Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Κόντρα ανθρώπου-μηχανής στο τραπέζι του πόκερ!

Recommended Posts

Αυτό το θέμα αναφέρεται στο κείμενο: Κόντρα ανθρώπου-μηχανής στο τραπέζι του πόκερ!

Ποτέ δεν θα μπορούσα να λάβω μέρος σε μια κόντρα με ένα "αδύναμο" ρομπότ!

Το ρομπότ, όπως ξέρετε, αποτελείται από χιλιάδες μικρο-τσιπ και πλακέτες...

Μέσα σ' αυτές, οι προγραμματιστές, του δίνουν εντολές (ρουτίνες), μέσω των οποίων, το ρομπότ, απαντά στο εκάστοτε "χέρι".

Τα δισεκατομμύρια συνδυασμοί του πόκερ, αποτελούν μια πρόκληση, αλλά όχι με αντίπαλο ένα ρομπότ.

Η ρομποτική, είναι μια επιστήμη, που στόχο έχει να "ξεκουράσει" τον "άνθρωπο" και πιο συγκεκριμένα, τον αδύναμο ή ανίκανο άνθρωπο.

Υγιείς και γεμάτοι όρεξη άνθρωποι, ΔΕΝ ασχολούνται με αυτού του είδους τις "υπάρξεις" και -αν μη τι άλλο- ΔΕΝ τις συμπαθούν κιόλας.

Το πόκερ, σε κάθε του μορφή, σκοπό του έχει την οξυδέρκεια και την ταχύτητα λήψης αποφάσεων (σωστών αποφάσεων), όχι μόνο με βάση τα μαθηματικά, αλλά και με βάση τον ανθρώπινο παράγοντα.

Αν λοιπόν, υποθέσουμε ότι στο πόκερ, υπάρχουν δισεκατομμύρια συνδυασμοί, τότε στην

"ανθρώπινη στιγμιαία ψυχολογία", πόσοι υπάρχουν???

Δεν θέλω να "το" κοιτάζω στα "άψυχα" μάτια του.

Θέλω να κάνω τα "read" μου!

Δεν θέλω να παίζω με χιλιάδες ρομπότ, που -ίσως- στο μέλλον, απαρτίζουν το σύνολο των poker sites...

Δεν θα ήθελα -ούτε ν' ακούσω- ότι το 2025, ο πρωταθλητής κόσμου είναι ο -καθ 'όλα συμπαθής- bob robotakis!

Αυτό θα είναι η "κατάντια" του πόκερ!

Και εύχομαι -ολόψυχα- σήμερα την νίκη να την πάρουν και ΠΑΛΙ οι άνθρωποι.

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για το παγκόσμιο πόκερ.

Το τί μπορεί να κρύβουν στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού, οι Αμερικάνοι επιστήμονες, ΔΕΝ μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νούς.

Το σίγουρο είναι, ότι ΔΕΝ προχώρησαν στην κατασκευή-εκπαίδευση των "υπολογιστών πόκερ", για να "περνά" η ώρα...

Κάποια εφαρμογή, θα λάβει σάρκα και οστά, σύντομα!

Ας ελπίσουμε, οι ψυχραιμότεροι, να μην επιτρέψουν να συμβεί, αυτό που όλοι μας -ενδόμυχα- φοβόμαστε...

Ας ελπίσουμε, η σύνεση, να επικρατήσει, σ' αυτόν τον "παράλογο" επιστημονικό "κόλαφο"!

Εμείς οι Έλληνες, που ακόμα ΔΕΝ έχουμε καλά-καλά ξεκινήσει τον "ανηφορικό" δρόμο του πόκερ, είμαστε ΚΑΘΕΤΟΙ στη θέση μας.

"ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ", "ΟΧΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΚΕΡ".

Θέλω να πιστεύω, ότι είμαστε σύμφωνοι σε αυτό, ΟΛΟΙ!

theomas

"το poker είναι τρόπος ζωής,

Ας ζήσουμε, λοιπόν, στους ρυθμούς του"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

theomas έγραψε:

Ποτέ δεν θα μπορούσα να λάβω μέρος σε μια κόντρα με ένα "αδύναμο" ρομπότ!

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σίγουρα θα ηταν ενας καλός τρόπος να μάθεις σωστά το bet raise reraise.

Δεν θέλω να "το" κοιτάζω στα "άψυχα" μάτια του.

Θέλω να κάνω τα "read" μου!

Δεν είναι τίποτα διαφορετικό απ ότι κάθεσαι σε ενα τραπε΄ζι online. Kανέναν δεν μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια.

Παρολα αυτα μέχρι να νικηθεί ενα ανθρωπος απο μια μηχανή στο σκ΄κι (πιο ευκολο κατασκεύασμα μηχανής) πε΄ρασαν αρκετά χρόνια. Στο πόκερ τώρα που υπάρχει το άγνωστο και η μπλόφα αστο καλύτερα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Φίλε antonis,

ΔΕΝ θέλω να μάθω "σωστά" όπως λες.

Το "σωστά" για ένα ρομπότ, είναι -ίσως- εντελώς ΛΑΘΟΣ για 'μένα.

Άλλωστε, το "σωστό" παίξιμο, δηλ. το τετριμμένο και συνηθισμένο, όπως φαντάζομαι, εννοείς...είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάνει το poker "προβλέψιμο"...

Εγώ, δεν θέλω να μάθω να κάνω προβλέψιμες κινήσεις, ούτε φαντάζομαι, κανένας από 'σας...

Θέλω ποικιλία στο παιχνίδι μου, θέλω μπλόφες, θέλω αλλαγή ταχυτήτων, θέλω και λάθη (όλα μέσα στο παιχνίδι είναι).

Πιστεύω στις ικανότητες, στην τύχη αλλά και στο συνδυασμό όλων αυτών, με τον αστάθμητο παράγοντα, που "εκπέμπει" η ανθρώπινη φύση.

Αν όλα ήταν "άσπρο-μαύρο" τότε θα ήταν και λίγα τα bad beat μας...

Άν ήταν να ξέρουμε όλοι τέλεια τους κανόνες του παιχνιδιού και αυτό, από μόνο του, να φτάνει...τότε θα ήμασταν κάθε μέρα κερδισμένοι!

Ναι, αλλά ΔΕΝ είμαστε...

Και είναι δύσκολο, ακόμα και για τους first class παίκτες, να νικούν πάντα...

Σίγουρα θα ηταν ενας καλός τρόπος να μάθεις σωστά το bet raise reraise.

Θα μάθω, που θα πάει...

Τα ρομπότ όμως, τα έχω...χεσμένα...:woohoo: :woohoo: :woohoo:

Δεν είναι τίποτα διαφορετικό απ ότι κάθεσαι σε ενα τραπε΄ζι online. Kανέναν δεν μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια.

Διαφωνώ ριζικά.

Μπορεί να μην τον κοιτάς στα μάτια. Τον παρακολουθείς όμως, κρατώντας τις σημειώσεις σου, για τον τρόπο που παίζει, τα στατιστικά του, τα αρχικά του φύλλα και ένα σωρό άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ALL IN!

ROBOTS OUT!

theomas

"το poker είναι τρόπος ζωής,

Ας ζήσουμε, λοιπόν, στους ρυθμούς του"

theoma συμφωνώ μαζί σου ότι τα ρομπότ καταστρέφουν τη μαγεία του παιχνιδιού, όμως μην ξεχνάς ότι η αποψινή κόντρα έχει να κάνει με fixed limit Holdem.

Δηλαδή ακόμη τα ρομποτάκια δεν τολμάνε να κοντραριστούνε στο No Limit Holdem, όπου μία και μόνο απόφαση μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Θα προτιμούσα να έπαιζα online με ενα robot για αυτόν ακριβώς τον λογο. Κάνει πάντα τις ιδιες κινησεις και ειναι προβλέψιμο. Οπως δεν ειναι ο ανθρωπος ο οποίος αλλάζει ταχύτητες και οσες σημειώσεις και να κρατήσεις πιθανόν κάποια συγκεκριμένη στιγμή να είναι λάθος. Ενω live ειναι διαφορετικά.

Πάντως οσον αφορά το bet raise reraise στο ειπα φιλικά παρακολουθώντας το παιχνίδι σου στο ASOP. Ιδίως τα δυο τελευταία δεν τα είπες καθόλου. ΜΠορεί να μην ήσουν στην μέρα σου μπορεί, μπορεί... Ουτε οταν ειχες τους ΑΑ preflop. Bεβαια εν συνεχεία εκανες ενα σπουδαίο και εκπληκτικό fold που λίγοι θα έκαναν (εγώ μαλλον οχι) αλλα το απλό Bet preflop εδωσε την δυνατοτητα σε μένα και στον Γιώργο να δούμε το flop τσαμπα και εαν ο Γιωργος επαιζε λίγο πιο εξυπνα την κέντα του θα το πλήρωνες ασχημα. Λίγο αργότερα τσεκ και απλό call στο bet toy στέφανου οταν είχες ήδη 444, χρώμα ο στέφανος στο turn και η συνέχεια γνωστή... check εσυ allin ο Στεφανος (που ηδη σε ειχε μπλοφάρει 3 φορές) call αναγκαστικά εσύ και....... ΓΙα αυτόν τον λογο και μόνο και πάντα σκεπτόμενος φιλικά ειπα οτι ενα robot παιξιμο θα βοηθούσε οχι οτι τα επιθυμώ στο παιχνίδι.

΄Εχεις άδικο.

Όταν είχα ΑΑ, έπαιξα όπως ακριβώς μου επέτρεπε το "τραπέζι".

Δηλ. μετριοπαθώς.

ήταν ένα προκαθορισμένο bad beat, γιατί είτε θα έπαιρνα το small blind και τέλος (μιας και είμουν το big blind),

είτε θα γινόταν ότι...έγινε.

Δεν πιστεύω τέλος πάντων ούτε ότι έπαιξα λάθος, ούτε ότι έπαιξα επιθετικά.

Έπαιξα "προσεχτικά" για να ψάξω τη καλή ευκαιρία.

Τώρα, όσο για το Stefano, το ότι μου μπλόφαρε το φύλλο 2 φορές, δεν έχει να κάνει με την μεγάλη ήττα των 3ών 4αριών!

Καμία σχέση.

Αν κατάλαβα καλά, έπαιζες δεξιά μου.

Διαπίστωσες πουθενά, να έχω εκδικητικές τάσεις στο παιχνίδι μου?

Ο Στέφ, βγήκε 2ος, οκ?

Αν -λέω- άν, έπαιρνα τη συγκεκριμένη παρτίδα, ο Στεφ, θα ήταν out από το tour και εγώ, ίσως, πρώτος σε μάρκες στο σημείο αυτό!

Μια λεπτομέρεια, μου στέρησε τη δυνατότητα να συνεχίσω και να πάω παραπέρα στο παιχνίδι μου.

Όπως είπες, λίγο πριν, πήγα πάσο με ΑΑ, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί με flop made straight, δεν μπορείς να τα βάλεις.

Στην περίπτωση του Στεφ, είχα 50% outs για foul house και γι' αυτό έκανα call.

Και τέλος πάντων, αν έμαθα κάτι από όλη την ιστορία, το έμαθα...

Δεν νομίζω ότι εσύ, έχεις αναλάβει να μου κάνεις μάθημα για τα bet μου, τα call μου και τα raise μου...

Εκτός αν κάνω λάθος...lol

Κοίτα πρώτα να διορθώσεις τα δικά σου call, bet, raise, reraise και γενικά το image που περνάς στο εκάστοτε τραπέζι και αφού βγείς πρώτος, δεύτερος ή τρίτος consistently, έλα να με βρείς για ένα heads up.

Πολύ θα χαρώ να ξαναπαίξω μαζί σου (καθώς και με όλα τα άλλα παιδιά).

Ένα ΔΕΝ θα κάνω ΠΟΤΕ!

Να κάνω μαθήματα poker σε άλλους....

ΠΟΤΕ, Αντώνη.

Δεν διδάσκω poker.

Προσπαθώ να γίνω λιγάκι καλύτερος μέρα με τη μέρα, σιγά-σιγά.

Ούτε βιάζομαι, ούτε τρελένομαι...

Πάντως, εκπλήσσομαι, που με μέτρησες τόσο εύκολα, με τη μία -που λένε-...σε ένα τραπέζι που έγιναν πάρα πολλά στραβά...(Α6 εγώ/Τίποτα το παλικάρι δίπλα σου, All in.../χρώμα στο turn, θυμάσαι?)

Φιλικά

theomas

Δεν προσπαθώ να κάνω μαθήματα ποκερ.

Απλά σχολιάζουμε χέρια για να μην ξανακάνουμε τα ιδια λάθη και να μαθαίνουμε μέσα απο αυτά. δεν το λέω λοιπόν για να παρεξηγηθούμε. Ρώτα τον Στέφανο πόση ω΄ρα μουρμούραγε οταν εκανε slow play τους ΑΑ για το τι πήγε να πάθει και ελεγε και ξαναλεγε οτι δεν θα το ξανακάνει ποτέ του. Πραγματικά στο τραπέζι μας εγιναν πολλά περίεργα πράγματα. Εγω θα παραθέσω το χέρι του Α 6 για σχολιασμό γιατί λες οτι ο Γιώργος δεν είχε τίποτα.

blinds 20-40

Teomas sb 20 call :As :6c chips 1300-1400

stefanos bb 40

giannis fold

ganesman call :7d :8d 4000 kai pano

Antonis dealer fold

pot 120

flop

:Ah :5d :6d

theomas all in Σωστό?

ganesman call Σωστό?

ασχετου αποτελέσματος

turn

:Qd

river

δεν θυμαμαι αλλα κάτι ασχετο.:Kh

Σχόλια.......

Γεία σας παιδιά και από εμένα. Πράγματι το επίπεδο του τρίτου τουρνουά ήταν πολύ πιο ανεβασμένο σε σχέση με τα άλλα δύο.

Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο την παρτίδα στην οποία ο Theomas foldare τους ΑΑ. Τελικά το ότι προσπάθησε να παίξει τους άσσους του Slow play του βγήκε σε καλό. Και εξηγούμε: Χωρίς να έχει κάνει pre flop raise μας άφησε μεν να δούμε το Flop τόσο εγώ όσο και ο Αντώνης. Αν είχε κάνει δυνατό Raise preflop τότε θα έπαιρνε απλά τα blinds. Αν είχε κάνει ένα raise της τάξης 2-3 ΒΒ πολύ πιθανό να τα έβλεπα (εκείνη τη στιγμή είχα γύρω στα 5000 chips)και τότε θα του έπαιρνα όλο το stack, γιατί θα ήξερα ότι θα είχε μεγάλα φύλλα στο χέρι ή κάποιο over pair και θα πήγαινα slow play. Τώρα όμως με 2 μπαστούνια στο flop και χωρίς να έχει κάνει κάποιο raise θεώρησα καλύτερο να τον διώξω παρά να τον παγιδεύσω γιατί πίστεψα ότι ποντάρει στα outs για χρώμα. Πάντως Theomas πραγματικά όταν έδειξες τους ΑΑ τα έχασα.(Και με έβριζα για την επιλογή μου.Σίγουρα δεν έπρεπε να ποντάρω τόσο δυνατά με τέτοιο φύλλο...) Πάντως αν ήταν ο Στέφανος στη θέση μου θα σου είχε πάρει όλο to stack. (Λόγω του ότι σου είχε κάνει μπλόφες 2 φορές.)lol...

oi ypologistes den einai anikitoi

einai programmatismenoi apo anthrwpoys.

edw poy menw paizame ena toyrnoya skaki me programma ypologisti.

sto toyrnoya meteixe kai o ypologisths.

panta erxotan prwtos

omws mia kinisi apelpisias diki moy to ekane na kanei to lathos kai na moy faei pyrgo aksiwmatiko kai se 4 kiniseis htan mat alla ela omws poy moy afise emena thn eykaria na kanw mat se 2-3 kiniseis mia ligoterh apo ayton . ektote kai oi ypoloipoi sympaiktes moy toy kanane aythn thn kinisi apelpisias kai den eixe antidoto to vgalame nok out katetagh teleytaio.

hremiste ta robot den mporoyn na skeftoyn einai programmatismena na analyoyn kai tipote allo.

to proterhma toys edw einai oti einai poli pio grigora apo ton anthrwpino noy alla kai pali.........dyskola tha nikisoyn thn afrokrema toy pagkosmioy poker

genok έγραψε:

hremiste ta robot den mporoyn na skeftoyn einai programmatismena na analyoyn kai tipote allo.

Συμφωνούμε απόλυτα.

Γιαυτό και θα παραμείνουν στα παιχνίδια με οριο. Sto nolimit και ποτ λιμιτ δεν εχουν λύσεις. Αυτό ομως δεν σημαίνει οτι είναι και αδύνατοι παίκτες. Το αντίθετο. Εξάλλου εχουν την δυνατότητα να αποδίδουν το ιδιο απο την αρχή ως το τέλος χωρίς να κουράζονται. Τελικά τι έγινε με την κόντρα?

Τον εναν παίκτη δεν το ξέρω καθόλου αλλα΄ο Λαακ ειναι εκπληκτικός παίκτης και σίγουρα θα έστειλε το robotaki για αναβάθμιση :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Antonis έγραψε:

Δεν προσπαθώ να κάνω μαθήματα ποκερ.

Απλά σχολιάζουμε χέρια για να μην ξανακάνουμε τα ιδια λάθη και να μαθαίνουμε μέσα απο αυτά. δεν το λέω λοιπόν για να παρεξηγηθούμε. Ρώτα τον Στέφανο πόση ω΄ρα μουρμούραγε οταν εκανε slow play τους ΑΑ για το τι πήγε να πάθει και ελεγε και ξαναλεγε οτι δεν θα το ξανακάνει ποτέ του. Πραγματικά στο τραπέζι μας εγιναν πολλά περίεργα πράγματα. Εγω θα παραθέσω το χέρι του Α 6 για σχολιασμό γιατί λες οτι ο Γιώργος δεν είχε τίποτα.

blinds 20-40

Teomas sb 20 call :As :6c chips 1300-1400

stefanos bb 40

giannis fold

ganesman call :7d :8d 4000 kai pano

Antonis dealer fold

pot 120

flop

:Ah :5d :6d

theomas all in Σωστό?

ganesman call Σωστό?

ασχετου αποτελέσματος

turn

:Qd

river

δεν θυμαμαι αλλα κάτι ασχετο.:Kh

Σχόλια.......

Me to 7d8d kanw all-in sto flop me thn taxythta tou fwtos

A nai kai slowplay me AA den einai sxedon pote swsto. Synithws opoion blepw na to kanei syxna ginetai buddy listed automata.

Αντωνάκι μου, λοιπόν, μου λες ότι ο ganesman έκανε call στο Αll-in μου, με DRAW!

άρα, ο κυρίως λόγος που το έκανε, συμπεραίνει κάποιος, ότι ήταν το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη φάση ήμουν short stack σε σχέση με τον ganesman!

Ερώτηση:

Αν εγώ είχα τις 4.000 μάρκες και ο ganesman τις 1.500, θα έκανε call?

Kαι, ας μη μιλάμε για draw...γιατί και εγώ ήμουν για full house draw...ok?

To all-in μου, έγινε στο flop.

Kάτι που σημαίνει ότι είχα...2Α + 26άρια=4Χ4=16% πιθανότητες να το κάνω!

Κάθε μου φύλλο, αγαπητέ Αντώνη, το μελετάω σύμφωνα με ένα δικό μου σκεπτικό, γι' αυτό άλλωστε και με είδες κάποια στιγμή, να ΠΕΤΑΩ ΕΥΚΟΛΑ 2 Άσσους και να foldάρω...

Στην τελική, εγώ ΕΙΧΑ 2 ζεύγη, ο ganesman ΔΕΝ είχε ΤΙΠΟΤΑ (στο flop-πάντα).

Το τί έγινε μετά είναι ιστορία...

Πάντως, χάρηκα και για το επίπεδο και για όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος, δίνοντας ο καθένας τους, ένα ξεχωριστό τόνο στο ASOP.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα

theomas

ganesman,

ωραία τα είπες,

όμως θα σου θυμίσω ότι τις μπλόφες του Στεφ. τις άφησα ΕΞΩ από επόμενα χτυπήματά μου.

Στα 4άρια μου...ΔΕΝ χτύπησα για να "πάρω εκδίκηση".

Χτύπησα γιατί είδα τις 2 κούπες που έσκασαν μύτη...

Και μετά. στο turn, που ακολούθησε και η άλλη κούπα, ο Στεφ. ήταν σαν να μου φωνάζει "έχω χρώμα, έχω χρώμα", αλλά και πάλι ΔΕΝ μπορούσα να foldάρω, λόγω των υπερβολικά πολλών outs που είχα.

Όσο για μας, για τους 2 μου Άσσους, θα σου πω μόνο τούτο:

Τελικά, μάλλον σωστά έπαιξες, δεδομένου ότι άν και εσύ έκανες slow play, ίσως στο turn να έσκαγε κανένας Άσσος ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΡΕΧΕΣ...

Ναι μεν, το χτύπημά σου, το "διάβασα καλά", αλλά θες γιατί μίλαγες πρώτος, θες γιατί ΔΕΝ μου βγήκε Άσσος στο flop, θες γιατί βγήκε draw straight...ΔΥΣΚΟΛΑ θα έκανα τρελό call...

Να 'σαι καλά και χάρηκα πολύ που σε γνώρισα.

theomas

Ειδες που οταν κουβεντιάζουμε τα χέρια, μας κάνει καλό?

Για την ιστορία.

Στο χε΄ρι με τα 444 είχες πιθανότητες 25% εναντίον 75% του Στεφανου.

Στο χέρι με το Α-6 ο ΓΙώργος είχε πιθανότητες 45% εκαι εσύ 55%. Γιαυτό και το all-in σου δεν ηταν σωστό. Ενω φυσικά δεν ηταν σωστό ουτε σε σχέση με τα chips που υπήρχαν στο ποτ. Σε κάθε περίπτωση επρεπε να κάνει call.

Ενας σωστός τρόπος για να μάθει κανείς την αναλογία bet-ποτ είναι να επιλέξει στην αρχή ενα ποτ λιμιτ παιχνίδι. Εγω παίζω τους τελευταίους 3 μήνες και εχω μάθει αρκετά. Τώρα τελευταία εχω ξεκινήσει να παίζω ξανά no-limit και βλέπω που και που τέτοια χτυπήματα στα οποία ο παίκτης που το κάνει ή παίρνει μόνο το μικρό ποτ ή οταν γίνεται call συνήθως χάνει. Ασφαλώς τέτοιες κινήσεις δεν εχουν να κάνουν με προστασία φύλλου κ.λ.π.

theomas έγραψε:

Βλέπω ότι τα πας μια χαρά στα math...

Τώρα, θα μας πείς γιατί "έφυγες" τόσο γρήγορα...με ΚQ?

theomas

[/quote:2clart2n]

Μα το ποκερ ειναι μαθηματικά.

Τώρα επειδή μάλλον θες να πουλήσεις πνευμα θα σου πώ. Σε 5 άρι τραπέζι Με board K-6-3 αχρωμα με 2.500 chips εναπομείναντα και ποτ 3000+2500 που μου ζητάει ο Γιώργος για να συνεχίσουμε δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνω call. Εξάλλου ειναι μια ιδανική ευκαιρία να ξαναμπώ στο παιχνίδι να εχω στακ 8.000 μάρκες και να κάνω το παιχνίδι μου. Σκέφτηκα οτι χάνω με μόνο απο ΑΑ ή Α-Κ αλλα εχω κάποιες μικρές πιθανότητες εαν σταθώ τυχερός Προτου κάνω call αυτό ακριβώς είπα αν θυμάσαι. Διαφορετικά παραμένω, μάλλον παιδεύομαι τσάμπα, μου ροκανίζουν τα blinds το μικρό στάκ μου και αποκλείομαι λίγο αργότερα. Τί θα άλλαζε?

Για να καταλάβεις ποσο δίκιο εχω.

Εσυ με 8.000-9.000 στακ δυο-τρία χέρια αργότερα εχασες σχεδόν ολο σου το στακ με το :Jh :4s που κρατουσες στο all-in του Στέφανου.

Ναι, βέβαια, έτσι έγινε,

αλλά επειδή και εσύ πουλάς πνεύμα και μάλιστα τζάμπα, δεν λες πουθενά σε κανένα σποτ σου, ότι ΑΝ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ την κέρδιζε αυτή την παρτίδα θα πέταγε έξω τον Στεφ, και θα πήγαινε...ΠΡΩΤΟΣ σε στακ...

και απο outs...άλλο τίποτα!

κύριε καθηγητά...

να τα λες όλα -όχι μόνο όσα θες-...

theomas

Aκόμα, θα ήθελα να σταματήσει η συζήτηση για το θέμα αυτό ΕΔΩ.

Στην τελική, νικητής είναι πανάξια ο nanasta και όλα τα άλλα, κλείνουν με ένα θερμό χειροκρότημα στους χαμένους.

Φιλοσοφίες & φιλολογίες του στυλ σου, Αντώνη, ΔΕΝ με συγκινούν και ούτε θα με κάνουν να αλλάξω γνώμη.

Ούτε και εγώ, φαντάζομαι -από τις μέχρι τώρα "αντιπαραθέσεις μας"- ότι θα σου αλλάξω άποψη.

Ένας είναι ο κριτής:

Μακροπρόθεσμα, ο χρόνος και το τι πετυχαίνουμε μέσα σ' αυτόν.

Καλή επιτυχία και σε σένα και στις math εφαρμογές σου.

Χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας...

theomas

theomas έγραψε:

Ναι, βέβαια, έτσι έγινε,

αλλά επειδή και εσύ πουλάς πνεύμα και μάλιστα τζάμπα, δεν λες πουθενά σε κανένα σποτ σου, ότι ΑΝ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ την κέρδιζε αυτή την παρτίδα θα πέταγε έξω τον Στεφ, και θα πήγαινε...ΠΡΩΤΟΣ σε στακ...

και απο outs...άλλο τίποτα!

κύριε καθηγητά...

να τα λες όλα -όχι μόνο όσα θες-...

theomas

Μα νομίζω το ειπα 25% πιθανότητες.

Αμφιβάλλεις οτι το ποκερ ειναι μαθηματικά και πιθανότητες ή σκέτος τζόγος?

Συγγνώμη νόμιζα οτι ειχες αλλη αντίληψη για το "αθλημα".

φυσικά δεν είμαι καθηγητής . ΕΙμαι ενας κακός εως μέτριος παικτης και προσπαθώ να αναλύω χέρια για να βελτιώσω το παιχνίδι μου.

Μεσα απο αυτή την ανάλυση εχω αποβάλλει κακές συνήθειες του παρελθόντος οπως να βλέπω περίπου το 80-90% των φλοπ με οτιδήποτε φύλλο και να ειμαι passive παίκτης. Αυτό μ΄νο είπα αναλύοντας κάποια χέρια και τίποτα άλλο. Αν εσυ το πήρες ως πνεύμα δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτο. Εγω με καλή πρόθεση ειπα οτι είπα. Κάποιοι προσπαθούν να βελτιωθούν μεσα απο τα λάθη τους(Εγω σε αυτούς αναφέρομαι) κάποιοι άλλοι οχι και επιμένουν σε αυτά.

Σε ευχαριστώ Φίλε Theomas. Πριν αρχίσει το τουρνουά είχα ν γίνει οι συστάσεις από το Στέφανο και μου είχε πει να σε προσέξω γιατί του είχες κάνει καλύ εντύπωση όταν σε είχε ξαναδεί. Και έτσι ήταν... Και εσύ και ο Αντώνης ήσασταν πολύ καλοί αντίπαλοι. Και να ξέρεις ότι στάθηκες άτυχως στην παρτίδα με τα 444. Γιατί εκτός του Στέφανου που είχε κούπες και εγώ στην συγκεκριμένη παρτίδα είχα Q3 Hearts(Προβληματίστηκα λίγο αλλά τελικά το foldara). Τα Outs του Στέφανου ήταν πολύ λιγότερα... Και όπως μου είπε αν το turn δεν του έδινε το χρώμα δεν θα το κυνηγούσε.Και όταν του είπα ότι και εγώ είχα flush στη Q μου λέει πάλι καλά που βγήκε. Και οι δυο σας πάντως παίξατε πολύ καλά και εμένα προσωπικά μου φανήκατε πολύ δύσκολοι αντίπαλοι σε σχέση με το προηγούμενο ASOP. Βέβαια για να γίνει ένας αντίπαλος ακόμη δυσκολότερος θα πρέπει να τον βοηθάει και το φύλλο του. Πάντως όλες αυτές οι συζητήσεις γίνονται περισσότερο θεωρητικά. Ότι έγινε ανήκει στην ιστορία. Και αυτό που ξέρω είναι ότι για να πας μακρυά σε ένα τουρνουά θες και τύχη. Ο Nanasta πχ. σε μία παρτίδα κέρδισε γύρω στα 15000 chips όταν με QQ εναντίον ΚΚ είδε τη πολυπόθητη Q να σκάει στο flop και να του δίνει μεγαλοπρεπέστατο full.Αν έχανε σε αυτή τη παρτίδα θα είχε μείνει με 4-5000 chips. Βέβαια Και από εκεί και πέρα έπαιξε εκπληκτικά και μας ροκάνισε όλα τα chips. Πολύ καλός παίκτης πραγματικά. Τέλος πραγματικά πιστεύω ότι τα live touranments είναι εντελώς διαφορετικά από το Internet και από τη συμμετοχή σου σε αυτά δεν μπορείς παρά να βγεις καλύτερος. (Εγώ στο πρώτου μου live είχα βγει τελευταίος και καταϊδρωμένος κυνήγαγα τα πάντα και παντού...). Αυτό που μαθαίνεις επίσης είναι το σωστό read του αντιπάλου. Ο Γιάννης (που είχε την άτυχη στιγμή αλλά ευτυχώς είναι καλά τώρα...) για μένα έκανε ένα μοιραίο λάθος όσο παίζαμε που κατά την κρίση μου ήταν αρκετό για να δω τι είδους παίκτης είναι. Σε flop 8-5-3 νομίζω έπαιξε ρέστα καί μας έδειξε το φύλλο του 8-6 (top pair) δεν χρειαζόμουν και πολύ μετά για να τον παγιδεύσω όπως και έγινε με τους ΚΚΚ. Αυτά τα ολίγα... Να είστε καλά παιδιά... Και να γινόμαστε όλοι κα΄θε μέρα και καλύτεροι!