Poker.gr Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Poker.gr έγραψε:Καλησπέρα και από μένα παρακολουθώ με ενδιαφέρον την κουβέντα, χωρίς να θέλω να σχολιάσω κάποια από τα γραφόμενα, μιας και κάποια μέλη με καλύπτουν με τις τοποθετήσεις τους.Φίλε Γιάννη καλησπέρασε ευχαριστώ για τον ήπιο τόνο γραφής σου. Καταρχήν να σου εξηγήσω ότι το Poker.gr είναι ένα από τα 30 περίπου skins που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Ongame, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Το Poker.gr δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως ανάμιξη στο μοίρασμα των φύλλων και την όλη διαδικασία. Εμείς απλά 'φιλοξενούμε' το παιχνίδι και έχουμε τη δυνατότητα για δημιουργία ελληνικών τουρνουά, cash games κλπ.Η απάντηση σε αυτό που ζητάς, περί ποιων οργανισμών ελέγχουν την 'τιμιότητα' και καθαρότητα του παιχνιδιού της Ongame είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός ο ECOGRA, www.ecogra.org, ο οποίος ελέγχει τα μεγαλύτερα site παγκοσμίως.Μη μου λες όμως δεν απάντησα γιατί μετά από λιγα λεπτά σου έδωσα το link που ήταν η απάντηση στο κυρίως ερώτημα σου που αφορούσε το διαπιστωμένο collusion μεταξύ 2 παικτών, οι οποίοι και διεγράφησαν επειδή υπέπεσαν στο χειρότερο παράπτωμα, αυτό της συνεργασίας εις βάρος άλλων συμπαικτών τους. Αυτή η τιμωρία έχει αποφασιστεί να επιβάλλεται, αυτή είχε επιβληθεί και σε παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν και αυτή θα επιβληθεί και στο μέλλον.Ελπίζω να σε κάλυψα Γιάννη. Αν όχι είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο.φιλικάΠάνοςΓιάννη συγνώμη, αλλά δε διάβασα καλά αυτό που έγραψες χθες. Απλά είδα το QQ και νόμιζα ότι αναφέρθηκες στην περίπτωση που παρέθεσα. Σόρρυ για την παρεξηγηση. :dry: Παράθεση
nikilio137 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΟΚΕΡ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΤ ΜΠΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΑΤ ΜΠΙΤ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΠΑΝΤΟΥ,ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΚΕΡ,ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ,ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΚΕΡ,ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΜΕΣΑ,ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Efxaristo.to kirio erotima mou itan afto pou mou apantises tora.(ecogra)to oti diagrafikan ta pedia den itan apantisi.apo oti ida i ongame ine sta approved softwares tis ecogran. to software ine afto pou mirazei ta filla;an nai ime kallimenos !efxaristo .. Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Επειδή διαπιστώσαμε ότι το επίπεδο του φόρουμ έπεσε λίγο, και όπως είναι λογικό μας ανησύχησε αυτό, η ομάδα του Pokerland αποφάσισε το εξής:Κάθε φορά που το φόρουμ του Pokerland θα πέφτει "κάτω από τη βάση", θα καθιερώσουμε ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ!!!LOL! Τι είναι οι εβδομάδες τιμωρίας; Θα εξηγηθούμε αμέσως:Για μια εβδομάδα από τη στιγμή που το φόρουμ θα "χτυπάει βαρέλι", θα δημοσιεύονται μόνο ποστ που θα έχουν θέμα σχολιασμό παρτίδων!!! Δηλαδή, από σήμερα μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, θα δημοσιεύονται MONO ΠΑΡΤΙΔΕΣ στο φόρουμ και φυσικά καλούνται όλοι να δώσουν τον σχολιασμό τους.Επίσης, επειδή πολλά από τα μέλη του Pokerland είναι λογικό ότι βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στο πόκερ, όταν το φόρουμ θα βρίσκεται σε εβδομάδα τιμωρίας θα δημοσιεύουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στις 7 το απόγευμα, τεστ γνώσεων και στρατηγικής με απλά θέματα γύρω από το πόκερ! Όπως για παράδειγμα:Α-Κ off εναντίον 7-4 off, ποιες οι πιθανότητες: Α) 50-50 Β) 70-30, Γ) 65-35;Απλές ερωτήσεις, αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ για αυτούς που τώρα ξεκινούν (ή έχουν ξεκινήσει πολύ καιρό, αλλά το έχουν δει πολύ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ το παιχνίδι).Επομένως: Για ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, μέχρι την επόμενη Παρασκευή το μεσημέρι, το φόρουμ του Pokerland θα είναι σε ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ! Θα επιτρέπονται μόνο παρτίδες και σχολιασμός τους! Εξαίρεση τα ποστ του Μιχάλη που ενημερώνει για τις προεγγραφές του Greek Series of Poker, ή κάποια άλλα ποστ που θα έχουν χαρακτήρα ΜΕΛΕΤΗΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ γύρα από τη πλευρά της στρατηγικής του παιχνιδιού.Παρακαλώ να συμμετέχουμε όσο μπορούμε, θα μας βοηθήσει όλους η ανταλλαγή απόψεων και λίγη μελέτη παραπάνω. Τελικά δηλαδή, μόνο "Τιμωρία" δεν θα είναι αυτό που θα επιβάλουμε, ελπίζω να μας βγει σε όλους σε καλό. Παράθεση
2maniac Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 file baskont na se rwtisw gia ena xeri pou peksame sto proigoumeno series k-k enantion 7-3 poies einai oi pi8anotites!!!! an kai den den grafw sixna sumfono apoluta me tin ebdomada timwrias...... kalo apogeuma se olous.... Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Γεια σου 2maniac86-14 είναι οι πιθανότητες preflop, αν το 7-3 είναι ίδιου χρώματος δίνει 2% παραπάνω, δηλαδή 82-18. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 D.uK.e έγραψε:Kαι το λεω αυτο γιατι ειδα καποιον ιδιαιτερα επιτυχημενο στο online poker να λεει οτι τα coinflips (pokerstars) 70 με 80% τα κερδιζειΟ Ήλιος όταν το είπε αυτό αναφερόταν στη συγκεκριμένη περίοδο που ήταν on fire και όχι γενικά στην καριέρα του στη stars.La_BoBa έγραψε:Μερικά "καυτά" παραδείγματα:1.Τεράστια καθυστέρηση να ανοίξουν φύλλα σε κρίσιμα σημεία 5-6 δευτερα συνήθως.Αυτό συμβαίνει επειδή η ONGAME είναι μικρή εταιρία και κατά συνέπεια έχει παλιούς servers, με αποτέλεσμα, όταν ψάχνει την τράπουλα να δει πιο river θα πετάξει για να γίνει το suckout, να αργεί περισσότερο από το φυσιολογικό. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 παιδια ο ηλεκτρονικος τζογος ετσι ειναι. οι ποκερικες εταιριες επιδιωκουν τον συνεχη τζιραρισμα των κεφαλαιων που υπαρχουν εντος αυτων. με σκοπο να βγαλουν το μεγιστο κερδος.δεν συμφερει τις εταιριες να χανουν γρηγορα τα λεφτα τους παικτες που πραγματοποιουν σταθερους και υψηλους τζιρους,παικτες "κραχτες",παικτες που δεν κανουν αναληψεις και παιζουν μεχρι να χασουν,παικτες που δεν ξερουν να παιζουν ποκερ για να τους κανει να νομιζουν οτι οτι ειναι ο νεος γκας και ο νεος φιλ,παικτες που εχουν καιρο να παιξουν στην εταιρεια με σκοπο να τους γλυκανει για να επανελθουν.και ο καλιτερος τροπος να σε κανει να χανεις ειναι το μοιρασμα bat bit(οπως λεει και ενας φιλος μου) για να σε κανουν να αισθανεσαι παικταρας και οτι εχασες απο τον donk(ο νεος γκας) που σε ειδε με 67 off,χωρις rigged game δεν θα υπηρχαν οι τζιροι που εχουν οι ποκερικες εταιριες και δεν θα εμπαινε νεο χρημα μεσα σε αυτες. Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Το forum του Pokerland θα δέχεται για μία εβδομάδα μόνο δημοσιεύσεις για παρτίδες και σχολιασμό τους. Παρακαλώ σεβαστείτε το αυτό, ας μην συνεχίζουμε συζητήσεις αυτού του τύπου. Έχουν εξαντληθεί και έχουν εξαντλήσει και τα όρια των σπασμών των στομαχικών μυών (από τα γέλια) πολλών από τους έμπειρους και καλούς παίκτες πόκερ που διαβάζουν αυτό το φόρουμ.Το επιχείρημα "είναι rigged" είναι η εύκολη εξήγηση. Δεν είμαι donk, είναι rigged! Αν θέλετε μπορείτε να ζείτε με αυτή τη φιλοσοφία, δικαίωμα είναι στον καθένα να πιστεύει ό,τι θέλει. Και να την εκφράζετε επίσης. Όμως, αν έχετε μια και μόνο υποψία, ότι "ίσως ρε παιδιά δεν είναι rigged" και ότι "ίσως αυτό που φταίει είναι ότι είμαι DONK", παρακολουθείστε αυτή την εβδομάδα το φόρουμ. Δείτε μερικές αναλύσεις και προσπαθείστε, όχι τόσο να τις καταλάβετε 100%, αλλά κυρίως να ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.Το πόκερ δεν κρίνεται από 5-10 παρτίδες, ούτε τα software ούτε οι εταιρείες. Είναι ένα παιχνίδι σε βάθος χρόνου, είναι μακροπρόθεσμος στόχος να "γίνω καλός και να κερδίζω" στο πόκερ. Ας μην το κλείνουμε στο μπαούλο δύο τριών, εκατονεικοσιτριών επιπόλαιων συμπερασμάτων, που ουδεμία σχέση έχουν με τη ΦΥΣΗ του παιχνιδιού. Παράθεση
hassourakis Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Επειγον.. Θελω να ανοιξω ενα θεμα το οποιο σιγουρα δε θα προκαλεσει αναταραχες και θα 'σβησει' γρηγορα..( κατι σαν poker quiz)Να το ανοιξω?Το ανοιγω...lol. Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Οι Έλληνες, που ως γνωστόν είμαστε πιο έξυπνοι από τους άλλους λαούς και έχουμε μια γνώση παραπάνω επί παντός επιστητού (ποδόσφαιρο, πολιτική, οικονομία, οδήγηση, τρόπος ζωής, γενικά ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ), έχουμε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, όσον αφορά το πόκερ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ DONKS ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Παραθέτω στοιχεία, μάλλον συζητήσεις με managers μεγάλων εταιρειών πόκερ."Οι Έλληνες παίκτες πόκερ έχουν το μεγαλύτερο value από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Χάνουν δηλαδή τα πιο πολλά και (προσέξτε), συνεχίζουν να παίζουν, χωρίς να σταματούν φυσικά να χάνουν.""Έχουν το υψηλότερο μέσο όρο χασούρας, ανά ευρώ rake. Δηλαδή, ένας Έλληνας κατά μέσο όρο χάνει ας πούμε 50 ευρώ ανά 1 ευρώ rake. Aυτό σημαίνει ότι τα 50 ευρώ τους αυτά, τα παίζουν όπως να'ναι! Μια- δυο- τρεις παρτίδες, τα 50 ευρω θα πάνε "κουβά". Δε σταματά όμως ο Έλληνας παίκτης! Παίζει και τα άλλα 50 ευρώ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ! Πάλι κουβάς; Το ίδιο και με το επόμενο 50ευρω!! ΚΑι με το επόμενο και με το επόμενο και με το επόμενο, χωρίς σταματημό. Χωρίς να σταματήσει να δει "ρε παιδιά, μήπως κάνω κάτι λάθος;", να ανασκουμπωθεί και να προσπαθήσει ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ!. Χάνει συνεχώς, χωρίς να το σκεφτεί!!!"Αυτά είναι λόγια από Manager που βλέπουν στατιστικά των Ελλήνων. ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ. Μα γιατί όχι, αφού είναι rigged! Δεν είμαστε donks, αυτό είναι rigged! To ρημάδι! Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Πάμε τώρα σε άλλους λαούς. Σε λαούς που παρ' ότι είναι χαζοί και όχι τόσο έξυπνοι όσο εμείς, ζουν με 1500 ευρώ βασικό μισθό, ενώ εμείς με 600 και είμαστε 25 χρόνια σε περίοδο λιτότητας. LOL, άλλο θέμα αυτό, ας μείνουμε στο πόκερ.Στο πόκερ λοιπόν οι Κεντροευρωπαίοι έχουν ένα 40% κερδισμένων παικτών. Στην Ελλάδα (αν θέλουν κάποιοι manager ας παραθέσουν επίσημα στοιχεία) έχουμε μόλις 3 παίκτες ανά 100, κερδισμένους. Προσοχή, δε λέω επαγγελματίες, που "να ζουν από αυτό". Στην Ελλάδα από το πόκερ καθαυτό ζουν 40-50 άτομα. Οι άλλοι είναι "επαγγελματίες¨" στο μιλητό, δηλαδή έχουν βγάλει 10.000 σε 4 χρόνια, (επειδή "κάθησε" κάποιο τουρνουά κυρίως). 10.000 σε 4 χρόνια είναι... 208 ευρώ το μήνα. Καλό ποσό (από το μείον σίγουρα καλύτερο) αλλά δε φτάνει για να χαρακτηριστεί κάποιος επαγγελματίας, έτσι;Λόγια manager Ευρωπαϊκού site: "Έχω πρόβλημα γιατί έχω παίκτες από την Κεντρική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία, που κερδίζουν τα άντερα τους. Παίρνουν τα λεφτά από τα donks και στο τέλος μένουν μόνο οι regulars και σταματά το παιχνίδι, αφού δεν έχουν λόγο πια να παίζουν. Λέω να ανοιχτώ στην Ελλάδα που έχω ακούσει ότι έχουν πολλούς που χάνουν, για να σωθώ".Ερώτηση δική μου. -Ποιο ποσοστό κερδίζει από Κεντρική Ευρώπη και Σκανδιναβία; Απάντηση manager: Περίπου 40 στους 100!!!!!!!!!!!!!!!Χαχαχαχχα, κοκκίνησα από την ντροπή μου... Εμείς μόνο 3 στους 100... Γιατί; Αφού είναι rigged το ρημάδι!!! Μπήκε ο άλλος με 6-7 off και έσπασε τους Ρηγάδες μου.... Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει λοιπόν. Επειδή η κοινότητα μας έχει μεγαλώσει πολύ και επειδή ένας από τους στόχους μας είναι μέσα από τις προσπαθειες μας (ως Pokerland αλλά και άλλων site και φορέων, που συμφωνούν πιστεύω μαζί μου) να βγουν κι άλλοι Φειδίες, Κάπαλες, Καματάκηδες, Αηδονόπουλοι, Ζωγράφοι, crfηδες, Κουρήδες, Βεργίτσηδες, giorgi-δες, Μίλτοι, Χαλκιαδάκηδες, Johny Drames, και πάρα πολλοί άλλοι (δεν μπορώ να τους γράψω όλους), για να έχουμε να γράφουμε και να καμαρώνουμε, θα παρακαλέσω το εξής:Δείτε λίγο πέρα από τη μύτη σας. Αφήστε μας να προσπαθήσουμε να σας δώσουμε να καταλάβετε (όχι εμείς, αλλά και μερικοί έμπειροι παίκτες) ότι η φιλοσοφία σας ειναι λανθασμένη. Ότι το πόκερ δεν είναι ΕΥΚΟΛΟ κέρδος, είναι ένα παιχνίδι ΔΥΣΚΟΛΟ, που θέλει νεύρα, υπομονή, μελέτη, πειθαρχία, και ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ.Επειδή 3μιση χρόνια αυτό το site λειτουργεί χωρίς περιορισμούς, επιτρέψτε μας, για μια εβδομάδα, να δώσουμε ΜΟΝΟ λίγη τροφή για μελέτη. Είμαι σίγουρος ότι στις αναλύσεις θα βρείτε μια διαφορετική ομορφιά από το σιχτίρισμα του bad beat.Kαλώ και τους καλούς και έμπειρους παίκτες να μας βοηθήσουν αυτή την εβδομάδα. Ας δούμε μια πιο ποιοτική πλευρά των εαυτών μας, όλοι.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΚΕΡ!Τhx Παράθεση
baskont Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2009 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΟΝΟ ΠΑΡΤΙΔΕΣ, ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.Όλα τα υπόλοιπα θα σβήνονται εκτός των εξαιρέσεων που ανέφερα παραπάνω.Για να δούμε πως θα είναι το φόρουμ έτσι.... Παράθεση
Guest Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 baskont έγραψε:ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΟΝΟ ΠΑΡΤΙΔΕΣ, ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.Όλα τα υπόλοιπα θα σβήνονται εκτός των εξαιρέσεων που ανέφερα παραπάνω.Για να δούμε πως θα είναι το φόρουμ έτσι....το rake δεν αποτελει μερος του ποκερ? Παράθεση
baskont Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Φίλε 123456το rake σαφώς και αποτελεί μέρος του πόκερ, αφού σε βάθος χρόνου, ΑΦΑΙΡΕΙ από το κέρδη και ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ στην χασούρα σε ποσοστά πολύ μεγάλα.Ισχυρίζεσαι ότι οι εταιρείες μαγειρεύουν τα αποτελέσματα ώστε να ευνοούνται οι κακοί παίκτες, για να μη στερεύουν τα λεφτά τους και να συνεχίσουν να παίζουν, που σημαίνει ότι θα παράγουν rake. Aυτό βέβαια προϋποθέτει ότι εμείς (οι αδικημένοι) είμαστε οι καλοί παίκτες που παίξαμε την πάσα άψογα, πέσαμε μέσα στα reads μας, είδαμε τα Ranges με ακρίβεια, υπολογίσαμε τα odds μας και των άλλων σωστά, κάναμε τα σωστά bet και χάσαμε. Λίγο debateable aυτό, αλλά ας πούμε ΟΚ. Συνήθως αυτοί που κάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, δεν ασχολούνται μετά με το αν χάσουν ή αν κερδίσουν την πάσα. ΞΕΡΟΥΝ ότι μακροπρόθεσμα, θα είναι στο συν, στο πολύ +.Θα το μελετήσω το ζήτημα αυτό όμως, βλέπω ότι θέλεις επιχειρήματα. ΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι το έχω δει σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού αυτό το θέμα, θα σου δώσω διατυπωμνένα επιχειρήματα που αποδεικνύουν το αντίθετο (αν μπορεί ας βοηθήσει κάποιςο με κάποια links). Επειδή είμαι όμως και διαχειριστής στην πολυκατοικία μου (lol) και έχουμε συνέλευση σε 10 λεπτά, θα βρω απαντήσεις σε αυτό το θέμα το βράδυ και θα σου παραθέσω και την αντίθετη άποψη. Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 i timoria ine avastaxti kai de ti dexomaste.. alla de thes kai esi rre file na kseris pos vazis ta lefta sou se mia aksiopisti eteria;ego apo eki ksekinisa to thema...allo an katelikse allou apo pedia pou eknevrizonte apo ta bad beats epidi isos den ine toso empira..mi ta xlevazeis omos..sigoura isoun kai esi kapote sti thesi tous.. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 baskont έγραψε:Φίλε 123456το rake σαφώς και αποτελεί μέρος του πόκερ, αφού σε βάθος χρόνου, ΑΦΑΙΡΕΙ από το κέρδη και ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ στην χασούρα σε ποσοστά πολύ μεγάλα.Ισχυρίζεσαι ότι οι εταιρείες μαγειρεύουν τα αποτελέσματα ώστε να ευνοούνται οι κακοί παίκτες, για να μη στερεύουν τα λεφτά τους και να συνεχίσουν να παίζουν, που σημαίνει ότι θα παράγουν rake. Aυτό βέβαια προϋποθέτει ότι εμείς (οι αδικημένοι) είμαστε οι καλοί παίκτες που παίξαμε την πάσα άψογα, πέσαμε μέσα στα reads μας, είδαμε τα Ranges με ακρίβεια, υπολογίσαμε τα odds μας και των άλλων σωστά, κάναμε τα σωστά bet και χάσαμε. Λίγο debateable aυτό, αλλά ας πούμε ΟΚ. Συνήθως αυτοί που κάνουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, δεν ασχολούνται μετά με το αν χάσουν ή αν κερδίσουν την πάσα. ΞΕΡΟΥΝ ότι μακροπρόθεσμα, θα είναι στο συν, στο πολύ +.Θα το μελετήσω το ζήτημα αυτό όμως, βλέπω ότι θέλεις επιχειρήματα. ΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι το έχω δει σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού αυτό το θέμα, θα σου δώσω διατυπωμνένα επιχειρήματα που αποδεικνύουν το αντίθετο (αν μπορεί ας βοηθήσει κάποιςο με κάποια links). Επειδή είμαι όμως και διαχειριστής στην πολυκατοικία μου (lol) και έχουμε συνέλευση σε 10 λεπτά, θα βρω απαντήσεις σε αυτό το θέμα το βράδυ και θα σου παραθέσω και την αντίθετη άποψη.ΟΚ περιμενω την τεκμηριωση σου επι του θεματος.Διευκρινησε επεισης στην αναμενωμενη τεκμηριωση σου περι καθαροτητας παιχνιδιου αν περιλαμβανονται ολες οι gambling (κατα την γνωμη μου)εταιριες ποκερ. Παράθεση
baskont Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Φίλε 123456δεν έψαξα χτες, θα ψάξω όμως σήμερα. Μην περιμένεις όμως "τεκμηρίωση", αυτό που θα ψάξω είναι ο αντίλογος στο επιχείρημα- υπόθεση που κάνεις για το "μαγείρεμα". Κάποια αντίθετα επιχειρήματα δηλαδή στην υπόθεση που κάνεις, όχι αποδείξεις. Είναι πολύ γενική η υπόθεση σου για να μπορέσω να βρω στοιχεία που θα "αποδείξουν", ειδικά αν βάζεις και άλλες μορφές ηλεκτρονικού τζόγου, που ουδέποτε μελέτησα, ούτε θα το κάνω..Να σου δώσω πρώτα μερικά δικά μου επιχειρήματα λοιπόν, μιλώντας για το πόκερ, όχι για το καζίνο. Πρώτον το αν θα κάνει call ένας κακός παίκτης ή fold, ακόμη και σε μια καταφανέστατα εύκολη πάσα, είναι ζήτημα που δεν έχει να κάνει με το software. Δηλαδή ποτέ δεν έχει πατήσει κάποιος παίκτης fold και το software να έκανε call, έτσι δεν είναι; Πάλι καλά θα μου πεις, lol. Άρα, η απόφαση για το bad play ή όχι είναι στον παίκτη.Έπειτα από ένα bad play, είτε στο φλοπ, είτε στο turn, είναι λίγες οι drawing dead κατάστασεις, δηλαδή πολύ σπάνια είσαι 100-0, έτσι δεν είναι; Τις περισσότερες φορές υπάρχουν κάποια outs για τον κακό παίκτη. 2 outs, 3 outs, 4 outs, 8 outs ή και παραπάνω, δίνουν ένα ποσοστό πιθανότητας να βγουν και να γίνει το bad beat. Ξέρεις πόσοι, είτε απλοί παίκτες με data mining μηνών ή κα χρόνων, είτε ακόμη και ολόκληρες ομάδες ανθρώπων (ανταγωνίστριες εταιρείες, ή computerάδες που επιδίδονται σε "κυνήγι θησαυρού") συνήθως με εργαλεία software που μπορούν να επεξεργαστούν ιλιγγιώδεις αριθμούς χεριών, έχουν προσπαθήσει να αποδείξουν ότι κάποια εταιρεία δεν είναι τίμια στο μοίρασμα; Σε πληροφορώ πάρα πολύς κόσμος έχει προσπαθήσει να βρει "μαγειρέματα". Αυτά που βρέθηκαν δεν είχαν σχέση με το μοίρασμα, αλλά μόνο για super users.Επιστρέφω. Παράθεση
baskont Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Aν λοιπόν μαγείρευε η εταιρεία τα φύλλα, ώστε να ευνοείται το bad play, σε έναν μεγάλο αριθμό χεριών αυτό ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ! Δεν είναι δυνατόν να το κάνει μια εταιρεία αυτό για 10 ή 100 χέρια, έτσι δεν είναι; Και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλο αριθμό τραπεζιών, να έπεφτες ΠΑΝΤΑ εσύ σε αυτά τα 10-100-1000 χέρια. Αφού στατιστικά λοιπόν ένα bad beat του 5% έχει 5% να συμβεί, θά έπρεπε να συμβαίνει 5% που είναι το φυσιολογικό, ΣΥΝ άλλο ένα 5% (τουλάχιστον) για να ευνοηθεί το donk, να κάνει λίγο παραπάνω Rake!Ποτέ λοιπόν δε βρέθηκε αυτό το παραπανίσιο 5% (ή παραπάνω). Όσοι κι αν προσπάθησαν (πάρα πολλοί) απ' όσο ξέρω δεν βρήκαν τίποτα.Αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό λοιπόν. Έψαξε ο άλλος 100.000.000 χέρια και δεν βρήκε τίποτα. Δεν έχω ακούσει κάποιον να βρει κάτι, αν έχει ακούσει κάποιος άλλος ας το γράψει.Θα βρω στο internet και επιχειρήματ άλλων, θυμάμαι ότι έχει εξαντληθεί το θέμα σε πολλά φόρουμ, πολλά χρόνια πριν, θέλει ψάξιμο όμως. Παράθεση
baskont Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Πόσοι από μας έχουν καταλάβει πραγματικά τι σημαίνει variance στο πόκερ; Δηλαδή, ακόμη και η πιο ακραία κατάσταση "ατυχίας" πόσο συχνή μπορεί να είναι; Πόσο δηλαδή επηρεάζεται από το variance το αν θα κερδίσεις χρήματα από τα τουρνουά ή από το cash, παίζοντας φυσικά σωστά, αλλιώς δεν το συζητάμε. Είμαι σίγουρος πως το 99% των παικτών δεν το έχουν κάνει. Ούτε εγώ το έχω κάνει, το παραδέχομαι. Έχω πιστέψει όμως άλλους που το έχουν μελετήσει, σε βιβλία, φόρουμ κλπ, που προσπάθησαν να το προσεγγίσουν με ακρίβεια και έδωσαν το συμπερασμα. Δηλαδή:Για να αντιμετωπίσεις με ασφάλεια το variance σε low stakes cash games πρέπει να ξεκινάς με bankroll 20 buy in, λέει κάποιος για παράδειγμα. Αυτό είναι μια διαπίστωση ανθρώπου που έψαξε για μένα, μελέτησε, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα και με συμβουλεύει. Πόσοι από εμάς το εφαρμόζουμε αυτό; Πόσοι έψαξαν να βρουν ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ, σε τι όρια όσον αφορά το BANKROLL; Πολύ λίγοι και κάνουν πολύ άσχημα, αφού το variance είναι ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ του πόκερ! Το αν θα κερδίσεις στο πόκερ, εκτός από το να παίζεις σωστά (που αυτό χωράει πολλή μελέτη και εξάσκηση) εξαρτάται και από το που πρέπει να παίζεις σε ποιά όρια δηλαδή. Με το bankroll management να κοντρολάρεις δηλαδή το variance, που είναι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΚΕΡ! Είναι πολύ μέσα στο πόκερ! Παράθεση
baskont Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Ένας από τους βασικούς λόγους που οι Έλληνες ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ στο πόκερ, είναι αυτός. ΜΗΔΕΝΙΚΟ bankroll management, ακόμη και καλοί παίκτες δεν το εφαρμόζουν. Πολλοί θα μπορούσαν να κερδίσουν πολύ περισσότερα, αλλά έπειτα από ενα bad run κανείς (σχεδόν) δεν καταδέχεται να κατέβει stakes, αφού "είναι για πιο ψηλά".Πολλά bankrolls έχουν εξανεμιστεί ακόμη και από καλούς παίκτες, γι' αυτό το λόγο. Φαντάσου τι γίνεται με το bankroll (ποιο bankroll, συνήθως το deposit ή την "paysafe της ημέρας") των 500 ευρώ που παίζεται στο 2-4! Ή σε τουρνουά 100 rebuy!Τρελλά λεφτά φεύγουν από τις τσέπες μας, με αυτό το "κατάθεση 200 ευρώ------ βουρ στο 1-2!!!!" ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ... Παράθεση
filosofos82 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Οπως τα λές ειναι Βασιλή, οπως τα λες...... οι έλληνες κατα 90% κανουνε hit and run, και δεν παιζουν με bankroll.οπότε η χασούρα είναι το απολυτα αναμενομενό αποτέλεσμα. Παράθεση
D.uK.e Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 +1.000.000 baskont. Πραγματικα δεν εχω δει καποιον αλλο σε οποιοδηποτε φορουμ να λεει τοσο στα ισα και ξεκαθαρα τα πραγματα.Μπραβο bill.Καλη επιτυχια σε ολους.. Παράθεση
La_BoBa Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Baskont ωραία φίλε μου όσα μας ανάλυσες και σε ευχαριστούμε,αλλά όπως ανέφερα και στο δικό μου πόστ στην αρχή αυτού του tread όλα καλά όλα ωραία αλλά... ONGAME=ΚΛΟΠΗ=ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ!!!Απλά αυτοί εκεί οι τιποτένοι δίνουν ΤΥΡΑΚΙ στην αρχή και περιμένουν εσένα,εμένα και τα άλλα ποντικάκια να μπούν στη ΦΑΚΑ.Ευχαριστώ που με ακούσατε τώρα τρέξτε στο σάιτ με χιλιάδες ΜΠΟΤΑΚΙΑ να παίξετε FAIR POKER ποντικάκια μου!Εις το επανειδήν....CU Παράθεση
Recommended Posts