Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

1) Tο bubble ειναι που εκμεταλευονται οι καλοι παιχτες για να αυξησουν το stack τους

2)Αν παιζεις εντος bankroll δεν πρεπει να σε ενδιαφερει το bubble και να σε φοβιζει καθως πρεπει να το εκμεταλευεις και να κανει πολλα steal στους παικτες που παιζουν φοβισμενα.

3)Δεν πρεπει σκοπος σου να ειναι να μπεις απλα στα λεφτα ενος τουρνουα γιατι στην ποκερσταρς για παραδειγμα δεν σ δινει ουτε χ2 το buy in σου.

4)Βρισκεσαι στο bubble ενος mtt και εχεις σωστο bankroll management.

Eχεις ΑΚ και στο bb και το sb κανει all in με ΑQ.Εστω οτι εισαι superuser και ξερεις τα φυλλα του.

Κανεις πασο δηλαδη?

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

1) Tο bubble ειναι που εκμεταλευονται οι καλοι παιχτες για να αυξησουν το stack τους

2)Αν παιζεις εντος bankroll δεν πρεπει να σε ενδιαφερει το bubble και να σε φοβιζει καθως πρεπει να το εκμεταλευεις και να κανει πολλα steal στους παικτες που παιζουν φοβισμενα.

3)Δεν πρεπει σκοπος σου να ειναι να μπεις απλα στα λεφτα ενος τουρνουα γιατι στην ποκερσταρς για παραδειγμα δεν σ δινει ουτε χ2 το buy in σου.

4)Βρισκεσαι στο bubble ενος mtt και εχεις σωστο bankroll management.

Eχεις ΑΚ και στο bb και το sb κανει all in με ΑQ.Εστω οτι εισαι superuser και ξερεις τα φυλλα του.

Κανεις πασο δηλαδη?

1+2) Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Το γράφουν άλλωστε και όλα τα βιβλία πόκερ μεγάλων παικτών. Άλλο όμως να κάνω raise x3 ή x4 που τις πιο πολλές φορές αρκεί για να κλέψεις σε αυτό το σημείο και άλλο να πάω ρέστα. Υπάρχει σημαντική διαφορά. Γιατί να πάω all-in απευθείας με JJ και να πέσω σε ΑΚ ας πούμε?

3) Συμφωνώ αλλά αυτό ισχύει κυρίως για τουρνουά με micro/low buy in. Σε τουρνουά όμως με 50$ ή 100$ buy in αλλάζουν τα δεδομένα. Σε χαλάει να πάρεις πίσω x2 το ποσό αυτό? Για μένα δεν είναι αμελητέο. Πρώτα πρέπει να μη χάνεις και μετά να κερδίζεις αν δεν έχεις πολύ μεγάλο bankroll.

4) Για μένα η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη και απόλυτη. Εσύ να υποθέσω θα έκανες πάντα call. Κάποιες φορές μπορεί να κάνω κι εγώ call. Πολλές φορές κάποιες αποφάσεις είναι της στιγμής ανάλογα και με το feeling που έχεις.

Δημοσίευση

gambler81 έγραψε:

3) Συμφωνώ αλλά αυτό ισχύει κυρίως για τουρνουά με micro/low buy in. Σε τουρνουά όμως με 50$ ή 100$ buy in αλλάζουν τα δεδομένα. Σε χαλάει να πάρεις πίσω x2 το ποσό αυτό? Για μένα δεν είναι αμελητέο. Πρώτα πρέπει να μη χάνεις και μετά να κερδίζεις αν δεν έχεις πολύ μεγάλο bankroll.

Λαθος..

Ειτε το τουρνουα εινα 1$ ειτε 1000$ αν εχει το bankroll για να παιζεις τα αντιστοιχα mtt δεν σε νοιαζει το bubble.

Aν παλι παιζεις σε τουρνουα εκτος bankroll τοτε εξ αρχης κανεις το λαθος και κανεις register σε αυτα τα τουρνουα.

Δημοσίευση

Ο pokerjamers είναι ικανός να κάνει 3 bet με any two σε cutoff raise και δεν αποκλείεται ακόμα και το 4 bet μου να είναι μπλόφα,ειδικά αφού μάλλον θα πετάξει και legitimate raising hands όπως το ΑJ,1010. Οπότε μετά το 5 bet δεν μπορώ ακόμα να τον βάλω μόνο σε ΑΑ και αν δω φλοπ δεν θα ξέρω τι να κάνω αν ανοίξουν rags.

gambler διαφωνώ μαζί σου,δεν υπάρχει περίπτωση σε τουρνουά που να μην θέλεις να βάλεις όλο σου το stack με 60-65% και πάνω(εκτός αν πέζεις WSOP main event και 1Μ αρκει για να αλλάξει τη ζωή σου και δεν θες να ρισκάρεις για μια καλύτερη πιθανότητα να πάρεις 8Μ).

foustouki τι άλλο εκτός από ΑΑ,ΚΚ μπορεί να έχει εκεί? Το laydown το έκανα επειδή το θεορώ +EV και όχι επειδή ήμουν scared money.

Για την ιστορία το τουρνουά το έχασα τελικά στους 40 με ΑΑ vs KK :P :P 1.2M pοt και θα ήμουν 2ος σε chips

Δημοσίευση

Κοιτα αν σε βαζει σε ΑΚ μπορει να εχει οτιδηποτε γιατι το folding equity ειναι τεραστια με το all που κανει.

Μπορει να εχει ΑΚ Ο ιδιος η QQ.Ειναι και ΚΚ αλλα λιγοτερο πιθανο λογω του δικου σου hand.

Ακομα και ΤΤ,JJ να εχει ξερει οτι λογο stacks και τεραστιου fe θα πασαρεις ΑΚ QQ.Εδω καταφερε να πασαρεις ΚΚ.

Προς θεου δεν λεω οτι δεν μπορει να εχει ΑΑ

Ειλικρινα δεν ξερω ειναι δυσκολο hand.

Αν τα stacks ηταν μικροτερα ηταν ευκολο all in αλλα τωρα μπορεις με ενα fold να εχεις ενα υγιες stack.

Aλλα προσωπικα αυτες ειναι ευκαιριες για ενα τεραστιο double up και μετα εχεις ενα τεραστιο stack στην κατοχη σου.

Δεν ξερω δεν εχω παιξει με τοσο καλους παιχτες σε τετοια buy in και μπορει να τα λεω λαθος.

Αλλα στα stakes που παιζω ειναι snap call.

gg btw :) :)

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Συμφωνο αλλα ειναι αλλη μια μοδα τελευταια και αυτη..Το shove all in απο την μια ισως γενικοτερα να ειναι ΑΑ καθως ξερουν οτι θα γινει call απο τους ΚΚ αλλα επισης ξερουν οτι ο αντιπαλος θα foldarei τα παντα μεχρι και QQ,AK..

Oποτε πολλοι καλοι παιχτες το δοκιμαζουν και αυτο.

Νομίζω ότι έχουμε μεγαλοποιήσει αρκετά το loose aggressive play. Νομίζω ότι ούτε ο shaundeeb (δείτε full tracking http://www.officialpokerrankings.com/po ... F.html?t=2 ) δεν κάνει 6bet με τέτοια stacks με 'αέρα' ή με QQ, AK.

foustouki έγραψε:

Αν εκανες απλα call και υπηρχε φλοπ ΑK2 θα εκανες check fold το σετ???

Γιατι παλι πισω εισαι αν εχει ΑΑ..

Λιγότερες πιθανότητες για ΑΑ εκεί λόγω λιγότερων συνδυασμών πλέον.

foustouki έγραψε:

Λοιπον τι επρεπε να κανουμε διαφορετικα?

Μεγαλυτερο raise σε καποιο απο τα min-reraise?

Aπλα call kai ειμαστε commited σε 259 board??

Flat call στα 5Κ ή, τουλάχιστον, call στα 25Κ.

Δημοσίευση

safesteps έγραψε:

foustouki έγραψε:

Λοιπον τι επρεπε να κανουμε διαφορετικα?

Μεγαλυτερο raise σε καποιο απο τα min-reraise?

Aπλα call kai ειμαστε commited σε 259 board??

Flat call στα 5Κ ή, τουλάχιστον, call στα 25Κ.[/quote:yv2206n5]

Ρε φίλε είσαι σοβαρός? flat call στα 5800??? Τη στιγμή αυτή το range του είναι any 2. Φυσικά είναι πιο πιθανό να το κάνει με καλά φύλλα αλλά μπορεί άνετα να έχει 74 off. Το δικό μου range για re-raise στα 15k περιέχει τα μεγάλα pocket pair και ΑΚ (με ΑQ,1010 πχ θα έκανα απλό call) αλλά σίγουρα και κάποια moves,ίσως στο 10-15% των περιπτώσεων. Αν έχει QQ για παράδειγμα δεν μπορεί να καμία περίπτωση να είναι αρκετά σίγουρος ότι χάνει για να κανει απλό call για set value και c/f στο φλοπ.Οταν κάνει το 7-bet shove βέβαια ξεκαθαρίζει η κατάσταση και είναι σχεδόν αδύνατο να έχει κάτι διαφορετικό από ΑΑ,ΚΚ

Δημοσίευση

Τα δικά μου raise είναι κανονικά εκτός απο το τελευταίο. Ο άλλος δηλαδή δεν καταλαβένει τι έχω? Είπαμε ότι είναι καλός παίκτης με πολύ καλά stats σε μεγάλο δείγμα high stakes mtts,λες να αποφάσισε να το καρφώσει με QQ/AK?

Δημοσίευση

griffith έγραψε:

Ρε φίλε είσαι σοβαρός? flat call στα 5800??? Τη στιγμή αυτή το range του είναι any 2. Φυσικά είναι πιο πιθανό να το κάνει με καλά φύλλα αλλά μπορεί άνετα να έχει 74 off. Το δικό μου range για re-raise στα 15k περιέχει τα μεγάλα pocket pair και ΑΚ (με ΑQ,1010 πχ θα έκανα απλό call) αλλά σίγουρα και κάποια moves,ίσως στο 10-15% των περιπτώσεων. Αν έχει QQ για παράδειγμα δεν μπορεί να καμία περίπτωση να είναι αρκετά σίγουρος ότι χάνει για να κανει απλό call για set value και c/f στο φλοπ.Οταν κάνει το 7-bet shove βέβαια ξεκαθαρίζει η κατάσταση και είναι σχεδόν αδύνατο να έχει κάτι διαφορετικό από ΑΑ,ΚΚ

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω το λόγο που κάποιος ποστάρει μια παρτίδα ζητώντας απόψεις ενώ έχει ήδη αποκρυσταλλωμένη άποψη για το πως έπαιξε. Νομίζω ότι μέσα σου έχεις πιστέψει ήδη ότι το έπαιξες σωστά...

Ποστάρεις το χέρι προβληματισμένος, ακούς απόψεις, γίνεται διάλογος και ανάλυση και επανέρχεσαι με τα ίδια επιχειρήματα της πρώτης παρουσίασης μετά από 4 σελίδες.

Όταν κάνεις το τελευταίο raise σου πριν τα πετάξεις, τι ακριβώς περιμένεις να κάνει ο αντίπαλος εκτός από call ή shove/reraise; Υπάρχει ποτέ περίπτωση ακόμη και με 27ο να πετάξει το φύλλο του όταν μέσα έχει 60Κ και πρέπει να βάλει 10Κ ακόμη για να δει flop; Εκτός και θες να μου πεις ότι κάνεις raise στις 35 ώστε αν ξανακάνει raise να πας fold. Αντί δηλαδή να κάνεις call στις 25 να δεις flop με θέση, προτιμάς να κάνεις induce το shove του για να πας πάσο! Και αν σου έκανε raise στις 45 τι θα έκανες; Fold; Αν όχι, γιατί είναι καλύτερο εκεί το call σου αντί στις 25;

Δημοσίευση

griffith o safesteps exei dikio s'ayto pou leei.

kat'arxin to 5-bet tou jamers den einai pote (ok, sxedon pote) light me tetoia stacks vs random (random se blepei, asxeta an eisai kalos i kakos paixtis), eite einai min-raise eite all-in.

kai meta to 5bet, opws egrapsa kai pio panw, call > 6bet-fold.

Tha elega k call > shove > raise-fold