Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

AK preflop semi deep vs a squeeze

Gouster

Recommended Posts

Antonis έγραψε:

Γιατί χρειάζεται να είναι 7 στις 10 σωστό το read σου για ειναι σωστή μια τέτοια κίνηση, ενω σχεδόν κανείς δεν μπορεί το οδυνηρό πάσο εχοντας ηδη τοποθετήσει 50+ ΒΒ στο πότ και είσαι πίσω 6 στις 10.

Εννοείται ότι όταν κάνεις 4bet εκεί δεν έχει πάσο. Το 7 στις 10 εξάγεται με κάποια αριθμητική πράξη ή είναι η αίσθηση που έχεις; Γιατί δεν μπόρεσα να το εξισώσω κάπως...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Gouster έγραψε:

Όσον αφορά το betsizing του 4bet, νομίζω ότι πρέπει να του δείξω ότι είμαι committed γιατί δείχνει μεγάλο strength και θέλω fold. Συμφωνώ με τον safesteps. Αν βαρέσω 47-50$ δεν με βλέπω να κάνω fold σε shove γιατί τώρα είναι που υπάρχει και η πιθανότητα του bluff shove καθώς μπορεί να νομίζει ότι έχει fold equity. Ειδικά αν το δει σαν ¼ του stack μου και όχι 1/3 του effective αλλά δεν νομίζω να με έχει για τόσο noob. Από την άλλη με >60$ bet όταν κάνει shove στην καλύτερη είμαι ~40/60 και θα πρέπει να κάνω call. Catch 22?

Αν κανεις 4bet δεν κανεις fold σε shove με τιποτα. Και δεν υπαρχει λογος να του δειξεις οτι εισαι pot commited γιατι δεν μπλοφαρεις, ΑΚ εχεις. Το πολυ πολυ να κανει fold τπτ JJ, αλλα αυτο θα το κανει αν ειναι να το κανει ασχετα με το δικο σου sizing.

Παντως δεδομενου του image μας, δεν μου φαινεται καθολου ευκολο 4bet/call και ισως κλινω πιο πολυ προς call, χωρις να ειμαι χαρουμενος και μ'αυτο γιατι θα ειναι πολυ χλωμα τα πραγματα για μας σε 3way pot postflop και παλι.

safesteps έγραψε:

Antonis έγραψε:
Γιατί χρειάζεται να είναι 7 στις 10 σωστό το read σου για ειναι σωστή μια τέτοια κίνηση, ενω σχεδόν κανείς δεν μπορεί το οδυνηρό πάσο εχοντας ηδη τοποθετήσει 50+ ΒΒ στο πότ και είσαι πίσω 6 στις 10.

Εννοείται ότι όταν κάνεις 4bet εκεί δεν έχει πάσο. Το 7 στις 10 εξάγεται με κάποια αριθμητική πράξη ή είναι η αίσθηση που έχεις; Γιατί δεν μπόρεσα να το εξισώσω κάπως...[/quote:3lwicff1]

50 για 29 .... λάθος το έκανα?

Vatal έγραψε:

safesteps έγραψε:
Κάνε τα 70 και δεν έχει καμία ψευδαίσθηση για FE.

Αρχικα δε νομιζω οτι πρεπει να βλεπουμε το hand, in a vacuum.

Καποιες φορες θα κανω 4bet bluff και θα θελω να ρισκαρω το λιγοτερο δυνατο και προφανως δε θα πρεπει να αλλαζω το 4bet size μου αναλογα με το αν κανω bluff ή value raise.

[/quote:1prsr77t]

Εννοείται!

Vatal έγραψε:

Επισης δε νομιζω να 3betarei pocket pairs αφου εχουν αρκετο value να κανει call σε 3-4way pot.

Διαφωνώ! Αν παίξεις δηλαδή oop τα 6άρια σου με 2 αντιπάλους είσαι ευχαριστημένος; Και καλά αν εσύ είσαι... Βλέπω συνέχεια regs που το κάνουν...

Vatal έγραψε:

Τελος το πιθανο induce μονο θετικο μπορει να ειναι, αφου το καλυτερο που μπορω να κανω αν μπω preflop all in me AK, ειναι να εχω κανει το range του οσο πιο wide γινεται

Mεγαλυτερο 4bet size ειναι burning money imo

Για να είναι burning money σημαίνει ότι in the long run θα χάνεις αυτά τα pot...

Vatal έγραψε:

OMG TI FOLD SE SHOVE TA VLEPW KAI TILTARW

tolpkr έγραψε:

Αν κανεις 4bet δεν κανεις fold σε shove με τιποτα.

Ναι ρε παιδιά δεν είπα ότι θα κάνω fold. Οκ το «δεν με βλεπω να κάνω fold» σημαίνει ότι παίζει και να κάνω. Κακή έκφραση γιατί εδώ δεν κάνω fold είτε μικρό 4bet κάνω είτε μεγάλο.

Με όλο το σεβασμό προς τους "προλαλήσαντες":

Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε περίεργο το 3bet sizing του. 4*pfr size είναι το standard sizing εκεί και είναι μικρότερο του pot size raise (υπάρχουν 11.5bb sto pot πριν το "squeeze").

Το 4bet στα 70 είναι αστείο για εμένα κυρίως λόγω του τρομερού polarize που κάνουμε στο range μας αλλά και διότι δεν έχει απολύτως καμοία διαφορά με το να κάνουμε 4bet all-in (lol wat).

Το 3bet % σε αυτό το σημείο αυξάνεται αντί να μειώνεται. Το σύνολο των παικτών έχουν 3bet % απο sb μεγαλύτερο του συνολικού 3bet % και ειδικότερα στο συγκεκριμένο spot οπού έχουμε dead blinds και btn flat. Φυσικά το squeeze % θα βοηθούσε αρκετά την παρτίδα εφ' όσων έχουμε τόσο μεγάλο δείγμα.

To 3bet flat είναι σα να προσπαθούμε να flopάρουμε TPTK vs set. Μου φαίνεται εξαιρετικά κακό, προφανώς αποκλειστικά εξαιτίας του btn.

Το fold δε θα μπω στη διαδικασία να το σχολιάσω..

Τέλος, κατά τη γνώμη μου η παρτίδα δεν είναι και τόσο deep ώστε να αλλάζουν δραστικά τα ranges...

wp.

safesteps έγραψε:

Vatal έγραψε:
safesteps έγραψε:
Κάνε τα 70 και δεν έχει καμία ψευδαίσθηση για FE.

Αρχικα δε νομιζω οτι πρεπει να βλεπουμε το hand, in a vacuum.

Καποιες φορες θα κανω 4bet bluff και θα θελω να ρισκαρω το λιγοτερο δυνατο και προφανως δε θα πρεπει να αλλαζω το 4bet size μου αναλογα με το αν κανω bluff ή value raise.

[/quote:3v34ba4i]

Εννοείται!

Vatal έγραψε:

Επισης δε νομιζω να 3betarei pocket pairs αφου εχουν αρκετο value να κανει call σε 3-4way pot.

Διαφωνώ! Αν παίξεις δηλαδή oop τα 6άρια σου με 2 αντιπάλους είσαι ευχαριστημένος; Και καλά αν εσύ είσαι... Βλέπω συνέχεια regs που το κάνουν...

Vatal έγραψε:

Τελος το πιθανο induce μονο θετικο μπορει να ειναι, αφου το καλυτερο που μπορω να κανω αν μπω preflop all in me AK, ειναι να εχω κανει το range του οσο πιο wide γινεται

Mεγαλυτερο 4bet size ειναι burning money imo

Για να είναι burning money σημαίνει ότι in the long run θα χάνεις αυτά τα pot...[/quote:3v34ba4i]

remember, it's cash game

Antonis έγραψε:

safesteps έγραψε:
Antonis έγραψε:

Εννοείται ότι όταν κάνεις 4bet εκεί δεν έχει πάσο. Το 7 στις 10 εξάγεται με κάποια αριθμητική πράξη ή είναι η αίσθηση που έχεις; Γιατί δεν μπόρεσα να το εξισώσω κάπως...[/quote:28y3zdik]

50 για 29 .... λάθος το έκανα?[/quote:28y3zdik]

50 για 31 είναι αλλά μικρή διαφορά... δεν κατάλαβα ότι αυτό εννοούσες, νόμιζα ότι χρησιμοποιούσες και το equity του 6 στις 10 και δεν μού 'βγαινε. Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψες τώρα και παίζω τουρνουά ταυτόχρονα... Κάτι μου φαίνεται παραλείπουμε σε αυτή την εξίσωση...

safesteps έγραψε:

Squeeze με 66 σε nit utg raiser, σχετικα deep, μου φαινετε απιστευτα κακη ιδεα. Δε φανταζομαι καποιον reg να κανει κατι τοσο απαισιο.

safesteps έγραψε:

Για να είναι burning money σημαίνει ότι in the long run θα χάνεις αυτά τα pot...

Δεν εννοουσα αυτο. Απλα θα βγαζεις λιγοτερα in the long run, αφου επενδυοντας λιγοτερα λεφτα εχεις το ιδιο ή καλυτερο αποτελεσμα

Vatal έγραψε:

Squeeze με 66 σε nit utg raiser, σχετικα deep, μου φαινετε απιστευτα κακη ιδεα. Δε φανταζομαι καποιον reg να κανει κατι τοσο απαισιο.

Etsi.

O monos logos na kanw 3-bet me 66 einai giati perimenw light 4-bet opote mporw na kanw 5-bet shove me to 66. Otan tha xw paiksei 3000+ hands me olous tous paiktes ki exw teleia reads. Me alla logia pote!

holdemgr έγραψε:

Vatal έγραψε:

Etsi.

O monos logos na kanw 3-bet me 66 einai giati perimenw light 4-bet opote mporw na kanw 5-bet shove me to 66. Otan tha xw paiksei 3000+ hands me olous tous paiktes ki exw teleia reads. Me alla logia pote![/quote:3mnqtsf7]

Τι στο καλό;!! Με άλλους έπαιζες εσύ στην Ongame 2/4;

safesteps έγραψε:

holdemgr έγραψε:
Vatal έγραψε:

Etsi.

O monos logos na kanw 3-bet me 66 einai giati perimenw light 4-bet opote mporw na kanw 5-bet shove me to 66. Otan tha xw paiksei 3000+ hands me olous tous paiktes ki exw teleia reads. Me alla logia pote![/quote:2f9vfroi]

Τι στο καλό;!! Με άλλους έπαιζες εσύ στην Ongame 2/4;[/quote:2f9vfroi]

Eh, OK den eipa pote oti den to kanoun. Eidika to 2/4 htan gemato apo kakous regs. .Pws einai twra alitheia?

holdemgr έγραψε:

Pws einai twra alitheia?

Με όλες τις αλλαγές στην πλατφόρμα και τα ταξίδια που κάνω δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου reg αυτή την περίοδο στο cash της ongame...

w0undy έγραψε:

Το 3bet % σε αυτό το σημείο αυξάνεται αντί να μειώνεται. Το σύνολο των παικτών έχουν 3bet % απο sb μεγαλύτερο του συνολικού 3bet % και ειδικότερα στο συγκεκριμένο spot οπού έχουμε dead blinds και btn flat. Φυσικά το squeeze % θα βοηθούσε αρκετά την παρτίδα εφ' όσων έχουμε τόσο μεγάλο δείγμα.

Εαν έχεις κάποιο read απέναντι σε κάποιο παίκτη αυτό its ok.

Εαν το λες γενικότερα τότε ή χάνεις λεφτά κανοντάς το ή τρώς το τυράκι. ;)

ΓΙα πρώτη φορά μετά απο καιρό έγινε πολύ καλή συζήτηση και δεν ήταν δυνατόν να μην γίνει αφου συμμετείχε η αφρόκρεμα των πόστερς.

Εαν κάναμε ενα δημοψήφισμα είμαι βέβαιος οτι το 90%+ των παικτών θα απαντούσε 4βετ με ΑΚ. Μην στεναχωριέστε ..... πριν απο λίγο καιρό σε δημοψήφισμα του pokerpros το 41% δήλωσε οτι προτιμά να έχει ΑΚs παρα QQ.

http://www.pokerpros.gr/joomla/index.ph ... b----.html

Τους αρέσει δηλαδή το κυνηγητό και εμας μας αρέσει να παίζουμε μαζί τους. :P

Η αλήθεια είναι οτι απο την κουβέντα αποδείχτηκε οτι με το 4βετ μετατρέπουμε το χέρι μας σε σκουπίδι τοποθετούμε τον ευατό μας στην φάκα και βάζουμε τα λεφτά dominate.

SQUEEZE μας κάνουν είπαν κάποιοι. ΑΥτό κάνουν οι περισσότεροι, εσύ δεν το κάνεις?

Κάνοντας squeeze σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να κερδίζεις 7 στις 10 (19,5$ για 11,5$), όμως έχοντας απεναντί σου εναν αντίπαλο με 16/12 το FE πέφτει κοντά στο 0 και εαν με τα βίας υποθέσουμε οτι κάνει fold το 5% του raise preflop range του, αυτο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο λόγω θέσης που ανοίγει (UTG) ετσι στις περισσότερες περιπτώσεις κάνει flat call ή 4βετ. Καλά στο 4βετ πάμε πασο και χαρίζουμε 20ΒΒ, στην περίπτωση του call το equity μας είναι 30-70 και μάλλον οι περισσότεροι χάνουν και άλλα λεφτά postflop.

Στο πόκερ δεν κερδίζει αυτός που κάνει οτι και οι πολλοί και μάλιστα με αλόγιστη χρήση.

Υπάρχει κανόνας στό πόκερ που λέει οτι πρέπει να παίζεις διαφορετικά απο τους υπόλοιπους για εισαι κερδοφόρος παίκτης, αλλα ενω τον ξέρουμε οι περισσότεροι τον ξεχνάμε, παίζουμε και σκεοφτόμαστε σαν βιβλίο δηλ προβλέψιμα και λάθος.

Ειδικά σ'αυτή την περίπτωση και όχι γενικά και αόριστα το ΑΚ είναι καλύτερο για να κάνεις 4-bet από το QQ. Κι αυτό γιατί πλέον το range που κάνει 5-bet shove είναι εξαιρετικά tight. Επίσης το QQ είναι πολύ καλύτερο για να παίξεις post flop (κάνοντας flat το 3-bet του) από το ΑΚ.

Τα παραπάνω βέβαια με την προϋπόθεση ότι κάνει squeeze αρκετά συχνά. Και ασφαλώς δέχομαι το σκεπτικό σου ότι αν είσαι 18/14 και κάνεις open UTG κάνεις δε θα σκεφτεί να κάνει squeeze.

Υπάρχουν όμως 2-3 «αλλά» :

1. Ειδικά εδώ είναι 5-handed και υπάρχουν dead money από έναν poster (CO) άρα περιμένεις από ένα tight παίκτη που δεν είναι retarded nit να ανοίξει λίγο (πολύ) το range του

2. Οι περισσότεροι regs είναι υπερβολικά squeeze happy όταν παίζουν με άλλους regs

3. Αν ο tight UTG δεν κάνει σωστό adapt τότε το squeeze είναι profitable.

πχ αν κάνει (ο UTG) 4-bet μόνο με ΑΑ/ΚΚ και flat το υπόλοιπο range του τότε ο squeezer μαζεύει dead money post flop. Θα πρέπει λοιπόν ο UTG να κάνει flat ΚΑΙ με τα ΑΑ,ΚΚ του αλλά τόσο deep χάνεται αρκετό value

Αυτά τα 3 «αλλά» δε σημαίνουν ότι σώνει και καλά κάνει squeeze και πρέπει να βάλουμε όλο το stack μας με ΑΚ preflop (τραγικό αν δεν κάνει ποτέ squeeze) αλλά είναι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ'όψη απουσία καλύτερων reads.

ΥΓ: Στο θέμα AK vs QQ ο cts σε γνωστό overpriced e-book έχει κάνει όντως τα maths σε παρόμοια περίπτωση με 200ΒΒ stacks και μετά από 2 σελίδες φτάνει σε παρόμοια συμπεράσματα (προφανώς εγώ αντέγραψα απ'αυτόν και όχι το αντίστροφο =P )

Nice post Κώστα!

Με έμφαση στο 'αλλά' Νο2:

2. Οι περισσότεροι regs είναι υπερβολικά squeeze happy όταν παίζουν με άλλους regs

holdemgr έγραψε:

Τα παραπάνω βέβαια με την προϋπόθεση ότι κάνει squeeze αρκετά συχνά. Και ασφαλώς δέχομαι το σκεπτικό σου ότι αν είσαι 18/14 και κάνεις open UTG κάνεις δε θα σκεφτεί να κάνει squeeze.

Με την προϋπόθεση ότι ξέρει να διαβάζει αυτά τα στοιχεία στο τραπέζι. Πολλές φορές μπερδεύουμε την έννοια reg (=regular) με την έννοια winning player ή τουλάχιστον με την έννοια 'ξέρει poker'. Επειδή είναι reg δεν σημαίνει ότι κερδίζει ή ότι είναι καλός απαραίτητα. Τουλάχιστον στην ongame, για πολλούς reg, ακόμη και στο 2/4, αυτά είναι ψιλά γράμματα (το γεγονός δηλαδή ότι άνοιξε ο UTG ενώ είναι 18/14 και δεν έχω squeeze εκεί)!

Μου έτυχε σήμερα.

Κάνω raise από middle position 3 φορές το ΒΒ με ΑΚο και το button μου κάνει re-raise 3 φορές το raise μου.

Είμαστε και οι δύο full-stacked.

Κάνω call και το φλοπ φέρνει άσσο και δύο σκουπίδια.

Κάνω check, κάνει bet λίγο πάνω από το μισό ποτ, τον βάζω σε ΚΚ και κάνω ALL-IN.

Τα βλέπει και δείχνει AQ.

Διπλασίασα.

mauros έγραψε:

Μου έτυχε σήμερα.

Κάνω raise από middle position 3 φορές το ΒΒ με ΑΚο και το button μου κάνει re-raise 3 φορές το raise μου.

Είμαστε και οι δύο full-stacked.

Κάνω call και το φλοπ φέρνει άσσο και δύο σκουπίδια.

Κάνω check, κάνει bet λίγο πάνω από το μισό ποτ, τον βάζω σε ΚΚ και κάνω ALL-IN.

Τα βλέπει και δείχνει AQ.

Διπλασίασα.

Τι θα είχες κάνει σε φλοπ J και σκουπίδια;

Ή σε φλοπ:

893r

Q52r

789

273r

κλπ κλπ

Όπως βλέπεις αυτό το υπέροχο hand, to AK, χάνει την αξία του (ή τουλάχιστο το 70%) στο φλοπ. Το ότι είσαι εκτός θέσης brings even more misery post flop

Ναι, εννοείται ότι σε φλοπ με σκουπίδια χάνει την αξία του.

Και μια διόρθωση...

Δεν έκανα εγώ all-in, έκανα raise κι έκανε αυτός all-in.

Επίσης η δική μου περίπτωση ήταν πιο εύκολη από αυτήν που ανέφερες εσύ, διότι εμένα μου έκανε preflop re-raise κι έτσι απέκλεισα τα μεσαία ζευγάρια και την περίπτωση για σετ.

Στη δική σου περίπτωση όπου το button απλά βλέπει το raise σου, τότε σκέφτεσαι πολύ το σετ.

Μου έτυχε όμως μερικές φορές να κάνουν limp ή να κάνουν call σε raise με ΑΑ ή ΚΚ για να μην το φανερώσουν.

φίλε μαύρε, η παρτίδα προς συζήτηση είναι τελείως διαφορετική.

Raise - fold o poster - call button - sb reraise. Άρα μάλλον δεν σου έτυχε. Πως γινεται να σκέφτεσαι το set preflop. Δηλαδή άμα είναι έτσι να μην μπαίνουμε σε αεροπλάνα. Εδώ κάνουμε 4-bet για να μην μπουμε στο sandwich. Άμα ήταν μόνο το sb πού έκανε το raise, τότε το call θα είχε πιο ουσία.

Στη δικιά σου περίπτωση, κερδίζει τα φλοπ Axx, Kxx, QJT, και χάνει τα υπόλοιπα λόγω θέσης. Το νου

holdemgr έγραψε:

Τι θα είχες κάνει σε φλοπ J και σκουπίδια;

Ή σε φλοπ:

893r

Q52r

789

273r

κλπ κλπ

Σιγά το δύσκολο. Κάνε οτι και ο αντιπαλός μου!!!!

Full Tilt No-Limit Hold'em Tournament, 30/60 Blinds (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t13076)

BB (t570)

UTG (t5220)

Hero (UTG+1) (t4625)

PEPONI (MP1) (t7418)

MP2 (t9635)

MP3 (t5235)

CO (t7352)

Button (t4714)

Hero's M: 51.39

Preflop:

1 fold, Hero bets t180, PEPONI calls t180, 5 folds, BB calls t120

Flop: (t570) Jspade.gif, Qdiamond.gif, 4diamond.gif(3 players)

BB checks, Hero bets t420, PEPONI calls t420, BB calls t390 (All-In)

Turn: (t1800) 7spade.gif(3 players, 1 all-in)

Hero bets t1200, PEPONI calls t1200

River: (t4200) 2club.gif(3 players, 1 all-in)

Hero bets t2825 (All-In), PEPONI calls t2825

Total pot: t9850

Main pot: t1740 between BB, Hero and PEPONI, won by Hero

Side pot 1: t8110 between Hero and PEPONI, won by Hero

Results:

BB had 10spade.gif, Qspade.gif (one pair, Queens).

Hero had Adiamond.gif, Qclub.gif (one pair, Queens).

PEPONI had Aspade.gif, Kspade.gif (high card, Ace).

Outcome: Hero won t9850

Lol Αν με άκουγε -διάβαζε μάλλον- θα μπορούσε να βάλει τα chips του σαν 75/25 φαβορί preflop αλλά προτίμησε να τα βάλει όντας πίσω post flop.

Μετά θα εμφανιστεί σε κάποιο φόρουμ για να υποστηρίξει με πάθος τι «κακό χαρτί» είναι το ΑΚ

Μ'αρεσε πολύ το smooth call στο turn για να σ'αφήσει να μπλοφάρεις τα busted draws σου (lol) στο river. Υποθέτω οτι έκανε snap call στο river;

holdemgr έγραψε:

Lol Αν με άκουγε -διάβαζε μάλλον- θα μπορούσε να βάλει τα chips του σαν 75/25 φαβορί preflop αλλά προτίμησε να τα βάλει όντας πίσω post flop.

Δεν είναι εύκολο αυτό που λες. Το τουρνουά ειναι πολύ deep ακόμα και παίζουν τα ίδια σενάρια με το χερι του Gouster. Τρώει call/push με καλύτερα χέρια και φολνταρουν ολα τα χειρότερα.

Μετά θα εμφανιστεί σε κάποιο φόρουμ για να υποστηρίξει με πάθος τι «κακό χαρτί» είναι το ΑΚ

Δεν νομίζω. Αντίθετα ειναι απο αυτούς που το παντρεύονται. Never fold AK.

Μ'αρεσε πολύ το smooth call στο turn για να σ'αφήσει να μπλοφάρεις τα busted draws σου (lol) στο river. Υποθέτω οτι έκανε snap call στο river;

Mου έκανε auto call, που μέχρι να πάνε τα φύλλα του στο πάσο νόμιζα οτι είχα πέσει σε σέτ ή Q-J και το έκανε slowplay. :)