Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

μενουν 12 απο 240

6 ατομα στο τραπεζι 5+50 το buy in

blinds 600 1200,ante 120

average 30000

utg(46000) calls

fold

fold

fold

sb(egw,59000)calls 3 5 of(χωρις μπαστουνια)

bb(37000) checks

flop 2 4 5 με δυο μπαστουνια,ενα καρο

ποτ 4280

sb bet 4280

bb calls

utg all in

ο bb εχει λογικα αδυναμο χερι,εχει φτασει σε αρκετα showdown με μεσαιο ζευγαρι η κυνηγωντας gutshot.δεν τον φοβαμαι και ειμαι σιγουρα αρκετα μπροστα του.

ο utg εχει κανει μια φορα slowplay AA απο utg οταν ειμασταν 8 στο τραπεζι,αλλα γενικα ειναι loose κ εχει δει πολλα φλοπ.εχει κανει αναλογη κινηση κυνηγωντας χρωμα η κεντα.

εγω προς το τελος εχω πιασει αρκετα καλα φυλλα χωρις ομως να τα δειξω οποτε μαλλον νομιζουν οτι εχω γινει πιο lag.

εκανα το call μετα απο σκεψη,αργοτερα θα γραψω το αποτελεσμα :angry:

Δημοσίευση

η μαντεψια μου ειναι οτι εχει Big Pair

αυτο γιατι λες οτι εχει κανει μια φορα Slowplay A-A...μαλλον εκανε call με Big Pair απο Under the Gun με την λογικη να πιασει καποιον να κανει raise και να του κανει re-raise πριν το flop αλλα κανενας δεν εκανε τελικα...

και γω μαλλον call θα εκανα στην θεση σου...εχεις top pair (με κακο kicker βεβαια) και πας για πανω κατω κεντα (open-ended straight draw)

η λογικη λεει οτι μαλλον εχεις χειροτερο φυλλο και απο τους δυο (ισως να νικας μονο τον Big Blind) αλλα το draw σου ειναι απιστευτο

εχεις πολλα outs...νικας με 5, με 3, με A και 6 αν κανενας δεν εχει καλυτερο απο ζευγαρι...

αν καποιος εχει σετ τοτε νικας μονο με κεντα με την προυποθεση οτι δεν ζευγαρωνει το board

αυτααααααα....

Δημοσίευση

το bb foldare αμεσως,ο utg ανοιξε ΚΚ και ηταν μπροστα 55 45.και εχασα.

το χειροτερο ειναι οτι νευριασα(δεν καταλαβα γιατι αλλα τεσπα B) ) και κανωντας χαζες κινησεις δεν μπηκα ουτε στο final table.

αυριο παλι.

Δημοσίευση

Ασχετα με τις πληροφοριες που εχεις για τους αντιπαλους σου, για μένα τουλάχιστον, το θεωρω λαθος να ρισκαρεις τοσο μεγαλο ποσοστο των μαρκων σου σε αυτη την φαση του τουρνουα (600/1200 με stack 59000 και να έχετε μεινει 12 παικτες σε τουρνουα που ουσιαστικα η πενταδα εχει ουσιαστικα ποσα με μεγαλο κερδος με βαση το buy in) σε ενα draw.(Το πενταρι καλυτερα να μην το θεωρεις σε τετοιες φασεις ως σημαντικο προβαδισμα).

Δεν υπαρχει call εδω. (Προσωπικη αποψη).

Δημοσίευση

(λιγο praise για το read μου παρακαλω B)B)B)B) )

ουσιαστικα ηταν coin-flip...το call δεν ηταν ασχημο...

αν πιστευεις οτι τον εχεις τοποθετησει σωστα...διαλεγεις: θες να τζογαρεις ή οχι;

καθαρα προσωπικη επιλογη του καθενος... ;)

Δημοσίευση

Erev0s έγραψε:

Ασχετα με τις πληροφοριες που εχεις για τους αντιπαλους σου, για μένα τουλάχιστον, το θεωρω λαθος να ρισκαρεις τοσο μεγαλο ποσοστο των μαρκων σου σε αυτη την φαση του τουρνουα (600/1200 με stack 59000 και να έχετε μεινει 12 παικτες σε τουρνουα που ουσιαστικα η πενταδα εχει ουσιαστικα ποσα με μεγαλο κερδος με βαση το buy in) σε ενα draw.(Το πενταρι καλυτερα να μην το θεωρεις σε τετοιες φασεις ως σημαντικο προβαδισμα).

Δεν υπαρχει call εδω. (Προσωπικη αποψη).

+1

Glorfindel έγραψε:

(λιγο praise για το read μου παρακαλω B)B)B)B) )

ουσιαστικα ηταν coin-flip...το call δεν ηταν ασχημο...

αν πιστευεις οτι τον εχεις τοποθετησει σωστα...διαλεγεις: θες να τζογαρεις ή οχι;

καθαρα προσωπικη επιλογη του καθενος... ;)

Δεν παίζεις τόσες ώρες ενα τουρνουά για να παιξεις το stack σου σε coin flip.

Άσε που κατά τη γνώμη μου δεν είναι καν coin flip. Το 55% που αναφέρθηκε πριν μάλλον αφορά το χέρι του hero μας σε σχεση με τους ΚΚ και αυτό αφού έγιναν γνωστοί.

Αν λάβουμε υπ όψη μας ότι εισαι σε 3way pot με ένα μικρό ζευγαράκι (μην ξεχνας δεν εχει μιλησει ο BB ακόμα και μπορει να καλέσει), τοτε το top pair - ταπεινο πενταράκι σου, μάλλον είναι αχρηστο και ψαχνεις μόνο για straight, για να μην γίνω λίγο πιο λεπτολόγος και θεωρήσω ότι η πιθανότητα καποιος από τους δύο (ή και οι δυο) να κρατάει Ασσο, μειώνει δραματικά τα ποσοστά σου.

Κατα τη γνώμη μου λοιπόν ήταν οπωστήποτε fold και το call ήταν gambling χωρίς πολλες ελπιδες.

Δημοσίευση

για μενα ευκολο πασο, δεν υπαρχει λογος να μπλεχτεις εκει με ενα τετοιο χερι οπου στην καλυτερη περιπτωση το πας στο coinflip, προσωπικα δεν ξερω για το πασο preflop του holdemgr αλλα postflop το πασο θα ηταν ευκολο και αβιαστο.

Δημοσίευση

arourel έγραψε:

marios_521 έγραψε:
arourel έγραψε:
holdemgr έγραψε:
Fold preflop, CALL flop!

THIS...[/quote:3uia3nm5]

Γιατί?[/quote:3uia3nm5]

Εσένα ποιές είναι οι σκέψεις σου..;;

Τις ειπα πιο πάνω.

Νομίζω οι συνθηκες είναι οριακές προς το εναντίον μας.

Μπορουσε να περιμένει καλύτερο σημειο.

Τι λες?

Δημοσίευση

οντως εχει δικιο ο φιλος arourel απο την στιγμη που κανεις το preflop call με αυτο το χερι σε τι εχεις να ελπιζεις?? Στο να φλοπαρεις κεντα η να σεταρεις?? Εμενα παντως οταν το κεφαλι μου ή οι καταστάσεις με οδηγουν στο call preflop εχω στο κεφαλι μου οτι θα τα πεταξω σε περιπτωση που δεν συμβει καποιο απο αυτα. Δεν ειναι καθολου οικονομικα βασιμο αυτο βεβαια αλλα ισως γινεται αν σκεφτεις οτι τετοια call τα κανω σπανια.

Δημοσίευση

Γενικά arourel και holdem έχουν δίκιο, αλλά με ενοχλούν δύο λεπτομέρειες στη συγκεκριμένη παρτίδα:

Η πρώτη είναι ότι όντως μπορεί να μου κόβουν outs πιθανοί Α στους εμπλεκόμενους και η δεύτερη ότι το 3 μου δεν αποτελεί πλέον σοβαρό out εξαιτίας του ίδιου λόγου (οι Α εκεί έξω κάνουν κέντα).

Παρότι συμφωνώ όπως είπα ως γενική θεώρηση και στρατηγική, θα διαφοροποιήσω το line ως εξής:

Αν αποφασίσω με αυτό το flop να παίξω το τουρνουά μου θα ασκήσω maximum pressure με check-raise. Το lead bet σου από ένα sb που συμπληρώνει preflop δηλώνει συνήθως αυτό που έχεις: pair+draw και θέλεις να δεις που βρίσκεσαι. Σπάνια θα έχεις και σετ εκεί αλλά αν ο αντίπαλος έχει όντως big pair δεν θα ασχοληθεί με αυτό τόσο πολύ. Αν για παράδειγμα είχες εκεί 3 6 ή Α 3, μάλλον δεν θα άνοιγες από μπροστά και θα έκανες check-raise.

Αν από την άλλη δεν θες να παίξεις εκεί coin flip κάνε lead bet/fold σε allin.

Συνολικά θα έλεγα fold preflop (δεν με πειράζει πολύ το call* πάντως), c-r flop ή bet-fold ανάλογα με τη στρατηγική σου.

* Το call δεν με πειράζει αλλά προτιμώ να χτυπήσω το flop διαφορετικά για να παίξω εκεί το τουρνουά μου. Το διαφορετικά σημαίνει 2 pairs, trips ή κέντα. Το lead bet σε αυτό το flop δεν μου αρέσει τόσο και θα προτιμούσα c-r.

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

Αν αποφασίσω με αυτό το flop να παίξω το τουρνουά μου θα ασκήσω maximum pressure με check-raise. Το lead bet σου από ένα sb που συμπληρώνει preflop δηλώνει συνήθως αυτό που έχεις: pair+draw και θέλεις να δεις που βρίσκεσαι.

Πραγματικά εδιαφερουσα αποψη.

Θέλω να οδηγήσω κάπου αλλου την κουβέντα μας.

safesteps... (και οι υπολοιποι)

Πιστεύεις οτι σε $5 τουρνουα μπορεί να γίνει αντιληπτό αυτο απο τους υπόλοιπους στο τραπέζι?

Μηπως απλα κοιταζουν τα φύλλα τους, τα φύλλα κάτω και αποφασίζουν?

(Αν ειναι τελευταια τραπεζια μπορει να ειναι αλλιως τα πραγματα)

Δημοσίευση

Ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι, είναι πάντα προτιμότερο να βάζεις εσύ τον άλλο allin παρά να κάνεις call στο allin του. Πρέπει να αναγκάζεις τον αντίπαλο σε όσο περισσότερο guess work γίνεται και να ελαχιστοποιείς το δικό σου. Επίσης, άσχετα με το αν οι άλλοι καταλαβαίνουν, είναι περισσότερο profitable σε βάθος χρόνου να παίζουμε την πιο δυνατή συνέχεια σε μια παρτίδα ακόμη και αν κάποιες φορές το overthinking μας κάνει κακό. Δες το πρακτικά: έστω ότι ο αντίπαλος δεν καταλαβαίνει τίποτα από το lead bet μας και παίζει μόνο τα φύλλα του. Αν δεν έχει τίποτα θα πάει πάσο, οπότε δεν κερδίζουμε κάτι παραπάνω, ενώ αν έχει, το bet μας μπορεί να κάνει backfire και νά 'χουμε εμείς τη δύσκολη απόφαση. Αν κάνουμε check-raise, υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε άλλο ένα bet από το c-bet που πιθανόν να κάνει ο limper και που στο raise μας θα τα πετάξει αν δεν έχει κάτι. Αν πάλι έχει, πρέπει εκείνος να πάρει πλέον τη δύσκολη απόφαση.

Η εναλλακτική άποψη του Χρήστου για check-call, αν και πιο passive, σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματική. Απλώς στη συγκεκριμένη παρτίδα νομίζω το c-r είναι το optimal.

Δημοσίευση

arourel έγραψε:

apagorevetai na kaneis paso ama exeis kanei call preflop kai deis tetoio flop...petas poli equity..

Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγησεις τι εννοείς?

Εχω διαβάσει για το equity αλλα δεν είμαι σίγουρος αν το έχω καταλάβει σωστά.

Δημοσίευση

το read οτι εχε overpair ειναι αστειο...αλλα δεν θα περιμενα ΚΚ...

βεβαια το παιδι το περιμενε...

πιστευω οτι αφου εκανες το read θα ελεγες φολντ

αλλα εσυ παρολαυτα λες οτι μαλλον θα κολαρες και θα επεζες

ολο σου το τουρνουα με χειροτερο χερι...

φιλικα...

Υ.Γ παιζουμε τραπεζι και μου κανει ενας read οτι εχω 99

ενω αυτος ειχε 88 αλλα εκανε call σε ενα φλοπ που ειχε 723...

μου λεει μετα αφου εχασε ''φοβερο read ε?''και του λεω εγω

οτι εισαι διπλος βλακας απο την στιγμη που εκανες το read...

fold ασυζητητι...Βεβαια παιζεις αναλογως με το πως τον εχεις διαβασει τον παικτη...