Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

BUTIN ENANTION CAJELAIS

genok

Recommended Posts

parakoloythisa ola ta epeisodia kai kata thn gnwmh moy oi dyo pio synetoi paiktes kata thn diarkeia toy toyrnoya eftasan ston teliko htan kai oi dyo isaksioi asxetws ean h thea tyxh eynohse sta all-in ton butin .

alhtheia poy htan o gas hansen sthn eksedra?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν και δεν εχω πληρη εικόνα τι έγινε σε όλα τα τελικά τραπέζια του WSOP νομίζω οτι ηταν το μοναδικό που μαζεύτηκαν τόσα πολλά μεγάλα ονόματα.

Antonis έγραψε:

Αν και δεν εχω πληρη εικόνα τι έγινε σε όλα τα τελικά τραπέζια του WSOP νομίζω οτι ηταν το μοναδικό που μαζεύτηκαν τόσα πολλά μεγάλα ονόματα.

kai egw to idio nomizw. o butin aksize thn nikh alla o cajelais den aksize thn htta. htan poly atyxos kai sta dyo all-in eidika otan otan eixan kai oi dyo AQ nomizw oti h tyfli tyxh eynohse skandalwdws ton butin.

Antonis έγραψε:

APOSPE TO ASTERIA EXEI 500 EYRW FREEROLL EINAI POLLOI ELLHNES GRAMENOI.

AN THES NA PAIKSEIS PAS STA SPECIAL KAI KANE EGGRAFI

Antonis έγραψε:

APOSPE TO ASTERIA EXEI 500 EYRW FREEROLL EINAI POLLOI ELLHNES GRAMENOI.

AN THES NA PAIKSEIS PAS STA SPECIAL KAI KANE EGGRAFI

Εαν ειμαι στο σπιτι εκεινη την ώρα θα παίξω. ΕΠειδή θα υπαρχουν και άλλοι Έλληνες. Ελπίζω μόνο να μην πε΄φτουν μπινελίκια;)

Μόλις πρόσεξα οτι θέλει 200VIP points και δεν εχω.

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Θυμασαι που σου ειχα πει οτι υπήρχε πρόβλημα με την κατάθεση μου.

Στο επόμενο.

τι nickname χρησιμοποιείς στο asteria?

Antonis έγραψε:

Μόλις πρόσεξα οτι θέλει 200VIP points και δεν εχω.

Θυμασαι που σου ειχα πει οτι υπήρχε πρόβλημα με την κατάθεση μου.

Στο επόμενο.

τι nickname χρησιμοποιείς στο asteria?

ean rwtas emena gia to nicname moy einai foxpoker.

pare esy ta lefta kai meta sygkentrwneis ta vip opote na einai den yparxei xronikos prosdiorismos nomizw

Αν μου επιτρέπεις φίλε genok να διαφωνήσω και για τον Boutin και για τον Cajelais. Νομίζω ότι ο "Devilfish" Ulliot και o Jamshidi έπρεπε να είναι στο heads up.

Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι κι ο Boutin κι ο Cajelais έπαιξαν χάλια. Παραθέτω μερικά χέρια.

Ulliot (1.4Μ) εναντίον Cajelais (1.35Μ) O chipleader εναντίον 2ου σε chips, o ο τρίτος με 785Κ. Blinds 20k- 40k

Boutin (cutoff) :9d :9c :Ac :Ts calls BB

Ulliot (button) :6s :6h :4h :4c calls BB

Cajelais (SΒ) :As :5s :2c :3c calls BB

Juanda (BΒ) :Ks :4s :8h :6c checks

Flop

:2s :4d :5h Cajelais κέντα, Ulliot set

Check όλοι, Ulliot bets ποτ (160K), Cajelais calls, οι άλλοι πάσο. Σύνολο ποτ 480Κ.

:2s :4d :5d :Jd

Ulliot checks, Cajelais checks

River

:2s :4d :5d :Jd :Tc

Ulliot bets 400K, Cajelais folds

Πολύ ωραίο παίξιμο του Ulliot, πολύ άσχημο παίξιμο του Cajelais.

Ulliot (1.72M) εναντίον Boutin (400K). O Boutin είναι προτελευταίος σε chips. Bilds 20k- 40K

Boutin (utg) :As :9s :5d :Td calls 40Κ

Ulliot (cutoff) :Ac :Kc :6s :3c raises 180K

Όλοι πάσο, Boutin calls 140K (περίπου 40% των chips του)

Flop

:Ah :9c :2c

Turn

:Ah :9c :2c :8h :3d

Boutin allin, Ulliot calls. Όχι ότι ήταν λάθος το πάιξιμο του Boutin στο flop, αλλά ήταν 60%- 40% υπέρ του και μπήκε pf σε κόλπο που δεν είχε πολλές επιλογές από το allin, εναντίον του chipleader κι εκτός θέσης με μέτριο χέρι. Ήταν τυχερός που στο flop έσκασε το 9, αλλά κυρίως γιατί υπήρχε top pair- top kicker και nut flush draw για τον Ulliot, ο οποίος φυσικά έκανε call, αλλά δεν βγήκε ούτε Κ ούτε σπαθί.

Το πιο πέρίεργο χέρι, πάντως ήταν όταν ο Cajelais πόνταρε το ποτ, ο Ulliot το΄γύρισε σε allin κι ο Cajelais έκανε call το allin του Ulliot στο flop -όταν έιχαν μείνει οι τρεις στο τραπέζι- με top pair, ενω στο board έπαιζαν κέντες και χρώματα κι ο Ulliot είχε draw και για τα 2 κι ήταν 67% με 33% μπροστά. Όμως βγήκαν άσχετα κι ο Ulliot δεν βελτίωσε το χέρι του.

O Cajelais έπαιξε δηλαδή, περίπου σαν τον Hansen ;) .

dimimil έγραψε:

Αν μου επιτρέπεις φίλε genok να διαφωνήσω και για τον Boutin και για τον Cajelais. Νομίζω ότι ο "Devilfish" Ulliot και o Jamshidi έπρεπε να είναι στο heads up.

Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι κι ο Boutin κι ο Cajelais έπαιξαν χάλια. Παραθέτω μερικά χέρια.

Ulliot (1.4Μ) εναντίον Cajelais (1.35Μ) O chipleader εναντίον 2ου σε chips, o ο τρίτος με 785Κ. Blinds 20k- 40k

Boutin (cutoff) :9d :9c :Ac :Ts calls BB

Ulliot (button) :6s :6h :4h :4c calls BB

Cajelais (SΒ) :As :5s :2c :3c calls BB

Juanda (BΒ) :Ks :4s :8h :6c checks

Flop

:2s :4d :5h Cajelais κέντα, Ulliot set

Check όλοι, Ulliot bets ποτ (160K), Cajelais calls, οι άλλοι πάσο. Σύνολο ποτ 480Κ.

:2s :4d :5h :Jd

Ulliot checks, Cajelais checks

River

:2s :4d :5h :Jd :Tc

Ulliot bets 400K, Cajelais folds

Εχω την εντύπωση οτι κάνεις ενα σημαντικό λάθος(και ετσι είναι) στο χέρι αυτό. Στο river ήρθε καρό και φοβήθηκε το χ΄ρωμα.

Νομίζω οτι ενας πολυ καλός παίκτης κα΄νει fold to χ΄ρι του. Εκτος φυσικά του HAnsen :)

Επίσης δεν του κάνει πα΄λι σωστά raise γιατί ξε΄ρει οτι πιθανόν ο αντιπαλός του ε΄χει ή set ή ανώτερη κέντα. Αλλα τα είπαμε δεν είναι HAnsen ο άνθρωπος.

Επαιζε συντηριτικά για να φτάσει οσο το δυνατόν υψηλότερα.

Αυτό δείχνει και το fold που κάνει στο top pair που ειχε (νομίζω Q), αλλα οταν κάτω υπάρχει κέντα και πιθανό χρώμα δεν ακολου θεί το all-in toy ΒOUtin τον αοποίον μάλλον θα πέταγε έξω καθώς ήταν μπροστά με 91%-9%.

Αλλα είπαμε στο Omaha το top pair και τα ζεύγη είναι σπάνια νικητές. Συνήθως εαν δεν υπάρχουν δυνατότητα να βελτιωθούν τα top pair τα πετάς εύκολα.

Εκτός απο μερικούς παικταράδες βεβαίως.;)

olga έγραψε:

kai egw den exw.......kai eimai mesa:laugh: B)

kane register....

Ξαναπήγα στο Asteria kai τώρα δεν μου το δείχνει καθόλου.

Εχω την εντυπωση οτι δεν με θέλουν σε αυτό το pokerroom.:laugh: :laugh: :laugh:

Πάντως την κατάθεση την κατάφερα.

Antonis έγραψε:

olga έγραψε:
kai egw den exw.......kai eimai mesa:laugh: B)

kane register....

Ξαναπήγα στο Asteria kai τώρα δεν μου το δείχνει καθόλου.

Εχω την εντυπωση οτι δεν με θέλουν σε αυτό το pokerroom.:laugh: :laugh: :laugh:

Πάντως την κατάθεση την κατάφερα.[/quote:2e7dt8vn]

prepei na pas sta special alla kaloy kakoy mazepse 2-3 vip alla prosexe ta donkeys to meshmeri sto omaha htan enas oyggros kai olo ekane raise preflop kai bet sto flop apo 8 eyrw poy eixe pige 24 moy pire 2 fores apo 5 kai tote evala 20 eyrw sto table kai ton perimena kai me to prwto synato raise to diko mou 12 eyrw eixe pontarei 3 kai toy ta ekana 12 sxedon semibluff egw kai efyge meta den ekane oyte mia blofa

Antonis έγραψε:

dimimil έγραψε:
Αν

[/quote:2qz2lixb]

Εχω την εντύπωση οτι κάνεις ενα σημαντικό λάθος(και ετσι είναι) στο χέρι αυτό. Στο river ήρθε καρό και φοβήθηκε το χ΄ρωμα.

Νομίζω οτι ενας πολυ καλός παίκτης κα΄νει fold to χ΄ρι του. Εκτος φυσικά του HAnsen :)

Επίσης δεν του κάνει πα΄λι σωστά raise γιατί ξε΄ρει οτι πιθανόν

nomizw oti o antonis exei apolyto dikio o cajelais exei diavasei ton antipalo toy edw kai nomizw oti epaikse eksoxa.

o butin exei diakrinei thn synthrikothta toy kai ton epaikse opws ton epaikse sto heads-up

genok έγραψε:

Antonis έγραψε:
Επαιζε συντηριτικ

Εκτός απο μερικούς παικταράδες βεβαίως.;)

asfalws kai tha ennoeis ton agapito mas gkas[/quote:24eqrtu8]

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣσσσσσσσσσσττττττττττ

Μην το λες αυτό το ονομα.

θα φάμε κράξιμο.

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, θα το εκτιμούσα εάν μου αναλύατε λίγο το σκεπτικό σας. O Cajelais μπαίνει pf εναντίον 4 αντιπάλων, έχοντας θέση με Α235 (το παιχνίδι δεν είναι Omaha Split, αλλά Omaha :) ). Σε τι flop δηλαδή ήλπιζέ; Το flop που ήρθε δεν ήταν ιδανικό για εκείνον; Εντάξει, δεν του έκατσε το nut flush στο flop, ούτε το nut flush draw, αλλά κι αυτό το flop ήταν πολύ καλό. Κάνει call στο flop 4 ΒΒ με το καλύτερο χέρι. Κάνει check στο turn έχοντας position και δεν ποντάρει για να δει που βρίσκεται κι αφήνει στον Ulliot την ευκαιρία (ο οποίος φυσικά την αρπάζει) να ποντάρει γερά στο river και να τον πετάξει έξω από ένα κόλπο που ήταν δικό του (και μάλιστα αρκετά μεγάλο). Κι όλο αυτό εσείς το θεωρείτε καλό παίξιμο; Ειλικρινά, εάν μου επιχειρηματολογήσετε για το ότι αυτό ήταν σωστό παίξιμο, θα με βοηθήσετε πάρα πολύ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό παίξιμο, αλλα κάθε επιχείρημα και παρατήρηση είναι ιδιαίτερα εκτιμητέα.

Εγω είπα οτι σωστά πήγε πάσο με χρώμα στο board οχι τι έκανε pre-flop. tο board δεν ειναι ιδανικό γι αυτόν.

Χάνει απο μεγαλύτερη κέντα ενω φοβάται και το flush draw και το δίπλωμα φύλλου.

ΓΕνικά το omaha ειναι αρκετά δύσκολο και οπως λεει και ο themis εαν δεν εχεις nuts ειναι δύσκολο να πάρεις την σωστή απόφαση.

Antonis έγραψε:

Εγω είπα οτι σωστά πήγε πάσο με χρώμα στο board οχι τι έκανε pre-flop. tο board δεν ειναι ιδανικό γι αυτόν.

Χάνει απο μεγαλύτερη κέντα ενω φοβάται και το flush draw και το δίπλωμα φύλλου.

ΓΕνικά το omaha ειναι αρκετά δύσκολο και οπως λεει και ο themis εαν δεν εχεις nuts ειναι δύσκολο να πάρεις την σωστή απόφαση.

Φίλε Αντώνη, από τι χάνει ο Cajelais το ξέρουμε όλοι νομίζω. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν είδα κάποιο επιχείρημα σχετικά με το παίξιμο του, αλλά μόνο σχόλια. Για να γίνω πιο κατανοητός, αυτά που δεν καταλαβαίνω είναι:

1. Εάν νομίζει ότι ο Ulliot έχει μεγαλύτερη κέντα γιατί κάνει call στο flop; Τι ελπίζει δηλαδή, να του κάτσει 6 στο turn ή στο river και να τα μοιραστούν;

2. Εάν νομίζει ότι o Ulliot είναι σε flush draw γιατί δεν του κάνει raise στο flop; Θυμίσου ότι στο flop εκτός από έτοιμη κέντα, o Cajelais έχει και full house draw με τα 2 ζέυγη.

3. Αφού ο Ulliot του κάνει check στο turn με το καρό, ο Cajelais γιατί δεν ποντάρει για να δει που βρίσκεται; Θυμίσου ότι ακόμα έχει έτοιμη κέντα και full house draw (άσχετο το γεγονος ότι έαν έκανε full του 2 ο Cajelais, ο Ulliot θα είχε full του 4, o Cajelais δεν το γνωρίζει αυτό).

Το ότι δεν κάνει call στο river bet του Ulliot δεν το εξετάζω. Αφού άφησε το χέρι να εξελιχθεί έτσι, δεν είχε και πολλές επιλογές.

Τέλος, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λεώ ότι ο Cajelais είναι κακός παίχτης σε καμία περίπτωση. Δεν έχω ούτε την ποιότητα ούτε την τεχνική όλων αυτών των παιχτών και φυσικά δεν μπορώ να τους κρίνω εγώ. Για να είναι σε αυτά τα τραπέζια, ε κάτι παραπάνω θα ξέρουν από μένα :) . Απλά, λέω ότι νομίζω πώς ο Ulliot έπαιξε καλύτερα σε αυτό το τουρνουά κι άξιζε περισσότερο τη νίκη. Τίποτα παραπάνω.

dimimil έγραψε:

Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, θα το εκτιμούσα εάν μου αναλύατε λίγο το σκεπτικό σας. O Cajelais μπαίνει pf εναντίον 4 αντιπάλων, έχοντας θέση με Α235 (το παιχνίδι δεν είναι Omaha Split, αλλά Omaha :)

h apopsi moy einai oti ekane call preflop ypologizontas oti oloi exoyn megala xartia kai ara tha exoyme mikro flop twra ean kerdizei ekei toy arkei ayto to pot gia na anteksei sthn synexeia toy toyrnoya.

nomizw oti den polypaizeis omaha .

o skopos sto omaha einai otan den exeis to nuts fyllo sto flop na min pontareis giati tha exeis megalytero re-raise kai ypoleipontai turn kai river giayto to call htan swsto kai oxi to bet ean dextei gero pontarisma prosekses oti kindineyei apo megalyterh kenta? den paizeis korwna grammata to toyrnoya me oxi nuts fyllo

edw ta kleinoyme sta cash games se toynroya den tha ta kleisoyme? kai malista tetoioy epipedoy?

ti ton persases gia ton hansen?

giayto eipa oti sto heads-up vrethikan oi dyo pio synetoi paiktes ean prosekses kai oi dyo apefygan polles pagides me kala xartia sta xeria toys

To οτι ο devilfish ειναι ο καλύτερος παίκτης απο την Ευρώπη ειναι αναμφισβήτητο.

Δεν το λεω εγώ αλλα αρκετοί παίκτες pro και τα αποτελεσματά του. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ηταν άτυχος αν και ξεκίνησε το τελικό τραπέζι πρώτος σε μάρκες. (Σωστά θυμάμαι?)

Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.... ιδιως στο πόκερ.

Τώρα στις ερωτήσεις σου λέω.

Δεν πετάς ευκολα κέντα ιδιώς με τέτοιο bet και εκείνη την στιγμή chipleader, ομως δεν παίζεις δυνατά ιδίως εαν δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να βελτιωθέι το χέρι σου.

Τώρα εαν του διπλω΄σει κάποιο απο τα ζεύγη του (4 outs) είναι καταστροφικό σενάριο γιαυτόν (δεν το ξέρει βέβαια αλλα δεν το πολυ ελπίζει). ΤΟ οτι του ποντάρει πρώτος ο Ulliot ξέρει ο τι κάτι καλό κρατάει και φοβάται να ρισκάρει και άλλα chips στο turn και να μεγαλώσει το ποτ για να του δοθεί η δυνατότητα να κάνει call εαν η παρτίδα δεν στραβώσει. το οτι πέφτει και άλλο καρό στο board και ο αντίπαλος του ποντάρει είναι ευκολο και σωστό fold. Μην κοιτάς που εμείς τα ψάρια (και πρώτος εγώ) δεν τα πετάμε ευκολα.

Ειναι η τακτική που επιλέγει ο κάθε παίκτης, πάντως να ξέρεις οτι σε καμμιά περίπτωση δεν παίζει λάθος.

Ναι ρε Αντώνη, αλλά δεν ποντάρει στο turn που πέφτει το τρίτο καρό o devilfish, αλλά στο river. Tι σκέφτεται ο cajelais; Ότι κάνει slowplay to nut flush. Έχει κάνει pot size bet στο flop και μετά κάνει slowplay; Δε νομίζω να είναι τόσο κακός παίχτης ο devilfish.