Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλησπερα σε ολους.

Με απασχολει λιγο το θεμα του pot odds ως προς την πιθανοτητα νικης.

Καλυτερα να το πω με παραδειγμα για να το καταλαβουμε ολοι και να με βοηθησετε να το καταλαβω και εγω.

φλοπ :Qdiamond::2club::9club:

παιχτης 1 : :Qclub::6club:

παιχτης 2 : :Aheart::Adiamond:

συμφωνα με τα ενχειριδια ο παιχτης 1 ειναι μπροστα διοτι θελει

9 σπαθια + (2 νταμες) + (3 εξαρια) χ 4 = 56%

εγω τωρα ρωταω... αφου τα 14 φυλλα που θελει να κερδισει μεσα στα 47 που δεν ξερει ειναι το 1/3. Γιατι εχει 56% πιθανοτητες και οχι 33% συν κατι ψιλα ??

απλα αυτο που λεω ειναι οτι για να εχει πανω απο 50% πρεπει να θελει πανω απο 24 φυλλα.

ΟΚ.. μια καλη απαντηση ειναι οτι ετσι οπως το λεω θα πρεπει υπολογιζω οτι θα ανοιξουνε 2 φυλλα. που για το τερν δινει χ4 το καθε φυλλο που περιμενεις και το ριβερ χ2 αρα ενα μεσο ορο χ3, ας κανουμε τις πραξεις παλι.

9 σπαθια + (2 νταμες) + (3 εξαρια) χ 3 = 42%

Τα 14 φυλλα λοιπον που θα κερδισουνε ειναι το 33% συν κατι ψιλα και οχι 42%. Πως γινεται λοιπον 42% ?

Παρακαλω πειτε μου και εσεις την γνωμη σας, ή πειτε μου αμα κανω καπου λαθος.

Ευχαριστω

Δημοσίευση

παιδες ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

SickSick, με την ευκαιρια να σε ευχαριστησω προσωπικα για τις γνωσεις που προσφερεις σε ολους εμας.

Εαν δεις λεω οτι χ4 για το τερν και χ2 για το ριβερ, αρα χ3 συνολο σε περιπτωση που μπαιναμε ολ-ιν μετα το φλοπ. Αρα σωστα οχι 56% αλλα πανω κατω 42%

Fun3s. Αυτο που λες ειναι αρκετα σημαντικο, μπορεις σε παρακαλω να μου το προσαρμοσεις στο παραδειγμα μου? δηλαδη τα ποσοστα σε τερν - ριβερ και ενα ενδεχομενο ολ-ιν μετα το φλοπ?

ευχαριστω για τον χρονο σας.

Δημοσίευση

Αγνοώντας τις περιπτώσεις που θα έρθει κάτω ο :Aclub: και μετά στο river διπλώσει και χάσει από φουλ ο παίκτης που θα κάνει χρώμα, ή που θα έρθει 6άρι και 9άρι και θα χάσει από Aces up ο παίκτης με το Qc6c, μπορείς με συνδυαστική να υπολογίσεις με αρκετά καλή ακρίβεια τις πιθανότητες. Ο τύπος που θα πω ισχύει είτε αυτός με το draw έχει 1 out είτε 21. Οπότε στο flop έχουμε για τα 14 outs του παραδείγματός σου ότι ο παίκτης θα χάσει όταν από τα υπόλοιπα 31 φύλλα της τράπουλας (όλα αυτά που απομένουν εκτός από 6άρια, σπαθιά και ντάμες) έρθουν τα 2. Όλα τα υπόλοιπα φύλλα όμως είναι 45. Άρα ο παίκτης θα χάσει (Συνδυασμοί των 31 ανά 2)/(Συνδυασμοί των 45 ανά 2)=

[31!/(29!*2!)]/[45!/(43!*2!)]=(15*31)/(22*45)=47%. Άρα θα κερδίσει στο 53% των περιπτώσεων. Το pokerstove όμως βγάζει 49,8% λόγω των περιπτώσεων που αγνοήσαμε παραπάνω. Αυτό που αναφέρει ο fun3s για >8 outs είναι μια ορθή γραμμική προσέγγιση του παραπάνω συνδυαστικού τύπου, ο οποίος όμως αφορά περισσότερο περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν πολλά runner-runners όπως έγινε εδώ.

Δημοσίευση

snk έγραψε:

Εαν δεις λεω οτι χ4 για το τερν και χ2 για το ριβερ, αρα χ3 συνολο σε περιπτωση που μπαιναμε ολ-ιν μετα το φλοπ. Αρα σωστα οχι 56% αλλα πανω κατω 42%

Den einai x4 gia tern, einai x2 kai x2 to river, sinolo x4 an pas allin apo to flop.

Auta ta x2 vgenoun aplos apoti menoun peripou 50 filla stin trapoula (an kai opws eipes esi einai 45 i 47, oxi akrivos 50), opotan kathe 1 apo auta ta 50 einai ison me 2%. Opotan an sou kanoun 10 filla sto river einai perpou x2=20% (an kai 10/46 einai ligo pio polu).

Δημοσίευση

SickSick έγραψε:

Oso gia ola auta me sindiasmous ktl den katalavenw giati xriazete kati toso periploko.

To chance tou na kerdisei to drawing hand otan exoume N winners sto flop einai apla 1 plin:

[(47-N)/47]*[(46-N)/46]

Ακριβώς έτσι είναι. Εγώ φταίω που έχω συνηθίσει τη συνδυαστική λόγω επίλυσης άλλων προβλημάτων (πχ πόσο % έχω να χτυπήσω ακριβώς έναν Α στο flop αν κρατάω Αx, ή πόσο % έχω να φλοπάρω κέντα αν κρατάω 67 κλπ). Το αποτέλεσμα όπως και να το κάνεις για ένα τέτοιο απλό πρόβλημα είναι το ίδιο.

Αν και εδώ δεν ήταν απαραίτητη, η γνώση κι εξάσκηση της συνδυαστικής γενικά βοηθάει πολύ σε ποκερικά προβλήματα (range weight, card removal κλπ), αν και τώρα πλέον έχουν αναπτυχθεί φοβερά poker tools που τα έχουν λύσει σχεδόν όλα.

Δημοσίευση

SickSick έγραψε:

Oso gia ola auta me sindiasmous ktl den katalavenw giati xriazete kati toso periploko.

To chance tou na kerdisei to drawing hand otan exoume N winners sto flop einai apla 1 plin:

[(47-N)/47]*[(46-N)/46]

Σωστα, αλλα πιο ακριβες ειναι

[(47-N1)/47]*[(46-N2)/46] οπου καποιες φορες Ν1 οχι ισο με Ν2