Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Προκειται για ελληνικες μεταφρασεις της σειρας "Harrington On Hold'em" . Τα συγκεκριμένα, ελληνικά βιβλία δεν τα έχω διαβάσει, αν και υποθέτω ότι είναι πιστές μεταφράσεις των προτοτύπων.

Όσο για τα πρωτότυπα, θεωρούνται από πολλούς από τα καλύτερα (ίσως τα καλύτερα) βιβλία , σχετικά με την στρατηγικη (για αρχαριους και προχωρημενους) των poker tournaments.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Δημοσίευση

με βοήθησες πολύ γιατί και εγώ αυτό ήξερα ότι ήταν απλά δεν ήξερα αν ήταν καλά τα πρωτότυπα.

ευχαριστώ θα τα πάρω.

όσο για το κύπριο φίλο

στείλες τους ένα εμαιλ

στο

info@pokerbooks.gr

και θα σου πουν μαλλον

ευχαριστω

Δημοσίευση

Ελπίζω και εύχομαι η μετάφραση (και η σύνταξη) των κειμένων να είναι καλύτερη από τη μετάφραση της σύνοψης του οπισθόφυλλου που υπάρχει στο www.pokerbooks.gr. Έχοντας διαβάσει τα πρωτότυπα και γνωρίζοντας πολύ καλά αγγλικά, επιτρέψτε μου να δικαιούμαι αυτής της θέσης.

Δημοσίευση

agelis έγραψε:

ειναι καλα τα βιβλια φιλε???

μιας και τα εχεις διαβασει εννοω

Αν και δεν εχω την εμπειρια που εχουν πολλοί άλλοι φίλοι στο tournament poker, θεωρω ότι τα συγκεκριμενα βιβλια βοηθουν παρα πολυ. Επισης ειναι πολυ καλογραμμενα , και τα concepts που προβαλλουν γινονται ευκολα κατανοητα.

Κατσιμιχας έγραψε:

Ελπίζω και εύχομαι η μετάφραση (και η σύνταξη) των κειμένων να είναι καλύτερη από τη μετάφραση της σύνοψης του οπισθόφυλλου
.

Δυστυχώς, ειμαι αναγκασμενος να συμφωνησω με αυτη την παρατηρηση. Η συγκεκριμενη μεταφραση του οπισθοφυλλου μου θυμισε, σε καποια σημεια, τις μεταφρασεις του Systran. Οταν καποιος μεταφραζει ενα κειμενο, φροντιζει και για τη σωστη συντακτικη αποδοση του κειμενου - οχι μονο για την απ'ευθειας, "στεγνη" του μεταφραση, λεξη προς λεξη.

Ευχομαι το περιεχομενο να κινείται σε καλύτερο επίπεδο, ως προς αυτό το θέμα.

Δημοσίευση

Όσον αφορά στο αν τα βιβλία είναι καλά, η ταπεινή μου άποψη (θεωρώ τον εαυτό μου μετριότατο παίκτη) είναι ότι τα βιβλία αυτά είναι εντελώς απαραίτητα σε όποιον σκεφτεί έστω να ασχοληθεί με τα τουρνουά. Ο Harrington αναλύει βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνεις ανάλογα με το stack σου και το επίπεδο του τουρνουά στο οποίο βρίσκεσαι, αναλύει μαθηματικά πολλές παρτίδες, ακόμα και παρτίδες παιγμένες μεταξύ διάσημων επαγγελματιών, εξηγεί και αναλύει όρους όπως τα pot και implied odds, το Μ και το Q, προσφέρει άπειρα παραδείγματα χεριών και σε βάζει να αποφασίσεις τι πρέπει να κάνεις εξηγώντας σου μετά γιατί είσαι λάθος (LOL), υποδεικνύει με βάση το προσωπικό του στυλ (tight) ποια starting hands πρέπει να διαλέγεις και από ποια θέση, έχει ειδικό κεφάλαιο για heads up, εξηγεί γιατί φύλλα όπως τα suited connectors δε πρέπει να τα παίζεις όταν το stack σου είναι κάτω από κάποια όρια και γιατί αργότερα, όταν το stack σου πέσει και άλλο, τα φύλλα αυτά είναι και πάλι playable και γενικά, σε παίρνει από το χέρι, σου δείχνει τι πρέπει να κάνεις και σε στρώνει στη δουλειά (ουφ!).

Δημοσίευση

Πιστευω πως ειτε στα αγγλικα ειτε στα ελληνικα τα αγορασετε,τα συγκεκριμενα βιβλια θα βοηθησουν πρωτιστως εσας και στη συνεχεια την ανοδο του επιπεδου των ελληνικων φορουμ...

Αποτελουν τη βαση για ενα tournament player..

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Εχοντας σχεδον τελειωσει το πρωτο βιβλιο το μονο που εχω να πω ειναι συγχαρητηρια. Αποτελεσμα μακραν ανωτερο του αναμενομενου.

Πολυ καλη δουλεια και μεταφραση .Μπραβο ,περιμενουμε και τα υπολοιπα.

υγ. δυστυχως το βιβλιο δεν εχει κομματια του στυλ ''καλεσε απο τα τυφλα και εκανε σετ τις παπιες του αφου βρηκε αλλη μια στο ποταμι '' :P :P οποτε προς το παρον δεν εχω τιποτα να σας προσαψω.επιφυλασσομαι ομως :angry:

wish list

harrington cash games

farha pot limit omaha