Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Baskont και Safesteps στην Day 2 του DTD Deepstack Festival!

Μόλις γυρίσαμε με τον Νίκο από το Νόττιγχαμ, δυστυχώς η δεύτερη μέρα δεν πήγε τόσο καλά όσο η πρώτη.

Ο Νίκος το πάλεψε πολύ, έχασε όμως ένα coin flip με JJ από A-Q και λίγο αργότερα με Α-7 από Α-4 σε μάχη των blinds! Τερμάτισε στην 40η θέση (36 πληρώνονταν) όταν από Under the gun με 1μιση Blind μπήκε all in με JQ και έχασε από 2-2...

Εγώ μπήκα στα λεφτά (28ος, 450 λίρες) αλλά έμεινα με πικρία, αφού ήμουν μόνιμα πάνω από το average και περίμενα κάτι καλύτερο. Στο τελευταίο χέρι σε τραπέζι με τεράστια stack έκανα raise 15.000 από το CO με :Tc :9c, με είδαν τα 2 blinds, ο ένας ήταν και ο chip leader του τουρνουά. 3000/6000 τα blinds 600 ante, 120.000 το average, είχα 150.000.

Το flop έπεσε :Td :7h :8h , check τα blinds και πόνταρα το pot (45.000). Πάσο ο ένας αλλά ο chip leader με έβαλε all in.

To σκέφτηκα πάρα πολύ ώρα, τον έβαλα σε draw, υπολόγισα τις πιθανότητες μου και έκανα το call βέβαιος ότι ήμουν μπροστά. Πράγματι ήμουν, κρατούσε :Ah :2h , το turn ήταν :4d , river όμως :Kh και αποκλείστηκα απογοητευμένος, αφού αυτό το ποτ θα με έβαζε chip leader, με το τελικό τραπέζι να πληρώνει καλά λεφτά (4 πρώτες θέσεις πάνω από 10.000)...

Περάσαμε πάντως πολύ καλά, το Dusk Till Dawn βρίσκεται στα φόρτε του, δεν έπεφτε καρφίτσα σε ένα τεράστιο poker room! Σίγουρα θα γίνει στους επόμενους μήνες ακόμη μια εξόρμηση, έχει στις 27 του Μάη Grand Slam Event με 20.000 μάρκες και 2ωρα blinds, 250.000 λίρες Guaranteed (1000£ buy in).

Δημοσίευση

Για να μην τα ρίχνουμε όμως στην τύχη, από την ανάλυση που κάναμε μετά με τον safesteps, προέκυψε ότι έκανα 2 λάθη σε αυτό το χέρι.

Πρώτον το blind είχε μόλις αλλάξει, με τις 150Κ μου, είχα 10 Μ. Με 10 Μ ίσως θα έπρεπε να περιμένω πιο solid hand για να κάνω moves preflop απέναντι σε μεγάλο leader, άσχετα που ακόμη και Άσσους να είχα θα έχανα, όπως εξελίχθηκε η παρτίδα.

Στο flop δεν υπολόγισα σωστά τις πιθανότητες μου, απέναντι στο range του. Έπεσα διάνα στο read μου (flush draw με overcard) αλλά νόμιζα ότι είχα πάνω από 60% πιθανότητες. Όταν το υπολόγισα μετά έβγαινε 55-45. Αν τις ειχα υπολογίσει σωστά ίσως θα είχα γλιτώσει, αν και θα ήταν λάθος να πάω πάσο εκεί.

Στο προηγούμενο διάλειμμα είχα αποφασίσει ότι δεν έχω πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσω μεγάλα έπαθλα και θα αναζητήσω το double up ακόμη και με 60-40 σε ένα τραπέζι με τεράστια stacks, απέναντι στον πιο loose παίκτη του τραπεζιού, τον συγκεκριμένο Σουηδό δηλαδή. Το έκανα, δεν είχε ευτυχή κατάληξη όμως, next time!