Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Βασικές πληροφορίες περί Rake και Rakeback για νέους παίκτες.

peris31

Recommended Posts

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Βασικές πληροφορίες περί Rake και Rakeback για νέους παίκτες. **

+1 για το αρθρο αλλα διαφωνω στο οτι το rakeback ενδιαφερει κυριως τους cash παιχτες.υπαρχουν αρκετοι που ασχολουνται με τα mtt κ τα sng.τι γινεται στην περιπτωση αυτη?κ κατι ακομα.η ποκερσταρς πως την εχει δει κ ειναι η μονη εταιρια που δεν δινει??οφελος σ αυτην εχουν μονο οι παιχτες που παιζουν στα μεγαλα ορια.με τους υπολοιπους ομως τι γινεται???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

+1 για το αρθρο αλλα νομιζω κανεις λαθος για την partypoker.Η partypoker δεν προσφερει rakeback αλλα εχει προγραμμα με points.Μπορει καποιος που παιζει στην partypoker να μας ενημερωσει

Περί Pokerstars και Partypoker ήθελα όντως να τα αναλύσω περισσότερο αλλά ξεχάστηκα καθώς έγραφα και η περιγραφή των bonus προγραμμάτων τους είναι ένα άρθρο μόνα τους, για να βρεθεί η χρυσή τομή για το πόσο και τι αξίζει να παίζεις για να έχεις μέγιστη επιστροφή χρημάτων σε σχέση με τον χρόνο που παίζεις και το bankroll.

edit: Το διόρθωσα στο άρθρο aris06, thanx.

Ουσιαστικά με τους πόντους που συμπληρώνεις και τα cash bonuses που προσφέρουν είναι σαν να σου προσφέρουν Rakeback.

Αν βρω χρόνο αργότερα σήμερα ή αύριο θα αναλύσω τα προγράμματα και των δυο, όπως και μια σύγκριση περί rakeback ενός cash παίκτη με έναν tournament παίκτη που θέλει ο peris31.

+1 Erevos.

Πολυ συχνα υπαρχουν threads για rakeback,πως,τι και γιατι οποτε θα ηταν πολυ καλο να συνοψισεις τις πληροφοριες σε λιγα αρθρα.

ευχαριστω ερεβος για το ενδιαφερον κ περιμενω την αναλυση με ανυπομονησια γιατι παιζω σχεδον αποκλειστικα εκει κ βλεποντας το τι προσφερουν τα αλλα ποκερ ρουμς πιστευω οτι στην ποκερσταρς ειμαστε λιγο αδικημενοι εμεις των χαμηλων οριων.κ δεν παιζω cash!

peris31 έγραψε:

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Βασικές πληροφορίες περί Rake και Rakeback για νέους παίκτες. **

+1 για το αρθρο αλλα διαφωνω στο οτι το rakeback ενδιαφερει κυριως τους cash παιχτες.υπαρχουν αρκετοι που ασχολουνται με τα mtt κ τα sng.τι γινεται στην περιπτωση αυτη?κ κατι ακομα.η ποκερσταρς πως την εχει δει κ ειναι η μονη εταιρια που δεν δινει??οφελος σ αυτην εχουν μονο οι παιχτες που παιζουν στα μεγαλα ορια.με τους υπολοιπους ομως τι γινεται???

Υπάρχουν καποιες εταιρείε που δινουν και στα cash tables και σα τουρνουά, αν δεν κανω λάθος καποιος το ειχε ρωτησει παλιοτερα αυτό οταν το Fantispoker ειχε μια προσφορά 33% Rakeback. Αυτοι νομιζω εδιναν και στα δυο. Η προσφορά αυτή νομίζω όμως ότι εχει τελειώσει δεν ξέρω κιολας με βεβαοιοτητα αν γνωριζουν οι διαχειριστες ας μας πουν η καλύτερα ας απαντησει ο υπευθυνος τους

Οσο για αυτό που ρωτας για την Pokerstars ειναι απλό το θέμα ειναι σα να εχεις ένα μπαρ "γωνία" που κεράσεις δεν κεράσεις κανα ποτό κοσμο θα εχεις γιατι να το κεράσεις ? :-)

Το rakeback απο οποιαδηποτε εταιρεια και αν προσφερεται αναφερεται και σε cash games και σε τουρνουα φιλε pokeristas13.

Οσα για την ποκερσταρς αναλογα το vip status που εχεις παιρνεις και το αναλογο rakeback,οχι ομως με τον συνηθισμενο τροπο (ανα βδομαδα,μηνα δηλαδη που προσφερουν τα affiliates).

foustouki έγραψε:

Το rakeback απο οποιαδηποτε εταιρεια και αν προσφερεται αναφερεται και σε cash games και σε τουρνουα φιλε pokeristas13.

Οσα για την ποκερσταρς αναλογα το vip status που εχεις παιρνεις και το αναλογο rakeback,οχι ομως με τον συνηθισμενο τροπο (ανα βδομαδα,μηνα δηλαδη που προσφερουν τα affiliates).

Ενδιαφέρον αυτό φιλε νομιζα ότι διαφοροποιειται απο εταιρεια σε ετιαρεία, αλλά αυτό το συστημα της Stars ρε παιδι μου δεν μπορω να το καταλαβω,εμένα τουλάχιστον μου φαινεται πολύ μπερδεμενο,ενω οταν ο αλλος σου λεει rakeback παει τελειωσε ξερεις τι παιρνεις.

Πάντως εάν καποιος παιζει μικρά stakes θα πρεπει να δει μηπως τελικά τον συμφερει να μην εχει rakeback γιατι ενδεχεται οι κανονικες προσφορες της εκάτοτε εταιρείας να τον συμφερουν καλύτερα. Εκείνο βεβαια που μου εχει κανει εντύπωση ειναι πως δεν υπάρχει μία εταιρεια η οποία να χρεωνει την γκανιοτα με την ωρα οπως στα καφενεια ! Θα μας κοστιζε πολύ λιγότερο και θα ηταν και πιο δικαιο.

Καποτε επαιξα με ένα φιλο μου στη Betfair ενα των Heads up 20 οταν τελιωσε το παιχνίδι εγω ειχα χασει 20 και αυτος ειχε κερδισει 10,50 δηλαδή συνολικη γκανιοτα 9,5 ωραια ε ? Και δεν φτιαει η Betfair παντου το ιδιο ειναι. Γενικά όσο λιγοτερα τα ατομα στο τραπεζι τοσο βαρυτερο το "μάρμαρο" της γκανιοτας

Pokerstars αξιζει για supernova και πανω ισως και για platinum.

Aλλα αν καποιος μπορει να ειναι καθε μηνα platinum στο τελος του ετους θα ειναι supernova.

Για μικρα stakes ισως να συμφερει η fulltilt για το αμεσο rakeback αλλα προσωπικα αν μπορουσα να βαθμολογησω τις εταιριες η ps θα ηταν στο 100 και η 2η θα επαιρνε το πολυ 50.

Για micro stakes heads up που ανεφερες το rake ειναι τρομερα μεγαλο.Πρεπει να κανεις crush το lvl για να μπορεσεις να κερδισεις το rake.

Γενικοτερα αν καποιος παιζει 1 φορα την βδομαδα τα τουρνουα του ετσι για να περασει την ωρα δεν πρεπει να τον ενδιαφερει το rakeback αλλα αν κανει grinding σε οποιοδηποτε stakes τοτε το rakeback ειναι απαραιτητο.

anastashhhhhh meta apo toses baretes erwthseis pou eixa kanei peri rakeback xaxa kapoios mpike ston kopo an kai pleon to brika monos mou. Alla .... exw mia akomh erwthsh lol.

sthn full tilt to poso paei kateu8ian sto logariasmo sou h prepei na to metafereis apo thn etairia pou exeis kanei thn sumfwnia ????

Για cash games έως και το όριο των .5/1 η προμήθεια που παίρνει η εταιρία σε σύγκριση με τα κέρδη που μπορεί να έχει κάποιος (εκτός και αν κάνει crush βέβαια) είναι σημαντικό ποσό.

Από stakes 1/2 και πάνω το rake στο διαδικτυακό πόκερ είναι ψιλό-ανούσιο κατά την γνώμη μου, μιας και σε κάθε παρτίδα το ταβάνι/καπέλο συμπληρώνεται πιο εύκολα και είναι μικρό σε σχέση με το ποσό του pot. Δηλαδή δεν επηρεάζει κ τόσο τα κέρδη μας.

Για τον ίδιο λόγο το rakeback που θα παίρνει κάποιος, είτε παίζει 2/4 είτε παίζει 50/100 θα είναι πάνω κάτω ίδιο κ θα εξαρτάται μόνο από το πόσο πολύ παίζει και όχι τα stakes.

Το διαδικτυακό πόκερ σε μεγάλα stakes (ειδικά στο heads-up) συμφέρει ακόμα περισσότερο και από την ωριαία μίσθωση θέσεως που αναφέρει ο Pokeristas13 ότι γίνεται σε καφενεία/λέσχες.

Στα τουρνουά η αναλογία του rakeback σε σχέση με το buy-in και τον χρόνο διάρκειας ενός τουρνουά είναι που κάνει τον cash παίκτη να έχει πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο θέμα (rakeback). Στα cash δίνει ο παίκτης περισσότερο rake, άρα είναι λογικό να παίρνει κ περισσότερο rakeback.

Έστω ότι παίζετε ένα τουρνουά των 10+1 και έχετε 30% rakeback. Δικαιούστε 30cent πίσω από αυτό. Το rakeback λειτουργεί ακριβώς το ίδιο με τα cash games στις περισσότερες εταιρίες.

Δηλαδή στα 220 δολάρια τζίρο που θα κάνετε και παίξετε 20 ανάλογα τουρνουά, θα πάρετε πίσω 6$.. Ούτε ένα buy-in δώρο :Ρ

Τώρα το που μπορεί να χάσει πιο εύκολα και γρήγορα ένας παίκτης το bankroll του είναι άλλο θέμα.

Καθε 15 του μηνα αναλογα με την εταιρια και την συμφωνια.Αλλες το δινουν και καθε βδομαδα.Το γραφει ξεκαθαρα καθε rakeback affiliate,γιατι δεν πας εκει να διαβασεις τι λενε?

By the way ενα ωραιο λινκ πατε και διαβαστε ωστε αναριωτεστε pokerstars or fulltilt http://www.flopturnriver.com/Pokerstars ... keback.php και αναλογα με τις αναγκες σας διαλεχτε.

A,και οσοι παιζετε Pokerstars αγοραστε σημερα τα 50$ bonus με εκπτωση στους 3000 απτους 5000 fpps,ειναι καλη ευκαιρια και σε 8-9 ωρες τελειωνει η εκπτωση.

nikos7777 έγραψε:

sthn full tilt to poso paei kateu8ian sto logariasmo sou h prepei na to metafereis apo thn etairia pou exeis kanei thn sumfwnia ?

Αυτό αναγράφεται στην συμφωνία που θα κάνεις ξεκάθαρα, διάβασε το FAQ ή το rakeback deal agreement για την Full Tilt στο affiliate site.

Πάντως όλα τα site που έχω δει εγώ προσωπικά που συνεργάζονται με την Full tilt για rakeback, σου βάζουν τα λεφτά στον λογαριασμό σου στην Full Tilt. Αν κάποια λειτουργουν διαφορετικά δεν μπορώ να γνωρίζω.

POKERISTAS13 έγραψε:

Οσο για αυτό που ρωτας για την Pokerstars ειναι απλό το θέμα ειναι σα να εχεις ένα μπαρ "γωνία" που κεράσεις δεν κεράσεις κανα ποτό κοσμο θα εχεις γιατι να το κεράσεις ? :-)

Κάνεις μεγάλο λάθος. Οχι μόνο κερνάει αλλα μοιράζει απλόχερα χρήμα αρκεί να επισκέπτεσαι συχνά το μαγαζί κ να πάιζεις κ οχι να είσαι περαστικός για να πάρεις το κέρασμα. :)

Οταν δεν επαιζα στο ps κ δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα είχα φάει κ εγω την παραμύθα οτι το ps δεν δίνει rakeback. Τελικά οχι μόνο δίνει αλλα δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς αρκεί βεβαια να είσαι καλός πελάτης κ οχι απαιτητικός περαστικός.

Οποιος είναι supernova elite παίρνει τόσα λεφτά ετησίως που δεν παίρνει κάποιος με συμβόλαιο σε άλλη εταιρία (εκτος φυσικά των μεγάλων ονομάτων) ενω σαν supernova εχεις το μεγαλύτερο rakeback που υπάρχει στην αγορά κ χωρίς ιδιαίτερη συμφωνία. Στο platinum ξεκινά απο 30+ κ ανεβαίνει αναλογα με τον παίκτη, το gold star ισως πάιζει κοντά στο 26 (δεν εχω υπολογίσει ακριβώς) κ απο εκεί κ κάτω είναι οι περαστικοί οι οποίοι κάτι πέρνουν κ αυτοί)

Το 27 κ 30 ειναι αστεία νούμερα για την Ps, αρκει να είσαι active player.

Y.Γ. Να προσθέσω οτι το θεωρώ σαν το καλύτερο σύστημα που δεν αδικεί την πελάτες της κ προσφέρει ανάλογα. Γιατί να πάιρνω το ιδιο ποσοστό rakeback με κάποιον που κάνει 300$ rake την στιγμή που εγω κάνω π.χ. 3,000? Δεν πρέπει να απιτήσω κάτι παραπάνω σαν καλύετερος πελάτης. Αυτό η ps το έχει σκεφτεί εδω κ καιρό πράγμα που αδυνατούν να καταλάβουν ακόμα, οι άλλες εταιρίες. Γιαυτό είναι η Νο1.

Στo twoplustwo έχει ανάλυση για το ποιό site είναι καλύτερο απο άποψη rakeback και για το πως υπολογίζεται το rakeback στη stars.

Όπως λέει ο Αντώνης για έναν παίκτη που θα γίνει SNE (SuperNovaElite) στη stars τα χρήματα είναι άφθονα....ΟΜΩΣ όπως λένε οι μάγκες εκεί στο 2+2, το rakeback στην Fulltilt+iron man+mid year kai end year bonus συνολικά σου αποδίδουν πιο πολλά χρήματα κι από Supernova.

Τέλοσπάντων αυτό που θέλω να πώ είναι ότι για παίκτες που παίζουν μικρά stakes ή λίγες μέρες την εβδομάδα υπάρχουν τα site me rakeback που θα τους αποφέρουν περισσότερη επιστροφή χρημάτων(και κυρίως η tilt με τις καλύτερες προσφορές **τώρα έχει και δωρεάν συνδρομή 3 μηνών στο cardrunners+rakeback για όσους ενδιαφέρονται και δεν έχουν account). Επίσης η Fulltilt μέσω του Trulyfreetraining δίνει και δωρεάν συνδρομή σε stoxpoker/cardrunners. Γενικά για νέους παίκτες τη συστήνω για τα rewards αν και πιστεύω ότι έχει στα χαμηλά stakes άτομα που δεν είναι τελείως γάιδαροι (βλέπε ongame) και είναι αρκετά aggressive τα tables με πολλά 3bet και 4bet ακόμα και στα χαμηλά όρια (25NL 50NL) στα cash tables.

Ααα και κάτι για να πειράξω τον Αντώνη...έπαιζα shortstack στη tilt με 6 bb/100 στο NL25 6tabling και τώρα που έγινε το ελάχιστο ΒΙ 35ΒΒ είπα να δοκιμάσω το CAP που φέρνει λίγο σε SS και λόγω των πολύ loose donks se 10k hands (1 εβδομάδα) έχω περίπου 9 ΒΒ/100.

Shortstack grinding ftw!!!

(Φυσικά και παίζω fullstack αλλά όταν έχω αρκετό χρόνο και καθαρό μυαλό)

p4rasite έγραψε:

ΟΜΩΣ όπως λένε οι μάγκες εκεί στο 2+2, το rakeback στην Fulltilt+iron man+mid year kai end year bonus συνολικά σου αποδίδουν πιο πολλά χρήματα κι από Supernova.

Δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με το σύστημα iron man του FT κ ετσι δεν ξέρω εαν οι "μάγκες" έχουν δίκιο. Ομως αντιλαμβανόμενος την πολιτική που ακολουθούν οι δύο εταιρίες το θεωρώ απίθανο(η διαφορά των ποσοστών είναι τεράστια) να συμβαίνει κάτι τέτοιο κ εαν συμβαίνει, να είσαι σίγουρος οτι το ps θα δώσει παραπάνω.

Επίσης αυτήν την πολιτική του rakeback απο afιlliates την θεωρώ ανηθικη κ εντελώς κοροιδία προς τους πελάτες της εκάστοτε εταιριας.

Ομως οπως πολύ σωστά σημειώνεις μια τέτοια λύση αποτελεί μονόδρομο για όσους παιζουν λίγο.

Τα ηλεκτρονικά καζινο θα μπορούσαν να λειτουργούν ακόμα και χωρίς καθόλου προμήθεια απ'την κάθε παρτίδα ή τουρνουά. Κ αυτό γιατί αν σκεφτείτε λιγάκι τα κέρδη που έχουν απ'τα χρήματα όλων μας που διαχειρίζονται θα καταληξεται στο ότι πολύ λίγα ειναι αυτά που δίνουν πίσω. Κάνοντας μια κατάθεση ο οποιοσδήποτε απο εμάς, αυτό που παίρνει είναι απλά ένα νούμερο στο λογαριασμό του, ενώ η εταιρία έχει τα λεφτά του σε μετρητά. Μέχρι κάποιος παίκτης να κάνει cash out οσα λεφτά και να μαζέψει, είναι λεφτά που διαχειρίζεται η εταιρία. Πόσοι παίκτες νομίζεται οτι καθημερινά βγάζουν λεφτά απ'το λογαριασμό τους και ποσοι βάζουν??? Με λίγα λόγια το κάθε ηλεκτρονικό καζίνο είναι κατι σαν τράπεζα, έχοντας και επενδυοντας τα χρήματα που ο καθένας έχει στο λογαριαμό του, ενώ παράλληλα έχουν και κέρδοι απο καθε παρτίδα που παίζεται. Αν τώρα για κάποιο λόγο ολοι οι παίχτες αποφάσιζαν να κάνουν cash out ολα τα χρήματα τους, φαντάζομαι οτι το site θα κατέρρεε. Οπως θα γινόταν και σε μια τράπεζα...

• 2 months later...

αν σε CASH game το μεγιστο rake συμπληρωθει πχ στο turn τοτε αν προσθεσω περα απο το value bet και το rake , ξεροντασ οτι κερδιζουμε τοτε νικαμε το rake?

να το ξαναπω.

αν στο turn το rake γινει max(το μεγιστο rake που μππορει να υπαρξει βασει των blinds που παιζω).

π.χ. 0,6$

επισησ ξερουμε οτι κερδιζουμε την παρτιδα. αρα αν στο ριωερ πονταρω τα χρηματα που θελω να πονταρω,εστω Χ$, και σε αυτο το bet προσθεσω το ρrake τοτε κερδιζω μακροχρονια το rake?

δηλαδη tο bet μου στο river θα einai BET=X+rake

Στο river αν κανεις μεγαλυτερο value bet απλα θα παρεις περισσοτερο value απο το χερι σου. Το rake το πληρωνεις ουτως η αλλως.

Ο μονος τροπος να παρεις μερος απο το rake ειναι με rakeback συμφωνιες.