Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Hand 400NL

crackLiNg

Recommended Posts

boss media 2-4 blinds

5 seats table

utg calls 4

crackLiNg(600+ stack) raises 18 (As Ks)

button folds

small blind(350 stack) calls 18

big blind folds

flop 4h 10d 6h

small blind checks

crackLiNg checks

turn Kd

small blind checks

crackLiNg bets 28 ( 72 pot)

small blind raises 108

?????????????????????????????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατί να σου κάνει τόσο μεγάλο raise σε ένα μικρό ποτ?Για να μην χάσει τα 18$ που έβαλε preflop σου κάνει check-raise 108?. Από την άλλη,έχοντας κάνει εσύ check στο flop, αν έχει τόσο καλό φύλλο (10Κ τουλάχιστον)πότε περιμένει να ποντάρει? Στο river? Για να πάρει ψίχουλα? Πλέον, όταν έχω να βάλω στη ζυγαριά αυτές τις δύο σκέψεις, κλείνω προς την πρώτη.Καμία από τις δύο εκδοχές δεν είναι απολύτως λογική, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η πρώτη σκέψη μου φαίνεται λιγότερο παράλογη από τη δεύτερη. Συνεπώς FOLD.

Θα συμφωνήσω με τον AEL και θα πω ότι θα προχωρούσα με ένα cbet στο flop προσπαθώντας να καταλάβω που βρίσκομαι στο hand.

Το κλειδί στην παρτίδα είναι το bet ου θα ακολουθήσει στο river. Ο αντίπαλος σου είναι ένας παίχτης που μπορείς να παίξεις όλο σου το stack? Είναι tight ή είναι κανένας μανιακός όπως λέμε σε άλλο post??

Τις περισσότερες φορές με τέτοιο bet έχεις χάσει και ο αντίπαλος σου θέλει να πάρει max value από δύο ζεύγη ή κάποιο set.

AEL 88 έγραψε:

Γιατί να σου κάνει τόσο μεγάλο raise σε ένα μικρό ποτ?Για να μην χάσει τα 18$ που έβαλε preflop σου κάνει check-raise 108?. Από την άλλη,έχοντας κάνει εσύ check στο flop, αν έχει τόσο καλό φύλλο (10Κ τουλάχιστον)πότε περιμένει να ποντάρει? Στο river? Για να πάρει ψίχουλα? Πλέον, όταν έχω να βάλω στη ζυγαριά αυτές τις δύο σκέψεις, κλείνω προς την πρώτη.Καμία από τις δύο εκδοχές δεν είναι απολύτως λογική, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η πρώτη σκέψη μου φαίνεται λιγότερο παράλογη από τη δεύτερη. Συνεπώς FOLD.

autos poy ekane to raise itan kalos reg opote itan easy fold opws to les k esy , parola auta katelixa na xasw 800$ pot eixe 10 10 :(

AEL 88 έγραψε:

+1 poli oraia skepsi

AEL 88 έγραψε:

οσο απλη και αν φαινεται η σκεψη , αυτη ειναι η ουσια...+1

μακαρι να δουμε αναλυση-video για καποιο session , απο τα cash του profitclub απο ael.

AEL 88 έγραψε:

Γενικά θα συμφωνήσω με το σκεπτικό του Γιάννη εδώ, δεν μπορώ όμως να μη δώσω τα εύσημα στο SB για το (δεν θα πω αριστουργηματικό για να μη γίνω πομπώδης) εξαιρετικό του play ξεκινώντας με το ότι πέτυχε ως καλός reg τον πρωταρχικό του στόχο να μπερδέψει ένα ικανότατο παίκτη όπως είναι ο Γιάννης, βάζοντάς τον να σκέφτεται ότι κανένα από τα δύο σενάρια δεν είναι λογικό. Θα πω όμως εδώ ότι το check του στο turn συνάδει με το raise του και είναι πολύ καλό γιατί ακριβώς με την κάρτα που πέφτει, ένας καλός reg ξέρει ότι ο initial raiser θα ποντάρει μετά από δύο check του SB είτε έχει το K είτε όχι. Οπότε έχει ένα πολύ καλό c-r εκεί είτε έχει nuts ΕΙΤΕ έχει air. Θεωρώ ότι με συχνότητα 1 προς 3 θα έχει αέρα κοπανιστό (1 στις 4 δηλαδή θα μπλοφάρει επειδή ο initial raiser θα ποντάρει το Κ στο turn είτε τον έχει είτε όχι). Με αυτό το ποσοστό μπλόφας σ' αυτό το σημείο κάνει ασύμφορο το bluff catching απο εμάς και κάνει +ev το c-r στο turn in the long run. Οπότε θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να ποντάρει από μπροστά στο turn γιατί θα το κάνει για αυτόν ο αντίπαλος!

Nickakis! έγραψε:

θα προχωρούσα με ένα cbet στο flop προσπαθώντας να καταλάβω που βρίσκομαι στο hand.

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα με ένα c-bet γύρω στα 30: κάνει raise; πασάρεις και έχεις χάσει 30. Κάνει call; φρενάρεις και βλέπουμε την εξέλιξη. Αν είναι όντως καλός reg, δεν έχει ποτέ εκεί flush draw (δεν έχει odds για call και έχει νόημα μόνο το raise) ή ΑΤ (δεν θα έκανε call oop preflop -αν είναι αρκετά loose aggressive να παίξει ΑΤ oop σε raised pot τότε θα κάνει c-r το flop και όχι c-c, γιατί αν κάνει c-c τότε αναιρεί το preflop call), άρα το call του 'βρωμάει' λίγο. Με το Κ που πέφτει στο turn, αν κάνει check ξανά, check behind για pot control (δεδομένου ότι το call του στο flop μας προβλημάτισε καθώς δεν περιμένω με το tptk μας να κερδίζουμε ό,τι μας έκανε call στο flop! Ίσως μόνο κάποιο middle pair 77,88,99 το οποίο όμως έχει μόνο 2 outs και θα πασάρει έτσι κι αλλιώς σε turn bet από εμάς οπότε δεν βλέπω value sto turn bet μας), οπότε θα πληρώσεις ένα bet του ακόμη στο river γύρω στα 80 οπότε έχεις κάνει minimize το loss σε 130 από 350. Μην ξεχνάμε ότι το hourly rate μας ανεβαίνει όχι μόνο από τα pot που κερδίζουμε αλλά και από τα λεφτά που γλυτώνουμε στα pot που χάνουμε. Το πιο δύσκολο σενάριο για μας είναι αν κάνει lead bet στο turn (κάτι ανάμεσα σε 60 και 80) μετά το check-call στο flop. Εκεί είναι θέμα κρίσης αν θα κάνουμε call ή fold. Το lead bet του εκεί έχει πάρα πολύ σπάνια αέρα και πολύ σπανιότερα χειρότερο Κ (κάποιο ΚQ με flush draw που έπαιξε περίεργα έως εδώ, δηλαδή call preflop και check call στο flop με flush draw & 2 overcards). Ακόμη και αν κάνουμε call στο turn δεν θα φτάσουμε ποτέ να χάνουμε στο river 350. Γιατί με το allin του στο river (γύρω στα 230 σε ποτ που έχει ήδη ~240) δεν βλέπω να έχουμε τα odds για call για το bluff catching ή το KQ του, καθώς η συχνότητα που θα εμφανίζεται με αυτά τα φύλλα και με αυτό το action δεν είναι ποτέ 30%.

+1 safesteps πάντα αξιόλογα τα posts σου...

Εγώ λέω να ηρεμήσουμε όλοι,να μην πέρνουμε τόσο βαρυά ο ένας την κουβέντα του άλλου....,Ωραία είπε ο ένας κάτι για τον άλλον (donk,μαλάκας,loosing player,cash player>tournament player κτλ ) so fucking what???

Yπάρχουν πολλά καλά μυαλά σε αυτό το forum και ο καθένας μπορεί να πάρει στοιχεία από τον άλλον και να βελτιώσει το παιχνίδι του...

Χάνουμε την ουσία και αφήνουμε τα 19χρονα πιτσιρίκια(Αμερικανάκια κτλ) να παίρνουν τα πακέτα...Για ποιο λόγο;...Eπειδή δεν μπορούμε να ρίξουμε μια στάλα τον εγωισμό μας και να δεχτούμε ο,τι κάποιος συνφορουμίτης έχει να μας προτείνει κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι μας,το οποίο δεν έχουμε σκεφτει οι ίδιοι κτλ κτλ...

Το poker είναι ένα παιχνίδι το οποίο συνεχώς εξελίσεται,κανέις δεν μπορεί γνωρίζει σε μια δεδομένη χρονική στιγμή ποιο είναι το πιο optimal play σε μια παρτίδα...Όλες μας οι αποφάσεις στηρίζονται σε εκτιμήσεις..Γιατί να μην καθόμαστε να καλλιεργήσουμε τη κριτική μας σκέψη και αντ'αυτού τα μισά posts(κυρίως των παλαιών μελων) να αναφέρονται σε ποιός την έχει μεγαλύτερη;;;;

edit: προφανώς το ποστ μου αναφέρεται εδώ:http://www.pokerland.gr/option,com_kunena/Itemid,88889255/func,view/catid,20/id,31745/limit,10/limitstart,20.html#31902

Poly kali analysi safesteps gj.

kati allo se ayto pou les :

Diladi se 10d 4h 6h flop prin merika post eixes oti ean kaname cbet sta 30$ tha trogame reraise poly syxna (kai dikeologimena) apo para polla hands toy adipalou(isws kai any2).

Meta les omws ""Αν δεν κάνεις το cbet εδώ, γίνεσαι πολύ exploitable και θα χάνεις value όταν θα θέλεις να πληρωθείς το overpair σου."

Telika poses fores se aytin ti katastasi opou vriskete o crackling

tha kanoume cbet kai poses check behind (posostiaia).

Κάτι σε 80-20, κάποιες φορές και 75-25 αν το τραπέζι δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικό. Όσο για την αναφορά σε άλλο post που ισχυρίστηκα check και όχι c-bet, θέλεις να μου θυμίσεις την περίπτωση; γιατί it doesn't ring any bells! Μήπως είμαστε oop; Μήπως το texture του board είναι διαφορετικό; Μήπως είμαστε πολύ πιο deep;

safesteps έγραψε:

Αν δεν κάνεις το cbet εδώ, γίνεσαι πολύ exploitable και θα χάνεις value όταν θα θέλεις να πληρωθείς το overpair σου.

den jerw , egw pisteuw oti na kanw cbet se tetio board einai san na toy dorizw 28$

"

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα με ένα c-bet γύρω στα 30: κάνει raise; πασάρεις και έχεις χάσει 30. Κάνει call; φρενάρεις και βλέπουμε την εξέλιξη."

Lathos mou ,de diavasa swsta . sorry :P

Mipws omws an kanoume 80% se tetia boards cbet mas paroun prefa kai mas kanoun check raise sto flop ?Mipws einai kai ayto exploitable?

tolpkr έγραψε:

εγω στη θεση του SB κανω lead τα big made hands μου στο turn γυρω στο 0.1% των περιπτωσεων .

Agreed. Alla raise (check-raise anti gia check-call dhladh) sto 0.01%?

Check-raise στο turn και με τον Κ κατω δειχνει TERAHAND και χανουμε κατα 90 %. Επειδη θα ακολουθησει μαλλον allin στο river και τα 350 $ ειναι πολλα συγκριτικα με τα 35 που χουμε ηδη βαλει στο ποτ το λογικοτερο ειναι fold.

Το line call στο turn κ fold σε πιθανό ποντάρισμα στο river είναι κακό?Ή σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πάρουμε την απόφαση για το hand στο turn?

Νομίζω ότι αν κάνουμε call στο turn το ποτ θα έχει 260$,με τα effective stacks να είναι στα 230$ περίπου.Είμαστε commited σε τέτοιες περιπτώσεις με TPTK κ blank river?

Στο 200NL μάλλον θα ακολουθούσα το παραπάνω line πάντως γιατί ξέρω ότι ελάχιστοι παίκτες θα ήταν ικανοί να μπλοφάρουν κ στο river

Dusan έγραψε:

Το line call στο turn κ fold σε πιθανό ποντάρισμα στο river είναι κακό?Ή σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πάρουμε την απόφαση για το hand στο turn?

Νομίζω ότι αν κάνουμε call στο turn το ποτ θα έχει 260$,με τα effective stacks να είναι στα 230$ περίπου.Είμαστε commited σε τέτοιες περιπτώσεις με TPTK κ blank river?

Στο 200NL μάλλον θα ακολουθούσα το παραπάνω line πάντως γιατί ξέρω ότι ελάχιστοι παίκτες θα ήταν ικανοί να μπλοφάρουν κ στο river

to call sto turn den iparxei san epilogi pisteuw oti se river K i river A eisai anagasmenos na xaseis k ta ypolypa , akoma an exei kati san Kh Qh i combo draw apla to na ton valeis all in sto turn einai i kaliteri dinati kinisi.

olo to thema sto xeri pisteuw einai to pios kanei to reraise, stin periptwsi moy to reraise to ekane enas apo toys kaloys regs sto 2/4 opote eprepe fold

holdemgr έγραψε:

tolpkr έγραψε:
εγω στη θεση του SB κανω lead τα big made hands μου στο turn γυρω στο 0.1% των περιπτωσεων .

Agreed. Alla raise (check-raise anti gia check-call dhladh) sto 0.01%?[/quote:3gp8f83f]

Καλη ερωτηση(αν καταλαβα τι εννοεις). Μαλλον c/r γιατι ειναι πιο ευκολο να το κανεις balance με καποια draws που δεν εχουν καθολου showdown value?? αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι καλυτερο απο το c/c και c/r river...

AngryKoreaMan έγραψε:

"

Mipws omws an kanoume 80% se tetia boards cbet mas paroun prefa kai mas kanoun check raise sto flop ?Mipws einai kai ayto exploitable?

Μην ξεχνάς ότι κάποιες φορές θα έχεις κάτι, δεν θα είναι και το 80% αέρας cbet. Θα έχεις tptk, overpair, megadraw, κάτι τέλος πάντων. Το να γίνεις exploitable σ' αυτό το σημείο δεν είναι εύκολο γιατί δεν υποστηρίζω το συνολικό cbet % μας να είναι 80%. Δεν νομίζω ότι υπάρχει στατιστικό που να ορίζει το % σε κάποια κατηγορία όπως το cbet βάσει board texture. Αν απλά είναι η αίσθηση του τραπεζιού και όντως αρχίζουν να αντιδρούν με resteals, κάνεις adapt από 4 στις 5, σε 3 στις 4 (75%) ή γίνεσαι πιο tricky με περισσότερο passive game (check behind/μικρότερο variance) ή περισσότερο aggressive (3bet/μεγαλύτερο variance, όπως θά 'παιζες ένα flopαρισμένο monster με effective stack 80 blinds). Όταν παίζεις εναντίον καλών regs είναι cat/mouse chasing game. Αυτός που προσαρμόζει/ζεται πιο γρήγορα βγαίνει περισσότερο κερδισμένος.

crackLiNg έγραψε:

safesteps έγραψε:
Αν δεν κάνεις το cbet εδώ, γίνεσαι πολύ exploitable και θα χάνεις value όταν θα θέλεις να πληρωθείς το overpair σου.

den jerw , egw pisteuw oti na kanw cbet se tetio board einai san na toy dorizw 28$[/quote:3r4y1fit]

Πες μου όμως πως θα πληρωθείς το καλό σου φύλλο απέναντι σε καλό reg αν checkάρεις behind τον αέρα σου και betάρεις τα καλά σου φύλλα.