Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

αρχαριος cash

Grinia$Gero$

Recommended Posts

Ε τότε επιστρέφω στην αρχική μου σκέψη. Τραβάω το καλώδιο του router και μπαίνω disconnect protection all in. ;)

Σοβαρά τώρα, ο holdemgr έθεσε αυτήν την ερώτηση σαν τεστ. Αν δεν γνωρίζεις πώς να το παίξεις αυτό το χέρι με 100ββ καλύτερα να παίξεις shortstack όπου κάνεις shove το flop και ξεμπέρδεψες. Αυτό το νόημα νομίζω έχει. Το βράδυ που θα παίξω, με πόσα ββ να κάτσω θα μου πει κανείς?

:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sry paidia den yparxei kapoia "apanhsh"

Alla apo ton tropo pou analyei kaneis to hand mporei na fanei poso kala mporei na skeftei pokerika.

Sigoura yparxei kapoia game theory optimal lysh pou egw agnow alla den exei kai poly shmasia

H erwthsh basizetai se kapoio hand pou me parallages emfanizetai syxna sthn praksh kai einai poly diaforetiko analoga me ta stacks (effective stacks)

Me 20BB kaneis ena mikro xoro epitopou kai 3-bet

Me 50BB to 3-bet den einai apaisio oute kai to kalytero, alla sigoura kaneis call sto flop kai den exeis problhma na baleis to ypoloipo stack sto turn. Sigoura de xoreveis omws.

Me 100BB (h parapanw) den einai katholou eyxaristh katastash kai sigoura to 3-bet einai h xeiroterh kinhsh xwris reads.

Με πρόλαβε ο Κώστας πριν πω την άποψή μου, αλλά πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος. Λείπει μια σημαντική παράμετρος μόνο, αν είναι shorthanded το τραπέζι ή όχι. Σε shorthanded τραπέζι δεν με πειράζει να χάσω 100bb σ' αυτό το spot, με πειράζει όμως να χάσω 200bb. Σε full ring τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Επί της ουσίας τώρα, να συμπληρώσω τα εξής: Το button δεν έχει ποτέ ΑΑ εκεί εκτός και έχει extremely lags στα blinds που ξέρει ότι θα squeezάρουν 7 στις 10, οπότε περιμένει preflop κι άλλο action. Διαφορετικά είναι λάθος να δώσει τόσο καλά odds στα blinds να μπουν με ένα decent hand και να παίξει ΑΑ με 3 αντιπάλους (4 way pot). Αν τώρα έχει Κ7 ή Κ3, κάνω ευχαριστημένος reload αν δεν κερδίσω το redrawing ως το river, και αν δεν φύγει από το τραπέζι, αργά ή γρήγορα θα βρω την ευκαιρία να του πάρω τα λεφτά. Αν έχει 33 ή 77 bad luck. Call πάντως στο flop, καθώς το calling range του preflop και το raising range του στο flop έχει πολλές φορές χειρότερο χέρι από το δικό μου (KQ, KJ, KT, JJ, TT, 99, μέχρι και Α7, 78 κάποιες φορές, έως και total air του τύπου ΑQ κλπ). Αν στο turn δεν πέσει Q, J, T κάποιες φορές θα κάνω bet από μπροστά και στο turn . Δεν είναι optimal αλλά δημιουργεί πιο πολύ guess work στον αντίπαλο και κάνει και extract το maximum value από τα KQ, KJ και KT τα οποία μάλλον θα κάνουν check behind στο turn. Μπορεί ακόμη και c-r στο turn για value (όλα αυτά στο σενάριο που έχω αποφασίσει από το flop ότι θα παίξω για στάκες αλλά το 3bet εκεί είναι άγαρμπο γιατί θα κρατήσει στην παρτίδα μόνο τα set και ίσως κάποιες φορές το KQ ενώ θα διώξει όλα τα άλλα χέρια που κερδίζω και που μπορεί να συνεχίζουν να βάζουν λεφτά στο pot σε επόμενα streets). Αλλιώς c-c και στο turn και ελπίζω να καταλάβω κάτι από το bet του για το αν είμαι μπροστά ή πίσω. Αν φτάσω με c-c ως το turn και το board δεν είναι scary enough στο river, c-c και στο river.

Εγώ πάντως επιμένω στο re-raise μετά το flop.

Εάν έχει ΚQ ή κάποιο loze στο χέρι δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να τον αφήσω να δει τα υπόλοιπα φύλλα τζάμπα.

Και τί θα πει κάνω φανερό το φύλλο μου?

Καλύτερα να το κάνω και να πάρω το pot εδώ παρά να πληρώσω μετά το Q που θα κάτσει στο river.

Εαν είναι ικανός να ξανακάνει raise με τα παραπάνω φύλλα τοτε

μαγκιά του.Πάω πάσο και του το χαρίζω το pot.

Κανονικά δεν έπρεπε να απαντήσω τώρα. Ήθελα πολύ να δω τον holdem να βγάζει σπυράκια από το line bet/reraise/fold :P

labKK έγραψε:

Εγώ πάντως επιμένω στο re-raise μετά το flop.

Εάν έχει ΚQ ή κάποιο loze στο χέρι δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να τον αφήσω να δει τα υπόλοιπα φύλλα τζάμπα.

Δεν είναι ακριβώς τσάμπα... έχει πληρώσει και καλά μάλιστα: έκανες bet και σου κάνει raise. Εξάλλου αν είναι σε τέτοιο φύλλο που λες είσαι ευτυχισμένος να μείνει μέσα: 3 outs έχει όλα κι όλα! Δηλαδή ούτε 7% σε μια κάρτα. Απλώς αν δεις Q ή J στο turn πρέπει να είσαι προσεκτικότερος (κάποιες φορές ανάλογα τον αντίπαλο και Τ).

Μην ξεχνάς το πιο σημαντικό απ' όλα: με reraise στο flop κρατάς μόνο τα καλύτερα φύλλα και διώχνεις όλα τα χειρότερα και δεν το θέλουμε αυτό. Στην τελική, tptk έχεις, δεν έχεις και nuts...

Η λογική του reraise είναι πιο πολύ για να καταλάβεις αν έχει settarei.

Και πως θα είμαι πιο προσεχτικός όταν δω Q ή J ή 10?

Θα κάνω απλό call στο ποντάρισμα του???... :S

labKK έγραψε:

Οπότε αν έχει σετ χάνεις ~30ββ και αν δεν έχει κερδίζεις τα 15 του. Υπόψην ότι δεν έχουμε reads και δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει με Κχ

labKK έγραψε:

Και ποιος σου λέει ότι στο reraise σου θα κάνει νεό reraise με set & position; Flat call θα σου κάνει και μετά με 70bb μέσα στο pot και 70 πίσω σου και oop να δω πως θα ξεφύγεις αν πέσει κι άλλο blank...

Όσο για την προσοχή στα scary cards χρειάζεται αρκετή εμπειρία ώστε από το bet του στο turn να καταλάβεις σε μεγάλο βαθμό αν είσαι πίσω ή όχι. Κάποιες φορές χρειάζεται ένα prob bet.

safesteps έγραψε:

labKK έγραψε:

Και ποιος σου λέει ότι στο reraise σου θα κάνει νεό reraise με set & position; Flat call θα σου κάνει και μετά με 70bb μέσα στο pot και 70 πίσω σου και oop να δω πως θα ξεφύγεις αν πέσει κι άλλο blank...

[/quote:39wan3ak]

Σωστά! Το γνωστό Yeti theorem.

Γι αυτό και το 3-bet από μας είναι καλό μόνο απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους πχ κάποιο δυνατό επιθετικό που μπορεί να σκεφτεί λίγο παραπάνω

"What the f** is he 3-betting with? I'm gonna Yeti 4-bet shove his ass with my junk and pwn him ... balah, blah"

Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε

αλλά αν πάμε σε call,check,check μέχρι τέλους δεν θα νιώσετε ότι ο

αλλος έπαιξε καλύτερο poker αφού είδε όλα τα φύλλα τζάμπα μέχρι το river?

Ναι κερδίζεις το ποτ ενάντια στο KQ(ή ΚJ ή ΚΤ) του, αλλά με ένα απλό

raise που σου έκανε είδε όλα τα φύλλα.

Αν κάτσει στο turn ή στο river Τ ή J ή Q πως απαντάς στο bet του?

Απλά πιστεύω το δικό μας παίξιμο είναι μακροπρόθεσμα λάθος.

Εφόσον είσαι out of position πρέπει να παίξεις όσο πιο επιθετικά γίνεται για να ισοφαρίσεις το αβαντάζ

του άλλου(δική μου λογική :P) ,αλλίως μην μπεις καθόλου να παίξεις με ΑΚ και τέτοιο φλοπ.

Περίμενε μια ζωή να πάρεις ΑΑ και να παίζεις μόνο όταν settareis στο flop.

Γιατί είπαμε ότι αν κάνεις reraise στο flop θα σε ακολουθήσουν μόνο τα καλύτερα από σένα φύλλα και θα πάνε πάσο όλα τα χειρότερα τα οποία σημειωτέον είναι πιθανόν να έβαζαν και άλλα λεφτά στο pot σε επόμενα streets. Λεφτά τα οποία θα χάσεις αν κάνεις reraise. Όσο για το θέμα των free cards που λες επειδή μας έκανε ένα raise, έτσι είναι. Γι αυτό το position είναι τόσο σημαντικό!