Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Concept : Die Shortstackers Die??

foustouki

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι μου! Το ονομα μου ειναι Σταυροπουλος Σταυρος και ειμαι 21 χρονων φοιτητης στην θεσσαλονικη.

Οσοι εχουν δει ποστ θα εχουν αντιληφθει οτι πολλες φορες μιλαω για shortstack strategy/shortstack play.

Με λιγα λογια το ολο concept αυτης της στρατηγικης ειναι το εξης :

Πολλαααα τραπεζια + Minimum Buy in + SuperTight Play + Οχι καλοι fullstakers(+σπασιμο νευρων που τους κανουμε) =Call στα shove μας με dominated hands και πολλες φορες με any2 .

Σημαντικη παραμετρος : Auto rebuy to minimum 20bb και leave table οταν stack>30bb

Πολλα παιδια μου εστειλαν μυνηματα για να δωσω καποιες συμβουλες περι SS και γενικα να ρωτησουν διαφορα πραγματα για αυτο το ειδος παιχνιδιου και αλλοι με εκραξαν λεγοντας οτι οι shortstackers δεν ξερουν ποκερ και δεν γινεται να κερδισουν μακροπροθεσμα.

Για αυτο λοιπον ειπα να κανω ενα blog και να δουμε στην πραγματικοτητα τι συμβαινει.

Μπορει λοιπον ενας shortstack να κερδιζει και αν ναι ποσο?Λιγοτερο απο εναν fullstack player?Η μηπως περισσοτερο?Η μηπως ειναι χασιμο χρονου και λεφτων χωρις καμια προοπτικη?

Η μηπως η αληθεια ειναι οτι εφοσον τα bb/100 ειναι περιπου ιδια ισχυει οτι shortstacking=fullstacking?

Λοιπον για να γινω πιο συγκεκριμενος για το blog.Εχουμε και λεμε :

Aρχιζω με 1000$ στην fulltilt χωρις να εχω να καθαρισω καποιο bonus αλλα με rakeback.

Θα παιζω αποκλειστικα NL50 Shortstack.

Προτιμω τα 6max τραπεζια,αν και αυξανει variance λογω μεγαλυτερων shovings range, επειδη στα 9max πλεον 3-4-5/9 ειναι shortstackers.

Ανα τακτα χρονικα διαστηματα η ανα χ αριθμο χεριων θα ποσταρω τα στοιχεια απο τα χερια που εχω μεσα απο το Pokertracker.

Πιστευω οταν συμπληρωσω 100.000 χερια στο NL50 Shortstack τοτε θα μπορουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα.Ο αριθμος αυτος δεν ειναι μεγαλος αλλα για shortstack play ειναι ικανος να μας δωσει αρκετες πληροφοριες.

Εννοειται οτι σαν κερδος του shortstack βαζω και το rakeback.

Κανω multitabling 16tables το max επιτρεπομενο (που εισαι ρε pokerstars με τα 24) οποτε ειναι πολυ ευκολα κατανοητο οτι το rakeback ειναι πολυ μεγαλο ποσο και αρκει να εισαι break-even shortstacker η και λιγο χαμενος ωστε με το rakeback να εισαι κατα πολυ κερδισμενος.

Αυτα τα λιγα σαν μια πρωτη ιδεα για το concept του blog.

Tα παιδια που μου εστειλαν pm με αποριες και οποιοσδηποτε θελει να ρωτησει κατι που δεν εχει καταλαβει η θελει περισσοτερες πληροφοριες για shoving ranges η οτιδηποτε αλλο ας το κανει εδω.

Οποιος παλι μισει τους shortstackers και θελει να τους βρισει να το κανει παλι εδω. (Αντωνη Ι am waiting..)

Το blog θα ενημερωνεται απο την νεα βδομαδα που θα αρχισω αυτο το concept και θα κλεισει(?) οταν παιξω 100.000 χερια αριθμος ικανος να δωσει σημαντικα συμπερασματα.

Τα λεμε συντομα με τα πρωτα αποτελεσματα..

(εκανα και το αντιστοιχο blog αλλα μπορει οι ανανεωσεις να γινονται και απο το αυτο το thread)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 138
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια χαρά το concept σου Σταύρο και πιστεύω ότι όλοι θα παρακολουθήσουμε με ενδιφέρον την πορεία σου προς τις 100.000 παρτίδες.

Εμείς ως pokerland θα δημιουργήσουμε μια νέα στήλη με την ονομασία: Concepts και θα μεταφέρουμε το εγχειρημα σου εκεί να το ανανεώνεις και φυσικά όσα άλλα μέλη έχουν διάθεση να κάνουν αντίστοιχα πειράματα να ενημερώσουν για να έχουν και αυτοί μια θέση σε αυτή την στήλη.

Καλή αρχή.

Υ.Γ: Πάντα υπάρχει μια θέση στην κόλαση για έναν Short-stacker, που είχε πει κ ένας άλλος φίλος από το φόρουμ :Ρ

Ευχαριστω πολυ Mιχαλη..

Απλα σκεφτομουν καιρο αν αξιζει τελικα γενικοτερα το ss strategy και ειναι ευκαιρια να μιλησουν τα νουμερα.

Συντομα θα ποσταρω και την στρατηγικη που θα ακολουθησω ωστε να γνωριζουν ολοι πως ακριβως λειτουργει η συγκεκριμενη στρατηγικη γιατι πολλα λεγονται για ss strategy αλλα οι λεπτομερεις ειναι πολλες.

Μετα θα αρχισω να παιζω με συνεχεις ανενεωσεις ανα x χερια η ψ μερες μαζι με τα στοιχεια του Pokertracker.

Ελπιζω να πετυχει το ολο concept.

Cu soon.

Μια απορία...

Στο omaha μπορεί να δουλέψει to short-stack strategy?

Ρωτάω επειδή λόγω του pot-betting περιορισμού δε μπορείς να κάνεις shove...

Και γενικά μετά-flop αλλάζει πολύ η αξία του χεριού σου... :huh:

Γεια σου d4ffyd3ck.

Ναι γινεται και shortstacking στο PLO αλλα δεν το εχω ψαξει..

Οσον αφορα το pot-betting απλα κανεις τον εαυτο σου commited preflop.

Αν κανει ο αντιπαλος raise και εσυ reraise στην ουσια ειναι all in.

Απλα μειωνεται το edge.

Δεν υπαρχουν τα 80-20 τοσο ευκολα εκει.

Δεν το εχω ψαξει περισσοτερο και δεν μπορω να δωσω αλλες πληροφοριες.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση...

Αν μάθεις κάτι άλλο ενημέρωσε μας...

Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα σου...

Καλή επιτυχία ;)

d4ffyd3ck έγραψε:

Μια απορία...

Στο omaha μπορεί να δουλέψει to short-stack strategy?

Ρωτάω επειδή λόγω του pot-betting περιορισμού δε μπορείς να κάνεις shove...

Και γενικά μετά-flop αλλάζει πολύ η αξία του χεριού σου... :huh:

Και γώ την ίδια απορία έχω.

Ο Mark Vos και ο HarrisMP παίζουν αποκλειστικά plo shortstacking.

Τα αποτελέσματα του Vos είναι καλά.Τον άλλον τον βλέπω σχεδόν συνέχεια να χάνει.

foustouki έγραψε:

Μπορει λοιπον ενας shortstack να κερδιζει και αν ναι ποσο?Λιγοτερο απο εναν fullstack player?Η μηπως περισσοτερο?Η μηπως ειναι χασιμο χρονου και λεφτων χωρις καμια προοπτικη?

Η μηπως η αληθεια ειναι οτι εφοσον τα bb/100 ειναι περιπου ιδια ισχυει οτι shortstacking=fullstacking?

Σου εύχομαι καταρχήν καλή επιτυχία. Το shortstacking νομίζω ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά σε καμία περίπτωση μεγαλύτερο κέρδος. Είναι πολύ εύκολο να το υποθέσεις με απλή λογική αλλά επειδή θέλω να μιλάω με νούμερα σου παραθέτω και τον πίνακα για να ξέρεις τι να περιμένεις. Να πω ότι, τα παρακάτω νούμερα είναι από medium και πάνω buyin tours και multi sng's αλλά δεν πιστεύω ότι θα είχαν και μεγάλη διαφορά σε cash.

Έχω αλλάξει τα zones.

5. 20+M

4. 14-20 M

3. 7-14M

2. 3.5-7M

1. 0-3.5M

Και για να σε προλάβω, πιστεύω ότι, στις κατηγορίες 2-3 που σε ενδιαφέρουν νομίζω ότι είμαι πολύ καλός ενώ στην 4 είχα πολλά προβλήματα αλλά έχω βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό.

Αυτά επειδή μου είσαι συμπαθής.

Ευχαριστω πολυ giorgio.

Συμφωνω και εγω οτι πανω κατω αυτα ππυ αναφερεις δεν θα διαφερουν πολυ και για το cash.

"Το shortstacking νομίζω ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά σε καμία περίπτωση μεγαλύτερο κέρδος"

Συμφωνο οτι το κερδος δεν θα ειναι μεγαλυτερο αλλα αντιστοιχα το ρισκο ειναι μικροτερο οπως επισης και το rakeback πολυ μεγαλυτερο γιατι παιζουμε Pokerstars 24 και FT 16 τραπεζια ενω full stack δεν γινεται να παιξει καποιος τοσα.

Απλα σκεφτηκα αυτο το concept για να δω στην πραξη και με νουμερα τι ακριβως συμβαινει και να βγαλω τα συμπερασματα μου.

Επειδη μαρεσει ο τροπος σου και με βοηθανε πολυ τα post σου οτιδηποτε χρειαστω θα επικοινωνησω μαζι σου.

GL στα τραπεζια giorgio

Επειδή εγώ διάβασα για την SSStrategy στο pokerstrategy.com η στρατηγική που ακολουθείς κ συ είναι η ίδια ή έχει διαφορές?Θα ήθελα αν δω τις λεπτομέρειες περι short stack που ανέφερες.Κ κάτι τελευταίο.Γτ στο fulltilt μαφήνει να παίζω μόνο 8 τραπέζια max?

Fosa έγραψε:

Επειδή εγώ διάβασα για την SSStrategy στο pokerstrategy.com η στρατηγική που ακολουθείς κ συ είναι η ίδια ή έχει διαφορές?Θα ήθελα αν δω τις λεπτομέρειες περι short stack που ανέφερες.Κ κάτι τελευταίο.Γτ στο fulltilt μαφήνει να παίζω μόνο 8 τραπέζια max?

fosa και εγω απο εκει ξεκινησα να διαβαζω αλλα στην πορεια πρεπει να αλλαξουν αρκετα πραγματα στο παιχνιδι του shortstacker.

Για παραδειγμα αλλο 6max,αλλο 9max.Γενικοτερα η σελιδα που ανεφερες εχει παρα παρα πολλα καλα αρθρα και πανω σε αυτα εχω πατησει και εγω με καποιες αλλαγες βεβαια τις οποιες θα αναφερω στην πορεια του παιχνιδιου μου.

Οσο για την fulltilt εστειλα email και μου τα κανανε 16tables max παραπανω δεν γινεται μου ειπαν ενω pokerstars εχει max24.

[GeorgeSadoor έγραψε:

Yπάρχει περίπτωση το καλύτερο shortstacking να γίνεται στο nl omaha hi/lo?Βλέπω αρκετούς shortstackers σε αυτά τα παιχνίδια.[/quote

Δεν γνωριζω καθολου κατι για αυτο που με ρωτας..Shortstacking εχω ασχοληθει μονο με NL Holdem..

foustouki έγραψε:

...το ρισκο ειναι μικροτερο οπως επισης και το rakeback πολυ μεγαλυτερο...

Δεν γίνεται να έχεις ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το πράγμα και να μιλάς για μικρότερο ρίσκο. Το variance στο ss είναι μεγαλύτερο σε μη συγκρίσιμα επίπεδα.

Επίσης, συνηδητοποιείς πως το rakeback προκύπτει απο το rake που πληρώνεις???? Επειδή δε φαίνεσαι να το αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς σημαίνει αυτό, θα σου πρότεινα να βρείς απο τη βάση σου σε τι winrate αντιστοιχεί το rb σου και στη συνέχεια να δεις το standard deviation (μπορείς να το βρεις στο report του hem). Μια σύγκριση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο ανώφελο και τυχοδιωκτικό είναι να προσπαθείς να γίνεις rakeback pro ss.

Τέλος, σταμάτα να αναφέρεσαι pls στο multitabling σα να είναι προνόμιο των ss...

Concept: Die Shortie Die!

How to (crashing ss for dumies):

aizack13 έγραψε:

http://archives1.twoplustwo.com/showflat.php?Cat=0&Number=12157664

Για όποιον βαριέται να διαβάσει όλο το thread(αν και το συνιστώ) μπορει να διαβασει το παρακάτω που είναι σε γενικές γραμμές τι πρέπει να κάνει κανείς για να κάνει exploit τους shortstackers

Crushing Short Stacks - The Playbook.

Against All Short Stacks

* Be prepared for increased variance.

* Remember effective stacks - Your stack is only as big as theirs.

* Expect to play only preflop and flop.

* Adjust calling range to stack size when calling pushes. Smaller stacks need less equity, larger need more.

* Also consider any dead money.

* Pot odds often give you equity to call even though you are behind their range.

* Most players fold too much against short stacks. Short stacks make a lot of profit from this.

* Don't be afraid of SS's using other big stacks to squeeze. The other big stack will usually get out of your way.

* Turn their tactics against them.

Push over their preflop raises.

Call their raise and donk-push flop. Do this with ATC and QQ/KK/AA. A wide range in general.

* Play very aggressively against them pre-flop.

Steal their blinds at every opportunity.

Raise their limps. Be prepared to call if they push flop. Don't raise if you're not going to call the push most of the time.

Limp re-raise.

3bet them lightly.

Don't let them see cheap flops. Make poker expensive. Make them play for stacks on YOUR terms.

* If you are considering raising a hand like 76s and there is a SS in the hand, reconsider if you KNOW he's going to push a lot of flops.

Limp or juice the pot with a small raise instead.

* You do not HAVE to cbet against short stacks, even heads up.

Take the free card.

Let him bet then CRAI. Put him to the tough equity decision.

Push instead of a normal sized cbet. Don't give him the opportunity to come over the top of you.

Do this sometimes when you have a hand you want to felt too, so he can't put you on a range of hands and make him fold the better hand sometimes.

Against Loose Short Stacks

* Want to get stacks in ASAP.

* Very wide range in all situations.

* When they push over your preflop raise with 20BB, call with 33+/AJ+ or 55+/AJ+ if they're in the BB.

* When they push over your preflop raise with 30BB, call with 99+/AQ+.

* When they push flops you have equity to call with if you connected with the flop in any way as well as with good overcards.

Against Tight (but bad) Short Stacks

* Do not know how to use FE.

* Will call preflop raises with low PP's and SC's without odds. Exploit this.

* When they push over your preflop raise with 20BB, call with 55+/AK+ or JJ+/AK+ if they're in the BB.

* When they push over your preflop raise with 30BB, call with JJ+/Ak+.

* Pushes usually mean they have a hand (TP or better or big draw). Call flop pushes only with TPTK or better.

Against Good Short Stacks

* Will use FE to try and exploit you.

* Capable of adjusting their game. Range may be as wide as loose SS or as tight as tight(bad) SS.

* On average, when they push over your preflop raise with 20BB call with 22+/AQ+ or 44+/AQ+ if they're in the BB.

* On average, when they push over your preflop raise with 30BB call with TT+/AQ+.

* Adjust this if you think they are being more or less aggressive with their pushes.

* Postflop their range will be similar to loose short stackers. You have equity to call with a very wide range.

* If he limp/called preflop he often won't have much of a hand or he would have raised.

* Always beware of good short stackers adjusting to your play.

* Make them fear messing with you and establish that they don't have FE and can't steal from you. This will force them to back off and seek other targets.

PS: hope all sortstackers loose they rolls

woundy

Δεν εχω σκοπο να γινω rakeback pro ss.

Ναι το multitabling ειναι ενα προνομοιο των ss.Ξερεις πολλους να παιζουν 24τραπεζια full stack?

Ωραια και σωστα ολα αυτα που παραθεσες για την αντιμετωπιση των ss αλλα πιστεψε με στα ορια που παιζω κανεις δεν τα εφαρμοζει και κανουν τα χειροτερα πραγματα που μπορεις να φανταστεις.

Στην τελικη ειπα να ξεκινησω ενα concept πανω σε ενα θεμα που συχνα πυκνα σχολιαζεται για να δω μετα απο 100,000 χερια τα αποτελεσματα του.

Μπορει να βγω χαμενος σε $ αλλα τουλαχιστον θα το δοκιμασω για να ξεκαθαρισω καποια πραγματα στο μυαλο μου οσον αφορα το ss και θα το κανω ανοιχτα ωστε να δωσω πληροφοριες σε καποιους που παιζουν με αυτο το τροπο η που σκεφτονται να παιξουν.

Ισως μετα απο πιθανα κακα αποτελεσματα μετα το τελος του concept να αναθεωρησω καποια πιστευω μου.Για αυτο αλλωστε θα το κανω.

Αν παλι τα αποτεσματα ειναι καλα τοτε αντιστοιχα θα αναλυσω τα στοιχεια που θα εχω και θα δω στην συνεχεια τι θα κανω.

Τοσο απλο..

Οπως είχα ξαναπεί σε άλλο ποστ , όσο παίζεις σε μικρά όρια θα έχεις το μάξιμουμ κέρδος bb/100 or w/e.

Πιστεύω ότι αν κάποτε φτάσεις πχ 200ΝL θα βγάζεις πολύ λιγότερο κέρδοs ,γιατί θα αρχίσεις να "τις παίζεις "με regulars διαβασμένους.

Καλή τύχη στο project σου ,βγαλε και κανα graph apo HEM/PT στο μέλλον

PS: hope all sortstackers loose they rolls που είπε και ο άλλος :P lol

Συγχαρητήρια για την όρεξή σου να το κάνεις αυτό και να το μοιραστείς, η μόνη διαφωνία μου είναι πως εως τωρα μιλάς σα να το έχεις δοκιμασμένο σε 1m hands και ξέρεις ότι δουλεύει. Πολλά απο αυτά που έχεις πει κατά καιρούς γύρω από το θέμα είναι άτοπα, με πρώτο και καλύτερο αυτό που δεν σχολίασες απο το προηγούμενό μου post (variance).

Ναι, ξέρω πολλούς που παίζουν 24 τραπέζια αλλά και αυτό δεν έχει σημασία στο τέλος. Ο λόγος που αναφέρεσαι στο multitabling με τέτοιο ενθουσιασμό απο ότι έχω καταλάβει είναι το rakeback, αυτό που παραβλέπεις όμως είναι το πόσο μεγαλύτερο rake (και rakeback κατ' επέκταση) κάνει ένα full stack. Αν θέλεις μπορούμε να συγκρίνουμε δείγμα στα ίδια όρια, εγώ 12 κι εσύ 16 tabling. Επίσης δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να αναλύσω πόσα χέρια/h σου κοστίζουν οι μόνιμες αλλαγές τραπεζιών και πόσο πιο loose παίζει ενα full stack (που σέβεται τον εαυτό του :P)

woundy εχω παιξει παρα πολλα χερια ss απλα ποτε δεν ειχα ας πουμε καταγεγραμενο ενα μεγαλο δειγμα απο ενα συγκεκριμενο stake απο μια συγκεκριμενη πλατφορμα.Αλλοτε επαιζα ΝL50+ΝL100 και αλλοτε εκανα shots σε ΝL400 και NL1000.

Για το λογο αυτο εκανα το concept για να δω με ενα συγκεκριμενο αριθμο χεριων 100.000 σε ενα συγκεκριμενο stake το NL50 τι αποτελεσματα θα εχω στο τελος.

Οσο για το αλλο που λες εννοειται οτι αν παιξουμε τα ιδια τραπεζια fullstack vs ss το rakeback σου θα ειναι πολλαπλασια αλλα εγω συγκρινω 4fullstack vs 16shortstack.

Για να παιρνω περισσοτερο rakeback εννοειται οτι δινω περισσοτερο rake αλλα με μικροτερο ρισκο γιατι εχω το minimum buy in και στην πραξη παιζω για χ2 το στακ μου οντας μπροστα τις περισσοτερες φορες.

Ισως να μπερδεψα στα λεγομενα μου σε προηγουμενο ποστ ρισκο varience και ειπα κατι λαθος.

Το concept εγινε απο σημερα στηλη.

Θα κανω ποστ ολη την βασικη στρατηγικη που θα ακολουθησω και μετα θα αρχισω να παιζω.

Ελπιζω να παρακολουθεις το concept και να σχολιαζεις γιατι τα σχολια σου μονο καλο εχουν να μ προσφερουν.

Οσο για την fulltilt εστειλα email και μου τα κανανε 16tables max παραπανω δεν γινεται μου ειπαν ενω pokerstars εχει max24.

evlepa xthes ton boku87 epaize molis 40..