Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

TI KANOYME EΔΩ?

Antonis

Recommended Posts

Table 'Pavo III' 9-max Seat #7 is the button

Seat 1: mrnick203 ($10.45 in chips)

Seat 2: northwood ($26.80 in chips)

Seat 3: de beekster ($19.25 in chips)

Seat 4: DMaltese ($15.85 in chips)

Seat 5: xraycat2 ($13.75 in chips)

Seat 6: Antonisgr ($33.40 in chips)

Seat 7: AmnestyMC ($56.90 in chips)

Seat 9: MrRvW ($24.75 in chips)

MachoCombo will be allowed to play after the button

MrRvW: posts small blind $0.10

mrnick203: posts big blind $0.25

*** HOLE CARDS ***

Dealt to Antonisgr [2s 2d]:2s :2d

northwood: folds

de beekster: folds

DMaltese: folds

xraycat2: folds

Antonisgr: raises $0.75 to $1

AmnestyMC: folds

MrRvW: folds

mrnick203: raises $0.75 to $1.75

Antonisgr: calls $0.75

*** FLOP *** [9h 4d Jd] :9h :4d :Jd

mrnick203: checks

Antonisgr: bets $1.50

mrnick203: calls $1.50

*** TURN *** [9h 4d Jd] [9c] :9h :4d :Jd :9c

mrnick203: bets $2.25

Antonisgr: calls $2.25

*** RIVER *** [9h 4d Jd 9c] [5s] :9h :4d :Jd :9c :5s

mrnick203: bets $4.95 and is all-in

Antonisgr: ??????????

O Tύπος ειναι ιδιαίτερα χαλαρός call σε κάθε χέρι ηλίθια raise και μπλόφες. Πρίν απο λίγο ειχε "σκοτώσει" ΚΚ με 8-9 στο χέρι και ειπε ως δικαολογία οτι ηθελε να παει για υπνο. Τι επρεπε να κάνω?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντώνη δε θα σου πώ τι θα έκανα αλλά πως θα το έπαιζα το hand. Δεν θα έκανα raise με τα :2d :2h αλλά ίσως έκανα call στο πιθανό raise του καθώς είναι ένα raise απο το blind. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα RERAISE απο το blind. Ακόμα περισσότερο respect δηλαδή. Στο flop χωρίς set και με το bet 2/3 του ποτ για εμένα είναι εύκολο fold.

Τελικά τι έγινε?

Αν δεν απατωμαι φιλε Αντωνη, μετα και το πονταρισμα του στο river, υπαρχουν περιπου 16 δολλαρια στο Pot, και εχεις να κανεις call ενα στοιχημα των 5 δολλαριων. Κοινως οι Pot odds σου ειναι λιγο καλυτερες απο 3/1. Αυτο σημαινει οτι αν κερδιζεις το εν λογω pot μια στις 3 φορες ,εισαι μακροχρονια κερδισμενος - και αυτος ειναι ο σκοπος μας..

Τωρα, το θεμα ειναι κατα ποσο θα κερδιζεις μία στις 3! Φοβαμαι οτι στο συγκεκριμενο hand δεν ειναι και τοσο εφικτο αυτο. Κυριως λογω του οτι ο αλλος, οπως μας ειπες, κανει συχνα πυκνα διαφορα raise διχως καποιο betting pattern. Για μενα λοιπον μπορει να εχει οτιδηποτε. Αν ομως προσπαθησουμε να περιορισουμε καπως τα φυλλα που μπορει να εχει, ευκολα καταλαβαινεις οτι κερδιζεις μονο αν εχει 2 high cards εκτος του J, πχ ΑΚ, ΚQ, KT, QT κλπ κλπ. Οι εν λογω συνδυασμοι ειναι αρκετα λιγοτεροι απο ολα τα pocket pairs (απο τα οποια προφανως χανεις) , απο ολα τα χερια με ενα J , 4,5 ή 9...

H αληθεια ειναι οτι ψιλο-βαριεμαι :P να κανω τους ακριβεις μαθηματικους υπολογισμους, αλλα νομιζω οτι πιθανοτικα δεν κερδιζεις 1 στις 3. Υπαρχει βεβαια η αποψη πως σε γενικες γραμμες οι 3-1 pot odds ειναι ακρως ελκυστικες και δικαιολογουν ενα call στο river. Προτιμω ομως να εφαρμοζω μια τετοια λογικη στα τουρνουα, εκει οπου οι παικτες τεινουν να ειναι καπως πιο προσεκτικοι αποτι στα cash games.

Τελος,με προβληματισε λιγο το οτι κινηθηκε πρωτος στο turn Και πονταρε. Δεν ξερω αν το συνηθιζε αυτο σε αλλα hands, και αν οντως το συνηθιζε ,μηπως μπλοφαρε ή οντως ειχε κατι. Αν θυμασαι κατι τετοιο, θα μπορουσες να πραξεις αναλογως...

Αυτα..δεν ξερω αν σε διαφωτισα. Συμφωνω με τον bosio οτι δεν θα το επαιζα ετσι, και μαλλον θα πηγαινα πασο..Απο την αλλη παλι, δεν ειμαι και ο πιο ειδικος στα cash games του Holdem αφου προτιμω τα τουρνουα, οπότε τι ξερω εγώ...:P

Ναι, συμφωνώ κι εγώ ότι δε βλέπω το λόγο που μπλέχτηκες σε ένα τέτοιο χέρι, χωρίς να έχεις τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

Άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα γιατί να διακινδυνεύσεις ένα μεγάλο μέρος της στοίβας σου σε ένα χέρι, στο οποίο ουσιαστικά κρατάς σχεδόν τίποτε... Το θέμα στα cash games είναι να έχεις υπομονή και να επιλέγεις ΕΣΥ τα σποτ που θα χώσεις τα λεφτά σου και όχι ο αντίπαλος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι παρασύρεσαι απο το γεγονός ότι έχεις απέναντί σόυ έναν πολύ loose αντίπαλο και δεν του δίνεις καθόλου credit. Όμως μερικές φορές και οι πιο χαλαροί αντίπαλοι κρατούν κάποιο αξιόλογο φύλλο...

Εγώ θα προτιμούσα να μην φθάσεις μέχρι το ρίβερ, καθώς τα 2ράκια φαντάζουν εδώ πολυ λίγα (χάνουν από ένα σωρό χέρια), και να του την "στήσεις", όταν πραγματικά θα κρατάς κάτι σοβαρό.

Μη βιάζεσαι να αποτελειώσεις ακόμη και τον πιο αδύναμο αντίπαλο. Μπες μέσα στο ποτ γερά όταν πραγματικά έχεις τη δύναμη. Εδώ προσπάθησες να τον πετάξεις έξω και είδες ότι όχι μόνο δεν το κατάφερες αλλά ποντάρισε και ρέστα...΄

Για μένα δεν θα έπρεπε καν να φθάσεις στο ρίβερ και να έχεις αυτό το δύσκολο δίλλημα. Από πιο πριν όταν ανοιγει το turn με στοίχημα νομίζω ότι είναι ένα εύκολο fold..

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας οτι παίζω το χέρι μου λάθος. Ομως υπάρχει εξήγηση. Επειδή βαρέθηκα στο site που έπαιζα είπα να κάνω κατάθεση σε ένα άλλο site ετσι για αλλαγή. Καταθέτω λοιπόν το ευτελές ποσό των 50€ (68$)και ξεκινάω να μπαίνω στα τραπέζια με 15$ για να καταφέρω να ανοίξω 4 ταυτόχρονα(να μην χαλάσω τις συνηθειές μου). και στο συγκεκριμένο με τόσα μπήκα. Μέσα σε λίγη ώρα εχω καταφέρει να διπλασιάσω το αρχικό μου κεφάλαιο!!!!!!!! Αν δεν υπήρχαν και κάποια bad beat me AA θα ήμουν αρκετά καλύτερα. Ετσι εχω αυτοπεποίθηση, εχω πάρει τον αέρα του συγκεκριμένου τραπεζιού γιαυτό και παίζω έτσι(ελπίζω να μην με μιμηθεί κανείς). Πως λέμε το καλάμι εξω απο τα τραπέζια του πόκερ? Ε εγώ το ξέχασα. Επίσης δεν παίζω με το χέρι μου αλλα με τον αντίπαλο (οντως κάποιες φορές κρατούν καλά χέρια). raise σε κάθε χρώμα που εχει pre-flop και ετσι και εχει επαφή στο flop all-in!!!!!!! Οποιαδήποτε επαφή (ετσι σκότωσε και τους ΚΚ)

Antonis έγραψε:

Οποιαδήποτε επαφή (ετσι σκότωσε και τους ΚΚ)

den thymamai posa chips htan to call otan kratage 78 alla exe ypopsin soy oti ayto to zeygos einai apo ta kalytera synexomena den kserw ti epese sto flop alla preflop einai swsto to call toy

preflop παιζω το ιδιο αλλα καθαρα για set value.....

εφοσον δεν βρω επαφη στο φλοπ, δεν επενδυω αλλα χρηματα, μικρο ειναι δωστο στον αντιπαλο και πας παρακατω....

Ωχ ξέχασα να πω τι εγινε εδώ.

Λοιπον το συγκεκριμένο χέρι το έστειλα για να επιβεβαιώσω τον poliscas (νομίζω) που ειχε πει σε ανύποπτο χρόνο οτι δεν εχει σημασια το χέρι που κρατάς αλλα με ποιον αντίπαλο παίζεις και τα "διαβάσματα" που του έχεις κάνει.

Λοιπόν ο τύπος εαν είχε κάτι σοβαρό θα είχε κάνει Bet ή all-in στο flop . Οτι κάνει check sto flop εμένα μου λέει οτι δεν έχει καν επαφή. Στο turn είμαι τυχερός γιατί πέφτει φύλλο 9 που υπάρχει ηδη στο board γιαυτό κάνω και call. To λάθος ειναι οτι δεν του κάνω raise all-in sto turn. ¨οταν πέφτει το 5 στο river δεν μπορώ να ξέρω αν οντως βρήκε επαφή γιατι ο συγκεκριμένος παίκτης εχει μεγάλο range γιατί θα μπορόύσε να εχει κάνει raise me oτιδήποτε , ομως οπως σωστά εγραψε ο themis((μάντεψε και το φύλλο του) βάζω πέντε για να πάρω 15$ οπότε call τόσο ΄γρηγορο που κοντεύω να στραμπουληξω το δακτυλό μου.:) :)

Dealt to Antonisgr [2s 2d]

*** FLOP *** [9h 4d Jd]

*** TURN *** [9h 4d Jd] [9c]

*** RIVER *** [9h 4d Jd 9c] [5s]

Antonisgr: calls $4.95

*** SHOW DOWN ***

mrnick203: shows [Kd Td] (a pair of Nines) :Kd :Td

Antonisgr: shows [2s 2d] (two pair, Nines and Deuces)

Antonisgr collected $20 from pot

Tον εστειλα για υπνο οπως ήθελε :) :)

Antonis έγραψε:

Ωχ ξέχασα να πω τι εγινε εδώ.

Λοιπον το συγκεκριμένο χέρι το έστειλα για να επιβεβαιώσω τον poliscas (νομίζω) που ειχε πει σε ανύποπτο χρόνο οτι δεν εχει σημασια το χέρι που κρατάς αλλα με ποιον αντίπαλο παίζεις και τα "διαβάσματα" που του έχεις κάνει.

Λοιπόν ο τύπος εαν είχε κάτι σοβαρό θα είχε κάνει Bet ή all-in στο flop . Οτι κάνει check sto flop εμένα μου λέει οτι δεν έχει καν επαφή. Στο turn είμαι τυχερός γιατί πέφτει φύλλο 9 που υπάρχει ηδη στο board γιαυτό κάνω και call. To λάθος ειναι οτι δεν του κάνω raise all-in sto turn. ¨οταν πέφτει το 5 στο river δεν μπορώ να ξέρω αν οντως βρήκε επαφή γιατι ο συγκεκριμένος παίκτης εχει μεγάλο range γιατί θα μπορόύσε να εχει κάνει raise me oτιδήποτε , ομως οπως σωστά εγραψε ο themis((μάντεψε και το φύλλο του) βάζω πέντε για να πάρω 15$ οπότε call τόσο ΄γρηγορο που κοντεύω να στραμπουληξω το δακτυλό μου.:) :)

Dealt to Antonisgr [2s 2d]

*** FLOP *** [9h 4d Jd]

*** TURN *** [9h 4d Jd] [9c]

*** RIVER *** [9h 4d Jd 9c] [5s]

Antonisgr: calls $4.95

*** SHOW DOWN ***

mrnick203: shows [Kd Td] (a pair of Nines) :Kd :Td

Antonisgr: shows [2s 2d] (two pair, Nines and Deuces)

Antonisgr collected $20 from pot

Tον εστειλα για υπνο οπως ήθελε :) :)

den nomizw na pige gia ypno an den me apata h mhnmh moy o sygkekrimenos paiktis einai scandinavos aytoi den paratan to fyllo toys me tipote kai perissotero paizoyn gia diaskedash elaxistoi paizoyn epaggelmatika me skopo to kerdos toylaxiston se ayta ta epipeda an kai exw dei filando se monomaxia me rwsso na kanei all-in se omaha parakalw me zeygh toy 6 enw sto board htan k10j 8 4 to all-in htan 10.000$ kai fysika o rwssos ton madise me thn kenta toy assoy

apla tha pige o dikos soy se megalytero table

Σκαδιναβός ή οχι δεν ξέρω. Κοτόπουλο ομως σίγουρα:laugh: :laugh:

4 Φορές κοντραστήκαμε και του πήρα το στακ. Κρίμα που δεν είχα αρκετά χρήματα στο site εκείνη την στιγμή και δεν εκανα φουλ buy-in.

Μία φορά μόνο με κέρδισε οταν επαιξε τα ρεστα του με Α-2 :woohoo: :woohoo: στο χέρι και board K-2-10 :woohoo: :woohoo: kai εσκασε και άλλο 2 στο river. Για την ιστορία εγώ είχα Κ-Α.

Γιαυτό και ηξερα οτι εαν ειχε την παραμικρή επαφή ή λοζε στο χέρι θα πήγαινε all-in στο flop. Καλά εαν ειχε λοζε θα πηγαινε all-in pre-flop οποτε και ευκολο fold.:)

ΘΑ τον ψάχνω πάντως. GIVER

• 2 weeks later...

αρχη τουρνουα παιρνω το πρωτο κολπο του τουρνουα και ειμαι πρωτος με 6800 μετα απο 2 χερια εχω ΚΚ και ΒΒ ανεβαζει καποιος 300 και καποιος αλλος κανει ολ-ιν ειναι σιγουρο οτι δεν εχει AA οταν τους εχει δεν ακνει καν ρειζ 100 τι πρεπει να κανω call 4480 η φολντ?

Καλησπέρα φίλε Αντόνη,

Με λίγα λόγια, όπως ειπώθηκε ήδη, ο τρόπος που έπαιξες το συγκελριμένο ποτ δεν είναι για να μπει σε κάποιο σεμινάριο. Εντύπωση μου έκανε το ποντάρισμα σου στο φλοπ, αφού όπως λες ήξερες ότι ο αντίπαλός σου είναι μανιακ και θα το δει. Τι ακριβώς ήταν; a) bluff, B) semi-bluff, ή c) value bet..;;; Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να το εντάξω σε καμία κατηγορία. Αφού όμως ψυχολογησες σωστά τον αντίπαλό σου και βγήκες κερδισμένος, δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Το θέμα είναι ότι τέτοιυς παίχτες δεν βρίσκεις συχνα, ειδικά σε πιο ακριβά τραπέζια. Και ακόμα χειρότερα, ότι κάποιες φορές τέτοιοι παίχτες μπορεί να σε κερδίζουν και αυτό σε οδηγεί σίγουρα σε τιλτ και εν συνεχεία σε χρεοκοπία...

Κλείνω με μια σοφιστεία που ταιριάζει με το όλο ποστ και αποτελεί και έναν βασικό λόγο που όλοι εδωμέσα λατρεύουμε το ποκερ: Poker is not a card game played by people, it's a people game played by cards...

προς genok: Η απάντηση στην τελευταία σου ερωτηση είναι εξαιρετικά εύκολη. Έχεις μια τεράστια ευκαιρία να διλασιάσεις τις μάρκες σου. Το συζητάς; Το ερώτημα που θα έθετα εγώ είναι αν πρέπει να κάνεις και all-in reraise με σκοπό να "παγιδέψω" τον τρίτο παίκτη που είναι στο κόλπο, και πιθανόν να κρατάει κάποιον A. Κατ' αρχην τον θέλουμε στο κόλπο και τον τρίτο παίκτη; Ας υποθέσουμε πως ναι. Ο τρόπος να τον κρατήσουμε μέσα εαν έχει μικρότερο ζευγάρι, ή δυνατό άσσο (Α-Κ ή Α-Q), εξαρτάται από το επίπεδο του παίκτη και του τουρνουά (αν μείνει μέσα στο κόλπο με χειρότερο Α, σημαίνει πως είναι απίστευτα αρχάριος και τζάμπα κάνουμε την όλη κουβέντα, χαχαχα).

Έτσι λοιπόν, για να βάλω επιτέλους μια τελεία, αυτό που θα σκεφτόμουν εγώ είναι ο τρόπος να μείνει και ο τρίτος παίκτης στο κόλπο. Επιπλέον αύξηση θα έκανα μόνο αν ήξερα πως είναι πολύ καλός παίκτης και θα το εκλάμβανε αυτό ως επίδειξη δύναμης που σημαίνει αδυναμία (Mike Caro's principal: stong means weak, weak means strong). Αν ήταν λιγότερο έμπειρος, δύσκολα θα υπέθετε ότι προσπαθώ να τον φοβίσω και δεν θα είχε νόημα.

Τα έμπλεξα λιγάκι τα πράγματα, ε;;;

Όλα γυρίζουν γύρω από το πόσο καλές και έγκυρες υποθέσεις μπορείς να κάνεις. Μια περιπεπλεγμένη περιπλοκή είναι το ποκερ.

I know, that you know, that i probably know, that you might......

Από εκει και πέρα, αν οι αποφάσεις σου είναι σωστές, τότε η τύχη εμπλέκεται μόνο σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Σε βάθος χρόνου όμως..;;;;

SHARKastic έγραψε:

Καλησπέρα φίλε Αντόνη,

Με λίγα λόγια, όπως ειπώθηκε ήδη, ο τρόπος που έπαιξες το συγκελριμένο ποτ δεν είναι για να μπει σε κάποιο σεμινάριο. Εντύπωση μου έκανε το ποντάρισμα σου στο φλοπ, αφού όπως λες ήξερες ότι ο αντίπαλός σου είναι μανιακ και θα το δει. Τι ακριβώς ήταν; a) bluff, B) semi-bluff, ή c) value bet..;;; Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να το εντάξω σε καμία κατηγορία.

Δεν το έστειλα για σεμινάριο αλλα για να πώ οτι ορισμένες φορές παίζεις με τον αντίπαλο και οχι με τα χαρτά σου. Νομίζω να συμφωνούμε.

Οταν ξέρεις οτι στο flop εισαι καλύτερος δεν κάνεις bet?

Να το εντάξεις στην stadard κατηγορία bet. Υπάρχουν αρκετοί που την αγνοούν.

Εαν δεν βρίσκεις τέτοιους παίκτες δεν κάνεις σωστή επιλογή τραπεζιών. Δες ενα βιντεάκι που εχω στείλει και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που η απάντηση σου ήταν αρκετά "επιθετική". Συζήτηση ξεκίνησες και προσπα΄θησα να σου απαντήσω. Άσε που δεν διαφωνήσαμε πουθενα. Αν διαβάσεις καλύτερα το μήνυμα μου γράφω στην συνέχεια ότι το πόκερ δεν είναι παιχνίδι χαρτιών που παίζεται από ανθρώπους, αλλά είναι παιχνίδι ανθρώπων που παίζεται με χαρτιά.

Μία επεξήγηση για το ειρωνικό σχόλιο που έκανες για ένα standard bet που πολλοί το αγνοούμε:

Όταν έχεις (ή νομίζεις ότι έχεις το καλύτερο φύλλο) και το ποντάρεις, αυτό ειναι ο ορισμός του value bet.

Εάν σε ένα τέτοιο φλοπ τα δυάρια σου σε κάνουν να πιστευεις ότι έχεις το καλύτερο φύλλο και είσαι το φαβορί, τότε μάλλον είναι πολλή συνετή και σωστή η επιλογή σου να παίζεις σε τραπέζια τέτοιου βελινεκους. (0,10-0.25).

Συγχώρεσέ με για το ύφος μου αλλά θεωρώ ότι ο διάλογο είναι για να γίνεται για να κερδίσουμε όλοι 5 πραγματάκια, όχι για να αποδείξουμε πως είμαστε εξυπνότεροι από τον συνομιλιτή μας.

Texas Hold'em $0.25-$0.25 PL (Real Money), #699,987,545

Table Wheeling, 10 Aug 2007 8:05 AM ET

Seat 1: maclaren17 ($98.50 in chips)

Seat 2: Stargasm ($30.65 in chips)

Seat 3: bookkiller ($19.80 in chips)

Seat 4: pg4fingers ($20.95 in chips)

Seat 5: subarub4 ($26.55 in chips)

Seat 6: 04Tellos ($74.70 in chips)

Seat 7: 100lboff ($15.90 in chips)

Seat 8: briram ($6.75 in chips)

Seat 9: nyc2006 ($28.75 in chips)

Seat 10: danmankell ($14.75 in chips)

ANTES/BLINDS

100lboff posts blind ($0.25), briram posts blind ($0.25).

PRE-FLOP

nyc2006 folds, danmankell calls $0.25, maclaren17 folds, Stargasm folds, bookkiller bets $1.25, pg4fingers folds, subarub4 calls $1.25, 04Tellos calls $1.25, 100lboff folds, briram folds, danmankell calls $1.

FLOP [board cards4H ,2H,10H ]

danmankell bets $3,

TWRA TI KANOYME ?

genok έγραψε:

ANTES/BLINDS

PRE-FLOP

nyc2006 folds, danmankell calls $0.25, maclaren17 folds, Stargasm folds, bookkiller bets $1.25, pg4fingers folds, subarub4 calls $1.25, 04Tellos calls $1.25, 100lboff folds, briram folds, danmankell calls $1.

FLOP [board cards4H ,2H,10H ]

danmankell bets $3,

TWRA TI KANOYME ? EXW A H A S

:

Antonis έγραψε:

ποιος είσαι?

Συνεχίζεις.

O bookkiller eimai ( diladi o genok ) kai ton hpia ton pikro des to

ANTES/BLINDS

PRE-FLOP

FLOP [board cards 4H,2H,10H ]

danmankell bets $3, bookkiller calls $3, subarub4 folds, 04Tellos folds.

TURN [board cards 4H,2H,10H,3H ]

danmankell bets $4, bookkiller calls $4.

RIVER [board cards 4H,2H,10H,3H,KS ]

danmankell bets $6.50 and is all-in, bookkiller calls $6.50.

SHOWDOWN

danmankell shows [ 5H,6H ]

bookkiller shows [ AH,AD ]

danmankell wins $31.

SUMMARY

Dealer: 04Tellos

Pot: $32.50, (including rake: $1.50)

maclaren17, loses $0

Stargasm, loses $0

bookkiller, loses $14.75

pg4fingers, loses $0

subarub4, loses $1.25