Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Rigged Online Poker : μύθοι και πραγματικότητα

foustouki

Recommended Posts

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Rigged Online Poker : μύθοι και πραγματικότητα **

+1 Πολυ καλη η παραγραφος που σχολιαζεις τα κερδη αυτων που εχουν την pokerstars πχ..Δεν αξιζει να ρισκαρουν..Κανεις δεν θα ρισκαρε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ ωραιο το αρθρο σου και αυτα που λες τα επαυξανω.

Οποιος πιστευη οτι καθε μεγαλη εταιρια συνομοτη

εναντιον του κανη λαθος.Το θεμα εινε με το λογισμικο που εχουν καποιες εταιριες πχ jokestar

που συνεχος συμβενουν τα απιθανα

+1 Πολυ καλη η παραγραφος που σχολιαζεις τα κερδη αυτων που εχουν την pokerstars πχ..Δεν αξιζει να ρισκαρουν..Κανεις δεν θα ρισκαρε..

Αυτο φιλε ξερεις πως λεγεται?

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΟΘΙ

Ωραίο το άρθρο.

Λοιπόν η ενστασή μου είναι η εξής :

Ας κάνω μία παραδοχή πως το 5% των παικτών ξέρουν πραγματικά τι τους γίνεται και σε βάθος χρόνου κερδίζουν και το 95% των παικτών δεν ξέρουν τι τους γίνεται .Αν είσασταν η οποιαδήποτε πλατφόρμα ποιους παίκτες θα θέλατε ?Εδώ υπάρχουν οι δύο απόψεις ,φυσικά το 5% γιατί είναι και opinion leaders και ζωντανή διαφήμιση κλπ κλπ ή το 95% γιατί εδώ είναι τα χοντρά λεφτά .Πως θα προσελκύσουμε το 95% αφού θα χάνουν από το 5% ?

Η λύση πιστεύω είναι απλή κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε το 95% και επειδή τα λεφτά είναι ΠΟΛΛΑ πληρώνουμε το 5% και έτσι έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.Αν κάποιος χάνει κάθε μέρα με μαθηματική ακρίβεια θα τον χάσουμε από πελάτη οπότε μία στο τόσο κάποιο ψίχουλο να πρέπει να του δίνουμε για να μην σβήσει η ελπίδα του.Αν το 90% vs 10% με λίγο πείραγμα στο λογισμικό γίνεται 80%-20% ποιος θα το καταλάβει ? Αφου το στατιστικό δείγμα που χρειάζεται για να αποδειχθεί δεν μπορεί να το αποκομίσει κανένας και μία ζωή δεν φτάνει.

Κάνουμε και πολλά live τουρνουά σπονσοράρουμε σχεδόν όποιον top player μπορούμε και συνεχίζουμε πραγματικά σκίζοντας όλο τον ανταγωνισμό ,γιατί σε βάθος χρόνου στις επιχειρήσεις δύστυχώς ή ευτυχώς κερδίζει αυτός που έχει την περισσότερη δύναμη (λεφτά) και όχι πάντα ο πιο τίμιος.

Φυσικά και δεν έχω κανένα χειροπιαστό στοιχείο αλλά από μαρκετίστικης πλευράς το θεωρώ προφανές πως όταν υπάρχει μία τόσο προφανής τμηματοποίηση του καταναλωτικού κοινού , να μη προσαρμοστείς σε αυτό.Μην μου πείτε για τα high stakes που παίζουν οι pro γιατί από όπου και να το κοιτάξουμε αν είμασταν πλατφόρμα θα μπορούσαμε να την κάνουμε , είτε επαναφέροντας το λογισμικό είτε απλά πληρώνοντας από το budget του marketing είτε 1002 άλλους τρόπους .

Αν εγώ έχω μία πλατφόρμα ποιος θα ήταν ο στόχος μου να κάνω το 5% πλουσιότερο ? ή να γίνω πρώτα εγώ πλουσιότερος ?

MAKE DONKS HAPPY

MAKE DONKS HAPPY

+1 sto looser.

Gi'auto kai gw paizw sa donk:

***** Hand History for Game 569494299 ***** (Betfair)

$500.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, August 30, 10:26:23 ET 2009

Table Nitrogen 42 (Real Money)

Seat 3 is the button

Seat 1: WanChi ( $1010.63 USD )

Seat 2: Aparadekt0s ( $575.64 USD )

Seat 3: theKEYMAKER ( $492.50 USD )

Seat 4: oversleep ( $1767.64 USD )

Seat 5: Foldy Moldy ( $804.77 USD )

Seat 6: Ijeej ( $857.45 USD )

oversleep posts small blind [$2.50 USD].

Foldy Moldy posts big blind [$5.00 USD].

** Dealing down cards **

Dealt to Aparadekt0s [ 5s 3s ]

Ijeej folds

WanChi raises [$17.50 USD]

Aparadekt0s raises [$60.00 USD]

theKEYMAKER folds

oversleep folds

Foldy Moldy folds

WanChi raises [$170.00 USD]

Aparadekt0s raises [$515.64 USD]

WanChi calls [$388.14 USD]

WanChi shows [Ah, Ks ]

Aparadekt0s shows [5s, 3s ]

** Dealing Flop ** [ 3c, 2s, 6d ]

** Dealing Turn ** [ 5c ]

** Dealing River ** [ 9d ]

Aparadekt0s wins $1155.78 USD from main pot

Looser - η απαντηση που θα σου δωσω, δεν απευθυνεται φυσικα αποκλειστικα σε σενα, αλλα σε οσους εχουν μια παρομοια - και οχι εντελως παραλογη - σκεψη:

Γιατι δεν ξεκινας να παιζεις σαν Donk, αν εισαι αυτης της αποψης; Η ερωτηση ειναι ρητορικη , και με παρεϊστικο - αστειευομενο υφος, ετσι;; Για να μη με παρεξηγησεις κιολας!

Καταλαβαινεις τι θελω να πω. Μπορει μεν να πιστευεις - και καλα κανεις, δεν σε κατακρινω για αυτο! - οτι η καθε pokerstars θελει να ευνοουνται τα donks και να πιανουν αυτα τα "miracle rivers" - αλλα ομως δεν θελεις να παιξεις ετσι! Γιατι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το πιστευες, δεν εχεις παρα να παιξεις κ εσυ ετσι (εσυ, ο οποιοσδηποτε εσυ!) και αν κερδιζεις, φυσικα συνεχισε το!!!

Ο Μπομπυ Μπολτγουιν (γνωστος πετυχημενος παικτης, πολυ παλια καραβανα , εποχης αρχης δεκαετιας '80) ειχε πει κατι που ισως εχει καταντησει κλισε - επειδη εχει αναφερθει πολλες φορες - αλλα ειναι περα για περα σωστο :

"Οι καλοι παικτες ειναι πολυ φυσιολογικο να χανουν πολλες φορες απο bad beats. Πολυ απλά, γιατι παίζουν καλά!!"

Και σκεφτειτε, αυτο το ειπε πολυ πριν την εκρηξη του ποκερ σε Offline ή online (ουτε λογος για Internet τοτε), τοτε στις αρχες του '80.

The Texas sharpshooter fallacy is a logical fallacy in which information that has no relationship is interpreted or manipulated until it appears to have meaning. The name comes from a story about a Texan who fires several shots at the side of a barn, then paints a target centered on the hits and claims to be a sharpshooter.

The fallacy is related to the clustering illusion, which refers to the tendency in human cognition to interpret patterns in randomness where none actually exist.

Αν ριξουμε 300 βελακια σε εναν στοχο , τα περισσοτερα θα ειναι εκτος οριων , καποια ελαχιστα ομως θα πετυχουν το κεντρο.Αν κρατησουμε ομως μονο τα 3-4 που πετυχαν κοκκινο , μπορουμε να πουμε οτι εχουμε πολυ καλο σημαδι.Ετσι ακριβως ερμηνευουν τις επιτυχιες κακων παιχτων οι περισσοτεροι και δεν βλεπουν την συνολικη εικονα.Οτι 290+ βελακια βρηκαν ... στο τοιχο.

Δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι μπορεις να καταλαβεις αν ενας παιχτης ειναι κερδισμενος η χαμενος απο το online poker , μεσα σε 10 χερια sng hu.

dont tap the aquarium.

looser και εγω έχω ένσταση για την άποψη σου.

Mε την ίδια λογική θα έπρεπε και τα pokerclubs και τα καζίνο να νοθεύουν τις τράπουλες γιατί αν ισχυριστούμε αυτό που λες ότι απλά το 95% θα σταματούσε να παίζει στο online τότε το ίδιο θα γινόταν και στο offline?

Am i right if you are?

Τα καζίνο ξέρω ότι είχαν black list για ανθρώπους που τους τα πήραν χοντρά και μάλιστα άλλαξαν το τρόπο μοιράσματος στο black jack για να εξαφανίσουν το πλεονέκτημα των αριθμομνήμονων .Όσα λεφτά κερδίζει ένα καζίνο από ένα μέτριο τουρνουά ποκερ τα βγάζει σε δύο ώρες από ένα τραπέζι ρουλέτας .Αν τους ενδιαφέρει παρόλα αυτά το ποκερ το κάνουν άπλα για να προσελκύσουν κόσμο που θα τα παίξουν μετά.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά για πείτε μου έναν πολύ κερδοφόρο παίκτη σε live τουρνουά που να είναι ταυτόχρονα και πολύ κερδοφόρος σε online τουρνουά.Γιατί οι pro στα online παίζουν μόνο cash και συνήθως μεταξύ τους ?

anyway μπορεί να τα βλέπω πολύ λάθος αλλά είπα να μοιραστώ τις απόψεις μου.

Σεβαστή κάθε άποψη αλλά τα μπέρδεψες λίγο. Εμεις μιλάμε (σύμφωνα πάντα με την προηγούμενη απάντηση σου) για το 95% των παικτών ποκερ που χάνουν και χρεωκοπούν απο το 5% και όχι πως βγάζει λεφτα το καζίνο απο τα άλλα games...

looser έγραψε:

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά για πείτε μου έναν πολύ κερδοφόρο παίκτη σε live τουρνουά που να είναι ταυτόχρονα και πολύ κερδοφόρος σε online τουρνουά.

Το ονομα "Καπαλας Γιωργος" σου λεει κατι;

looser έγραψε:

Γιατί οι pro στα online παίζουν μόνο cash και συνήθως μεταξύ τους ?

Ποιος το ειπε αυτο; To WCOOP ειναι γεματο απο Pros.

Φιλικα :)

arkoudos έγραψε:

Για το rigged δεν το πιστεύω αλλά πιστεύω με τα χίλια πως η τύχη παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ' όσο πιστεύουν μερικοί.

Aνάλογα σε τί παιχνίδι αναφέρεσαι.

Στα τουρνουά σίγουρα χρειάζεσαι και αρκετή τύχη ενώ στα cash games μειώνεται αρκετά επειδή δεν υπάρχουν τόσα πολλά coinflips.

kounamoutas έγραψε:

looser και εγω έχω ένσταση για την άποψη σου.

Mε την ίδια λογική θα έπρεπε και τα pokerclubs και τα καζίνο να νοθεύουν τις τράπουλες γιατί αν ισχυριστούμε αυτό που λες ότι απλά το 95% θα σταματούσε να παίζει στο online τότε το ίδιο θα γινόταν και στο offline?

Am i right if you are?

Σε αυτό απαντούσα και μίλησα για τα καζίνο δεν τα μπέρδεψα καθόλου.

KOUNAMOYTAS GENIKA DIAKRINO ENA SFIKSIMO....LOIPON KYRIOI KATHARES DOULEIES....BALTE TIER APO 100 DILADI 600 EYRO KAI ISIXIA KAI OXI ALLA!!PIO POKER?MEXRI NA SKEFTEI TI THA KANEIS O ALLOS O DIPLANOS MOU POU THA PAIZEI STIN ROULETA THA EXEI KERDISEI 10000 STO FTERO I THA EXEI XASEI KAI TO KOMODINO!!DEN EXW YPOMONH......GRIGORES KAI KATHARES KINHSEIS THELO!!KOUNAMOUTAS RESPECT KAI KANE ENHMERWSH GIA TO EAN THA PAS APOLLONIA......

Μπαινω σε περισσοτερα απο 7-8 ξενα φορουμ τη μερα,εκει λοιπον συζητουνται θεματα σχετικα με τη στρατηγικη του παιχνιδιου, τη διαχειρηση χρηματων γινονται αναλυσεις χεριων, γραφονται τρομερα ενδιαφερουσες αποψεις και εδω συζηταμε αν το online ποκερ ειναι στημενο... ημαρτον ποια!

Gamer0044 έγραψε:

Μπαινω σε περισσοτερα απο 7-8 ξενα φορουμ τη μερα,εκει λοιπον συζητουνται θεματα σχετικα με τη στρατηγικη του παιχνιδιου, τη διαχειρηση χρηματων γινονται αναλυσεις χεριων, γραφονται τρομερα ενδιαφερουσες αποψεις και εδω συζηταμε αν το online ποκερ ειναι στημενο... ημαρτον ποια!

Kαι θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα...

Themis για ακόμα μια φορά ΚΑΙΓΕΣΑΙ να μας πείσεις για το πόσο καθαρό είναι το online poker.Συμφωνώ απόλυτα με τον looser και προσθέτω σε ότι είπε ότι όσο μικρότερο γίνεται το πλεονέκτημα του καλύτερου παίκτη στο τραπέζι(μειώνοντας με τον αλγόριθμο τις πιθανότητες νίκης των καλύτερων αρχικών χεριών) τόσο μεγαλώνει η παραμονή των παιχτών στο τραπέζι και τα χέρια που παίζονται άρα και το rake για τις εταιρίες.Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ ΘΎΜΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ OFLINE ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕΤ ΑΣΣΩΝ ΣΤΟ ΦΛΟΠ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΡΕ ΡΗΓΑΔΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΛΟΠ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΗΓΑ(ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ).

taratata13 έγραψε:

Themis για ακόμα μια φορά ΚΑΙΓΕΣΑΙ να μας πείσεις για το πόσο καθαρό είναι το online poker.Συμφωνώ απόλυτα με τον looser και προσθέτω σε ότι είπε ότι όσο μικρότερο γίνεται το πλεονέκτημα του καλύτερου παίκτη στο τραπέζι(μειώνοντας με τον αλγόριθμο τις πιθανότητες νίκης των καλύτερων αρχικών χεριών) τόσο μεγαλώνει η παραμονή των παιχτών στο τραπέζι και τα χέρια που παίζονται άρα και το rake για τις εταιρίες.Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΩ ΘΎΜΙΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ OFLINE ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕΤ ΑΣΣΩΝ ΣΤΟ ΦΛΟΠ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΡΕ ΡΗΓΑΔΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΛΟΠ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΗΓΑ(ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ).

otan se ola ta forums tou kosmou stamatisan na milane gia rigged emeis edo milame akomi. Re pedia den thelete na pezete online epidi ine rigged min to kanete telos . Idame autes tis sizitisi 10000 fores eleos .

Oreo athroo file themi simfono mazi sou apolita.

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο για καποιους να γαμοκαταλαβουν τις πιθανοτητες(θα μου πεις επιστημονες και ιδιοφυιες τρελαθηκαν αλλα οχι για τοσο απλες)...

Το χειροτερο που εχω ακουσει(απο φιλο και ειναι αληθεια) online ειναι πως ειχε φλοπαρει καρε με βαλεδες και επαιξαν all in, ο αλλος νταμες, turn Q και river το μαντευετε..(δε νομιζω να υπαρχει μεγαλυτερο bad beat) 1 στις 1000....

Στη ζωη τωρα (offline)... γυρω σου συμβαινουν καθημερινα τετοια πραγματα (με τετοιες πιθανοτητες).. λες να ειναι στημενα ???

Ας πουμε τωρα και ενα ακραιο (που σιγουρα υπαρχουν πολυ χειροτερα)..

EINAI AΛΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!

Ξερετε πως εχει γινει ο πιο παραξενος βυθισμος πλοιου στην ιστορια (ισως γιατι μαλλον θα υπαρχει και πιο παραξενος)

εε λοιπον κατσε σε καρεκλα

Η πορτα μεταφορικου αεροπλανου που μετεφερε ζωα εσπασε και ενα απ τα ζωακια που εφυγε ηταν η αγελαδα του μπαρμπα αντωνη........

και ξερεις που προσγειωθηκε η αγελαδα.........

στο πλοιο που αρμενιζε......

και μετα δεν αρμενιζε εκανε μπουρμπουληθρες.....

Οι πιθανοτητες να γινει αυτο ειναι 1 στις 100000000000000000000 και σου χαριζω και κανα κουλουρι να φας αυριο για πρωινο...

Αρα ακουστε το μαυρο το themi κατι θα ξερει που το λεει συνεχεια (απ οτι λες)..

Υ.Γ. κι εγω πολλες φορες σκεφτομαι πως τα ποσα ειναι τεραστια και ανετα μπορει να παιζει κομπινα αλλα δινω στο σεναριο πιθανοτητες του bad beat που περιγραφω παραπανω κι οχι να το υιοθετω σαν αποψη .. αλλωστε δε σε βοηθαει σα παιχτη !!!

taratata13 έγραψε:

Mπορώ να σου παραθέσω πολλά βίντεο με παρόμοια με αυτά που εσύ υποστηρίζεις οτι συμβαίνουν μόνο Οnline.Μπορώ να σου παραθέσω ακόμα και bad beat τα οποία εγώ έχω ρίξει (και πάντα στο river).Και είναι και αρκετά.

paidia sta grigora gia na kleisei auto to thema...

den einai rigged.apla einai ta pragmata...

Ongame:an eisai bigstack kane all in se kathe hand k tha kerdiseis to tournoua.

Tilt:na parakalas na exeis overcards k oxi pp den kratane me tpt ta mamozeygara...

Stars:to antitheto me tin tilt...to ak xanei panta k to pp twn 22 einai san aa.

gia alles etairies den exw reads pros to parwn...molis parw tha ta postarw :S