Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Πριν ένα μήνα στο stars,ακόμα με απασχολεί αυτό το hand:

PokerStars Game #33009496514: Tournament #200909038, $500+$30 USD Hold'em No Limit - Level XVI (600/1200) - 2009/09/18 21:01:27 ET

Table '200909038 45' 9-max Seat #3 is the button

Seat 1: E=mc2 x2 (147092 in chips)

Seat 2: griffith133 (130603 in chips)

Seat 3: Luie Sojo (39748 in chips)

Seat 4: pokerjamers (166669 in chips)

Seat 5: rmpvieira (30883 in chips)

Seat 6: Bruno GT (15011 in chips)

Seat 8: silver0 (37943 in chips)

Seat 9: papamat25 (69286 in chips)

E=mc2 x2: posts the ante 150

griffith133: posts the ante 150

Luie Sojo: posts the ante 150

pokerjamers: posts the ante 150

rmpvieira: posts the ante 150

Bruno GT: posts the ante 150

silver0: posts the ante 150

papamat25: posts the ante 150

pokerjamers: posts small blind 600

rmpvieira: posts big blind 1200

*** HOLE CARDS ***

Dealt to griffith133 [Ks Kd]

Bruno GT: folds

silver0: folds

papamat25: folds

E=mc2 x2: folds

griffith133: raises 1400 to 2600

Luie Sojo: folds

pokerjamers: raises 3200 to 5800

rmpvieira: folds

griffith133: raises 9200 to 15000

pokerjamers: raises 9200 to 24200

Ginsash is connected

griffith133: raises 9200 to 33400

pokerjamers: raises 133119 to 166519 and is all-in

griffith133: folds

Uncalled bet (133119) returned to pokerjamers

pokerjamers collected 69200 from pot

pokerjamers: doesn't show hand

*** SUMMARY ***

Total pot 69200 | Rake 0

Seat 1: E=mc2 x2 folded before Flop (didn't bet)

Seat 2: griffith133 folded before Flop

Seat 3: Luie Sojo (button) folded before Flop (didn't bet)

Seat 4: pokerjamers (small blind) collected (69200)

Seat 5: rmpvieira (big blind) folded before Flop

Seat 6: Bruno GT folded before Flop (didn't bet)

Seat 8: silver0 folded before Flop (didn't bet)

Seat 9: papamat25 folded before Flop (didn't bet)

Και οι 2 έχουμε την εικόνα καλού παίκτη και έχουμε κάνει κάποια moves/resteals pre-flop. Το re-raise 24200 θα μπορούσε να το κάνει ίσως με QQ-JJ για να δει που βρίσκεται οπότε είναι νωρίς για call και c/f αν δεν ανοίξει ρήγας, μετά το shove του όμως δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να έχει εκτός απο ΑΑ. Ακούω απόψεις

Δημοσίευση

ΦΙΛΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΚ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑ8ΕΙ ΓΛΥΚΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΣΑ.ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ(ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΠΟ ΚΚ) ΜΕΤΑ ΤΟ 3ο RAISE ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΙΤΕ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙ CALL ΜΗΠΩΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕΤ ΣΤΟ ΦΛΟΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΣΟΥ RAISE ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥ8ΕΙΑΝ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ-ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΚΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ QQ JJ 1010 AK.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΑΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΟ

Δημοσίευση

Ας παρουμε την παρτιδα βημα-βημα.

1

griffith133: raises 1400 to 2600

pokerjamers: raises 3200 to 5800

Σταντας raise με ΚΚ απο εμας.Ο αντιπαλος κανει reraise το οποιο δεν εχουμε ιδεα τι μπορει να σημαινει καθως εχει θεση και ενας καλο παιχτης εκει μπορει να εχει απο ΑΑ μεχρι 72

2

griffith133: raises 9200 to 15000

pokerjamers: raises 9200 to 24200

κανουμε reraise με ΚΚ και ο αντιπαλος κανει minreraise.

Eχει ειπωθει οτι υπαρχει προιστορια με steal και resteal απο τους 2 σας.

Εδω δειχνουμε δυναμη με το reraise και ο αντιπαλος προχωραει σε minreraise.

Προσωπικη μου αποψη ο αντιπαλος δεν κανει minreraise εδω με ΑΑ γιατι μας δινει odds να κανουμε call με οποιοδηποτε χερι αν νομιζει οτι ειμαστε σε restealing mode + το οτι δεν παιρνει το maximum vale αν εχουμ mid pairs 88-99-TΤ ακομα και JJ καθως αν δεν σεταρουμε με αυτα τα υποτιθεμενα φυλλα μας ειμαστε check fold στο φλοπ.Οποτε χανει value ετσι.

Αρα 1 ενδειξη οτι δεν εχει ΑΑ.

3

griffith133: raises 9200 to 33400

pokerjamers: raises 133119 to 166519 and is all-in

Εδω ειναι το λαθος μας στην παρτιδα.

Για ποιο λογο να κανουμε παλι min-raise σε αυτην την φαση της παρτιδας.

Ισχυουν οσα ειπα πριν αλλα απο τις αναποδες πλευρες τωρα.

Τελος ο αντιπαλος κανει all in.

Στην φαση 2 ανεφερα οτι πιστευω οτι υπαρχει η 1η ενδειξη οτι δεν εχει ΑΑ(μπορει να κανω λαθος)

Αν ο αντιπαλος εκανε min-min raise με ΑΑ στην φαση 2 γιατι να κανει τωρα all in με τους ΑΑ και οχι παλι reraise?

Λογο του "λαθους" που καναμε με το minraise στην φαση 3 πιστευω οτι ανετα ο αντιπαλος μπορει να εχει ΑΚ,QQ.Mην αποκλειουμε και τους ΚΚ που πιστευω οτι ειναι ΠΟΛΥ πιθανο σεναριο εδω.

Το action ειναι πολυ περιεργο απο την μερια του αλλα και απο την μερια μας.

Θα εκανα call στο all in του και αν ειχε ΑΑ nice played απο την μερια του.

Πιστευω οτι ειμαστε μπροστα.

Δημοσίευση

Ο συγκεκριμενος αντιπαλος (περιεργο που δεν εχει ειπωθει ως τωρα) ειναι πολυ καλος, tricky παικτης και reg στα HSMTT's

Σημαντικο ρολο στην παρτιδα παιζει περισσοτερο εαν εχουν υπαρξει showdowns σε προηγουμενα χερια που παιξαμε στο τραπεζι οπου ηταν ΠΑΡΩΝ ο pokerjamers..

Tετοιου ειδους παικτες εχουν την ικανοτητα απο ενα και μονο showdown μας να εξαγουν τεραστιο ογκο πληροφοριων για το στυλ παιξιματος μας και πολλα αλλα.

Ενα αλλο στοιχειο-κλειδι στην παρτιδα ειναι οτι ακομα ειμαστε εκτος bubble και συνηθως οι HSMTT's regs στερουνται φοβου για το να τερματισουν εκτος χρηματων, ενδιαφερονται περισσοτερο για deep runs παρα για min-cashes..

Anyway, πιστευω οτι ο pokerjames μας εχει βαλει (λογω του 2,2x raise pf και απο late position) σε suited connectors 'η one gap connectors. Δεν τον ενδιαφερει τοσο να δειξει δυναμη preflop οσο το να 'στενεψει' το δικο μας range.

Ερωτηση προς τον poster της παρτιδας:

Στο ιδιο τραπεζι με ακριβως το ιδιο action pre-flop, με την μονη διαφορα οτι ησασταν 'in-the-money'

Θα εκανες το ιδιο laydown?

Δημοσίευση

Το 2.2x ήταν το standard raise σε εκείνη τη φάση του τουρνουά και το έκανα και με τα καλά και με μέτρια φύλλα. Μέχρι ποιο σημείο πιστεύει πως έχουμε suited connectors? Οταν κάνω το 5ο raise pre-flop τι πιστεύει πως έχω? Αλλο το στερούντε φόβου και άλλο να καρφώσει το τουρνουά όταν κάποιος δείχνει τόση δύναμη. Το laydown το έκανα γιατί πίστευα ότι θα ανοίγει ΑΑ τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων όχι για να μπω στα λεφτά προφανώς.

Foustouki to min re-raise γίνεται γιατί με οτιδήποτε άλλο είμαι commited και κάτι δε μου αρέσει στην παρτίδα από πολύ νωρίς ακόμα. Το re-raise 5800 (ούτε 2.5x) είναι έξω από το χαρακτήρα του αντιπάλου και 1η φορά που τον έχω δει να το κάνει σε περίπου 2 ώρες που είμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πιστεύω πως είχε ΑΑ η ΚΚ και ΚΚ είναι 6 φορές πιο σπάνιο λόγω card removal.

Δημοσίευση

Δηλαδη πιστευεις οτι το 5ο minreraise με ΚΚ απο την μερια σου ειναι η καλυτερη επιλογη??

Αν εκανες λιγο μεγαλυτερο raise δεν αλλαζει κατι αλλα αλλαζει στο range που σε βαζει ο αντιπαλος και στο ολο σεναριο στο μαυλο του εκεινη την ωρα..

Σου ξαναειπα γιατι αν εχει ασσους και εχει καταλαβει οπως ειπε καποιος οτι εχεις ΚΚ να μην κανει reraise και να κανει all in?

Ακομα και στην συγκεκριμενη πασα να εισαι πισω με τους ΚΚ,κατι που δεν πιστευω, μακροπροθεσμα εισαι μπροστα προσωπικη μου αποψη.

Συγνωμη αλλα προσωπικα δεν φοβαμαι να γινω ακομα και commited με ΚΚ.

Ισως εχω μεινει πολυ πολυ πισω στα τουρνουα αλλα δεν πιστευω να πρεπει να φοβομαστε να μην γινουμε commited με ΚΚ.

Με αυτη λογικη οποτε εχουμε 2nd nuts θα πρεπει να μην γινομαστε commited και να φοβομαστε τα 1στ nuts.

Μια ερωτηση εχω:

Εγραψες νωριτερα "Το re-raise 24200 θα μπορούσε να το κάνει ίσως με QQ-JJ για να δει που βρίσκεται οπότε είναι νωρίς για call και c/f"

Οποτε:

Aν λεμε αν εκανες call και οχι 5o minreraise η ο αντιπαλος εκανε παλι 6o minreraise και εκανες call και εβγαινε φλοπ ΑΚχ θα εκανες check-fold με το σετ? γιατι αν εχει AA εισαι παλι πισω..

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Σου ξαναειπα γιατι αν εχει ασσους και εχει καταλαβει οπως ειπε καποιος οτι εχεις ΚΚ να μην κανει reraise και να κανει all in?

giati elaxistoi tha petaksoun to kk se online tour k efoson einai k kalos paixtis sigoura to kserei.katalave oti k o filos mas exei monster k oti ta lefta tha mpoune sti mesi.

Δημοσίευση

Δηλαδη θα εκανες και εσυ fold luadarko?

Μακροπροθεσμα δηλαδη το fold ειναι +ev?

Οποτε εχουμε 2nd nuts σε raise πρεπει να κανουμε το πολυ απλα call επειδη ο αντιπαλος μπορει να εχει 1st nuts?

Δεν νομιζω...

Να πω οτι ειναι cash 300bb deep να το δεχτουμε..Αλλα οχι σε mtt..

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Ακριβώς γι αυτό τον λόγο! Για να σκεφτείς έτσι και να κάνεις call! Πιστεύει ακράδαντα εξάλλου ότι δεν πετάει κανείς ΚΚ σε MTT!

griffith έγραψε:

Το re-raise 24200 θα μπορούσε να το κάνει ίσως με QQ-JJ για να δει που βρίσκεται οπότε είναι νωρίς για call και c/f αν δεν ανοίξει ρήγας

Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό που λες. Και αν υπάρχει θα είναι σε τόσο μικρό ποσοστό που δεν αξίζει πρακτικά τον κόπο να ασχοληθείς με την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου (4bet με JJ/QQ). Δηλαδή κάνει 4bet άλλες 20Κ για να κάνει fold σε shove δικό σου; Δεν νομίζω. Όση προϊστορία και νά 'χετε στο τραπέζι σε βάθος χρόνου το move αυτό γι αυτόν θα είναι -ev.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι καλύτερο το 5bet το δικό σου από το call, ενώ έχεις και θέση. Και ποια η διαφορά από το shove του και το 6bet του στις 45Κ για παράδειγμα; Θα κάνεις call για παράδειγμα τις 45 (άλλες 10 δηλαδή) για να πας fold σε flop χωρίς Κ με 90Κ στο flop ενώ έχεις άλλες 90 πίσω; Κάνε call στις 25, το pot είναι 50, και έχεις πίσω σου 100+ και position να διαπραγματευτείς τη συνέχεια.

Θα συνεχίσω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου όσον αφορά το 5bet σου, βασιζόμενος πάντα στο σενάριο σου για QQ/JJ του αντιπάλου. Έστω ότι στις 35 σου κάνει call αντί για shove και έχεις flop QJ3 rainbow και παίζει ρέστα από μπροστά. Τι κάνεις; Τι κάνεις επίσης αν κάνει check; Ή πιστεύεις ότι στο 5bet σου στις 35Κ θα πετάξει QQ/JJ με τέτοια odds που παίρνει;

Δημοσίευση

Σίγουρα όπως εξελίχθηκε το hand μπορώ να δικαιολογήσω το να πετάξεις τους ΚΚ στο τέλος που σε έβαλε all in ο αντίπαλος. Προσωπικά δε μου αρέσει να πηγαίνω ρέστα preflop όταν έχω ένα πολύ υγιές stack και ο αντίπαλος με καλύπτει (όπως συμβαίνει εδώ στην περίπτωσή σου). Ακόμα και με ΑΑ όσο περίεργο κι αν ακούγεται δε μου αρέσει να πηγαίνω all in preflop (πάντα μιλάμε απέναντι σε αντίπαλο που με καλύπτει). Δύο φορές έχω αποκλειστεί σε πολύ προχωρημένο στάδιο με ΑΑ απέναντι σε αντιπάλους που με κάλυπταν και πήγαν ρέστα preflop με ΑΚ (σέταρε ρηγάδες) και Q8 [(?!!) κέντα]. Προσοχή δε λέω ότι τους πετάω (δεν το κάνω) απλά δε με ενθουσιάζουν τέτοια σκηνικά. Πόσο μάλλον να έχω ΚΚ ξέροντας ότι πολύς κόσμος pushάρει με Α-x.

Tώρα για να πω τη γνώμη μου για την παρτίδα. Δε θεωρώ πολύ καλό να πιάσω ΚΚ και να μη δω καθόλου flop! O αντίπαλος δε σε έβαλε με τη μία all in αλλά μετά από διαδοχικά raise και reraise. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή να κάνεις call νωρίτερα στα 5800 ή ακόμα και στα 24200 έχοντας και το πλεονέκτημα της θέσης. Δε θα ήσουν commited καθώς είχες μεγάλο stack. Αν υποψιαζόσουν πως έχει ΑΑ θα έπρεπε να περιμένεις πως κάποια στιγμή θα σε βάλει all in και μετά θα πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση. Γι'αυτό το λόγο κάνοντας call πριν φουσκώσει υπερβολικά το pot θα έβλεπες flop που μπορεί (έστω και 1/8) να σου έδινε set. Σε διαφορετική περίπτωση που δε σέταρες και πόνταρε αυτός γερά θα ήταν ίσως πιο εύκολο να πας πάσο αλλά μη ξεχνάς πως και θα είχες δει flop και εν τέλει θα είχες γλιτώσει περισσότερες μάρκες. Όλα αυτά πάντα με βάση ότι τον είχες βάλει στάνταρ σε ΑΑ.

Δημοσίευση

foustouki

Δηλαδη θα εκανες και εσυ fold luadarko?

Μακροπροθεσμα δηλαδη το fold ειναι +ev?

LUADARKO έγραψε:

nice post niko.

na prosthesw oti ta small reraise tou einai oop apo to sb kati pou deixnnei akoma megaluteri dunami.

vevaia tha mou itan poly duskolo na foldarw to kk...alla exeis arketa kalo stack k isws einai mia apo tis periptwseis pou prepei na foldaroume.

epishs...

arourel egrapse:

Πιστεύω σε μεγάλο ποσοστό πως είναι ΑΑ,και λόγω των stack sizes και bet sizing είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ίσως πέταγα KK..Παρτίδα 100bb vs 100bb + δε συμβαίνει συχνά σε tour....

sti sigkerkrimeni partida tha foldara.pou vriskeis to parakseno?koita stack sizes.133000 se blinds 1000/2000 k ante 150.o filos mas exeis 120+ bb k o allos exei 130+.den einai turbo tour,einai deep gia deep deep pou leme k sti larisa...

osa gia to an einai +ev, fusika k dn einai +ev na petas 2ns nuts makroprothesma, alla uparxoune hands opws auto edw pou sou vgazei ta matia oti prepei na to petakseis oso duskolo k an einai.

Δημοσίευση

liondani έγραψε:

Εκεί που φτάσατε θα έκανα το call (με βαριά καρδιά) αφού θα αισθανόμουνα/ήμουν commitment... τα pot odds τα έχεις...

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο griffith ήταν pot commited στο σημείο που πήγε ρέστα ο αντίπαλός του. Όταν μετά το πάσο του εξακολουθεί να παίζει με ένα Μ περίπου στο 31 δεν είναι σε καμία περίπτωση commited. Επίσης από τη στιγμή που έχει αποφασίσει και θεωρεί δεδομένο ότι ο αντίπαλός του κρατάει ΑΑ οι πιθανότητες νίκης του είναι μόλις 20% και τα pot odds απέχουν αρκετά μακριά.

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

[foustouki έγραψε:

Ακριβώς γι αυτό τον λόγο! Για να σκεφτείς έτσι και να κάνεις call! Πιστεύει ακράδαντα εξάλλου ότι δεν πετάει κανείς ΚΚ σε MTT!

;

Συμφωνο αλλα ειναι αλλη μια μοδα τελευταια και αυτη..Το shove all in απο την μια ισως γενικοτερα να ειναι ΑΑ καθως ξερουν οτι θα γινει call απο τους ΚΚ αλλα επισης ξερουν οτι ο αντιπαλος θα foldarei τα παντα μεχρι και QQ,AK..

Oποτε πολλοι καλοι παιχτες το δοκιμαζουν και αυτο.

Εδω σκεψου ο φιλος μας πασαρε ΚΚ οποτε θα εκανε call μονο με ΑΑ.

Το move του αντιπαλου δηλαδη εχει ως αποτελεσμα να κανουμε fold ολα τα φυλλα μπορει και KK.

Oποτε αφου ειναι και καλως παιχτης και 89suited να μου δειξει δεν θα μου φανει παραξενο..

Δημοσίευση

gambler81 έγραψε:

Σίγουρα όπως εξελίχθηκε το hand μπορώ να δικαιολογήσω το να πετάξεις τους ΚΚ στο τέλος που σε έβαλε all in ο αντίπαλος. Προσωπικά δε μου αρέσει να πηγαίνω ρέστα preflop όταν έχω ένα πολύ υγιές stack και ο αντίπαλος με καλύπτει (όπως συμβαίνει εδώ στην περίπτωσή σου). Ακόμα και με ΑΑ όσο περίεργο κι αν ακούγεται δε μου αρέσει να πηγαίνω all in preflop (πάντα μιλάμε απέναντι σε αντίπαλο που με καλύπτει). Δύο φορές έχω αποκλειστεί σε πολύ προχωρημένο στάδιο με ΑΑ απέναντι σε αντιπάλους που με κάλυπταν και πήγαν ρέστα preflop με ΑΚ (σέταρε ρηγάδες) και Q8 [(?!!) κέντα]. Προσοχή δε λέω ότι τους πετάω (δεν το κάνω) απλά δε με ενθουσιάζουν τέτοια σκηνικά. Πόσο μάλλον να έχω ΚΚ ξέροντας ότι πολύς κόσμος pushάρει με Α-x.

Φιλε μου αν δεν σου αρεσει να πηγαινεις ρεστα preflop με ΑΑ τοτε καλυτερα θα πρεπει να αναθεωρησεις λιγακι τις σκεψεις σου.

Δεν ειναι δυνατον να λες τετοια πραγματα.

Η να μην σαρεσει οταν εχεις ΚΚ να σου πουσαρουν με Αχ.

Αν ειναι δυνατον.

Δηλαδη ποια σκηνικα σε ενθουσιαζουν?

Σκεψου λιγακι καλυτερα αυτα που γραφεις.

Tώρα για να πω τη γνώμη μου για την παρτίδα. Δε θεωρώ πολύ καλό να πιάσω ΚΚ και να μη δω καθόλου flop! O αντίπαλος δε σε έβαλε με τη μία all in αλλά μετά από διαδοχικά raise και reraise. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή να κάνεις call νωρίτερα στα 5800 ή ακόμα και στα 24200 έχοντας και το πλεονέκτημα της θέσης. Δε θα ήσουν commited καθώς είχες μεγάλο stack. Αν υποψιαζόσουν πως έχει ΑΑ θα έπρεπε να περιμένεις πως κάποια στιγμή θα σε βάλει all in και μετά θα πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση. Γι'αυτό το λόγο κάνοντας call πριν φουσκώσει υπερβολικά το pot θα έβλεπες flop που μπορεί (έστω και 1/8) να σου έδινε set. Σε διαφορετική περίπτωση που δε σέταρες και πόνταρε αυτός γερά θα ήταν ίσως πιο εύκολο να πας πάσο αλλά μη ξεχνάς πως και θα είχες δει flop και εν τέλει θα είχες γλιτώσει περισσότερες μάρκες. Όλα αυτά πάντα με βάση ότι τον είχες βάλει στάνταρ σε ΑΑ.

Δεν γινεται να βαλεις εναν αντιπαλου μονο σε ενα φυλλο..

Να σ κανω μια ερωτηση

Αν εκανες απλα call και υπηρχε φλοπ ΑK2 θα εκανες check fold το σετ???

Γιατι παλι πισω εισαι αν εχει ΑΑ..

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό που λες. Και αν υπάρχει θα είναι σε τόσο μικρό ποσοστό που δεν αξίζει πρακτικά τον κόπο να ασχοληθείς με την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου (4bet με JJ/QQ). Δηλαδή κάνει 4bet άλλες 20Κ για να κάνει fold σε shove δικό σου; Δεν νομίζω. Όση προϊστορία και νά 'χετε στο τραπέζι σε βάθος χρόνου το move αυτό γι αυτόν θα είναι -ev.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι καλύτερο το 5bet το δικό σου από το call, ενώ έχεις και θέση. Και ποια η διαφορά από το shove του και το 6bet του στις 45Κ για παράδειγμα; Θα κάνεις call για παράδειγμα τις 45 (άλλες 10 δηλαδή) για να πας fold σε flop χωρίς Κ με 90Κ στο flop ενώ έχεις άλλες 90 πίσω; Κάνε call στις 25, το pot είναι 50, και έχεις πίσω σου 100+ και position να διαπραγματευτείς τη συνέχεια.

Θα συνεχίσω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου όσον αφορά το 5bet σου, βασιζόμενος πάντα στο σενάριο σου για QQ/JJ του αντιπάλου. Έστω ότι στις 35 σου κάνει call αντί για shove και έχεις flop QJ3 rainbow και παίζει ρέστα από μπροστά. Τι κάνεις; Τι κάνεις επίσης αν κάνει check; Ή πιστεύεις ότι στο 5bet σου στις 35Κ θα πετάξει QQ/JJ με τέτοια odds που παίρνει;

Nice post safesteps.

Λοιπον τι επρεπε να κανουμε διαφορετικα?

Μεγαλυτερο raise σε καποιο απο τα min-reraise?

Aπλα call kai ειμαστε commited σε 259 board??

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

gambler81 έγραψε:

Φιλε μου αν δεν σου αρεσει να πηγαινεις ρεστα preflop με ΑΑ τοτε καλυτερα θα πρεπει να αναθεωρησεις λιγακι τις σκεψεις σου.

Δεν ειναι δυνατον να λες τετοια πραγματα.

Η να μην σαρεσει οταν εχεις ΚΚ να σου πουσαρουν με Αχ.

Αν ειναι δυνατον.

Δηλαδη ποια σκηνικα σε ενθουσιαζουν?

Σκεψου λιγακι καλυτερα αυτα που γραφεις.

[/quote:2z7o0ew5]Tώρα για να πω τη γνώμη μου για την παρτίδα. Δε θεωρώ πολύ καλό να πιάσω ΚΚ και να μη δω καθόλου flop! O αντίπαλος δε σε έβαλε με τη μία all in αλλά μετά από διαδοχικά raise και reraise. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή να κάνεις call νωρίτερα στα 5800 ή ακόμα και στα 24200 έχοντας και το πλεονέκτημα της θέσης. Δε θα ήσουν commited καθώς είχες μεγάλο stack. Αν υποψιαζόσουν πως έχει ΑΑ θα έπρεπε να περιμένεις πως κάποια στιγμή θα σε βάλει all in και μετά θα πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση. Γι'αυτό το λόγο κάνοντας call πριν φουσκώσει υπερβολικά το pot θα έβλεπες flop που μπορεί (έστω και 1/8) να σου έδινε set. Σε διαφορετική περίπτωση που δε σέταρες και πόνταρε αυτός γερά θα ήταν ίσως πιο εύκολο να πας πάσο αλλά μη ξεχνάς πως και θα είχες δει flop και εν τέλει θα είχες γλιτώσει περισσότερες μάρκες. Όλα αυτά πάντα με βάση ότι τον είχες βάλει στάνταρ σε ΑΑ.

Δεν γινεται να βαλεις εναν αντιπαλου μονο σε ενα φυλλο..

Να σ κανω μια ερωτηση

Αν εκανες απλα call και υπηρχε φλοπ ΑK2 θα εκανες check fold το σετ???

Γιατι παλι πισω εισαι αν εχει ΑΑ..

Φίλε foustouki νομίζω ότι παρεξήγησες αυτό που έγραψα. Ίσως κι εγώ να μην εξέφρασα με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ήθελα να πω. Αν πρόσεξες καλά έγραψα ότι "Προσοχή δε λέω ότι τους πετάω τους ΑΑ (δεν το κάνω)". Δεν έχω foldάρει ΠΟΤΕ ΑΑ σε ρέστα αντιπάλου και ούτε πρόκειται να το κάνω εννοείται. Εντάξει ίσως θεώρησες υπερβολικό να γράψω ότι δε με ενθουσιάζουν τέτοια σκηνικά (συγκεκριμένα για ΑΑ). Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να κρίνεται η τύχη του τουρνουά σου από ρέστα preflop. Μιλάω πάντα για περίπτωση όπως εδώ να έχω μεγάλο stack και ο αντίπαλος να με καλύπτει. Διαφορετικά αλλάζουν πολλά πράγματα.

Επίσης είναι άλλο πράγμα να πάω πρώτος εγώ ρέστα (είτε απευθείας είτε να κάνω reraise all-in σε αντίπαλο) και άλλο πράγμα να πρέπει να κάνω call. Εδώ θέλω να βάλω τα ζευγάρια όπως ΚΚ,QQ ακόμα ίσως και JJ. Εσύ ας πούμε αν έχεις ΚΚ ή QQ κάνεις autocall σε ρέστα αντιπάλου? Άλλο να πάω ρέστα εγώ πρώτος με ΚΚ. Θα κάνει call o άλλος με ΑJο για παράδειγμα? Δύσκολα. Ενώ από την άλλη δε βλέπεις πολλούς παίκτες να πηγαίνουν πρώτοι ρέστα π.χ. με ΑQ ή ΑΤ ή να μην πω χειρότερα? Δεν πρέπει να προβληματιστώ αν πρέπει να κάνω call με ΚΚ? Δε σου λέω σώνει και καλά να τους πετάξω αλλά χρειάζεται σκέψη για μένα. Γι'αυτό και σου λέω ότι δε με ενθουσιάζουν τέτοια σκηνικά να πρέπει να callάρω ρέστα αντιπάλου ενώ είμαι άνετος. Άλλο πράγμα επαναλαμβάνω να πάω πρώτα εγώ ρέστα.

Όσο για αυτό που γράφεις "Δεν γινεται να βαλεις εναν αντιπαλο μονο σε ενα φυλλο...", δεν το έκανα εγώ. Ο ίδιος ο griffith ήταν κατηγορηματικός ότι ο αντίπαλός του κρατάει ΑΑ κι εγώ με βάση αυτό του απάντησα. Εγώ δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν όντως είχε ΑΑ ή όχι.

Και κλείνοντας αν έκανα call στην παρτίδα αυτή (που όπως ανέφερα εγώ αυτό θα έκανα) και άνοιγε flop Α-K-2 όπως λες, τότε πολύ δύσκολα θα γλίτωνα τα ρέστα μου. Αν έκανα check-fold και ο άλλος μου έδειχνε ΑΑ, νομίζω πως θα ήμουν έτοιμος για το Rio και το WSOP main event!!! :laugh: :laugh: :P

Δημοσίευση

Κατα τη γνωμη μου o pokerjamers den ειναι σχεδον ποτε εδω χειροτερος απο ΑΑ/ΚΚ (με πολυ λιγοτερες πιθανοτητες το 2ο).

Eπιχειρηματα αναλογα με bob vs gsbets για οσους το θυμουνται.

Αlla as βαλουμε και to remote chance να εμφανισει κατι αλλο, ας πουμε οτι εχουμε ενα 23-25% να κερδισουμε το χερι.

Τωρα 25% για 265000 η fold kai 95000 einai k ligo thema goustou.

Πχ προσωπικα νομιζω οτι ειναι fold αλλα ως γνησιο ντονκ θα εκανα call.

Οσο για το 6-bet/fold se 7bet shove, nai nomizw kalytero tote einai flat call to 5bet. Γιατι δε θα ειναι ολα τα flop 2-5-9 κ σε αρκετα απο αυτα μπορει να μην παιξουμε για stacks.

Δημοσίευση

"Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να κρίνεται η τύχη του τουρνουά σου από ρέστα preflop."

Καλως η κακως ετσι ειναι τα τουρνουα.Αν δεν σαρεσει να μπαινεις 80-20 και 70-30 preflop ρεστα τοτε δεν πρεπει να παιζεις τουρνουα.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

"Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να κρίνεται η τύχη του τουρνουά σου από ρέστα preflop."

Καλως η κακως ετσι ειναι τα τουρνουα.Αν δεν σαρεσει να μπαινεις 80-20 και 70-30 preflop ρεστα τοτε δεν πρεπει να παιζεις τουρνουα.

Επαναλαμβάνω πως όσο είμαι σούπερ άνετος θεωρώ ότι μπορώ να πετύχω καλύτερα spots. Θέλει και λίγο υπομονή κατά τη γνώμη μου. Anyway το κλείνω εδώ. Απόλυτα σεβαστή η άποψή σου. Δε λέω πως έχω δίκιο απλά αυτό πιστεύω.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Μα υπαρχουν καλυτερα spots απο το να μπεις all in 80-20 η 70-30 preflop?

Τεσπα σεβαστη η γνωμη σου αν και διαφωνω αλλα οκ.

Διευκρινίζω ξανά ότι μιλάω πολύ συγκεκριμένα για περίπτωση που έχω μεγάλο stack και κοντράρομαι με παίκτη που με καλύπτει. Οι πιθανότητες 30% να αποκλειστώ από το τουρνουά λίγο πριν το bubble για παράδειγμα για μένα είναι σημαντικές. Δε θέλω να το ρισκάρω. Για 70-30% μιλάμε. Όχι για 100-0%. 1 στις 3 δεν είναι και τόσο απίθανο να συμβεί. Προτιμώ να ελαχιστοποιήσω τα ρίσκα μου όταν έχω πολλές μάρκες γιατί σίγουρα θα παίξω πολλά χέρια ακόμα και κάπου θα πετύχω κάποιο πολύ δυνατό hand που θα μου αποφέρει σημαντικό κέρδος. Αν πέσει το stack μου αρκετά τότε θα μπω all-in ίσως και με λιγότερες πιθανότητες από αυτές που αναφέρεις. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Δεν προσπαθώ να σε πείσω απλά θέλω να σου δώσω να καταλάβεις ακριβώς τί εννοώ. Με ενδιαφέρει η γνώμη σου όπως και οποιουδήποτε έχει κάτι να πει και θέλω να γίνεται καλή κουβέντα.