Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

100+8 turbo

CrazyFrank

Recommended Posts

Καλημέρα.

Εδώ και τρεις μέρες παίζω turbo 100+8 στην bwin (πλατφόρμα ongame). Ξέρω,και συμφωνώ, ότι τα turbo είναι από τα χειρότερα τουρνουά διότι καταστρατηγούνται οι κανόνες του poker και γυρνάει πολύ στην τύχη. Δεν διαφωνώ, γιατί περισσότερο μοιάζουν με τουρνουά all-in, παρά με ''κανονικά'' τουρνουά, όπου χρειάζεται υπομονή και γνώση. Παρατήρησα ,όμως, κάτι 'περίεργο'. Και τις τρεις μέρες είμαι itm. Συγκεκριμένα, και στα τρία τουρνουά (00:15 κάθε βράδυ με συμμετοχές από 190 εως 240 περίπου) ακολούθησα έναν απλό -δικό μου- κανόνα. Δεν παίζω κανένα χέρι, εκτός από AA , KK , QQ , Ax (x= T , J , Q , K) , any two > 8 , και πάντα αυτά σε reraise all-in / call σε all-in. Με αυτά τα χέρια παιγμένα μπαίνω itm. Οι περισσότεροι (σε συντρηπτική πλειοψηφία) από όταν τα blinds ανεβούν 200-400 πάνε all-in με anytwo ή Tx, Jx, Qx, Kx, Ax. Πολλές φορές βλέπω all-in με οποιαδήποτε ομόχρωμα φύλλα. Η απορία μου είναι η εξής: Είναι απλά σύμπτωση (3 τουρνουά είναι μικρό δείγμα), το ποιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό (γιαυτό και τα πολλαπλά all-in) , ήμουν απλά τυχερός σε τρία τουρνουά, ή η ιδιαιτερότητά τους (turbo) καθιστά σωστό το παίξιμο μου? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

CrazyFrank έγραψε:

Πολλές φορές βλέπω all-in με οποιαδήποτε ομόχρωμα φύλλα.

looooool. Εγώ σου προτείνω snap call με any 2 cards φωνάζοντας ταυτόχρονα πχ ντάμα! ντάμα!! αν έχεις Q4 κλπ :P:P

CrazyFrank έγραψε:

Είναι απλά σύμπτωση (3 τουρνουά είναι μικρό δείγμα), το ποιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό (γιαυτό και τα πολλαπλά all-in) , ήμουν απλά τυχερός σε τρία τουρνουά, ή η ιδιαιτερότητά τους (turbo) καθιστά σωστό το παίξιμο μου?

Εσύ ποιο θεωρείς πιο πιθανό!?

Παιζοντας μονο premium hands εχεις ενα μεγαλο πλεονεκτημα, απο εκει κ περα αυτο δεν σημαινει οτι δεν χανουν πολλες φορες. Επισης πιστευω οτι θα σου τυχει πολλες φορες αν συνεχισεις να παιζεις σε αυτα τα turbo mtt's να μην πιανεις αυτα τα χερια αρκετα συχνα για να ανταπεξελθεις στα blinds. Εγω προσωπικα παιζω turbo μονο για χαβαλε και σε μικρα bi. Aν ισχυει αυτο που λενε οτι τα tours ειναι 35% skill 65% luck, στα turbo πρεπει να ισχυει 20% skill 80% luck.

Μια διόρθωση, γιατί ίσως να το διατύπωσα λάθος. Όταν είπα ότι ''βλέπω allin με any two suited'' , δεν εννοούσα ότι κάνω call εγώ. Εννοούσα ότι βλέπω παικτες να κάνουν call/bet/raise allin με οποιαδήποτε ομόχρωμα.

AngryKoreaMan έγραψε:

Frank to raise/all in pou les me any 2 , ean de anafereis blinds/stacksizes kai sigekrimena paradeigmata de leei kati.

Μα αυτό ακριβώς είναι που με ''βραχυκυκλώνει'' τόσο και δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, και γιαυτό ζήτησα και την βοήθειά σας (και ευχαριστώ που ασχολείσαι :) ). Λοιπόν....... δεν υπάρχουν ιδιαίτερα παραδείγματα (τουλάχιστον τέτοια που να βοηθάνε εμένα να καταλάβω τι γίνεται), και εξηγούμαι. Όπως είπα όταν τα blinds πάνε 200 και άνω, παρατηρώ το φαινόμενο που ανέφερα (όχι ότι δεν υπάρχει από την αρχή, απλά στα πρώτα levels είναι αραιό το φαινόμενο). Συχνά all-in , τα οποία όταν callάρονται, αποκαλύπτουν τα φύλλα που προανέφερα (π.χ. any two , Αx όπου x=οτιδήποτε , Κx , Qx , Jx, Tx και οποιαδήποτε δύο ομόχρωμα) και μάλιστα πολλές φορές (συντριπτικά πολλές) και το call προέρχεται από παρόμοια φύλλα! Όσο για τα stacks? Από chipleader εως τον shortstack! Επαναλαμβάνω ότι εγώ παίζω μόνο JJ,QQ,KK,AA,Ax (X>Τ) any two>8. Και ήμουν και στα τρία itm (χθές δεν μπόρεσα να πάιξω για να δω αν συνεχιζόταν...). όσες παρτίδες κράτησα για να δω στο τέλος κάθε τουρνουά αν callαρα όντας μπροστά σε πιθανότητες, στο 80% των παρτίδων ήμουν μπροστά με τουλάχιστον 70/30! Anyway, εξακολουθώ και απορώ αν ήταν σύμπτωση, αν τα χέρια που εγώ έπαιζα ήταν αρκετά για itm, ή αν το επίπεδο ήταν τόσο χαμηλό (θεωρούμαι -αντικειμενικά- πολύ μέτριος εως αρχάριος παίκτης). Αν έχεις χρόνο, θα πρότεινα να παρακολουθήσεις κάποιο από αυτά τα τουρνουά (κάθε μέρα 00.15 bwin).