Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Ελληνικά Βιβλία

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου πει όποιος έχει διαβάσει και την αυθεντική έκδοση και την ελληνική (απ τα 3 βιβλία του Χάρινγκτον για τουρνουά)

να μου πει αν τα ελληνικα υστερούν..

π.χ. Χάνουν στη μετάφραση, έχουν λιγότερα πράγματα κ.τ.λ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φιλέ μου έχω διαβάσει και τις δυο εκδόσεις και μπορώ να πω ότι η ελληνική μετάφραση δεν υστερεί σε τίποτα από την αγγλική. Πολύ δυνατά βιβλία κάθε παίχτης πρέπει να διαβάσει αυτή την τριλογία. Υπάρχουν κάποια μικρολάθακια σε κάποια σημεία αλλά αυτό αφόρα λεπτομέρειες όπως π.χ. αντί να γράφει 40000 bet να γράφει 4000.

Τα βιβλία είναι όντως πολύ καλά και αυτό γιατι με το βιβλίο ασχολήθηκαν παίχτες που βρίσκονται στο χώρο και ξέρουν απο πόκερ και τις ορολογίες και ότι συνεπάγεται αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους για το αποτέλεσμα...

εκτος απο αυτα τα 3 τα οποια θεωρουνται must,υπαρχουν καποια αλλα(κυριως για tournaments) τα οποια αξιζει να διαβασει καποιος?δεν εχει σημασια αν ειναι στα αγγλικα,αλλωστε νομιζω μονο αυτα εχουν μεταφραστει.

Από όσο ξέρω αυτά κυκλοφορούν στα ελληνικά προς το παρών! Για ξενόγλωσσα βιβλία μπορώ να σου προτείνω αν σε ενδιαφέρουν τα cash games πάλι τα βιβλία του Χαρινγκτον που έχει βγάλει που είναι για τα cash! Είναι δύο βιβλία πολύ αξιόλογα! Αφού θες για τουρνουά έχω να σου προτείνω να μπεις στο site του amazon.com και να κάνεις το search για βιβλία με τουρνουά.Απο εκεί μπορείς να διαβάσεις κριτικές απο χρήστες και να διαλέξεις εσύ!

Ένα πολυ καλό που ξέρω είναι το tournament poker for advanced players του David Sklansky!

XWRIS EMPIRIA APO ALLA VIVLIA

LOGO GLOSAS

TA THEORO POLI KALA KAI KALOGRAMENA

TA LATHI OPOS LEEI KAI O FILOS FENONTE STA PARADIGMATA KAI EINAI ASIMANTA

POLI KALI KINISI KAI MPRAVO STIN DOYLIA AYTON TON ANTHROPON POY MPIKAN STON KOPO

MPRAVO

Απλά να πω το παράπονό μου, πως τα βιβλία προσφέρονται 25 ευρώ το ένα, ενώ στο amazon και γενικά στο εξωτερικό τα πουλάνε 20 δολάρια και κάτω.

Θα φταίει μάλλον που εμείς οι Έλληνες έχουμε τον υψηλότερο βασικό μισθό σε όλη την Ευρώπη.

arkoudos έγραψε:

Απλά να πω το παράπονό μου, πως τα βιβλία προσφέρονται 25 ευρώ το ένα, ενώ στο amazon και γενικά στο εξωτερικό τα πουλάνε 20 δολάρια και κάτω.

Θα φταίει μάλλον που εμείς οι Έλληνες έχουμε τον υψηλότερο βασικό μισθό σε όλη την Ευρώπη.

πεστα ρε μεγαλε :whistle:

arkoudos έγραψε:

Θα φταίει μάλλον που εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ μικρή αγορά, ειδικά στο πόκερ.

Μέτρα τους Αμερικανούς πελάτες, κάνε τους πολ/σμούς και δες τι βγάζει ο Αμερικάνος εκδότης με $20 και γιατί ο Έλληνας εκδότης πρέπει να βάλει πιο υψηλή τιμή μήπως και κάνει κέρδος

Ότι συμβαίνει και με αυτοκίνητα, i-pod, φωτογραφικές μηχανές, ταινίες DVD, κλπ κλπ

Έχει δίκιο ο Holdem_Gr γιατί σκέψου και την αγορα των δικαιωμάτων που κόστισε και αυτό και όσο να' ναι ανεβάζει την τελική τιμή...δε είχε καμία πρόθεση κανείς να κλέψει τον Έλληνα αναγνώστη!

Καλησπέρα σας και από εμένα . εκ μέρος όλων όσων δούλεψαν με μεράκι για να βγουν τα βιβλία στα ελληνικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την αγάπη που έχετε δείξει σε αυτήν την πρώτη μας προσπάθεια. σχετικά με την τιμή όντος είναι οικονομική μιας και έχουν εκτυπωθεί λίγα βιβλία (λόγο μικρού πληθυσμού της χωράς μας) πράγμα που επιβαρύνει τα κόστη. φιλέ μου σκέψου ότι ο γερμανός εκδότης τα πουλάει 30 ευρώ και έχει εκτυπώσει όγκο βιβλίων δεκαπλάσιο (για 100.000.000 πληθυσμό )πράγμα που ρίχνει το κόστος τον βιβλίων στα 2/3 !!! , αν εμείς τα πουλάμε 25 ευρώ αυτός έπρεπε να τα πουλάει 10 ευρώ. και πάλι ευχαριστούμε και θα είναι χαρά μας αν μας στείλετε mail με τυχών διορθώσεις για τα βιβλία στο www.pokerbooks.gr

Παιδιά, νομίζω πως για πρώτη έκδοση και επειδή προφανώς θα θελήσετε να το συνεχίσετε και να βγάλετε κι άλλα (και καλά θα κάνετε), νομίζω πως δεν θα έπρεπε να το κάνετε απρόσιτο στον μέσο έλληνα παίκτη πόκερ. Δηλαδή στην αρχή το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι η γνωριμία της προσπάθειας στον κόσμο.

Το να βγάλετε τα βιβλία σε προσιτή τιμή θα ήταν διαφήμιση για εσάς, για τα βιβλία και για το πόκερ γενικότερα. Πίστεψέ με θα έχεις περισσότερο κέρδος αν πουλήσεις 10 βιβλία των 20 ευρώ, παρά 5 βιβλία των 25.

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας btw.

Το θεμα με την τιμη των βιβλιων ποκερ ειναι πολυ σχετικο.

Μακαρι να υπηρχε η δυνατοτητα να πεσει η τιμη πολυ πιο χαμηλα αλλα για τους διαφορους λογους που εχει αναφερει ο Γιωργος (tripodis) στα διαφορα threads και στην συνεντευξη που μας ειχαν παρει τα παιδια, δυστυχως δεν γινεται, τουλαχιστον προς το παρον.

Η αγορα η ελληνικη δεν ειναι παρα πολυ μεγαλη και σε γενικες γραμμες ξερουμε ολοι την νοοτροπια που υπαρχει:

"Δε βαριεσαι, σιγα μην δωσω 25 ευρω για ενα βιβλιο που δεν θα το τελειωσω ποτε, ας παω να πιο δυο φραπεδες παραλια καλυτερα...Και να ριξω το κουπονακι μου μετα"...

Και 15 ευρω να ηταν παλι το ιδιο θα ελεγαν, ασχετο που εκδοτικη θα εβαζε λουκετο μετα σε μελλοντικες προσπαθειες.

Το κερδος δεν ηταν αυτοσκοπος αυτης της προσπαθειας. Φυσικα, μακαρι να υπάρξει ένα μικρό άμεσο κέρδος για να μπορέσει η εκδοτικη να κινηθει μαζικα σε αρκετους τιτλους και οχι να παλευουμε σταδιακα μια τριλογια ή μια διλογια (τα Supersystem ειναι στα σκαρια).

Το κερδος δεν ειναι για να βγει στους δρομους με τις τσεπες γεματες 20ευρα και να χορευει ο Γιωργος :P (ειδικα τωρα που το ποκερ ειναι ακομα παρανομο στην Ελλαδα και ακομα υπαρχει η νοοτροπια: "Τραπουλα; Αλητης, λωποδυτης, χαραμοφάης").

Τέλος η χρηματικη αξια αυτων των βιβλιων αντικειμενικα θα επρεπε να ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτην που πουλιουνται παγκοσμιως (ειτε απο το amazon.com, είτε απο το pokerbooks.gr) και κακως γκρινιαζουμε (προσωπικη αποψη).

Δεν ειναι νουβελες ή μυθιστορηματα που απλα ενισχυουν την φαντασια σου και γεμιζουν ευχαριστα τον χρονο σου.

Ειναι βιβλια με τα οποια θα μαθεις πληροφοριες, στρατηγικες και αποψεις για να βγαλεις επιπλεον χρηματα σε συνδυασμο με την δικη σου αντιληψη και αποψη για το πόκερ.

Τα βιβλια για το ποκερ σε συνδυασμο με υγιης κοινότητες του ποκερ όπως το pokerland.gr, για παραδειγμα, ειναι μια επενδυση. Ειδικα για τους νεους παικτες που χωρις αυτα θα ξοδεψουν αρκετο χρονο και χρήμα στο να αντιληφθουν καποιες βασικες αρχες.

Τουλαχιστον επιβάλλεται οποιαδήποτε μορφής γνώση για οσα ατομα θελουν να παρουν το ποκερ λιγο πιο σοβαρα απο την φαση:

"Καθομαι εδω με τον φίλο και βαλαμε μια paysafe και ή θα τα κανουμε 2.0000$ ή θα το καρφώσουμε το τουρνουα σε 2 ωρες".

"Ρε φιλαρακι..ειχα μεινει με 4χΒΒ και ειχα ΑΑ και με ειδαν 4!!!! Τι D0nks που ειναι!"...."Εχασα βεβαια...αναθεμα το λογισμικο! Rigged!"...

Υ.Γ: Φυσικα αυτο το εκτενες ποστ δεν παει στον arkoudo, που το παιδι με ευγενεια ειπε την αποψη του (Για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις).

Απλα εχω κουραστει να βλεπω να πετανε λεφτα πολλά ατομα απο εδω και απο εκει και να παραπονιουνται για τις τιμες ειτε του pokertracker/holdem manager, ειτε βιβλιων.

den nonizw oti 75 euro einai thema gia 3 vivlia..

alla na sas pw ti mou sinevi.

enw ta parigila kai eixa rwtisi ton tripodi gia tin timi

irthe o courier ta efere kai kratise mono 50 kai ta eksoda apostolis. :dry:

profanos ekane lathos o kaimenos kai ta evale apo tin tsepi tou meta.

krima gia ton anthropo alla kata ta alla mia xara mou ekatse.. :woohoo:

to ena dwro!!

Erev0s έγραψε:

Το κερδος δεν ηταν αυτοσκοπος αυτης της προσπαθειας. Φυσικα, μακαρι να υπάρξει ένα μικρό άμεσο κέρδος για να μπορέσει η εκδοτικη να κινηθει μαζικα σε αρκετους τιτλους και οχι να παλευουμε σταδιακα μια τριλογια ή μια διλογια (τα Supersystem ειναι στα σκαρια).

Το κερδος δεν ειναι για να βγει στους δρομους με τις τσεπες γεματες 20ευρα και να χορευει ο Γιωργος :P (ειδικα τωρα που το ποκερ ειναι ακομα παρανομο στην Ελλαδα και ακομα υπαρχει η νοοτροπια: "Τραπουλα; Αλητης, λωποδυτης, χαραμοφάης").

Δε χρειάζονται ντροπές. Προφανώς και είναι σκοπός το κέρδος. Αν το αφεντικό δεν έχει σκοπό το κέρδος τότε δεν είναι επαγγελματίας και εγώ σαν υποψήφιος πελάτης ή σα βιβλιοπωλείο κλπ δε θα έπαιρνα ποτέ βιβλίο από κάποιο ερασιτέχνη. Αν ήμουν υπάλληλος του δε θα ήθελα να φαληρήσει την εταιρία και να μείνω χωρίς δουλειά, επειδή δεν το νοιάζει το κέρδος. Κι αν ήμουν μέλος της οικογένειας του δε θα ήθελα να τον ακούσω να λέει: «Ήταν υπέροχη η μέρα μου στη δουλειά σήμερα. Έδωσα ένα σωρό βιβλία. Θα μάθει όλος ο κόσμος πόκερ χάρη στα βιβλία μου. Α, ναι. Και δεν υπάρχει μία για φαγητό»

Και ένα σωρό άλλα «αν ήμουν»

Αν ήμουν ο λογιστής του, Αν ήμουν ο διευθυντής της τράπεζας του, αν ήμουν ο συνεταιρος του, αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του καπνοπωλείου που αγοράζει τα πούρα του, αν ήμουν η ερωμένη του, αν ήμουν η πεθερά του κλπ. Welcome to capitalism

Η τιμή του βιβλίου είναι πολύ καλή ,25ευροπουλα για καποιον που παίζει online είναι πολυ ικανοποιητική ακόμα και για τον micro παίχτη.

Αν το σκεφτείς ότι κάποιος τελείως ασχετος επενδύσει 25ευρό + χρόνο ,θα μπορέσει να βγάλει αρκετές φορές αυτό το ποσό εύκολα παίζοντας στα μικρα λιμιτς.Ακομα θα γλυτωσει ακομα περισσοτερα $$$ που θα χανε απο την ασχετοσύνη του.

Anyway η προσπάθεια είναι αρκετά καλή για αρχάριους παίχτες για να μάθουν ABC tournament play και μακάρι να ανταποκριθεί ο κόσμος.

ΥΓ. Αλλα ρε παιδες 2009 ,ο ανθρωπος θα παει στον Άρη και εμείς ασχολούμαστε με τον μπάρμπα ΧΑρινγκτον ,Ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου!

Παιδιά, δεν με πιάσατε (ειδικά ο holdem) αλλά it's ok. Ο erevos άλλωστε τα λέει πολύ καλά (να ήξερε να παίζει και πόκερ ρε γμτ :P)

Καθαρά προσωπικά, αν δεν είχα διαβάσει ήδη τα βιβλία στα Αγγλικά, τα έδινα τα 25 ευρώ.

Ουσιαστικά με πολύ λίγα λόγια, είπα πως με λιγότερα χρήματα ΚΑΙ πιο πολλά βιβλία θα πουλούσατε, ΚΑΙ περισσότερα χρήματα θα βγάζατε (εννοώ τον τζίρο και όχι το πιθανό τιμή - κόστος βιβλίου = κέρδος).

Τη στρατηγική τιμολόγησης την επιλέγει κάθε επιχείρηση με βάση πολλούς παράγοντες και δεν είναι πάντα (μόνο) η τιμή που καθορίζει τη ζήτηση ενός προϊόντος.

Ούτε και η μείωση της τιμής προκαλεί πάντα ισόποση αύξηση των πωλήσεων. Μερικές φορές μάλιστα, ενώ μπορεί να παραμείνουν οι πωλήσεις σε σχετικά παρόμοια επίπεδα, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η εικόνα και το κύρος του προϊόντος στην αγορά. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά εμπειρικά νομίζω ότι έχουν επιλέξει τη χρυσή τομή.

Όσο για τους «ηλικιωμένους» συγγραφείς… Ναι… Είναι λίγο παλιούληδες αλλά για πρώτο βήμα είναι ο,τι πρέπει. Θα περιμένουμε και πιο μοντέρνα βιβλία!