Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Για τους Hansen και Helmuth

Recommended Posts

Για να μην ξεφυγω εντελως από το θεμα προηγουμενου post σχετικα με βιβλια και DVD, αποφασισα να γραψω εδώ την αποψη μου σχετικά με δύο παίκτες για τους οποιους γινεται αρκετος λογος κατά καιρους, τους Hellmuth και Hansen.

Φιλε Antoni, το ρημα "συμπαθω" που χρησιμοποιησα αναφερομενος στους 2 παικτες να ειναι λαθος, δεν τους ξερω σε προσωπικο επιπεδο!

Απλως μου αρεσει να τους βλεπω να παιζουν στα DVD που εχω,περισσοτερο απο αλλους παικτες.

Τον μεν Χανσεν για τον τροπο που παιζει.Μου αρεσει που κανει preflop παιχνιδι που δεν θα εκανα/δεν θα κανω μαλλον ποτε , και το πώς ερχεται αντιμετωπος με την κατασταση που δημιουργησε το loose παιξιμο του μετά το flop.

Tον δε Χελμουθ αφενος μεν για το παιχνιδι του .Τον εχω δει να κανει καταπληκτικα calls (δες το Tournament of Champions τοου 2005) αλλά και φανταστικα laydowns(η εκφραση που χρησιμοποιει "I can dodge bullets" δεν του ηρθε τυχαια). Αφετερου δε για τον τροπο που αντιδρα οταν χανει απο υποδυεστερα φυλλα. Ειδικα οταν σηκωνεται απο την καρεκλα και αρχιζει τα ΜΠΙΙΠ! ΜΠΙΙΠ! πεθαινω στα γελια :D

Δεν καταλαβαινω λοιπόν γιατί είναι παράξενο το οτι εμενα μου αρεσει να καθομαι και να τους χαζευω να παιζουν.

Πολλες φορες κάνουμε (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) ένα λαθος : Βλεπουμε ένα video στο youtube ή τα 45 λεπτα με τα καλυτερα αποσπασματα ενός 5-ωρου final table και βγαζουμε συμπερασματα για τον ταδε ή τον δείνα παίκτη.

Δυστυχως όμως αγνοουμε το πώς εφτασε ο παικτης μεχρι εκεινο το χρονικο σημειο στη θεση που βρισκεται : Τι bad beats αντιμετωπισε, πως ψυχολόγησε τους αντιπάλους του, τι κινήσεις έχει κανει πιο πριν κλπ κλπ.

Ειλικρινα πιστεύω ότι για τους παίκτες τέτοιας εμβέλειας (όπως είναι πρωταθλητες WSOP ή WPT events) ένα τουρνουά είναι ένα παζλ : Από το πρώτο hand ενώνουν κομμάτια και , φτάνοντας στο final table, έχουν μία αρκέτα ολοκληρωμένη άποψη για το πώς πρέπει να κινηθούν ώστε να ολοκληρώσουν το «παζλ» σωστά. Το να βλέπουμε 45 λεπτά ενός final table το βρίσκω πολύ περισσότερο διασκεδαστικό παρά επιμορφωτικό – αν και πολλές φορές κάτι έχεις να μάθεις από μία κίνηση που θα δεις…

Τώρα το ότι για καποιον λόγο ενας ή και οι δύο παίκτες έχουν κάτσει «στραβά» σε κάποιον, φυσικά και το δέχομαι. Περισσοτερο ισως για τον Χελμουθ λογω του “Poker Brat» χαρακτήρα του. Και οντως ισως και να με πειραζε αν του εδινα καποτε ένα bad beat και μου ελεγε «you must be the worst poker player ever”. Προς το παρών όμως, επειδή – καλώς ή κακώς – ο Xελμουθ είναι καλυτερος από μένα -και με αποδείξεις τα 11 βραχιόλια ,αν μη τι άλλο! – αρκουμαι στο να χασκογελαω όταν το βλεπω να βρίζει και να ορύεται! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θεμάρα,

ευτυχώς που άμα παίξεις μαζί του, ever, και τον κερδίσεις, ever, που ΔΕΝ κρατάει και "πιστόλια" μαζί του, ever, σαν τον παλιό καλό καιρό ever!

Γιατί άραγε το λένε TEXAS?

Για να μας θυμίζουν την εποχή εκείνη ever, που ο τότε Helmuth, δεν "φώναζε"...καθάριζε!

-είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ δε λέω, αλλά χωρίς κοντόκανη...τον έχω .εσμένο...

theomas

Οπως σε καποια φαση που ,τοτε στα παλια χρονια, ενας λεει "εχω δυο παπαδες και δυο ασσους, εσυ τι εχεις?" και ο αλλος απανταει "δυο εξαρια και δυο περιστροφα"... και φυσικα ο τελευταιος πηρε τα λεφτα :D

Themis έγραψε:

Οπως σε καποια φαση που ,τοτε στα παλια χρονια, ενας λεει "εχω δυο παπαδες και δυο ασσους, εσυ τι εχεις?" και ο αλλος απανταει "δυο εξαρια και δυο περιστροφα"... και φυσικα ο τελευταιος πηρε τα λεφτα :D

Για όσους ενδιαφέρονται για ιστοριούλες γύρω απο το πόκερ ,μάλλον αναφέρεσαι στην περιφημη απάντηση του Wild Bill Hickok πού όταν κατάλαβε ότι τον έκλεβε ο αντίπαλος έβγαλε τα περίστροφα και του απάντησε "έχω ένα ζευγάρι εξάρια",αναφερόμενος φυσικά στα εξάσφαιρά του!

Μια άλλη ιστοριούλα για τον Wild Bill αφορά το θάνατό του.Ο Wild Bill ήταν παθιασμένος παίκτης του πόκερ και στις 2 Αυγούστου το 1876,αφού δεν μπόρεσε να βρει θέση σε γωνία όπου πάντα καθόταν για να προστατευτεί από πισώπλατες επιθέσεις ,κάθισε με την πλάτη στη μία πόρτα ενώ είχε μπροστά του την άλλη. Απ ότι φαίνεται ο φόβος του ήταν λογικός αφού τον πυροβολήσαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ο θρύλος λέει ότι όταν σκοτώθηκε κρατούσε ένα ζευγάρι Ασους κι ένα ζευγάρι 8αρια,απο τότε αυτά τα φύλλα είναι γνωστά ως το "χέρι του νεκρού"(Dead Man's Hand").

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντερ History of Poker στο Pokertube.com.

Stratos έγραψε:

Themis έγραψε:

Για όσους ενδιαφέρονται για ιστοριούλες γύρω απο το πόκερ ,μάλλον αναφέρεσαι στην περιφημη απάντηση του Wild Bill Hickok πού όταν κατάλαβε ότι τον έκλεβε ο αντίπαλος έβγαλε τα περίστροφα και του απάντησε "έχω ένα ζευγάρι εξάρια",αναφερόμενος φυσικά στα εξάσφαιρά του!

Μια άλλη ιστοριούλα για τον Wild Bill αφορά το θάνατό του.Ο Wild Bill ήταν παθιασμένος παίκτης του πόκερ και στις 2 Αυγούστου το 1876,αφού δεν μπόρεσε να βρει θέση σε γωνία όπου πάντα καθόταν για να προστατευτεί από πισώπλατες επιθέσεις ,κάθισε με την πλάτη στη μία πόρτα ενώ είχε μπροστά του την άλλη. Απ ότι φαίνεται ο φόβος του ήταν λογικός αφού τον πυροβολήσαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ο θρύλος λέει ότι όταν σκοτώθηκε κρατούσε ένα ζευγάρι Ασους κι ένα ζευγάρι 8αρια,απο τότε αυτά τα φύλλα είναι γνωστά ως το "χέρι του νεκρού"(Dead Man's Hand").

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντερ History of Poker στο Pokertube.com.[/quote:ros03sbi]

eytyxws poy oi sfaires den diapernoyn ta pc kai den diatrexoyn mesw toy inernet se merika toyrnoya eidika ena greek freeroll 100$( o nown noeitw) kathimerino poy exei nickname poy periegrapse o filos dimimil tha eixame dekades nekroys.