Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

‘Έκρηξη’ του “Unabomber” Φιλ Λάακ στο PartyPoker World Open V!

Recommended Posts

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: ‘Έκρηξη’ του “Unabomber” Φιλ Λάακ στο PartyPoker World Open V! **

Heads up οι 2 τελευταίοι, περίπου ίδια stacks, και κάνει ο Phil call στο all in με Α-8;! Και αμέσως; Έχει μεγάλα @@ ή είμαι πολύ χέστης. Ή ξέρει κάτι παραπάνω (προφανώς!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω πως σε heads up αν κρατάς Α-x είναι σωστή κίνηση να πας all-in αν δεν έχει προηγηθεί raise από τον αντίπαλο. Το Α-8 σηκώνει και re-raise to all-in. Δεν θέλει μεγάλα @@, μόνο κατανόηση των πιθανοτήτων.

Σύμφωνοι, αν δεν έχει κάνει ο αντίπαλος preflop raise τότε πιθανότατα δεν έχει pocket pair και χειρότερο από ace high. Αν όμως κάνει raise τότε γιατί είναι σωστή κίνηση το all in; Για το fold equity αν δεν έχει μεγάλο ζευγάρι;

Η δυσκολία μου είναι στο ότι το A-8 μπορεί εύκολα να είναι dominated χέρι απένατι σε οποιοδήποτε legitimate άσσο (A-T, A-J, A-Q, A-K).

To να πήγαινε απευθείας ρέστα με Α8 σε heads up θα το έβλεπα λογικό. Το να κάνει call με Α8 σε ρέστα αντιπάλου χρειάζεται σίγουρα περισσότερο θάρρος. Πάντως συγκεκριμένα το Α8 είναι ένα οριακό φύλλο καθώς υπερτερεί απέναντι σε έξι Α-x και είναι dominated από πέντε. Μπορεί να πίστεψε ότι ο ίδιος έχει καλύτερο άσσο. Πάντως σε heads up οι πιθανότητες που έχει preflop το Α8 vs random hand είναι 60-40% υπέρ.

Το re-raise με Α-8 νομίζω δικαιολογείται ανάλογα με τις συνθήκες της αναμέτρησης. Π.χ. είναι πολύ πιθανό ο αντίπαλος του Laak να έπαιζε επιθετικά το heads up και να έκανε συχνά raise από το SB. Αυτό αυξάνει το εύρος χεριών με τα οποία θα έκανε raise και άρα το Α-8 δίνει στον Laak μια πιθανότητα μεγαλύτερη από 50% να έχει καλύτερο χέρι.

Άλλωστε αν εκτιμούμε πως έχουμε έστω ένα 55% να είμαστε καλύτεροι preflop, πρέπει να επιδιώκουμε το all-in εκτός και αν ο αντίπαλος είναι πολύ κατώτερός μας και προσδοκούμε να τον κερδίσουμε σε βάθος χρόνου.