two.seven Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Γράφω αυτές τις λέξεις με αφορμή μία κουβέντα που είχα χθες το βράδυ με ένα φίλο μου, η οποία με έβαλε σε πολλές σκέψεις (αν και για να πω την αλήθεια τον προβληματισμό τον είχα).Έπαιξα χθες στο full tilt σε τουρνουά 780 ατόμων 5+ buy in και έχασα με pocket Quins vs pocket Jacs με raise, raise, raise all in preflop (το all in preflop με QQ ήταν απόλυτα δικαιολογημένο με τον αντίπαλο που είχα) και ενώ είχαμε μείνει 60 παίκτες. Εγώ είχα τις ντάμες. Ήρθε φυσικά βαλές και έχασα με σετ βαλέδες από τον άλλον. Έγραψα το κλασικό "nh" στο chat του τραπεζιού, και έφυγα. Έβαλα ουίσκι, άναψα τσιγάρο (που να κοιμηθώ μετά τον καφέ που είχα πιει στο δεύτερο brake) και μπήκα στο skype για να πω τον πόνο μου.... Για καλή μου τύχη ήταν on-line ο Γιώργος και πιάσαμε κουβέντα όπως πάντα για το πόκερ και για το πότε θα πάρουμε σύνταξη.Δεν χρειάστηκε να του εξηγήσω το παιχνίδι που έπαιξα γιατί μου είπε ότι είχε μπει στο full tilt (ο Γιώργος μπαίνει μόνο για βλέπει τους γνωστούς του να παίζουν, δεν παίζει πια on-line poker), και με παρακολουθούσε τουλάχιστον για καμιά ώρα. Στο τέλος πέθανε στα γέλια με την εξέλιξη του παιχνιδιού, μάλιστα περίμενε ότι ο αντιπαλός μου θα έχει 10-J, K-J, K-Q το πολύ ζευγάρι με εφτάρια. Και μετά μου είπε το ωραίο, "μην αγχώνεσαι και Α-Α να είχες πάλι θα έχανες". "Καλά να πάθεις αφού δεν βάζεις μυαλό".Το καλά να πάθεις δεν με πείραξε, γιατί ξέρω τις απόψεις του Γιώργου για το on-line poker, το πρώτο όμως που είπε, είχε απόλυτο δίκιο και για αυτό σας παραθέτω την γνώμη του για το on-line poker.Γ. Ξέρεις ποιο είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις, ο άλλος σήμερα δεν έσπασε μόνο τις ντάμες σου αλλά και τους πιθανόν ρηγάδες ή άσους αν δεν σου ερχόταν κι εσένα set. Άρα κοίτα συνολικά το παιχνίδι. Θα ήταν το ίδιο αν είχες 5-5 και αυτός 4-4. Τι πιθανότητες είχε ξέρεις πολύ καλά, πόσες φορές όμως το είδες να επαληθεύται αυτό στο σημερινό παιχνίδι.΄Εγώ την μία ώρα και κάτι που παρακολουθούσα είχε σπάσει ψηλότερο ζευγάρι τουλάχιστον 7 φορές στις δέκα, για να μην μιλήσω για κάτι απελπισμένα all-in με 9-10 ή 6-7 να κερδίζουν J-J, Q-Q, K-K, A-A.Να συμβεί μια φορά απόλυτα φυσιολογικό, δύο φορές πάλι φυσιολογικό, τρεις φορές το εγκρίνω, τέσσερις φορές μπορώ να το δεχτώ, πέντε φορές "μπράβο" στον παίχτη, από εκεί και πάνω όμως καλύτερα πάμε να παίξουμε ζάρια..... Οι πιθανότητες είναι καλύτερες. Το πρόβλημα με το on-line poker είναι, ότι ενώ είναι ένα παιχνίδι καθαρά μαθηματικό (το live είναι κάτι τελείως διαφορετικό), τα μαθηματικά αυτά δεν επαληθεύονται. Ή μήπως κάνω λάθος? Γ. Και για να μην αναφερθώ στα προγράμματα και το πως λειτουργούν. Πόσες φορές σε τέσσερα ή και παραπάνω ταυτόχρονα τραπέζια έχεις ακριβώς το ίδιο φύλλο στο χέρι? Να έχεις σε τρία από τα τέσσερα τραπέζια το ίδιο ακριβώς φύλλο το θεωρείς φυσιολογικό? Άντε να τύχει μια φορά, άντε δύο, μετά όμως δεν αναρωτιέσαι.... Το να σου έρθει συνεχόμενα τρεις και τέσσερις φορές το ίδιο ακριβώς χαρτί δεν είναι παράξενο? Γ.Στα κοινά φύλλα στο τραπέζι δεν είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Αν ανοίξεις παραπάνω από πέντε τραπέζια και παρακολουθείς τα φύλλα τους, βλέπεις κάποια φύλλα να εμφανίζονται ταυτόχρονα και σχεδόν μπορείς να μαντέψεις τι θα βγει. Ή κάποιες φορές βγαίνουν μόνο μικρά ή μόνο μεγάλα. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο πρόγραμμα για να σε βοηθάει, λίγο παρατηρητικός να είσαι μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Γ. Και βέβαια δεν μιλάω για τα απίστευτα χέρια που βγαίνουν, full house vs καρε, full-house vs μεγαλύτερο foull house, str8flush vs καρέ, καρε vs μεγαλυτερο καρε.... και τόσα άλλα. Όλα αυτά βέβαια αν γινόντουσαν κάποιες φορές θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αν γίνονται όμως κατά κανόνα τότε υπάρχει πρόβλημα.Γ. Εγώ το μόνο που θέλω να σε ρωτήσω είναι γιατί δεν γίνονται αυτά σε live τραπέζια. Όσες φορές έχουμε παίξει μαζί πόσο συχνά τα έχεις δει, και μην μου πεις για αριθμό χεριών που παίζονται γιατί σου μιλάω με ποσοστά.Γ. Μπορεί οι απόψεις μου να είναι λάθος, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι από τότε που σταμάτησα το on-line poker σταμάτησε και η χασούρα. Ίσως να μην έχω καταλάβει το παιχνίδι και να πρέπει να παίξω διαφορετικά. Ίσως να είμαι πολύ κακός παίκτης. Δεν ξέρω. Αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν μπορώ να πάω πάσο preflop τους δύο άσους στο χέρι κόντρα μόνο σε έναν αντίπαλο, άσχετα από το πόσα λεφτα έχω εκείνη την στιγμή, ή σε ποιο σημείο του τουρνουά βρίσκομαι. Και ότι δεν μπορώ με ΚΚ στο χέρι και flop 3-3-K να πάω πάσο σε all in, ξέρεις πόσα λεφτά έχω χάσει με αυτό τον τρόπο. Και ενώ το τέταρτο τριάρι έχει μόνο 5% έρχεται λες και δεν υπάρχει άλλο φύλλο στο σύστημα. Για να μην μιλήσω να έχει στο χέρι ο άλλος pocket 3-3. Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί αυτό, και πόσες φορές όμως συμβαίνει.Γ. Και όπως σου ξαναλέω αν γινόντουσαν αυτά μία φορά στο τόσο δεκτό, αν γίνονται όμως κανόνας υπάρχει πρόβλημα.Αυτή είναι η γνώμη του Γιώργου. Προτιμάει να μην παίξει καθόλου, από το να παίξει στο internet. Γιατί οι ευκαιρίες για live είναι πολύ σπάνιες.Και ομολογώ ότι αρχίζω να το σκέφτομαι κι εγώ πολύ σοβαρά. Ειδικά μετά τους τελευταίους μήνες.Αν έχει κάποιος άποψη για το θέμα, θα ήθελα να την ακούσω.Ευχαριστώ πολύ για το χώρο που μου διαθέσατε στο site. Παράθεση
GeorgeSadoor Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αν και δεν παίζω τουρνουά δεν έχω παρατηρήσει τόσα περίεργα περιστατικά.Έχει τύχει μερικές φορές να έχω καρέ και ο αντίπαλος μου full house καθώς επίσης έχω σπάσει πάρα πολλούς άσσους και ρηγάδες(όχι σε alln in pre flop) αλλά έχω χάσει και γώ εννοείται με άσσους και ρηγάδες,έχω ρίξει πολλά bad beat με όχι και τόσο μεγάλα ποσοστά για να βελτιωθεί το φύλλο στο river καθώς έχω φάει και γώ αρκετά.Για μια αρκετα μεγάλη περίοδο (μάλλον upswing) δεν μπορούσε να με κερδίσει κανένας με άσσους και ρηγάδες.Την περίοδο εγώ κάθε φορά που είχα ρηγάδες έπεφτε στο flop άσσος. Αυτό με τα ίδια φύλλα και στα 2 τραπέζια και μένα μου χει τύχει.Συμβαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση σε 2-3 hands.Δεν βλέπω ωστόσο κάτι περίεργο.Για να μην τα πολυλογώ προσωπικά δεν πιστεύω πως το online poker είναι απάτη.Πλέον δηλ επειδή όταν άρχισα να παίζω δεν ήταν ούτε ένας μήνας που έμαθα για το παιχνίδι.Κοινώς είμουν άσχετος.Y.Σ. σ ένα τουρνουά sit n go 90 ατόμων στο τελικό τραπέζι έκανα all in με 88 και δέχτηκα call με από ρηγάδες...έκανα κέντα στο river. :laugh: Παράθεση
arourel Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Έιναι άρρωστο παιχνίδι ....Μπορεί να παίζεις μέτρια και να τρέχεις γ@@@ντας για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.Ύστερα να κάνεις το Α game σου και να μην κάθετε τπτ..Απλά το δείγμα που απαιτείται είναι τεράστιο για ασφαλή συμπεράσματα ,300.000 hands για cash και 20.000 tours(που μεταφράζετε σε full time ενασχόληση για 3 χρόνια)...Αποψή μου είναι πως ολα αυτα που ισχυρίζεστε τα έχετε συμπεράνει από σχετικά μικρό πλήθος παρτίδων.. Παράθεση
GeorgeSadoor Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Δεν είναι πολλά τα 300.000?Ερώτηση:για sng heads up τί δείγμα απαιτείται?(omaha hi συγκεκρημένα αν έχει κάποια σημασία) Παράθεση
Nickakis! Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Μου αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζεις το θέμα και προσπαθείς με ήρεμο τρόπο να μας πεις ότι το online poker δεν είναι πάρα μονο μια συνομωσία προκειμένου να χάνουμε οι περισσότεροι τα λεφτά μας. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε είναι πόσα χέρια παίζουμε την ώρα σε σχέση με το live game. Φυσικά τα πάντα κυλούν πολύ γρήγορα στο ιντερνετ οπότε ένας παίχτης παίζει στο internet σε 1 μήνα όσες παρτίδες παίζει κάποιος live σε 1 χρόνο. Μόνο και μόνο αυτό προδιαθέτει ότι τα bad beat θα έρχονται πολύ πιο συχνά χρονικά. Απο την άλλη σε κανέναν δεν του αρέσει να χάνει και όταν του τυχαίνει ένα bad beat δεν μπορεί να το ξεχάσει εύκολα με αποτέλεσμα όταν θα έρθει και το επόμενο να πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά . Συμπεριλαμβανομένου και των downswings που τυγχάνει να συμβαίνουν τότε τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο γι αυτόν που δεν έχει μάθει να το ελέγχει. Κανείς μας δεν θυμάται πόσες φορές κερδίσαμε σε coinflop preflop QQ vs A-k , όμως τυγχάνει στο μυαλό μας να μένουν όλα τα coinflip που χάσαμε.Αν δεν μπορείς να χωνέψεις ότι παίζοντας περισσότερα τραπέζια τα bad beat θα έρχονται πιο γρήγορα χρονικά και χαλιέσαι τόσο πολύ τότε καλύτερα να παίζεις πιο πολύ live. Απο την άλλη εκατοντάδες επαγγελματίες παίχτες ασχολούνται και βγάζουν λεφτά παίζοντας μόνο στο ιντερνετ. Τι θα λέγαμε δηλαδή για τον Καματάκη ή το πιο πρόσφατο με τον Καπάλα. Ο Γιώργος είχε κερδίσει πάρα πολλά στο ιντερνετ πριν ξεκινήσει τα live τουρνουά. Οι ικανότητες του επαληθεύτηκαν όπως και του Φειδία και όλων. Το online poker δεν είναι rigged, απλά δεν μπορούμε να βγάλουμε απο το κεφάλι μας τις φορές που έχουμε χάσει... Αν κατανοήσεις αυτό τότε μπορείς να προσπαθήσεις και να βελτιώσεις το παιχνίδι σου. Κανείς δεν είπε ότι το πόκερ είναι ένα εύκολο παιχνίδι, δεν είναι λοιπόν εύκολο να το αντέχουν όλοι ψυχολογικά.Υπάρχουν και παίχτες που απλά περνάνε την ώρα τους, και άλλοι που λιώνουν για να γίνουν επαγγελματίες. Το internet λες να είναι αυτό που θα σταματήσει αυτόν που προσπαθεί να γίνει καλός?Ποτέ... Πρώτα το αποδέχεσαι και ύστερα προχωράς παρακάτω... Παράθεση
labKK Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Τα έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές.To online poker δεν είναι rigged.Αν όμως πιστεύεις ότι είναι rigged και κανείς δεν μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο τότε ...βρες ένα τρόπο για να κερδίζεις σε rigged παιχνίδια.Το ότι κάποιοι παίκτες κερδίζουν online είναι επειδή ...έχουν βρει αυτόν τον τρόπο . Παράθεση
dionisis Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Θα σου απαντησω πολυ απλα φιλε μου και σκεψου το.Παιρνοντας ως δεδομενο οτι υπαρχουν επαγελματιες παικτες οι οποιοι ειναι κερδισμενοι ειτε επειδη ειναι πολυ εξυπνοι ειτε επιδη εχουν λιωσει η και απο τα δυο.Τωρα εχουμε ενα μεσο νου ο οποιος εχει την απαιτησει να κερδισει απο το ποκερ και οτι αλλο περας απο αυτο του φαινεται παραλογο , πραγμα το οποιο αν ισχυε θα αναιρουσε την αρχικη μου υποθεση η οποια ειναι και αποδεκτη. Χανεις στο ονλινε γιατι εισαι το μεσο νου και δν διαβαζεις τοσο απλα Παράθεση
bouklinio Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου, 2009 labKK έγραψε:Τα έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές.To online poker δεν είναι rigged.Αν όμως πιστεύεις ότι είναι rigged και κανείς δεν μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο τότε ...βρες ένα τρόπο για να κερδίζεις σε rigged παιχνίδια.Το ότι κάποιοι παίκτες κερδίζουν online είναι επειδή ...έχουν βρει αυτόν τον τρόπο . +1... i allios mi paizeis katholou i paize mexri ekei pou antexeis xoris na se peiraksei idiaitera i xasoura.. oson anafora to erotima sou gia to an einai kalitera na paiksoume zaria gia enan paixti pou den mporei na kerdisei sto poker ontos einai kalitera na paiksei kokkala...50-50 eisai katharo paixnidi pantelonato me sostes fatses mesa... xoris odds na se talaiporoun xoris position ki ola ayta..ta pianeis ta kounas ta stauroneis ta petas..apla pragmata sosta.. episis mathaineis polla gia ti zoi mesa se mia mparmpoutiera :laugh: :laugh: Παράθεση
saras Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου, 2009 OTAN SUNANTHSEIS KAI PAIKSEIS STHN ONGAME ME TO XRHSTH STAVROSREA...ISWS TO KOPSEIS ORISTIKA TO ATHLIMA ONLINE... Παράθεση
otinanai Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου, 2009 dionisis έγραψε:Χανεις στο ονλινε γιατι εισαι το μεσο νου και δν διαβαζειςPowned?!?!?!? Παράθεση
Recommended Posts