pantsik Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου, 2009 ** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Το τρίτο επεισόδιο του Face The Ace - βίντεο **Έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις και θα ήθελα να διαβάσω και τις σκέψεις άλλων αναγνωστών.Για τους κανόνες του παιχνιδιού εντός του τηλεοπτικού σόου:Ο παίκτης έχει δύο κρίσιμες αποφάσεις να πάρει εκτός πόκερ: Η πρώτη, εφόσον κερδίσει τις 40Κ, αν θα συνεχίσει για τις 200Κ και η δεύτερη, εφόσον κερδίσει τις 200Κ αν θα συνεχίσει για το 1Μ. Και οι δύο του αποφάσεις πρέπει να είναι καταφατικές εφόσον η πιθανότητα που δίνει στον εαυτό του να βγει νικητής σε κάθε μονομαχία είναι μεγαλύτερη από 1/5. Επειδή ο οποιοσδήποτε παίκτης πόκερ γνωρίζει έστω και τα βασικά της στρατηγικής του παιχνιδιού έχει μεγαλύτερη πιθανότητα από 1/5 να κερδίσει, πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να ζητούν να παίξουν μέχρι τέλους. Εκτός και αν οι οικονομικές τους ανάγκες είναι τέτοιες που τα 40Κ ή τα 200Κ είναι ποσά που τα έχουν μεγάλη ανάγκη, οπότε τότε ίσως δεν αξίζει το ρίσκο.Για την ψυχολογία του παίκτη:Με τον Ferguson ήταν ψύχραιμος και δεν έδωσε στοιχεία. Με τον Gordon όμως που το στοίχημα ανέβηκε στις 200Κ αγχώθηκε και ήταν εύκολο να τον διαβάσει ο pro. Έπρεπε από την αρχή να προσπαθήσει να παραμείνει λιγομίλητος και μετρημένος, ειδικά εντός της δράσης του παιχνιδιού και όχι να προσπαθεί να κάνει φιγούρα για το πόσο καλός παίκτης είναι γιατί πραγματικά δεν ήταν. Σε τρεις περιπτώσεις που κράταγε άσσο και ο αντίπαλος πήγε all-in, με μικρό λόγο low stack προς big blind, το σκεφτόταν σαν να είχε μια δύσκολη απόφαση να πάρει, την πρώτη πήγε πάσσο(!) ενώ τις 2 επόμενες συμφώνησε με βαριά καρδιά. Αυτό δείχνει ελλειπή κατανόση της στρατηγικής του heads up play. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να κερδίσει τον πρωταθλητή του heads up για το 2008! Αυτό κατά την γνώμη μου δείχνει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η τύχη στο πόκερ. Φανταστείτε κατ' αναλογία τι πιθανότητες θα είχε ένας τυχαίος ερασιτέχνης σκακιστής να κερδίσει σε ένα ματς τον Κασπάροβ. Παράθεση
HULK Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου, 2009 pantsik έγραψε: Αυτό κατά την γνώμη μου δείχνει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η τύχη στο πόκερ. Φανταστείτε κατ' αναλογία τι πιθανότητες θα είχε ένας τυχαίος ερασιτέχνης σκακιστής να κερδίσει σε ένα ματς τον Κασπάροβ.Προφανως τα εχεις μπερδεψει λιγο !!!!!! Παράθεση
pantsik Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου, 2009 Τι εννοείς τα έχω μπερδέψει; Ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω το πόκερ από το σκάκι; Έφερα το παράδειγμα του σκακιού για να δείξω πως ένας επαγγελματίας παίκτης του πόκερ δεν μπορεί να ξεχωρίσει από έναν ερασιτέχνη εντός μερικών hands. Ακόμα κι αν κάνει κάποιες ποιοτικές κινήσεις το αποτέλεσμα τους είναι αμφίβολο. Μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεχωρίσει μόνο μακροπρόθεσμα και αυτό εφόσον είναι πραγματικά καλός. Γιατί είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι πολλοί από τους επαγγλματίες παίκτες πόκερ έχουν βαφτιστεί "επαγγελματίες" απλώς επειδή είχαν την τύχη να κερδίσουν μερικά πολύ μεγάλα έπαθλα. Παράθεση
Recommended Posts