητα λόγω των μικρών blinds να κανεις call σε μικρα raise εχοντας οποιοδήποτε μικρό ζευγάρι πανω σου χωρις να χανεις μεγαλο μερος από το στακ σου. Μεγαλη υποθεση το σετ ;)

Ωστόσο οταν ερθουν τα αντε εκει παιζεις λιγο πιο επιθετικά τα καλα χερια, γιατί αξίζει ακομα και να παρεις το ποτ λόγω των blinds & αντε.

Παντως σου προτεινω ενα πράγμα, να παίζεις σύμφωνα με το stack που εχεις και λιγοτερο με τα φυλλα που πιανεις.

Π.χ. αν εχεις μετριο στακ, πασαρε ακόμα και ΑΤ AJ η απλό call αν εισαι utg μιας και μιλανε ολοι μετά απο σενα κι αν σε κανει καποιος raise θα πρεπει να τα πασαρεις, αν εχεις πολυ μεγαλο στακ, κανε raise x2 η x2.5, κι ασε τον αλλο να αποφασισει αν πρεπει να σε κανει call με το ΑJ του κι αν εχεις αρκετα μικρό στακ κατευθείαν all in.

Επισης οταν κανουν raise δεν κανεις ποτε call με AJ AT αν το στακ σου ειναι καλουτσικο αλλα οχι μεγαλο αρκετα. Θες ζευγάρι (για ενδεχομενο σετ) η AK. Να ξερεις οτι η απωλεια μαρκων από αχρειαστα calls σε τετοιες περιπτωσεις σου στοιχιζουν διπλα σε ενδεχομενο διπλασιασμό σου. Εγω πασαρω ακομα και AQ ακομα αν το στακ μου δεν ειναι αρκετά μεγαλο ωστε να αντεχει να χασει τα chips που εβαλα για να δω το φλοπ και οχι αρκετα μικρό ακομα για να το γυρισω σε all in)

Αυτός ειναι απλά ο τρόπος που παιζω (πιο tight και απο αστακο ως τα αντε) συμφωνα με τις ικανότητες που εχω ως αυτή τη στιγμή βεβαια. Σιγουρα δεν θα ειναι η καλυτερη στρατηγική, ομως για να βελτιωθούμε όλοι πρεπει να κανουμε τετοιες συζητησεις.

Και κατι πολυ σημαντικό, το Πασο ειναι πολύ χρήσιμο πλήκτρο ;)

Καλη επιτυχια ...