iJustRiveredYou Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Εχεις 2 LAG στο τραπεζι εισαι εντελως card dead και οποτε κανεις cbet και second barrel σου κανουν float μεχρι το river και μετα πανε all-in. Αυτο να γινεται συνεχεια με παιχτη 78/30(ναι χωρις υπερβολη. :woohoo: και με 130$ stack στο NL25 ) και οι 2 φορες που αποφασισες να τον δεις με second pair eπεσες σε AA και top pair στο river.Μιλαμε να μη χτυπας απολυτως τιποτα και να βλεπουν καθε raise σου pre-flop απο το button και μετα η float η πονταρουν αυτοι πρωτοι.Οποιος μου βρει την optimum strategy εκτος του παρατα τα και πηγαινε σε αλλο τραπεζι θα τον παραδεχτω. Θελω να πιστευω οτι το skill παιζει μεγαλο ρολο στο poker αλλα πραγματικα δε μπορω να βρω counter strategy για αυτο.Εχω δοκιμασει: Μεγαλα raise pre-flop δεν πιανει θα τα δουν και θα πανε μεχρι το river οτι και να γινει, μεγαλα cbet δεν πιανει επισης θα τα δουν, nit it up δεν πιανει ειμαι εντελως card dead μιλαμε για σκουπιδια 92, 84, J2, συνεχεια, float και μετα μεγαλο overbet στο river τιποτα θα το δουν με second pair.Υπαρχει καποια στρατηγικη για αυτο που δεν ξερω? στο τραπεζι ειμαι εγω ο LAG maniac συνηθως και αν πεσω πανω σε αλλον τετοιο που παιρνει φυλλα και εγω οχι δεν ξερω τι να κανω πραγματικα. Τιλταρω και παω all in στο flop οτι και να γινει(καμια φορα πιανει εξαλου το κλειδι στο NL holdem ειναι να βαλεις τον αντιπαλο σε αποφαση για ολες του τις μαρκες σωστα? )Αυτα που λεω συμβαινουν στο PKR NL25 και στο home game στα αλλα site δεν το εχω δει ποτε.^^ Που σπανια παιζω οποτε δε με ενδιαφερει και ιδιαιτερα ουτε με εππηρεαζει απλα θελω να μαθω τι κανετε εσεις σε αναλογες περιπτωσεις και αν εχει καλα αποτελεσματα. Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 iJustRiveredYou έγραψε:Υπαρχει καποια στρατηγικη για αυτο που δεν ξερω? Υπομονη λεγεται.Δε ειπε κανεις να πηγαινεις πασο και καθε φορα που πιανεις ΑΑ να τα καρφωνεις.Maniac ειναι ο αλλος , οχι καθυστερημενος.Δες αρκετα flop , και προσεξε να εχεις θεση.Φυσικα θελει και timing. Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Maniac ειναι ο αλλος , οχι καθυστερημενος.LMFAO Παράθεση
iJustRiveredYou Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 gsbets έγραψε:iJustRiveredYou έγραψε:Υπαρχει καποια στρατηγικη για αυτο που δεν ξερω? Υπομονη λεγεται.Δε ειπε κανεις να πηγαινεις πασο και καθε φορα που πιανεις ΑΑ να τα καρφωνεις.Maniac ειναι ο αλλος , οχι καθυστερημενος.Δες αρκετα flop , και προσεξε να εχεις θεση.Φυσικα θελει και timing.[/quote:31ehgops]Αμφιβαλω λιγο για αυτο, οταν κανεις call το all in AK με 84 και πετυχαινεις ενα 4 και κερδιζεις η οταν κανεις call bottom pair σε overbet δεν εισαι thinking player siγουρα.Αυτο εκανα προσπαθω απο θεση να παρω ποτ και εγινα εντελως calling station βλεποντας flop συνεχεια αλλα τιποτα, το ξερω οτι σε βαθος χρονου και με υπομονη θα κερδισω το θεμα μου ειναι τι μπορεις να κανεις εκεινη τη στιγμη?Μονο με μερικα all-in με καλο timing ειχα επιτυχια, αυτος που λεω ηταν και Ελληνας. Χαραμισα 3 buy in για να βρω μια στρατηγικη που αποδιδει τελικα την καλυτερη επιτυχια την ειχα σταματωντας τα cbet και τα pre-flop raise και κανοντας all-in σε flop με A η Κ και all rags τα υπολοιπα. Αν επαιρνα εστω και μετρια φυλλα θα εκανα value bet μεχρι το τελος αλλα τωρα με τα σκουπιδια τι value να κανω.. Οποιος παντως κερδιζει ευκολα σε τετοιες καταστασεις ας παιξει PKR και θα με θυμηθει.. Παράθεση
ayuken Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 δηλαδη ζητας στρατηγικη για αντιπαλους που δεν φολνταρουν postflop και αμα εχεις φυλλο θα τους κανεις value bet μεχρι θανατου. Αλλα δεν εχεις φυλλο. Τοτε απλα πρεπει να περιμενεις το φυλλο και να τους κανεις πολυ wide 3bet για value. Παράθεση
iJustRiveredYou Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 ayuken έγραψε:δηλαδη ζητας στρατηγικη για αντιπαλους που δεν φολνταρουν postflop και αμα εχεις φυλλο θα τους κανεις value bet μεχρι θανατου. Αλλα δεν εχεις φυλλο. Τοτε απλα πρεπει να περιμενεις το φυλλο και να τους κανεις πολυ wide 3bet για value.Επειδη πολυ σπανια ερχεται το monster που κερδιζω(και αν ερθει..) ψαχνω εναλλακτικους τροπους απο το "περιμενε το καλο φυλλο και value bet it" Επισης κατα καποιο περιεργο τροπο οταν εχω ενα καπως καλο φυλλο οπως πχ AJ θα κανω raise και 2 πραγματα θα γινουν ο αντιπαλος κανει call το φλοπ ερχετε κατι σαν 468 κανω cbet και μου κανει float μεχρι τελους αν αποφασισω να παω σε showdown με Α high εχει τουλαχιστον ενα pair. Η θα κανει fold και δεν εχω παρει τιποτα.Κατι που αποφευγω ειναι να τους πληρωνω με second pair η οτιδηποτε marginal. Μιλαμε για multi way pot που εχουμε ελαχιστη και αν folding equity. Εχουμε skill advantage στο flop και position αλλα καθολου card advantage. Επειδη πιστευω οτι το ποκερ ειναι παιχνιδι που θελει πολυ skill δε μπορω να πιστεψω οτι η μονη λυση ειναι να περιμενω ενα πολυ καλο φυλλο για να κανω value bet τη στιγμη που βλεπω τον ασχετο να τα εχει μαζεψει ολα. Δηλαδη πρεπει να αλλαξω εντελως το στυλ μου και να γινω hellmuth. Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 οπως σου ειπαν και πριν υπομονη πρεπει να κανεις,οταν βρισκεσαι σε τετοια κατασταση και δεν μπορεις να κανεις υπομονη αλλαξε τραπεζι καλυτερα.skill χρειαζεται αλλα αν το showdown ειναι δεδομενο σε καθε πασα τοτε που να το βρισκεις το skill?απλα μεγαλα value bet στα καλα σου φυλλα Παράθεση
labKK Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Για να παίζεις LAG σημαίνει ότι είσαι πολύ έμπειρος post flop.Αν ήσουν έμπειρος θα έπρεπε να ξέρεις ότι ή κάνεις adjust στον αντίπαλο ή αλλάζεις τραπέζι.Και πως κάνεις adjust στον συγκεκριμένο αντίπαλο?Αν δεν ξέρεις πως να παίξεις ενάντια στον συγκεκριμένο είδος αντίπαλου από μόνος σου, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις στυλ γενικότερα.Είσαι winner γενικά σε αυτά τα stakes με αυτό το στυλ??? Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 iJustRiveredYou έγραψε:τη στιγμη που βλεπω τον ασχετο να τα εχει μαζεψει ολα.Αν τον κανεις ptr προφανώς θα τον δεις να χάνει καμποσα $.Και αυτό είναι το θέμα.Έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το pot καθώς δεν τον νοιάζει αν θα χάσει το buy-in του αλλά obv όλα αυτά που κάνει είναι πολύ μακριά απο το +EV.Αν σου τη δίνει αυτό που βλέπεις πραγματικά σήκω φύγε από το τραπέζι καθώς το "μου τη δίνει κάτι" συνεπάγεται (semi η και full αρκετές φορές)tilt και λάθος poker από μέρους σου.Στην περίπτωση τώρα που δε φύγεις από το τραπέζι, το να βλέπεις πολλά flop μάλλον είναι κακή ιδέα. Παίζοντας με μεγάλο range παρtίδα που ο maniac θα οδηγεί την πάσα το hand σου θα είναι ουσiαστικα bluffcatcher οπότε παίζω πολλά hands σημαίνει έχω αδύναμους bluffcatcers κάτι που για να το κάνεις +ev είναι εξαιρετικά δύσκολο imo + ότι έχει τεράστια variance.Τώρα στις παρτίδες που έχεις εσύ το lead περιόρισε στο ελαχιστο το να προσπαθείς να τον κάνεις outplay χωρις equity γιατί όπως είπα είναι δύσκολο καθώς ο maniac έχει το πλεονέκτημα διότι πολύ απλά he doesn't give a shit.Και έτσι καταλήγουμε σαυτό που είπαν οι προηγούμενοι:YPOMONH ΚΑΙ VALUE.Μην παίζεις παιχνίδια εγωισμου με το maniac edit: τώρα στην περιπτωση που έχεις να κάνεις με thinking/winning maniac το πράμα αλλάζει και απλά φύγε απτο τραπέζι :cheer: Παράθεση
ayuken Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 το φυλλο δεν χρειαζεται να ειναι monster που λες. Οταν ο αλλος κανει call 3bet παντα τοτε και το AJ η KQ KJ γινονται πολυ καλα φυλλα για value 3bet. Εξαρταται βεβαια και απο το ποσο loose ειναι preflop. Τωρα postflop, αναγκαστικα θα πρεπει να κανεις πιο thin value bets με second pair, που απεναντι σε αυτους που λες δεν ειναι καν thin. Παράθεση
iJustRiveredYou Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 labKK έγραψε:Για να παίζεις LAG σημαίνει ότι είσαι πολύ έμπειρος post flop.Αν ήσουν έμπειρος θα έπρεπε να ξέρεις ότι ή κάνεις adjust στον αντίπαλο ή αλλάζεις τραπέζι.Και πως κάνεις adjust στον συγκεκριμένο αντίπαλο?Αν δεν ξέρεις πως να παίξεις ενάντια στον συγκεκριμένο είδος αντίπαλου από μόνος σου, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξεις στυλ γενικότερα.Είσαι winner γενικά σε αυτά τα stakes με αυτό το στυλ???Οχι δεν ειμαι winner(ουτε πολυ loser.) αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μου. Παιζω LAG για αυτο το λογο να κανω πολλα λαθη και να μαθω να παιζω καλα post flop με οποιαδηποτε φυλλα.Το ειπα παραπανω οτι προφανως θα αλλαξω τραπεζι οταν δω οτι δεν πιανει τιποτα αλλα ας πουμε οτι θελω να μεινω και να κερδισω το βλεπω σαν προκληση. post flop πιστευω εχω edge οταν ο αλλος εχει καποια λογικη σε αυτα που κανει, απλα οταν ο αλλος παιζει 78/20 η κατι τετοιο δεν υπαρχουν hand ranges να τον βαλω σε ενα range μπορει να εχει κυριολεκτικα τα παντα. Οποτε το card advantage παιζει το μεγαλυτερο ρολο. Για παραδειγμα το φλοπ ειναι Α48 rainbow κανω μεγαλο cbet/second barrel τελικα τα βλεπει ολα με J8.. Η ενα αλλο hand εχω 67s κανω raise απο το button και τα βλεπει ανοιγει 892r κανω cbet τα βλεπει το επομενο ειναι K second barrel εγω μιας και θεωρω οτι αν δεν εχει K δε θα συνεχισει και τα βλεπει και παλι το river ειναι Α εκει θεωρω οτι ισως ειχε κατι σαν Κx η Αx και θα πονταρει τελικα κανει check κανω ενα μεγαλο bet(ισως λαθος γιατι ειναι πολυ πιθανο να χτυπησε ενα Κ η Α στο board με το float που εκανε) και εχει ενα 8 τελικα.. Τι αλλο να κανω πραγματικα δεν μπορω να τον βαλω σε ενα hand πετυχαινει συνεχεια κατι και παιζει 78/20.Θεωρω οτι οταν αυτος ο αντιπαλος εχει καθε φορα επαφη στο φλοπ που δεν φολνταρει με τιποτα μεχρι το river και εσυ δεν εχεις απολυτως τιποτα συνεχεια ειναι πολυ δυσκολο να τον αντιμετωπισεις.Το να αλλαξω τραπεζι το ξερω απλα δε θελω, το adjust ποιο ειναι? περιμενε τα καλα φυλλα για value bet? δεν εχω καλα φυλλα και οταν εχω δεν κανω επαφη καθολου..To adjust που εκανα εγω ειναι να κανω πολυ μεγαλα bets με ενα Α εγω μεχρι να φολνταρει πριν το flop, μεγαλα check raise σε scary cards, και τελος αρκετα all-in(σε φλοπ που θεωρω οτι θα μπορει να φονταρει..) Επισης προσεχα το betting sequence που ακολουθουσε οταν ειχε καλο φυλλο εκανε c/c οταν ειχε air η κατι μετριο εκανε μεγαλα bet, εκει που λεω ωπα σε καταλαβαμε μου τα αλλαζει εντελως και κανει overbet το ΑΑ(τον πληρωσα με second pair) λετε να ηταν πολυ καλος τελικα και εγω να νομιζω ακομα.? johnny22 Tilt απιστευτο δε φανταζεσαι.. Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 iJustRiveredYou έγραψε: post flop πιστευω εχω edge οταν ο αλλος εχει καποια λογικη σε αυτα που κανει, απλα οταν ο αλλος παιζει 78/20 η κατι τετοιο δεν υπαρχουν hand ranges να τον βαλω σε ενα range μπορει να εχει κυριολεκτικα τα παντα. Οποτε το card advantage παιζει το μεγαλυτερο ρολο. Για παραδειγμα το φλοπ ειναι Α48 rainbow κανω μεγαλο cbet/second barrel τελικα τα βλεπει ολα με J8.. Mhpws den katalaba? Rwtas pws mporeis na kerdiseis ena tetoio paikth? Παράθεση
melancholy Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 holdemgr έγραψε:iJustRiveredYou έγραψε: post flop πιστευω εχω edge οταν ο αλλος εχει καποια λογικη σε αυτα που κανει, απλα οταν ο αλλος παιζει 78/20 η κατι τετοιο δεν υπαρχουν hand ranges να τον βαλω σε ενα range μπορει να εχει κυριολεκτικα τα παντα. Οποτε το card advantage παιζει το μεγαλυτερο ρολο. Για παραδειγμα το φλοπ ειναι Α48 rainbow κανω μεγαλο cbet/second barrel τελικα τα βλεπει ολα με J8.. Mhpws den katalaba? Rwtas pws mporeis na kerdiseis ena tetoio paikth?[/quote:b05frsct]Nai alla me ton periorismo oti eisai card dead (h katastash sthn opoia den pairneis katholou fylla kai DEN PROKEITE na pareis kai to mellon) Παράθεση
iJustRiveredYou Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου, 2010 melancholy έγραψε:holdemgr έγραψε:iJustRiveredYou έγραψε: post flop πιστευω εχω edge οταν ο αλλος εχει καποια λογικη σε αυτα που κανει, απλα οταν ο αλλος παιζει 78/20 η κατι τετοιο δεν υπαρχουν hand ranges να τον βαλω σε ενα range μπορει να εχει κυριολεκτικα τα παντα. Οποτε το card advantage παιζει το μεγαλυτερο ρολο. Για παραδειγμα το φλοπ ειναι Α48 rainbow κανω μεγαλο cbet/second barrel τελικα τα βλεπει ολα με J8.. Mhpws den katalaba? Rwtas pws mporeis na kerdiseis ena tetoio paikth?[/quote:2tlp8j0e]Nai alla me ton periorismo oti eisai card dead (h katastash sthn opoia den pairneis katholou fylla kai DEN PROKEITE na pareis kai to mellon)[/quote:2tlp8j0e]Ακριβως.. εχοντας ενα handicap ας το πουμε. Και δε μιλαω για ενα παιχτη μονο αλλα και δευτερο καμια φορα σε 6max με παρομοια stats που κανει flat call το raise. Ειναι σαν να ειναι ολο το τραπεζι σε tilt δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως. Ειναι το χειροτερο να βλεπεις τη μοναδικη ευκαιρια να διπλασιασεις και να τριπλασιασεις επειδη απλα σπανια συναντας τετοιους παιχτες και να παιρνεις συνεχεια σκουπιδια unplayable εντελως.Πιστευω αληθεια οτι σε ενα μικρο sample απο hands και με την κατασταση που περιγραφω και ενας πολυ καλος παιχτης δε θα μπορουσε να κανει και πολλα πραγματα. Καμια φορα εισαι στο ελεος των καρτων που παιρνεις.Τεσπα αυτες οι καταστασεις δεν συμβαινουν συχνα(και αν συμβουν μπορεις παντα να φυγεις.) και ειναι high variance πιστευω ακομα και για πολυ καλους παιχτες. Απλα ψαχνω μια optimum strategy. Παράθεση
subgr Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου, 2010 ...φαντάσου τώρα να έχεις αυτόν τον παίκτη, να έχεις χαρτί αλλα και πάλι να χάνεις!!!http://www.pokerland.gr/option,com_kune ... 41340.html Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου, 2010 και ειναι high variance πιστευω ακομα και για πολυ καλους παιχτες.Δες από το δευτερο μισό του Million Dollar Cash Game Season 4 Episode 3 2/10 έως το πρώτο μισό του Million Dollar Cash Game S04E04 part 8/10(youtube).Είναι πολύ διασκεδαστικά!p.s:Μην δίνεις βάση στα σχόλια του Williamson.Ότι λέει είναι λάθος! Παράθεση
Recommended Posts