Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

FTOP event #8 256$ 6max

Etrances:4644

Left:24-25(Νομιζω ,καπου εκει ηταν)

Ο πρωτος περνει 175k ,ο 6ος 27κ , ο 24ος 4,5κ , 18ος 5,5κ...

ο bob2bob reg με κερδος πανω απο 100κ σε mtt.

Εχουμε παιξει περιπου 30+ hands , και εχω δειξει οτι παιζω πολυ passive , εχω κανει μονο μια η δυο φορες raise και εχω παρει τα blinds.

O Bob πιεζει και ειναι chipleader.

Δε κανω call γιατι το outplay ειναι σιγουρο στο flop.

Βασιζομαστε στο δικο μου image για να παρουμε την αποφαση??

τα blinds ειναι τραγικα μικρα , δε με πιεζει καθολου το stack μου.

Full Tilt Poker Game #13929920937: FTOPS Event #8 (96416264), Table 168 - 6000/12000 Ante 1500 - No Limit Hold'em - 21:30:51 ET - 2009/08/09

Seat 1: ACSLAM (797,036)

Seat 2: corn gristle (558,805)

Seat 4: gsbets (646,097)

Seat 5: vedder1980 (470,591)

Seat 6: bob2bob (1,481,026)

ACSLAM antes 1,500

corn gristle antes 1,500

gsbets antes 1,500

vedder1980 antes 1,500

bob2bob antes 1,500

gsbets posts the small blind of 6,000

vedder1980 posts the big blind of 12,000

The button is in seat #2

*** HOLE CARDS ***

Dealt to gsbets [Qh Ac]

bob2bob raises to 29,955

ACSLAM folds

corn gristle has 15 seconds left to act

corn gristle calls 29,955

gsbets has 15 seconds left to act

gsbets raises to 110,000

vedder1980 folds

bob2bob has 15 seconds left to act

bob2bob has requested TIME

bob2bob raises to 244,440

corn gristle folds

gsbets has 15 seconds left to act

gsbets has requested TIME

gsbets ?

Δημοσίευση

Ή push ή fold μοιάζει αυτή η κατάσταση να ήταν στο μυαλό σου Γιώργο ε;

Άποψη σε αυτό δεν εκφέρω αναλυτική μιας και ειμαι 6max uber-d0nk και γιατί πάντα τείνω σε Fold με το A-Q εγώ ασυναίσθητα όταν τα stacks είναι μεγάλα αναλογικά με τα blinds και μπορούμε να βρούμε καλύτερο spot.

Ελπίζω να θυμάσαι το πόσο που πήρε ο 24ος από το πινακάκι και όχι λόγω του ποσού που πήρες τελικά.

Δημοσίευση

Δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει. Εσυ κάθεσαι στο τραπέζι, εσυ ξέρεις καλύτερα πως παίζει ο Βοb.

Απο την άλλη εαν έχεις σκοπό να κάνεις πάσο, το re-raise σου θα μπορούσε να ήταν στις 85,000 περίπου.

Εαν το 4bet δείχνει τον αντίπαλο com και εύκολο call με any2 απο την άλλη φοβάται να παίξει marginal hand μαζί μας γιατι σε περίπτωση που το χάσει, χάνει και τον έλεγχο του τραπεζιού τότε το FE μεγαλώνει αντι πηγαίνει προς το 0.

Εαν πάλι βασιστηκαμε στα reads μας για να κάνουμε το reraise oop (πιστεύοντας οτι έχουμε το καλύτερο χέρι) απέναντι στον καλύτερο παίκτη του τραπεζιού(χωρίς την επιλογή του call) τότε συνεχίζουμε με το ενστικτό μας και κάνουμε shove.

Δημοσίευση

Αν όλα πάνε καλά με την συνδεση του Το time bank το χρησιμοποίησε ή γιατί σκέφτεται ή γιατί θέλει να νομίσεις εσύ ότι το σκέφτεται μάλλον σε έχει dominated (δικιά μου άποψη)

Δημοσίευση

call preflop, διότι δεν έχεις θέση.

Μην ξεχνάμε πως το call είναι και αυτό ένα option .

Είναι παρεξηγημένο στα τουρνουά και το βλέπω κάθε μέρα.

Αυτό σημβαίνει διότι οι παίκτες τουρνουά είναι αδύναμοι στο flop.

Οσο περισσότερο βάλουμε το call στο ρεπερτόριο μας,τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε.

Μία καλή εξάσκηση για αυτό ,για έναν παίκτη τουρνουά ,είναι να αρχίζει να παίζει cash short handed με 30-50 blinds.

auto fold στο reraise του.

Δημοσίευση

Θα εκανα σιγουρο fold , αν καποιος απο τους δυο εκανε shove.

Δεν εχω λογο να παιξω τοσα ΒΒ (αρκετα deep tour) , με AQ.

Ομως το raise του ηταν ακριβως τοσο ετσι ωστε να εχει fold , σε πιθανο shove μου , και αυτο με εβαλε σε πολλες σκεψεις.

Ομως το image μου εδειχνε οτι σιγουρα δεν ειχα air , και πιστεψα οτι ενας καλος παιχτης δε θα εμπλεκε.

Τελικα εκανα fold , και τερματισα δυστηχως 16ος.

Δημοσίευση
gsbets έγραψε:

Ομως το raise του ηταν ακριβως τοσο ετσι ωστε να εχει fold , σε πιθανο shove μου , και αυτο με εβαλε σε πολλες σκεψεις.

Ομως το image μου εδειχνε οτι σιγουρα δεν ειχα air , και πιστεψα οτι ενας καλος παιχτης δε θα εμπλεκε.

Ακριβώς.

Τελικα εκανα fold ,.

[/quote:2i9lpmwe]

Κατα την προσωπική μου άποψη Το fold ειναι σωστό μόνο εαν βρίσκεσαι στο bubble level. Συνήθως αυτά τα τουρνουά δίνουν σε κάθε level οσα σχεδόν διεκδικούμε απο ενα καθημερινό καλό πλασάρισμα. Ετσι για λόγους variance to fold ειναι σωστό. Απο την άλλη θεωρώ οδυνηρό αποτέλεσμα για σένα του να χάσεις το 20% του στάκ σου αμαχητί, ενω σε περίπτωση fold του αντιπάλου(το θεωρω ιδιαίτερα πιθανό) το βελτιώνεις κατά 40%.

και τερματισα δυστηχως 16ος

Συγχαρητήρια και gg. Τι να σου πω και εγώ το πεπόνι. Ως συνήθως σε τέτοια τουρνουά κάπου στην μέση όλο κάτι γίνεται και χαιρετάω. :(

Δημοσίευση

ΩΡΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ CALL Η FOLD?

ΕΧΟΝΤΑΣ AQ ENA ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....

ΕΧΕΙ ΑΑ/ΚΚ/QQ Η ΑΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑQ.

AN Η ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΟΡΘΩΣ FOLD.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ LOW/MID PAIR I JJ MAX.

O HLIOS ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ CALL EINAI MIA OΠΤΙΟΝ....

Δημοσίευση

neverlost13 έγραψε:

ΩΡΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ CALL Η FOLD?

ΕΧΟΝΤΑΣ AQ ENA ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....

ΕΧΕΙ ΑΑ/ΚΚ/QQ Η ΑΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑQ.

AN Η ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΟΡΘΩΣ FOLD.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ LOW/MID PAIR I JJ MAX.

O HLIOS ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ CALL EINAI MIA OΠΤΙΟΝ....

ο ILIOS υποστοιριξε το call preflop και 3way flop , κατι το οποιο μοιαζει οντως πολυ σωστη επιλογη , γιατι ειναι πολυ ευκολο να μπλεξεις preflop απεναντι σε καλους παιχτες.

Δημοσίευση

LuckyKnight έγραψε:

Fold.

chipleader pou mallon einai k kalos paiktis, kai me allo caller apo pisw tou, kai blepontas ton gsbets tight kai logika theorontas ton random...

fold>>>>shove>>>>>>call

H απάντηση που δίνεις δεν συμφωνεί με την αιτιολόγηση.

Αν ισχύει αυτό που λες και έχει περάσει αυτή την εικόνα ο gbets (μάλλον έτσι είναι τα πράγματα) τοτε το μόνο σωστό ειναι το shove με τεράστιο FE. Μ΄νο ΑΑ ΚΚ QQ AK καλούν και δύσκολο(οχι απίθανο) να υπάρχουν στο range του. Αν σκεφτείς και λίγο περισσότερο θα τα αποκλείσεις. Με τα 8αρια του δεν καλούσε allin. ;)

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

LuckyKnight έγραψε:
Fold.

chipleader pou mallon einai k kalos paiktis, kai me allo caller apo pisw tou, kai blepontas ton gsbets tight kai logika theorontas ton random...

fold>>>>shove>>>>>>call

Αν ισχύει αυτό που λες και έχει περάσει αυτή την εικόνα ο gbets (μάλλον έτσι είναι τα πράγματα) τοτε το μόνο σωστό ειναι το shove με τεράστιο FE. Μ΄νο ΑΑ ΚΚ QQ AK καλούν και δύσκολο(οχι απίθανο) να υπάρχουν στο range του. Αν σκεφτείς και λίγο περισσότερο θα τα αποκλείσεις. Με τα 8αρια του δεν καλούσε allin. ;)[/quote:l5axh16d]

Γιατι να τα αποκλεισω? Οσο και να σκεφτω δεν μπορω να τα αποκλεισω, θα ειμαι χαζος μαλλον. Και λολ οτι ο bob2bob θα εκανε εκει 4-bet/fold ta 8aria :))

Δημοσίευση

Παρακολουθώ αυτό το θέμα από την αρχή και το σκέφτηκα πολύ αλλά πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να βγάλω άκρη. Τι θα έκανα; Fold χωρίς timebank μάλιστα, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως είναι σωστό. Το call preflop φαίνεται καλύτερο εκ των υστέρων αλλά ούτε αυτό θα το έκανα. Θα το έκανα έτσι ή αλλιώς με AQs. Λίγο περίεργο δεν είναι;

Αυτό από το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκα είναι το πόσο όμορφο είναι το μέγεθος του raise του Bob. Ας δούμε τι κάνει. Καταρχήν, σε κάνει isolate εκτός αν ο τρίτος παίκτης κάνει slowplay κάποιο monster (πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση) οπότε τα πετάει χαρούμενος. Έχει όλο το FE που θα είχε αν έκανε κανονικό 4bet. Δεν κάνει τον εαυτό του potcommited. Και του αρκεί να του δίνετε όλο το equity που έχετε στο pot σχεδόν στο 50% των περιπτώσεων (που θα το κάνετε). Όλα αυτά κάνουν το 4bet κερδοφόρο με όλο το range των raising hands του. Τώρα, αν υπάρχει πιο κερδοφόρο play είναι άλλη ιστορία. Τα παραπάνω με δυσκολεύουν ιδιαίτερα να τον βάλω σε range. Πραγματικά, υπέροχο.

vgg gsbets, one more time.

Δημοσίευση

ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ Ο GSBETS ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΣΙΠΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 650,000.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ CALL TO ΑΡΧΙΚΟ ΒΕΤ ΤΩΝ 30,000 ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ RERAISE ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ CALL.

TELEYTAIO EINAI TO ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΤΑ 80% ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑLL IN ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΡΝΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ COINFLIP ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ DOUBLE.

ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ GRAND PRIX TO SAVVATO.

BLINDS 15/30....

ENAS RAISE 300,CALL O DIPLANOS 300 RERAISE ALL IN ENAS 2750 TSIPIA.

FOLD O ΑΡΧΙΚΟΣ RAISER SKEFTETAI Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.....

CALL KAI EXEI TI????????????

A8 SUITED ME AVTON POU PIGE ALL IN NA EXEI POCKET KINGS....

A ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ...................ΠΟΚΕΡ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.............

Δημοσίευση

giorgio έγραψε:

Αυτό από το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκα είναι το πόσο όμορφο είναι το μέγεθος του raise του Bob. Ας δούμε τι κάνει. Καταρχήν, σε κάνει isolate εκτός αν ο τρίτος παίκτης κάνει slowplay κάποιο monster (πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση) οπότε τα πετάει χαρούμενος. Έχει όλο το FE που θα είχε αν έκανε κανονικό 4bet. Δεν κάνει τον εαυτό του potcommited. Και του αρκεί να του δίνετε όλο το equity που έχετε στο pot σχεδόν στο 50% των περιπτώσεων (που θα το κάνετε). Όλα αυτά κάνουν το 4bet κερδοφόρο με όλο το range των raising hands του. Τώρα, αν υπάρχει πιο κερδοφόρο play είναι άλλη ιστορία. Τα παραπάνω με δυσκολεύουν ιδιαίτερα να τον βάλω σε range. Πραγματικά, υπέροχο.

Συνφωνώ 100% με το παραπάνω σκεπτικό σου...Δε μπορώ με τπτ να βάλω σε range τον Βοb αλλά το feeling μου,καθώς παρακολουθούσα και το event είναι ότι είχε πολύ air στο range του...Στη χειρότερη αν κάνει 4-bet optimally είμαστε 36-37% στο range του...Αλλά πιστεύω πως κατά 75% περίπου πάει πάσο και αυξάνουμε κατα πολύ τη στάκα μας...Το εναπομείνον feild(18 άτομα) απαρτίζετε από κάποιους παικταράδες με 2πλάσια-3πλασια και εμένα η απορία μου είναι :Do we take the gambol??? Έχουμε ήδη εξασφαλίσει ένα καλό ποσό (4-5κ νομίζω) και τα τεράστια έπαθλα βρίσκονται στο ft!!!

Προσωπικά θα έπαιζα όπως ο gsbets απλά κάποιες φορές που έχω φτάσει σε late stage τέτοιων τουρνουά ,όπως πρόσφατα στο sunday brawl κ 162$ full tilt έπβλεπα πολλούς καλούς παίκτες να παίζουν allin με marginal hand και πολλά big blinds με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν πολύ σε στάκα και εγώ να μη μπορώ να κάνω τπτ και να μένω στο μέτριο έπαθλο...

Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις για αναπροσαρμογή της τακτικής μου σε late stages...

Δημοσίευση

giorgio έγραψε:

Αυτό από το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκα είναι το πόσο όμορφο είναι το μέγεθος του raise του Bob.

Ειναι ομορφο θεωρητικά. Στην πράξη μου φαίνεται meh γιατί δεν μπλοφάρει ποτέ με τέτοιο bet sizing kai action. Δηλ είναι Unbalanced. Aπ'την άλλη βέβαια είναι καλό γιατί οι περισσότεροι παίκτες θα το «φάνε» και θα κάνουν shove με marginal hands.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

giorgio έγραψε:

Αυτό από το οποίο πραγματικά εντυπωσιάστηκα είναι το πόσο όμορφο είναι το μέγεθος του raise του Bob.

Ειναι ομορφο θεωρητικά. Στην πράξη μου φαίνεται meh γιατί δεν μπλοφάρει ποτέ με τέτοιο bet sizing kai action. Δηλ είναι Unbalanced. Aπ'την άλλη βέβαια είναι καλό γιατί οι περισσότεροι παίκτες θα το «φάνε» και θα κάνουν shove με marginal hands.[/quote:li0m6xpt]

Αν έχει το FE που νομίζω ότι έχει και σίγουρα έχει και ένα μικρό ποσοστό call τότε, πιστεύω ότι, είναι profitable και με 88 που αναφέρθηκε παραπάνω. Θέλει και κότσια βέβαια.

Δημοσίευση

giorgio έγραψε:

holdemgr έγραψε:
giorgio έγραψε:

Ειναι ομορφο θεωρητικά. Στην πράξη μου φαίνεται meh γιατί δεν μπλοφάρει ποτέ με τέτοιο bet sizing kai action. Δηλ είναι Unbalanced. Aπ'την άλλη βέβαια είναι καλό γιατί οι περισσότεροι παίκτες θα το «φάνε» και θα κάνουν shove με marginal hands.[/quote:m2z5ei8f]

Αν έχει το FE που νομίζω ότι έχει και σίγουρα έχει και ένα μικρό ποσοστό call τότε, πιστεύω ότι, είναι profitable και με 88 που αναφέρθηκε παραπάνω. Θέλει και κότσια βέβαια.[/quote:m2z5ei8f]

Με 88-66 είναι ψιλοστάνταρντ, τα κότσια χρειάζονται για να το κάνεις 9-2 κ.λ.π χαχαχαχαχαχα

Συνήθως οταν ποστάρει ο κορυφαίος τουρναμεντ στην Ελλάδα(η δική μου αντικειμενική άποψη, που μετριέτε οχι με χιλιάδες κέρδη αλλα με άλλα νούμερα) εγω σταματάω, αλλα sorry Γιώργο το εχω ξεσκίσει το 75αρι 6h στο FT. :) Στην αρχή λίγο πρίν το bubble και απο τους 30-18 το skill παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το τουρνουά και αυτά τα moves ειναι στανταρντ.

Απορώ με τον Ηλιο τον οποίον παρεμπιπτόντας τον θεωρώ τον καλύτερο sh player και παίζει το ιδιο τουρνουά για το fold που λέει.

Για το call ok το είπα πρώτος, αλλα αφου δεν το επιλέγει νομίζω ομως οτι ο Γιώργος κρατά premium hand απέναντι στον αρχικό raiser και εν συνεχεια στο tricky play του. Ουτως η άλλως χρειάζεται χονδρικά ενα 30% και το έχεις απέναντι σε οποιοδήποτε range εκτός ΑΑ. cool. FE?

Δημοσίευση

LuckyKnight έγραψε:

Antonis έγραψε:
LuckyKnight έγραψε:
Fold.

fold>>>>shove>>>>>>call

Αν ισχύει αυτό που λες και έχει περάσει αυτή την εικόνα ο gbets (μάλλον έτσι είναι τα πράγματα) τοτε το μόνο σωστό ειναι το shove με τεράστιο FE. Μ΄νο ΑΑ ΚΚ QQ AK καλούν και δύσκολο(οχι απίθανο) να υπάρχουν στο range του. Αν σκεφτείς και λίγο περισσότερο θα τα αποκλείσεις. Με τα 8αρια του δεν καλούσε allin. ;)[/quote:3blkd173]

Γιατι να τα αποκλεισω? Οσο και να σκεφτω δεν μπορω να τα αποκλεισω, θα ειμαι χαζος μαλλον. Και λολ οτι ο bob2bob θα εκανε εκει 4-bet/fold ta 8aria :))[/quote:3blkd173]

Σε αυτό ακριβώς ποντάρει ο αντίπαλος. Οτι δεν είμαστε χαζοί, αλλα ουτε πολλοί έξυπνοι. Μπορω να σου πω με κάθε λεπτομέρεια τι σκέπτεται για μας για αυτό έχει έτοιμη και δίοδο διαφυγής.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

giorgio έγραψε:

Ειναι ομορφο θεωρητικά. Στην πράξη μου φαίνεται meh γιατί δεν μπλοφάρει ποτέ με τέτοιο bet sizing kai action. Δηλ είναι Unbalanced. Aπ'την άλλη βέβαια είναι καλό γιατί οι περισσότεροι παίκτες θα το «φάνε» και θα κάνουν shove με marginal hands.[/quote:2creb3e0]

enai to stadar megethos pou xrisipoioun o kaliteroi paiktes mtt eite gia mplofa eite gia value.isos enai unbalanced an milame oxi toso kalous paiktes opos ipotheto oti einai o bob2bob me oxi toso megalo tendecy gia 4 bet bluff.