Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Δυστυχως δεν εχω το hand, αλλα θα προσπαθισω να περιγραψω τα στοιχεια οσο καλυτερα μπορω. Σε middle stage ενος ΜΜΤ με average 5000 μαρκες.Blinds 100-200

Seat 1: User1 (3500)

Seat 2: Me (11000)

Seat 3: User2 (9000)

Εχουμε ενα tight aggressive table image, ο User2 ειναι loose aggressive και ο user1 εχει ωρα να εμπλακει σε pot. To button το εχει ο user1.

Pocket Cards: Kd Qd

Fold ολο το table στο button.

User1 raises to 1200

Εγω κανω το call

User2 calls

Flop: Qs Qh 10s

Πονταρω 2400

User2 goes allin

User1 calls

Τι κανουμε εδω?

Δημοσίευση

Ξεχασα να γραψω οτι θεωρω λαθος το call μου στο flop, απλα ηταν ενα στιγμιαιο glitch που εφαγα. Ηξερα οτι θα κανει shove το shortstack στο flop ανεξαρτητως των φυλλων οποτε σκεφτηκα να κανω το bet εγω πριν απο αυτον για να δω που βρισκεται ο User2. Το shove του δεν το περιμενα, απλα εξηγω το σκεπτικο μου για το call pre-flop και το bet στο flop.

Δημοσίευση

επειδη πονταρες πρωτος ο User2 δεν πιστευει οτι μπορει να εχει Q oποτε μπορει να απομονωσει τον shortstack με ΚJ ακομα και με Α-10.Επισης μπορει να εχει ανετα combodraw flush+straight draw.Λογικα με Q θα εκανες check raise και οχι bet απο μπροστα οποτε δεν σε πιστευει για Q και κανει το isolate.

Call λοιπον.

Δημοσίευση

Μετα απο πολυ σκεψη εκανα fold. Εντελει ο User2 ειχε As Ks δηλαδη combo draw κ ο User1 eixe AJ. turn k river ηταν blanks, τα πηρε ο User2 με K high. Εκανα fold γιατι αισθανθηκα αβολα με τον τροπο που επαιξα το χερι, δεν ηθελα να ρισκαρω το tour σε μια παρτιδα που βρωμαγε. Σε περιπτωση που ειχα απεναντι μου AQ / TT θα ημουν dominated και επισης απεναντι σε draw θα ηταν λιγο καλυτερα απο flip, οποτε εκρινα δεδομενου του stack οτι ειχα περιθωριο να κανω το fold

Δημοσίευση

και 40% να εχεις θα βαλεις τα λεφτα , αφου τα λεφτα που ειναι στο pot ειναι παρα πολλα επειδη ειναι 3way.Το 40% εδω ειναι πολυ καλυτερο απο ενα flip με εναν αντιπαλο.

fold preflop

απο εκει και περα check to flop , δε πιστευω πως αξιζει τοσο το bet απο μπροστα.

αφου φτασαμε εκει , call φυσικα , αν και δε πιστευω οτι ο 1 εχει aa/kk , κανοντας 6bb raise pre.

Δημοσίευση

Againstodds έγραψε:

Μετα απο πολυ σκεψη εκανα fold. Εντελει ο User2 ειχε As Ks δηλαδη combo draw κ ο User1 eixe AJ. turn k river ηταν blanks, τα πηρε ο User2 με K high. Εκανα fold γιατι αισθανθηκα αβολα με τον τροπο που επαιξα το χερι, δεν ηθελα να ρισκαρω το tour σε μια παρτιδα που βρωμαγε. Σε περιπτωση που ειχα απεναντι μου AQ / TT θα ημουν dominated και επισης απεναντι σε draw θα ηταν λιγο καλυτερα απο flip, οποτε εκρινα δεδομενου του stack οτι ειχα περιθωριο να κανω το fold

Το οτι πονταρες απο μπροστα με kq εκει ειναι κατι μη αναμενομενο αφου λογικα θα εκανες check-raise.

Απο εκει και περα κανεις call στο all in των αντιπαλων.

Το ποτ ειναι πολυ μεγαλο για κανεις πασο και εννοειται ο user2 δεν πιστευει οτι εχεις την Q.

Αλλωστε αν το πιστευε δεν θα πηγαινε all in με draw..

Kατα την γνωμη μου οπως παιχτηκε η πασα ειναι ευκολο call.

Kαι στην τελικη αν εχει TT,Q10 thats poker next hand ..

Δημοσίευση

Againstodds έγραψε:

Εκανα fold γιατι αισθανθηκα αβολα με τον τροπο που επαιξα το χερι, δεν ηθελα να ρισκαρω το tour σε μια παρτιδα που βρωμαγε. Σε περιπτωση που ειχα απεναντι μου AQ / TT θα ημουν dominated και επισης απεναντι σε draw θα ηταν λιγο καλυτερα απο flip, οποτε εκρινα δεδομενου του stack οτι ειχα περιθωριο να κανω το fold

Είναι απίθανο, με το action που περιγράφεις preflop, ο user2 να έχει ΑQ (εφόσον μάλιστα τον παρουσιάζεις ως LAG). Αν είχε ΑQ το πιθανότερο θα ήταν ένα squeeze preflop για να απομονώσει τον short και να παίξει μαζί του. Οτιδήποτε άλλο σε κερδίζει στο flop (QT, TT) θα κάνει smooth call για να φέρει και τα υπόλοιπα λεφτά του shorty μέσα στο pot και να περιμένει να σου πάρει και τα υπόλοιπα σε επόμενο street. Άρα, κατά τη γνώμη μου, το allin του είναι άλλη Q που κερδίζουμε ή draw, AT κλπ, και είναι πολύ εύκολο call. Είναι κρίμα που έχασες αυτή την ευκαιρία!

Preflop, φυσικά, θεωρώ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ το call!Το fold σου μάλιστα σε τέτοιο flop αναιρεί ολοκληρωτικά το preflop call: πότε περιμένεις να βάλεις τα λεφτά στο κέντρο όταν κάνεις call με τέτοιο starting hand; μόνο με nut straight και nut flush;

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Το οτι πονταρες απο μπροστα με kq εκει ειναι κατι μη αναμενομενο αφου λογικα θα εκανες check-raise.

safesteps έγραψε:

Είναι απίθανο, με το action που περιγράφεις preflop, ο user2 να έχει ΑQ (εφόσον μάλιστα τον παρουσιάζεις ως LAG). Αν είχε ΑQ το πιθανότερο θα ήταν ένα squeeze preflop για να απομονώσει τον short και να παίξει μαζί του. Οτιδήποτε άλλο σε κερδίζει στο flop (QT, TT) θα κάνει smooth call για να φέρει και τα υπόλοιπα λεφτά του shorty μέσα στο pot και να περιμένει να σου πάρει και τα υπόλοιπα σε επόμενο street. Άρα, κατά τη γνώμη μου, το allin του είναι άλλη Q που κερδίζουμε ή draw, AT κλπ, και είναι πολύ εύκολο call. Είναι κρίμα που έχασες αυτή την ευκαιρία!

Preflop, φυσικά, θεωρώ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ το call!Το fold σου μάλιστα σε τέτοιο flop αναιρεί ολοκληρωτικά το preflop call: πότε περιμένεις να βάλεις τα λεφτά στο κέντρο όταν κάνεις call με τέτοιο starting hand; μόνο με nut straight και nut flush;

+1 Συμφωνώ και με τους δύο