gsbets Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Εχω δει παντου αναφορες σε στρατηγικες για cash game , και η νεα μοδα ειναι το short stack strategy.Ομως δεν εχω ακουσει ακομα αποψεις για το πως θεωρει ο καθενας σωστο (κερδοφορο) να αντιμετωπιζει αυτη τη στρατηγικη.Πιστευετε οτι ειναι σωστο να ανοιγουμε πολυ το range μας?Hero->80-100BB Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να μην κάτσεις μαζί τους. Εγω προσωπικά κάθομαι μόνο σε τραπέζια που όλοι είναι full stacked. Ακόμη και να σηκωθεί κάποιος απο το τραπέζι μου και να πάρει ένας sss την θέση του, αλλάζω και εγω τραπέζι. Παράθεση
aekara1921 Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 προσωπικα πιστευω πως ξεκινωντας shortstack σου δινει καποια πλεονεκτηματα που αναλογα με το ποσο εμπειρος ειναι ο καθενας αποκτουν διαφορετικη σημασια.με απλη λογικη σκεφτομαι πως αν πχ μπεις σε 0.5-1 με 20$ εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να τα κανεις 40 σε σχεση με το να κανεις τα 100$ 120$.αυτο που μου δινει αυτη την εντυπωση ειναι πως τα μεγαλα stacks θα σε παιξουν με μεγαλυτερο range φυλλων αφου ρισκαρουν να χασουν λιγοτερα.μπορει να ειναι τελειως λανθασμενη η λογικη αλλα στην πραξη συμβαινει σε μεγαλο βαθμο.επιπλεον οταν εισαι μεγαλο stack ειναι αρκετα πιο δυσκολη η διαδικασια του πονταρισματος.οταν ξερεις πως κερδιζεις σιγουρα την παρτιδα θα πρεπει να αναζητησεις εκεινο το πονταρισμα που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες να δει ο αντιπαλος.οταν παλι η κατασταση ειναι πιο μπερδεμενη πχ οταν ακολουθεις ενα draw η νιωθεις πως μπορει να χανεις η σκεφτεσαι να παιξεις μια μπλοφα τοτε παλι μπαινεις στην διαδικασια να ψαξεις τα ιδανικα πονταρισματα.κατι τετοιο δεν ισχυει με λιγα λεφτα μπροστα σου αφου τις περισσοτερες φορες θα εισαι σε κατασταση all in.τελικα πιστευω πως μονο οταν καποιος νιωθει σιγουρος πως παιζει με πλεονεκτημα σε καποιο οριο θα πρεπει να παιζει fullstacked. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 aekara1921 έγραψε:με απλη λογικη σκεφτομαι πως αν πχ μπεις σε 0.5-1 με 20$ εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να τα κανεις 40 Και περισσότερες επίσης πιθανότητες να τα χάσεις. Παράθεση
aekara1921 Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 τον τελευταιο καιρο προσπαθησα να το εφαρμοσω,οταν ομως εμπαινα σε τραπεζι 2 ατομων κανενας δεν δεχτηκε να παιξει και ολοι μου ζητησαν να ειμαι full stacked.επειδη μαλιστα αυτο συνεβη σε ολες τις περιπτωσεις αρχισα να προβληματιζομαι.το ερωτημα ειναι γιατι φοβουνται να παιξουν με short stacked και γιατι αν πραγματι ειναι κερδοφορα στρατηγικη δεν παιζουν και οι ιδιοι ετσι?καποιες σκεψεις τις ανεφερα παραπανω,θα ηθελα να ακουσω κι αλλες!αν θυμαμαι καλα ο larsluzak(ετσι δεν λεγεται?)επαιζε παντα short stacked στα high stakes της full tilt και ανεφερε καποια απ τα πλεονεκτηματα! Παράθεση
cassanoroma Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 egw to ekana palaiotera k akoma to sinithizw otan paizw se megalitera limits.to short stack sou dinei tin dinatotita na antimetwpizesai diaforetika apo tin apopsi twn implied odds..o antipalos xerei ta oria tou pot me liga logia.ta resta sou episis tha ginontai eukolotera call(eidika an pernas thn eikona tou erithetikou pexti)episis oi mplofes sou tha einai polu pio prosegmenes kathws mporei na se vgaloun eukola all-in.nai enn.to apexto filo sou tha plirwthei mono 20-40$...opws k to bad beat.genikws na xereis allazei arketa to tropo paixnidiou sou kai ginesai sxedon anagkastika tight aggressive...einai arketa diaforetiko.stin teliki,dokimasto(kalutera se mikrotera stakes)kai pes mou. Παράθεση
nicecallsir Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 gsbets έγραψε:Εχω δει παντου αναφορες σε στρατηγικες για cash game , και η νεα μοδα ειναι το short stack strategy.Ομως δεν εχω ακουσει ακομα αποψεις για το πως θεωρει ο καθενας σωστο (κερδοφορο) να αντιμετωπιζει αυτη τη στρατηγικη.Πιστευετε οτι ειναι σωστο να ανοιγουμε πολυ το range μας?Hero->80-100BB Σε δεκάρι τραπέζι δεν ένιωθα ιδιαίτερα άνετα, απέναντι σε κάποιους έμπειρους ss. H πλειοψηφία όμως των ss, είναι αδύναμοι πάικτες που παίζουν full stuck σε χαμηλότερα limits και λόγω κακου bankroll management παίζουν ένα παιχνίδι που δεν το ξέρουν, με 20bb προστά τους. Στο shorthanded τραπέζι, δεν έχω συναντήσει ακόμη ss που να μην κάνει limp(δείγμα εξαιρετικά αδύναμου παίκτη). Θεωρώ επομένως πως είναι αρκετά δύσκολο να συναντήσεις κερδοφόρους ss στο εξάρι, που οι περισσότεροι παίζουμε.Στην ερώτησή σου τώρα, αν δεν έχω σημειώσεις, πράγμα πολύ δύσκολο ειδικά αν είσαι regular και ειδικά από ss, που η καταγραφή του παιχνιδιού τους είναι πανεύκολη, τότε εγώ παίζω εξαιρετικά tight μαζί τους όταν κάνουν raise, μιας και σχεδόν πάντα είναι pot commited. Toυς κλέβω όμως μετα μανίας, μιας και το range τους για reraise είναι συνήθως πολύ συγκεκριμένο.Να προσθέσω όμως, πως έχω περίπου 10 μήνες να παίξω εντατικά hold'em σε μεγάλη πλατφόρμα, και ίσως τα πράγματα να έχουν αλλάξει. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Gsbets κανω shortstacking στο NL50 και NL100 6max tables εδω και κανενα χρονο.Σκοπος μου ειναι να μπω all in preflop οντας μπροστα 80-20,70-30 η στην χειροτερη coin..Το range μου ειναι PP>99 AQ+ και καποιες φορες για Sqeeze με PP<99 AJ KQ..Η λογικη ειναι οτι αν καποιος κανει raise x4 blind και εγω πουσαρω τα 15-20 Blinds μου τοτε μου κανουν autocall με PP η Αx..Oμως εγω εχω μεγαλυτερο PP η AQ+ οποτε τον εχω dominated..Τυχαινει βεβαια να πεσω σε ΑΑ ΚΚ κλπ αλλα με multitabling και πολλα πολλα χερια απλα ενας καλος shortstacker δεν μπορει να χασει..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..Το shortstack Poker ειναι ο ευκολοτερος και καλυτερος τροπος για να καλυφθει καποιο bonus.Προσωπικα στην PS παιζω 12-20 τραπεζια 6max 50nl και καθαρισα 300$ bonus σε 2 μερες.Τωρα για το πως θα τους αντιμετωπισεις δυσκολο..Εδω ο Mark Vos που ειναι Pro στην full tilt παιζει αποκλειστικα shortstack ΟΜΑHA 500-1000 και εχει κερδισει millions.. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Oi ss-ers einai idiatera enoxlhtikoi giati de s'afhnoun na ekmetalleyteis sto megisto ta fish tou trapeziou px kaneis isolate ap'to button kapoio limp fish kai to ss kanei shove sto BB. to fish fevgei ektos kai paizeis gia mikro pot/marginal EV me to ss.Pantws mexri kai to 5/10 nomizw oti den yparxoun kai toso kaloi ss-ers, oi perissoteroi paizoun sa robots kai einai eykolo na tous antimetwpiseis alla opws eipa einai poly enoxlhtikoi kai meiwnoun to anamenomeno kerdos sou - kati san thn eforia Παράθεση
Nickakis! Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Όλοι ξέρουν με τι range παίζουν οι shortstackers. Αν είναι καλοί παίχτες στο τραπέζι τότε δύσκολα σε πληρώνουν. Απο την άλλη δεν έχεις επιλογές. Ή shove ή τίποτα, οπότε δεν έχεις την επιλογή του 3-bet ή κάποιας μπλόφας ή κάτι. Πρέπει να παίζεις σε αρκετά τραπέζια για να δεις αποτέλεσμα! Βέβαια shortstack θεωρείται και τα 50ΒΒ που εκεί έχεις τη δυνατότητα κάποιον κινήσεων παραπάνω! Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 holdemgr έγραψε:Oi ss-ers einai idiatera enoxlhtikoi giati de s'afhnoun na ekmetalleyteis sto megisto ta fish tou trapeziou px kaneis isolate ap'to button kapoio limp fish kai to ss kanei shove sto BB. to fish fevgei ektos kai paizeis gia mikro pot/marginal EV me to ss.Pantws mexri kai to 5/10 nomizw oti den yparxoun kai toso kaloi ss-ers, oi perissoteroi paizoun sa robots kai einai eykolo na tous antimetwpiseis alla opws eipa einai poly enoxlhtikoi kai meiwnoun to anamenomeno kerdos sou - kati san thn eforia+1Μακριάααααααα! Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 10 Αυγούστου, 2009 επειδη παιζοντας αρκετα αυτες τις μερες με ss , ειδα οτι οντως το range τους ειναι περιορισμενο.Και επειδη εγω εχω raise σε 6max στο 25% περιπου , ανοιγοντας λιγο το range του call ισως να βγαινω κερδισμενος απο την ολη ιστορια.Δινουν πολυ ευκολα blinds Παράθεση
LuckyKnight Δημοσίευση 11 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 11 Αυγούστου, 2009 gsbets σε τι stakes αναφερεσαι?Γενικα η γνωμη μου ειναι (πολυ χοντρικα) :Σε μικρα (μεχρι 1/2) συνηθως οι σστακερς ειναι οι χειροτεροι παικτεςοποτε να χαιρεσαι οταν τους βλεπεις2/4 3/6 5/10 εχει σημασια αν ειναι ρεγκ η οχι10/20 κ πανω (μαζι με τουσ περισσοτερους reg παραπανω) σχεδον ολοι ξερουν καλα τι κανουν οποτε πρεπει να προσαρμοστεις προσεκτικα.Δε νομιζω παντως οτι αν σε αυτα τα stakes εχεις βρει καποιο κακο παικτη χανεις σε value otan εχεις στο τραπεζι εναν καλο shortstacker αντι για εναν καλο fullstacker Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 11 Αυγούστου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 11 Αυγούστου, 2009 LuckyKnight έγραψε:gsbets σε τι stakes αναφερεσαι?Γενικα η γνωμη μου ειναι (πολυ χοντρικα) :Σε μικρα (μεχρι 1/2) συνηθως οι σστακερς ειναι οι χειροτεροι παικτεςοποτε να χαιρεσαι οταν τους βλεπεις2/4 3/6 5/10 εχει σημασια αν ειναι ρεγκ η οχι10/20 κ πανω (μαζι με τουσ περισσοτερους reg παραπανω) σχεδον ολοι ξερουν καλα τι κανουν οποτε πρεπει να προσαρμοστεις προσεκτικα.Δε νομιζω παντως οτι αν σε αυτα τα stakes εχεις βρει καποιο κακο παικτη χανεις σε value otan εχεις στο τραπεζι εναν καλο shortstacker αντι για εναν καλο fullstackerekei thelw na kataliksw.anaferomai gia cash game eos 2/4 , de mporw na milisw gia parapano.protimw afantasta enan reg ss , apo enan reg full stack.me ton full stack mporeis na breis ton eauto sou na paizeis 60-40 se genikes grammes to paixnidi sou , eno auto de mporei na simbei eukola an paikseis me enan ss sosta.imo ta blinds poy pairneis an kaneis epithetiko paixnidi apenanti se enan shortstacker , sou dinoun ti dinototita na paikseis profitable ena 40-60 kata sou allin situation.panta anoigontas to range sou enoeite.an kai polles fores simfona me to range poy tous protinoun ta site kai ta biblia , to 910s>a2 gia emas ... nomizw dld Παράθεση
Brochet Δημοσίευση 12 Αυγούστου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Αυγούστου, 2009 Προσωπικά παίζω shortstack omaha σε 6 max τραπέζι.Και πιστευω είναι ποιο κερδοφόρο από το holdem.Ειδικά άμα είναι επιθετικό τραπέζι και με ένα raise μπουν στο pot 2-3 άτομα τότε το ποτ έχει γίνει όσο το stack σου και άμα χτυπήσει κάτι καλό δηλαδή set ή κάποιο draw τριπλασιάζεις άνετα.Γενικώς πληρώνεις λίγα για να κυνηγήσεις κάποιο draw.Όποτε διπλασιάσω βγαίνω από το τραπέζι(μιας και σταματάω να είμαι ss) και διαλέγω κάποιο άλλο και ειδικά σε ώρες αιχμής στην ftp έχει τύχη να κάτσω σε 7 τραπέζια και σε ολά είτε να διπλασιάσω είτε να τριπλασιάσω. Γενικός είναι μια καλή στρατηγική για να ανεβάσεις τον Banroll σου. Παράθεση
Recommended Posts