clickys Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 ** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Η ζωή μακριά από τα final tables **Apsogos +1 Παράθεση
kokgr79 Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Λενε ολοι για μελετη, για δουλεια που θα φερει την βελτιωση στο ποκερ κτλ κτλ...τριχες.Οποιος αρχισει να ασχολειται με ποκερ πρεπει ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Σημεία των καιρών. Δεν φταίει μόνο το πόκερ. Η νέα γενιά είναι "καμένοι". Μαθαίνουν να ζουν μεσα σε εικονική πραγματικότητα και δεν έζησαν ουτε θα ζήσουν ποτέ μια φυσιολογική ζωή.Εχοντας ζήσει τα 3/4+ της ζωής μου μια "φυσιολογική" ζωή χωρίς Internet και κινητό θα έλεγα οτι ήμουν πιο ευτυχισμένος χωρίς αυτά. Η νέα γενιά μεγαλώνει μέσα απο το Internet κάνει γνωριμίες μέσω αυτού, κολάει σε διάφορα παιχνίδια, κάνει sex εικονικά κ.ο.κ.Κάποιοι το βλέπουν αλλα δεν μπορούν να κάνουν τπτ,αλλά η μεγάλη πλάκα είναι οτι οι περισσότεροι πιτσιρικάδες δεν βλέπουν την δική τους καμπούρα ..... των άλλων βλέπουν κ "γελάνε". Ο συγκεκριμένος είδε την καμπούρα του λόγω της κακής διαχείρισης και θέλει να ζήσει λέει μια φυσιολογική ζωή που δεν ξέρει τι είναι, ακουστά την έχει μ΄νο κ ως εκ τούτου δεν ξέρει εαν είναι καλύτερα ή όχι απο την ζωη που που ζει τώρα.Μαθημάτα πόκερ μπορώ να πάρω απο έναν 25χρονο, αλλα μαθήματα ζωής οχι. Παράθεση
HULK Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Antonis έγραψε:Σημεία των καιρών. Δεν φταίει μόνο το πόκερ. Η νέα γενιά είναι "καμένοι". Μαθαίνουν να ζουν μεσα σε εικονική πραγματικότητα και δεν έζησαν ουτε θα ζήσουν ποτέ μια φυσιολογική ζωή.Εχοντας ζήσει τα 3/4+ της ζωής μου μια "φυσιολογική" ζωή χωρίς Internet και κινητό θα έλεγα οτι ήμουν πιο ευτυχισμένος χωρίς αυτά. Η νέα γενιά μεγαλώνει μέσα απο το Internet κάνει γνωριμίες μέσω αυτού, κολάει σε διάφορα παιχνίδια, κάνει sex εικονικά κ.ο.κ.Κάποιοι το βλέπουν αλλα δεν μπορούν να κάνουν τπτ,αλλά η μεγάλη πλάκα είναι οτι οι περισσότεροι πιτσιρικάδες δεν βλέπουν την δική τους καμπούρα ..... των άλλων βλέπουν κ "γελάνε". Ο συγκεκριμένος είδε την καμπούρα του λόγω της κακής διαχείρισης και θέλει να ζήσει λέει μια φυσιολογική ζωή που δεν ξέρει τι είναι, ακουστά την έχει μ΄νο κ ως εκ τούτου δεν ξέρει εαν είναι καλύτερα ή όχι απο την ζωη που που ζει τώρα.Μαθημάτα πόκερ μπορώ να πάρω απο έναν 25χρονο, αλλα μαθήματα ζωής οχι.+1 (εκτος της τελευταιας προτασης)themi για αλλη μια φορα εγραψες .........keep it up... Παράθεση
CrazyFrank Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Θα συμφωνήσω σε πολλά πράγματα με τον Αντώνη.Όταν είμασταν μικροί, το παιχνίδι μας ήταν έξω στο δρόμο, στο πάρκο , στην πλατεία με τα άλλα τα παιδιά. Internet δεν υπήρχε, κινητό όχι, και η τηλεόραση (ΕΡΤ & ΥΕΝΕΔ !!!) άνοιγαν το απόγευμα.Είχαμε φίλους με την πραγματική έννοια της λέξης, φίλους απτούς και παρόντες, τους μιλάγαμε πρόσωπο με πρόσωπο, και τους κλοτσάγαμε όταν παίζαμε μπάλα, και ματώνανε. Και τσακωνόμασταν και τα βρίσκαμε. Και το σούρουπο παρέα όλοι γυρνάγαμε σπίτια μας ξεθεωμένοι, αλλά ευχαριστημένοι παιχνίδι. Και αν την άλλη μέρα έβρεχε και δεν μπορούσαμε να βγούμε, πηγαίναμε στο σπίτι του φίλου και παίζαμε στο δωμάτιό του, παρόντες στην πράξη, όχι σαν ιδεογράμματα...Και μεγαλώναμε, και κάναμε ''τσάρκες'' , και ερωτευόμασταν και τα ''φτιάχναμε'' και χωρίζαμε. Και τρώγαμε χυλόπιτες και στεναχωριόμασταν. Και μας παρηγορούσαν οι φίλοι. Και πάμε γι'άλλα...Σήμερα τα παιδιά παίζουν, κάνουν φιλίες, ερωτεύονται και χωρίζουν από το internet (ναι είναι αλήθεια ακόμα και sex υπάρχει). Πάντα όμως κλεισμένα σε ένα δωμάτιο ή ένα internet cafe. Αποξενωμένα και μόνα. Γελάνε, κλαίνε, πονάνε διαδυκτιακά....Δεν είμαι πολέμιος του internet, υποστηρικτής είμαι. Το internet είναι εργαλείο απαραίτητο και για τη δουλειά και για τη διασκέδαση - πάντα όμως με μέτρο.΄Έχω ένα κοριτσάκι (την πριγκίπισσά μου) και θεωρώ δεδομένο ότι θα μάθει τους υπολογιστές και το internet. Δεν θέλω ,όμως, να γίνει σκλάβος του internet, θέλω το internet να γίνει σκλάβος του παιδιού μου. Θέλω να περνάω ώρες μαζί της, να παίξω στο σπίτι, στο louna-park, να κάνω εκδρομές, να πάω στη θάλασσα, να παίξω μαζί της και στον υπολογιστή.Θέλω να έχεις φίλες, να είναι άτομο κοινωνικό, να γελάσει, να κλάψει, να αγαπήσει, να προδωθεί, να ζήσει την ζωή της - την πραγματική ζωή. Να βγεί αγχωμένη το πρώτο της ραντεβού και εγώ να μην κοιμάμαι από αγωνία - να βγεί όμως πραγματικά, αληθινά. Και όταν γυρίσει να έχει συναισθήματα - δεν με νοιάζει αν είναι χαράς ή λύπης - και τα δύο στην ζωή είναι. Δεν θέλω όλα τα ανωτέρω να νομίζει ότι τα ζει μέσω internet.Σε ότι αφορά το Poker, και εκεί η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη. Δουλεύω (δουλεύεις), στο σπίτι μου (σου) ''μπαίνουν'' Χ χρήματα , το σπίτι/η οικογένεια μου (σου) χρειάζονται ''τόσα'' χρήματα , μένουν ''τόσα'' για την διασκέδαση (με την γκόμενα / την οικογένεια / τους φίλους) , περισσεύουν ''τόσα''. Από αυτά θα παίξω το 10-20%. Γιατί και το ποκερ είναι μια μορφή διασκέδασης.Στην ζωή μου τον πρώτο λόγο έχει το παιδί μου , η οικογένειά μου. Τον ελεύθερο χρόνο μου θέλω να κάνω πράγματα μαζί τους. Διασκέδαση για μένα είναι ακόμα και όταν διπλωμένος στα δύο ''υποκλίνομαι'' συνεχώς για να κρατάω την κόρη μου να περπατάει.Έχω ,όμως, και άλλες μορφές διασκέδασης. Διασκέδαση είναι και ο καφές με τον φίλο μου, τον κολλητό μου , τον αδερφό μου (όπως τον αποκαλώ και τον αισθάνομαι). Και ο κολλητός μου δεν παίζει ποκερ, και καλά κάνει. Εγώ ,όμως, θέλω να παίζω. Άρα σαν διασκέδασή μου έχω και το ποκερ. Με το 10-20% των χρημάτων που αναλογούν στην δική μου διασκέδαση, θα πάιξω ποκερ, είτε στο internet είτε σε κανα Live τουρνουά. Και θα κερδίσω ή θα χάσω. Θα χαρώ ή θα στεναχωρηθώ, αλλά στιγμιαία. Και θα γυρίσω πάλι στην οικογένεια, τους φίλους, την πραγματική μου ζωή. Η ζωή μου δεν αρχίζει, δεν εξαρτάται και δεν τελειώνει στο ποκερ. Και αν χάσω, θα χάσω τόσα όσα δεν στερώ κάτι από την οικογένειά μου ή εμένα. Και αν κερδίσω , ''γουστάρω'' να φάω τα κέρδη μου με φίλους με παρέα. Το μισάωρο της στεναχώριας από χασούρα σταματάει όταν δω τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Το ίδιο και το μισάωρο της χαράς (από το ποκερ).Εν ολίγοις δεν ζω για να παίζω πόκερ, και δεν ελπίζω στο ποκερ για να έχω τα προς το ζην. Παίζω όπως θα έπαιζα τάβλι ή οτιδήποτε άλλο. Μετρημένα και ισσοροπημένα. Δεν θα γίνω εκατομμυριούχος από το ποκερ, δεν θα φτωχύνω εξαιτίας του ποκερ.Να μου συγχωρέσετε κάτι που θα πω για τελείωμα. Θα συμφωνήσω κάπου με την Αντώνη και θα στεναχωρήσω αρκετούς. Δεν δέχομαι ,ούτε εγώ, μάθημα από τον εν λόγω. Γιατί απλά μάθημα ζωής θα πάρω από κάποιον που θα ζήσει πρώτα. Και ,συγχωρέστε με και πάλι, ο άνθρωπος που δέν έκλαψε στην κηδεία του καλύτερού του φίλου, είναι άνθρωπος χωρίς ζωή. Ο στόχος του δεν πρέπει να είναι να αλλάξει την ζωή του. Ο στόχος του πρέπει να είναι πρώτα να γεννηθεί (να αρχίσει από το μηδέν) και μετά απλά να ζήσει. Όταν όμως στις αλλαγές του αναφέρεται τόσες φορές στο ποκερ, τότε τι αλλαγές είναι αυτές? Και τι θα πει παλλικάρι μου ''αποφάσισα να βγαίνω με φίλους''? Αυτά δεν αποφασίζονται, έρχονται μόνα τους. Και για να βγεις με φίλους πρέπει να πρώτα να κάνεις φίλους. Πραγματικούς , όχι διαδυκτιακούς...Και πάλι sorry αν κούρασα, sorry και αν κάποιοι διαφωνούν και θυμώσουν. Έτσι αισθάνομαι, έτσι γράφω. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Φίλε crazy για να σε προειδεάσω.Η δική μου στα 4 σέρφαρε στο ιντερνετ. Στα 5 της είχε nitendo κ απο τα 6 της, ζητά επίμονα προσωπικό H/Y και φέτος στα 9 της της έδωσε η μάνα της ενα αυτων των 200E.Θέλει πολύ προσπάθεια και ποιοτικούς γονείς για να μην καταλήξουν τα παιδιά μας σαν τα βλαμμένα, απρόσωπα, άψυχα, κενά συναισθηματικά, χωρίς την αίσθηση του χιούμορ, χωρίς παιδεία κι δίχως ίχνος ανθρωπιάς, νεούδια που βλέπω καθημερινά γύρω μου.Απλά ελπίζω κάτι να σώσουμε. Υ.Γ.1, Η αλήθεια στεναχωρεί και δεν θέλει να την ακούει κανείς φίλε μου. Υ.Γ. 2, Πραγματικά απολαμβάνω το αρκετά φιλοσοφημένο χιούμορ σου που εκφράζεις μέσα απο τα πόστ σου. Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Όλοι οι μεγαλύτεροι λέτε οτι σήμερα η νεα γενιά είναι όλη την μέρα στον υπολογιστή, στην τηλεόραση, ζει τους φίλους του απο το κινητό και δε βγαίνουν απο το σπίτι κλπ κλπ.Σκεφτήκατε όμως οτι ο υπολογιστής, το διαδίκτυο, τα κινητά, τα τηλεοπτικά σκουπίδια που τα λέμε προγράμματα, η τρομοκρατία απο τις ειδήσεις είναι όλα δημιουργήματα της δικής σας γενιάς?Σκεφτήκατε οτι εσεις τα φέρνετε όλα αυτά στο σπιτι σας και τα δίνεται στα παιδία σας χωρίς περιορισμους?Το παιδί που έγραψε το κείμενο είναι φανερό ότι έχει κατάθλιψη και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να επισκευτεί έναν ψυχίατρο.Δεν είναι τυχαίο οτι σε 15 χρόνια απο τώρα η No1 ασθένεια θα είναι η κατάθλιψη και αυτό γιατι απλά αρχίζει να χάνεται τελείως η διαπροσωπική σχέση μεταξύ των ανθρώπων. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 kounamoutas έγραψε:Όλοι οι μεγαλύτεροι λέτε οτι σήμερα η νεα γενιά είναι όλη την μέρα στον υπολογιστή, στην τηλεόραση, ζει τους φίλους του απο το κινητό και δε βγαίνουν απο το σπίτι κλπ κλπ.Σκεφτήκατε όμως οτι ο υπολογιστής, το διαδίκτυο, τα κινητά, τα τηλεοπτικά σκουπίδια που τα λέμε προγράμματα, η τρομοκρατία απο τις ειδήσεις είναι όλα δημιουργήματα της δικής σας γενιάς?Σκεφτήκατε οτι εσεις τα φέρνετε όλα αυτά στο σπιτι σας και τα δίνεται στα παιδία σας χωρίς περιορισμους?Το παιδί που έγραψε το κείμενο είναι φανερό ότι έχει κατάθλιψη και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να επισκευτεί έναν ψυχίατρο.Δεν είναι τυχαίο οτι σε 15 χρόνια απο τώρα η No1 ασθένεια θα είναι η κατάθλιψη και αυτό γιατι απλά αρχίζει να χάνεται τελείως η διαπροσωπική σχέση μεταξύ των ανθρώπων.kounamoutas έχεις απόλυτα δίκιο κι ζητούμε συγγνώμη γι αυτό.Επίσης είμαστε υπεύθυνοι κι για άλλα πολλά που εχουν ερθει αλλα δεν τα έχουμε συνηδητοποιήσει ακόμα, οπως η ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλοντος, η έλλειψη νερού, το πλαστικό φαγητό κ.λ.π.Αυτό που με συγκινεί κι με παρηγορεί, είναι οτι υπάρχουν και κάποια λίγα νέα παιδιά με σωστή άποψη.Ναι kounamoutas σας οφείλουμε συγνώμη, μόνο που η γενιά μου δεν χρωστά μια συγνώμη, αλλά πολλές.Αλλα δεν μπορεί να αποτελεί την μοναδική δικαιολογία για όλους εσάς. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Κύριοι εντυπωσιάστηκα από την καλλιτεχνική αν και αρκετά μελαγχολική γραφή σας . Συμφωνώ με τα περισσότερα .Αλλά όσων αφορά τα συγνώμη της κάθε γενιάς θα σας πω ένα πράγμα ,Κοντός ψαλμός αλληλούια έρχονται εκλογές ας προσέξουμε όλοι τι θα ψηφήσουμε !Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται και όλοι μας είμαστε δυσαρεστημένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά αυτά παίρνουν 75% στο σύνολο .Και για να μην παρεξηγηθώ σας λέω πως από τα υπάρχοντα κόμματα κανένα δεν με εκφράζει σε ποσοστό πάνω από 10%(ε το καθένα λέει ένα σωστό και δέκα μαλακίες ) Αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τους το δείξουμε και να βάλουμε επιτέλους το συνολικό συμφέρον πάνω από το ατομικό .Δεν θα λύσει τα εγκλήματα του παρελθόντος άλλα είναι μία αρχή. Παράθεση
kounamoutas Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Συμφωνώ απόλυτα Αντώνη με την τελευταία σου πρόταση.Αν μείνουμε στο ποιος φταίει και να μην παίρνουμε πρωτοβουλιές για λύσεις τότε είναι χαμένο παιχνίδι. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 HULK έγραψε:Antonis έγραψε:Σημεία των καιρών. Δεν φταίει μόνο το πόκερ. Η νέα γενιά είναι "καμένοι". Μαθαίνουν να ζουν μεσα σε εικονική πραγματικότητα και δεν έζησαν ουτε θα ζήσουν ποτέ μια φυσιολογική ζωή.Εχοντας ζήσει τα 3/4+ της ζωής μου μια "φυσιολογική" ζωή χωρίς Internet και κινητό θα έλεγα οτι ήμουν πιο ευτυχισμένος χωρίς αυτά. Η νέα γενιά μεγαλώνει μέσα απο το Internet κάνει γνωριμίες μέσω αυτού, κολάει σε διάφορα παιχνίδια, κάνει sex εικονικά κ.ο.κ.Κάποιοι το βλέπουν αλλα δεν μπορούν να κάνουν τπτ,αλλά η μεγάλη πλάκα είναι οτι οι περισσότεροι πιτσιρικάδες δεν βλέπουν την δική τους καμπούρα ..... των άλλων βλέπουν κ "γελάνε". Ο συγκεκριμένος είδε την καμπούρα του λόγω της κακής διαχείρισης και θέλει να ζήσει λέει μια φυσιολογική ζωή που δεν ξέρει τι είναι, ακουστά την έχει μ΄νο κ ως εκ τούτου δεν ξέρει εαν είναι καλύτερα ή όχι απο την ζωη που που ζει τώρα.Μαθημάτα πόκερ μπορώ να πάρω απο έναν 25χρονο, αλλα μαθήματα ζωής οχι.+1 (εκτος της τελευταιας προτασης)themi για αλλη μια φορα εγραψες .........keep it up...[/quote:2u1k0e0f]+1 kata ti gnomi mou de ftaei to poker gia ola auta pou leei o poster.exo niosei kapoia apo ta sinasthimata pou leei to arxiko post kai arxisa na to psaxno kai na rotao filous kai eixame kataliksei oti auto einai to poker exei kai ta arnitika tou.pleon exo allaksei teleios gnomi.na kano mia apli erotisi.an o amerikanos(ipotheto) poster douleue sta mac donalds tha eixe ligotera psixol0ogika??oxi apla de tha ginotan gnosti i istoria tou epeidi den einai ""diasimos"".to provlima tou einai i diaxeirisi tis epitixias tis fimis kai ton xrimaton pou ksafnika vrike sti zoi toy.thetei kai ena poli simantiko zitima omos gia ta aisthimata .oti stin ousia to eppagelmatiko poker dimiourgei ena apsixo on xoris aisthimata.nai gia na pekseis poker se ipsilo epipedo de prepeis na aisthimata sto table de prepei na se epireazoun t abad beats oute ta downswings .APOLITOS TIPOTA.prepei omos auto na to metafereis kai sti prosopiki sou zoi????ekei akrivos einai to thema.kathe eidous protathlitismou exei kala (lefta fimi ktl) kai kaka.monos tou eprepe na psaxei tin isorropia Παράθεση
cassanoroma Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στη τάξη μ' ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα έν' άδειο γυάλινο βάζο κι άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσανε μ' απορία. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: -«Είναι γεμάτο το βάζο;» κι οι μαθητές απάντησανε: -«Ναι, είναι γεμάτο». Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βοτσαλάκια κι άρχισε να γεμίζει το βάζο. Το κούνησε λίγο και τα βοτσαλάκια κυλήσανε και γεμίσανε τα κενά ανάμεσα στις πέτρες. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: -«Είναι γεμάτο το βάζο;» κι οι μαθητές απαντήσανε: -«Ναι, είναι γεμάτο». Αυτός χαμογέλασε και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι μ' άμμο κι άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισ' όλα τα κενά μεταξύ πετρών και βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: -«Είναι γεμάτο το βάζο;» Οι μαθητές διστάσανε για λίγο, αλλά απαντήσανε: -«Ναι, είναι γεμάτο». Αυτός ξαναχαμογέλασε και πάντα χωρίς να μιλά, πήρε από τη χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες κι άρχισε να τ' αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλα τα υπόλοιπα κενά. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: -«Είναι γεμάτο το βάζο;» κι οι μαθητές, γελώντας αυτή τη φορά, απαντήσανε: -«Ναι, είναι γεμάτο». -«Τώρα», τους λέει ο καθηγητής, «θέλω να θεωρήσετε πως το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι μεγάλες πέτρες είναι τα πιο σημαντικά. Τέτοια είν', η οικογένεια, ο σύντροφός σας, η υγεία σας, τα παιδιά σας, οι καλοί σας φίλοι. Οι πέτρες αντιστοιχούνε στα πιο σημαντικά, τόσο σημαντικά, που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να 'ναι γεμάτη». «Τα βοτσαλάκια είναι τ' άλλα πράγματα που 'ρχονται στη ζωή μας, όπως, οι σπουδές, η εργασία, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Είναι μικρά πράγματα... βοτσαλάκια... Αν αυτά βάλετε πρώτα στο βάζο, δε θα υπάρχει χώρος για τις μεγάλες πέτρες: τα σημαντικά της ζωής»! «Η άμμος είν όλα τα υπόλοιπα: ένα καλό γεύμα, μια βόλτα στη παραλία, ο χορός, το τραγούδι, ένα βιβλίο, οι μικρές απολαύσεις της ζωής. Αν βάλετε πρώτα την άμμο στο βάζο, δε θα υπάρχει χώρος μήτε για τα βότσαλα αλλά μήτε και για τις πέτρες»! «Το βάζο είν' η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δε θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε το σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας και χαρείτε τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας και το αυτοκίνητό σας, να πληρώσετε τα δημοτικά τέλη και το τηλέφωνο. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες σας». Οι μαθητές είχανε μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε: -«Η μπύρα κύριε καθηγητά, τί αντιπροσωπεύει»; Ο καθηγητής χαμογέλασε κι απάντησε: -«Χαίρομαι που το ρωτάς! Να σας πω: δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είν' η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένοι είστε, γιατί πρέπει να ξέρετε: Πάντα θα υπάρχει λίγος χώρος για δύο μπυρίτσες»!!!no comments... Παράθεση
vaskos13 Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Α Π Ι Θ Α Ν Ο !!!!!!!!!!! Παράθεση
Vatal Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 People who are good at poker do care about variance.Some keep it inside while others blog how blessed they are to be under 25 and are able to afford losing a few hundred Ks. They then question whether it is worth it to continue playing this stupid game and whether they should work at a job that contribute to the well-being of society and human interaction. Then they run hot and LOL wtf were they thinking. They love this game!Then variance says hi and the cycle repeats itself. Slowhabit @ 2plus2 Παράθεση
batman Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Μια επισήμανση. Και πριν από την γενιά σας όμως υπήρχε μια προηγούμενη που πιθανόν θα έλεγε τα ίδια και για εσάς..ΥΓ. O Antonis μου ήταν ο πιο αντιπαθητικός σε αυτό το forum. Με έκανε να αναθεωρήσω. Πρόκειται για έναν άνθρωπο σκεπτόμενο. Στα περισσότερα που λέει δεν συμφωνώ αλλά είναι άκαιρο και άτοπο στο συγκεκριμένο ποστ να εξηγήσω τους λόγους των διαφωνιών μου. Όμως ο λόγος του είναι τεκμηριωμένος και αυτό που λέει το υποστηρίζει με συγκεκριμένα επιχειρήματα και όχι με λόγια του αέρα Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 "Then they run hot and LOL wtf were they thinking. They love this game!" λολ +1Γιατί? Παράθεση
Themis Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου, 2009 Συμφωνω σε πολλα σημεία με τον Αντωνη.Ξερετε κατι;; Το ιδιο ακριβως post θα μπορουσε να υπαρχει σε ενα forum ενος site που ασχολειται , π.χ. , με το World of Warcraft (τυχαιο το παραδειγμα), και ο Poster να λεει οτι παιζει ατελειωτες ωρες WOW και εχει αποξενωθει μπλα μπλα μπλα. Είναι γεγονός πως οι σημερινές συνήθειες των νεοτέρων είναι υπεύθυνες κατά πολύ για την αποξένωση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, μέρα με τη μέρα.Το post δεν το "ανεβασα" για να αποτελεσει, για καποιους , μαθημα ζωης. Σε καμια περιπτωση. Το να κρεμασω μια φωτογραφια εγω στο σπιτι μου , δεν το περιμενα να το ακουσω απο το παλικαρι αυτό, προς Θεού! Αλλωστε και ο ίδιος, φανταζομαι, πιστευεί ότι καποιες από τις... "καινοτομίες" που εισάγει ο ίδιος στη ζωή του είναι άκρως συνηθισμένα πράγματα για τους περισσότερους. (Φωτογραφιες, καθαρό σπίτι, η τηλεόραση στην καλύτερη δυνατή θέση, γυμναστική κλπ).Απλα δειχνει που μπορει να φτασει ενας ενηλικας στην ηλικια του poster (ή ακόμα και μεγαλύτερος) , αν αφήσει το πόκερ (ή το WOW, ή οτιδηποτε παραπλησιο, καταλαβαινετε πώς το εννοω) να "καταλάβει" πολύτιμο χώρο στη ζωή του, δίχως ο ίδιος να είναι ικανός να το χειριστεί σωστά.Κατι που δεν αναφερεται στο κειμενο και νομιζω οτι ειναι εξισου βασικό, είναι πως η σωστή "τοποθέτηση" του πόκερ στην καθημερινότητα μας και η εναρμόνισή του με τους ρυθμούς μας θα έχει άμεσο -θετικό- αντίκτυπο στα αποτελέσματά μας. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί απαραίτητα κανόνα, όμως είναι σαφώς πιο δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο) για κάποιον που αφιερώνει ώρες επί ωρών στο πόκερ να κρατά όλα τα... "εξω-ποκερικά" σε άρτια σχέση με το χόμπυ/επάγγελμα του, αποδίδοντας έτσι τα μέγιστα στο πόκερ. Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Για δουλεια δε μιλησε καθολου και αυτο ειναι προβλημα...αργία μήτηρ πάσης κακίας... Παράθεση
Themis Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 fileasfog έγραψε:Για δουλεια δε μιλησε καθολου και αυτο ειναι προβλημα...αργία μήτηρ πάσης κακίας...Απο το Post του, νομιζω οτι εννοει οτι θα συνεχισει να παιζει ποκερ - απλα σε πιο... "ελεγχομενους" (δεν ξερω αν ειναι η σωστη λεξη) ρυθμους. Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Δυστυχώς όσο αξιοζήλευτη και να είναι η καριέρα του επαγγελματία χαρτοπαίκτη, δεν παύει να είναι ηθικά ζημιογόνα για το χαρακτήρα του παίκτη. Ειδικά τα cash (κι από ότι λέει ασχολούνταν και με αυτά) δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα και καλλιεργούν τα πιο ταπεινά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης. Με επιείκια θα έλεγα ότι η πολύωρη ενασχόληση με cash games δημιουργούν ένα είδος "υπανθρώπου" χωρίς καμία κοινωνική και ηθική αξία. Ένα άδειο τσουβάλι, μια χαλασμένη μηχανή αφαίρεσης χρήματος από άλλους για ιδίο όφελος. Τα αποτελέσματα φαίνονται εξάλλου και στον πρωταγωνιστή της ιστορίας στα σημεία που αναφέρει τις κοινωνικές συναστροφές του.Ωστόσο για όσους ονειρεύονται καριέρα στο χώρο, τα νέα δεν είναι καθόλου δυσάρεστα, αντίθετα μάλιστα. Οι προοπτικές πολλές και οι δρόμοι στρωμένοι με κόκκινο χαλί για όσους πετύχουν στο χώρο.. Χρήμα, δόξα, εύκολη ζωή. Εξάλλου έχουμε ένα ζωντανό παράδειγμα που μας δείχνει το δρόμο του πόκερ για το μέλλον και αυτό δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο. Θα σας πω μία ιστορία για ένα συχωριανό μου, ο οποίος ήξερε απίστευτη μπάλα. Το 1960 περίπου, πήγε Ελβετία μετανάστης και δούλευε σαν εργάτης. Καποιες ομάδες πήραν πρέφα το ταλέντο του στη μπάλα (έπαιζε ερασιτεχνικά σε μία τοπική ομάδα για χαβαλέ) και του ζήτησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά. Χωρίς να υπερβάλλω ήρθαν σε επαφή μαζί του άτομα από ομάδες όπως Αγιαξ, Γιουβέντους κλπ. Η απάντησή του; οχι. Παρόλο που ήταν γι αυτόν όνειρο ζωής και ήταν λες και είχε γεννηθεί μέσα σε γήπεδο, απαρνήθηκε την καριέρα για έναν λόγο που τότε ήταν πολύ σημαντικός: Αν ακουγόταν στην Ελλάδα ότι παράτησε τη δουλειά και ασχολείται μόνο με τη μπάλα, θα αντιμτωπίζονταν ως μαύρο πρόβατο (ο τεμπέλης, ο αλήτης, ο χαραμοφάης, ο ανεπρόκοπος κλπ) και πράγματι έτσι αντιμετωπίζονταν τότε οι ποδοσφαιριστές. Σήμερα όμως τα πράματα έχουν αλλάξει και όλοι ζηλεύουν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τα παιδιά τους έχουν θεοποιήσει.Ίσως ο δρόμος του πόκερ να είναι παρόμοιος στο μέλλον και σε 20 χρόνια από τώρα, αυτό που εμείς ντρεπόμαστε να πούμε ότι ασχολούμαστε και όλοι σε κοιτάν με στραβό μάτι, στο μέλλον να θεωρείται "μαγκιά". Ωστόσο, και επιστρέφοντας στην αρχή του ποστ, δε σημαίνει ότι, ακόμη και αν είναι έτσι τα πράματα, η ηθική καλλιέργεια που θα αποκομίζει κάποιος από το παιχνιδι θα είναι καλύτερη (όπως και οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές δεν είναι "διαμάντια ηθικής" πλην λίγων εξαιρέσεων). Όλα θα είναι απλή συνέπεια του νόμου περί προσφοράς και ζήτησης... Παράθεση
nasosnasou Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 +1 για το post σου ΘέμηΦίλε Αντώνη.(δεν γνωριζόμαστε προσωπικά αλλά πραγματικά πολλούς σας αισθάνομαι σαν φίλους)Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις, όχι γιατί συμφωνούμε (στα περισσότερα ίσως να διαφωνούμε!), αλλά για τα επιχειρήματα σου και το σεβασμό σου προς τον αναγνώστη. Επίσης για την εν γένει σωστή έκφραση σου και ακόμα και το χρόνο που σπαταλάς για να δώσεις απαντήσεις είτε ποκερικές είτε για οτιδήποτε άλλο μπαίνει στο forum. Διαφωνώ όμως κάθετα στο ότι δεν μπορείς να παίρνεις μαθήματα ζωής απο ενα 25χρονο. Είτε είσαι (γενικά μιλάω) 15 χρονών είτε 70, πάντα θα υπάρχει έστω και ένας που θα μπορεί να σε διδάξει πραγματα που ούτε μπορείς να φανταστείς. Η ζωή είναι πολύπλοκη. Ο 15άρης μπορεί να έχει ζήσει αρκετά πράγματα και δυσκολίες που του έχουν γεμίσει τη ζωή και κάποιος 70άρης να τα έχει βρει όλα έτοιμα και να έχει ζησει μια ζωή χαρισάμενη!! Οι δυσκολίες της ζωής και οι κακουχίες είναι αυτές που μας δίνουν τα μαθήματα και όχι οι άνθρωποι. Είναι σαφές όμως οτι οι πιθανότητες να έχει ο 70άρης περισσότερα πράγματα να σε διδάξει είναι παραπάνω απο αυτές του 15άρη. Δεν είναι όμως σίγουρο. Και το να είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε και να διδαχθούμε απο οποιονδήποτε σίγουρα θα μας κάνει πιο σοφούς και όχι πιο χαζούς. Ποτε δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Με όλο το σεβασμό. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 fileasfog έγραψε:Δυστυχώς όσο αξιοζήλευτη και να είναι η καριέρα του επαγγελματία χαρτοπαίκτη, δεν παύει να είναι ηθικά ζημιογόνα για το χαρακτήρα του παίκτη. Ειδικά τα cash (κι από ότι λέει ασχολούνταν και με αυτά) δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα και καλλιεργούν τα πιο ταπεινά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης. Με επιείκια θα έλεγα ότι η πολύωρη ενασχόληση με cash games δημιουργούν ένα είδος "υπανθρώπου" χωρίς καμία κοινωνική και ηθική αξία. Ένα άδειο τσουβάλι, μια χαλασμένη μηχανή αφαίρεσης χρήματος από άλλους για ιδίο όφελος. Χωρίς να θέλω να παριστάνω το συνήγορο των επαγγελαμτιών παικτών πόκερ κι ούτε με «καίει» ιδιαίτερα το ζήτημα. Με όλο το σεβασμό, αυτά που λες είναι εντελώς αυθαίρετα, πέρα από κάθε λογική συμπεράσματα και είναι δε τόσο ανόητα, προσβλητικά (δεν αισθάνομαι προσωπικά προσβεβλήμενος αλλά πολλοί άλλοι έχουν κάθε λόγο να το κάνουν) και ασύμφωνα με το συγκροτημένο λόγο που έχεις επιδείξει στις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις σου, που με κάνουν να πιστεύω ότι έχεις διαφορετικούς λόγους να καταδικάζεις στην πυρά τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων ( ; ) Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Επίσης χωρίς να νοιώθω προσωπικά προσβεβλημένος, θα ήθελα να μάθω τον τρόπο σκέψης σου πάνω σε αυτά που είπες για τα cash games fileasfog.Όπως το βλέπω εγώ,αν κάποιος πίστευε κάτι τέτοιο θα το πίστευε συνολικά για το πόκερ χωρίς να διαχωρίζει τουρνουα από cash. Παράθεση
CrazyFrank Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Φίλε Αντώνη,καλά έκανες (κατ'εμέ) και πήρες στην κόρη σου και υπολογιστή και nintendo και psp και και και. Δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας και της εξέλιξης. Και εγώ θα τα πάρω κάποια στιγμή στο παιδί μου. Είμαι εναντίον στην αποχαύνωση μέσω αυτών. Όπως ,πολύ σωστά, είπες, θέλει μεγάλη προσπάθεια από τους γονείς για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Κατά τ'άλλα, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και η εκτίμηση να ξέρεις ότι είναι αμοιβαία. Ο λόγος που πολλές φορές σου απαντώ , είναι γιατί -είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ μαζί σου- έχεις σκέψη, λόγο και επιχειρήματα. Μαζί σου μπορεί κάποιος να κάνει ατελείωτες ώρες σοβαρών συζητήσεων, αλλά και χαβαλέ, συνδυάζεις τα πάντα και ακόμα και μέσα από διαφωνίες ο συνομιλητής σου βγαίνει κερδισμένος. Να'σαι πάντα καλά.Kounamoutas, ναι έχεις δίκιο. Δεν ζητάμε να ριχτούν στον Καιάδα οι νέοι (αυτό το νέοι πολύ με πειράζει, δηλαδή εμείς οι ''άνω των 18 - κάτω των 60'' τι είμαστε?) :laugh: , ούτε λέμε ότι τα παιδιά φταίνε. Εμείς κατηγορούμε την προηγούμενη γενιά από μας, για τον κόσμο που άφησε σε μάς, εμείς κατηγορούμε (πολύ Εμιλ Ζολά έπεσε) τον εαυτό μας για τον κόσμο που δημιουργούμε για την επόμενη γενιά.Themi ανέβασες ένα πολύ ωραίο Post , και μεις στο ψιλο ...μαμήσαμε με τις αμπελοφιλοσοφίες μας (!) Τι να κάνουμε, βλέπεις όλοι οι Πλατωνικοί μαζευτήκαμε στο pokerland :woohoo: :woohoo: :woohoo: Παράθεση
shipitAll Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου, 2009 File Themi,epeidi den vrisko to sugkekrimeno post sto forum tou 2+2,mporeis n valis to link? Παράθεση
Recommended Posts