Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΠΟΚΕΡ

Recommended Posts

Σε μια υπόθεση που σίγουρα θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας του πόκερ στην Ολλανδία, ένα δικαστήριο της Χάγης αποφάσισε ότι το πόκερ είναι παιχνίδι ικανοτήτων και όχι τύχης. Η κατάταξη του πόκερ ανάμεσα στα παιχνίδια ικανοτήτων σημαίνει ότι αλλάζει εντελώς τόσο η αντιμετώπισή του από το νόμο, όσο και η ευχέρεια των παικτών να απολαύσουν ποιοτικά παιχνίδια.

Το επιχείρημα της υπεράσπισης ήταν ότι «το πόκερ είναι πια ένα διαφορετικό παιχνίδι, άμεσα συνδεδεμένο με τη στρατηγική, την εμπειρία και την ψυχολογία». Ο δικαστής συμφώνησε με το επιχείρημα .

Στην Ολλανδία, όλα τα παιχνίδια χωρίζονται απέναντι στο νόμο σε αυτές τις δύο κατηγορίες, τα τύχης και τα ικανοτήτων. Παιχνίδια τύχης, όπως η ρουλέτα είναι νόμιμα μέχρι ένα βαθμό, δηλαδή μπορεί κανείς να συμμετάσχει μόνο στο πλαίσιο ενός επίσημου καζίνο. Τα παιχνίδια ικανοτήτων από την άλλη πλευρά χαίρουν εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο νομικό χαρακτηρισμό του πόκερ, τα πάντα αλλάζουν. Πρώτα απ’ όλα, δεν χρειάζεται να πάει κανείς σε επίσημο καζίνο για να παίξει. Αντίθετα οι Ολλανδοί θα μπορούν να στήνουν poker rooms και τουρνουά και να διοργανώνουν κάθε είδους εκδηλώσεις –οι επιλογές είναι ανεξάντλητες. Οι διοργανωτές των τουρνουά δε θα διώκονται πλέον, αφού δεν παραβαίνουν το νόμο κατά του τζόγου.

Η Ολλανδία δεν είναι η πρώτη χώρα στην οποία ισχύει αυτός ο χαρακτηρισμός του πόκερ. Στη Σουηδία είχαμε μια παρόμοια εξέλιξη πέρυσι, η οποία όμως ανετράπη πρόσφατα.

Άρθρο: Μαρία Ρογδάκη

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• 1 month later...

Τι παιχνίδι ικανοτήτων και πράσινα άλογα !!! Είναι καθαρά παιγχνίδι τύχης και τίποτε άλλο. Είτε να σε βοηθήσει η τύχη και να κάνεις καλύτερο συνδιασμό φύλλων είτε να σε βοηθήσει η τύχη να μην κάνει καλό συνδιασμό ο αντίπαλος και έτσι να κερδίσης με χειρότερα από αυτόν αρχικά φύλλα.

Εμένα η εμπειρία μου λέει πως είναι 10% θέμα ικανοτήτων και 90% τύχης. Κι όταν λέω εμπειρία εννοώ αυτό: Χτες συμμετείχα σε 4 τουρνουά στα οποία πολύ γρήγορα τελείωσα καθώς οι αντίπαλοι με πέταξαν έξω. Και με πέταξαν έξω πως; Είναι αδιανόητο. Είναι τρέλα. Και στις 4 περιπτώσεις βάζοντας ρέστα. Και στις 4 περιπτώσεις κρατώ εγώ καλύτερα φύλλα από τον αντίπαλο, και στις 4 περιπτώσεις χάνω από τρίφυλλο του αντιπάλου το οποίο τους το δίνει η τελευταία ανοιχτή κάρτα εκτός την μία στην οποία δίνει τρίφυλλο στον άλλο το φλοπ (εγώ με ΑΑ και ο άλλος με ΑQ). Να σημειώσω πως στις άλλες 3 περιπτώσεις κέρδιζα τις παρτίδες μέχρι και την τέταρτη ανοικτή κάρτα.

Λοιπόν; Που ξεκινάνε οι ικανότητες και που η τύχη σε αυτό που βίωσα χθες; Κι αν σας διηγηθώ κι άλλες ιστορίες θα απορείσετε πως γίνετε και δεν μου σάλεψε το μυαλό.

Τσαχουρίδης έγραψε:

Τι παιχνίδι ικανοτήτων και πράσινα άλογα !!! Είναι καθαρά παιγχνίδι τύχης και τίποτε άλλο. Είτε να σε βοηθήσει η τύχη και να κάνεις καλύτερο συνδιασμό φύλλων είτε να σε βοηθήσει η τύχη να μην κάνει καλό συνδιασμό ο αντίπαλος και έτσι να κερδίσης με χειρότερα από αυτόν αρχικά φύλλα.

Εμένα η εμπειρία μου λέει πως είναι 10% θέμα ικανοτήτων και 90% τύχης. Κι όταν λέω εμπειρία εννοώ αυτό: Χτες συμμετείχα σε 4 τουρνουά στα οποία πολύ γρήγορα τελείωσα καθώς οι αντίπαλοι με πέταξαν έξω. Και με πέταξαν έξω πως; Είναι αδιανόητο. Είναι τρέλα. Και στις 4 περιπτώσεις βάζοντας ρέστα. Και στις 4 περιπτώσεις κρατώ εγώ καλύτερα φύλλα από τον αντίπαλο, και στις 4 περιπτώσεις χάνω από τρίφυλλο του αντιπάλου το οποίο τους το δίνει η τελευταία ανοιχτή κάρτα εκτός την μία στην οποία δίνει τρίφυλλο στον άλλο το φλοπ (εγώ με ΑΑ και ο άλλος με ΑQ). Να σημειώσω πως στις άλλες 3 περιπτώσεις κέρδιζα τις παρτίδες μέχρι και την τέταρτη ανοικτή κάρτα.

Λοιπόν; Που ξεκινάνε οι ικανότητες και που η τύχη σε αυτό που βίωσα χθες; Κι αν σας διηγηθώ κι άλλες ιστορίες θα απορείσετε πως γίνετε και δεν μου σάλεψε το μυαλό.

Από τη μεριά σου έχεις απόλυτο δίκιο !

Όπως βέβαια έχει και ο δίχρονος γιος μου ... που θεωρεί 99,9% τυχερό παιχνίδι το σκάκι και 0,1% το θεωρεί τεχνικό... όλα είναι πράγματι σχετικά :)

ειμαστε παρα πολυ εξυπνοι σαν λαος και για αυτο κΑΙ ειμαστε σε ολα τα θεματα πολλα χρονια μπροστα...

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ???

ΠΟΣΟ ΑΜΟΡΦΩΤΗ???

D.uK.e έγραψε:

Τσαχουρίδης έγραψε:

...πως γίνετε και δεν μου σάλεψε το μυαλό.

Εξαρταται απτα τριφυλλα...! BN1640_9.jpg[/quote:3tcf5azi]

xaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax!!!

Οποιος πιστευει οτι το πόκερ είναι θέμα ικανοτήτων, ας βοηθήσει τον φίλο μας στο Governor of poker 2.

To story είναι οτι ο Κυβερνήτης του Texas banare το παιχνίδι γιατί πιστεύει οτι είναι θέμα τύχης!!! OMG!!!!!

Μπορείς να του αποδείξεις οτι κάνει λάθος και οτι είναι θέμα ικανοτήτων????

http://www.doublegames.gr/governor-of-poker-2.html

Το παιχνίδι αυτό είναι μια γροθιά στην συντηρητική κοινωνία και στις αντίληψεις που επικρατούν εδω και χρόνια. Δυστυχώς οι δημιουργοι δεν έχουν θίξει ακόμα το θέμα του rake.

δε φτανει που δινει λιγη ζωη στο forum που χει γινει σαν πορταλ της εκκλησιας την τελευταια βδομαδα,του τη λετε κιολας του παιδιου!!!καλως ηρθες Τσαχουριδη παιδι μου, παντα τετοια!

pokerovios έγραψε:

δε φτανει που δινει λιγη ζωη στο forum που χει γινει σαν πορταλ της εκκλησιας την τελευταια βδομαδα,του τη λετε κιολας του παιδιου!!!καλως ηρθες Τσαχουριδη παιδι μου, παντα τετοια!

+1

JeanJK έγραψε:

Οποιος πιστευει οτι το πόκερ είναι θέμα ικανοτήτων, ας βοηθήσει τον φίλο μας στο Governor of poker 2.

To story είναι οτι ο Κυβερνήτης του Texas banare το παιχνίδι γιατί πιστεύει οτι είναι θέμα τύχης!!! OMG!!!!!

Το παιχνίδι αυτό είναι μια γροθιά στην συντηρητική κοινωνία και στις αντίληψεις που επικρατούν εδω και χρόνια. Δυστυχώς οι δημιουργοι δεν έχουν θίξει ακόμα το θέμα του rake.

Γαμάτο το παιχνιδάκι..!!

Τσαχουρίδης έγραψε:

Τι παιχνίδι ικανοτήτων και πράσινα άλογα !!!

Εμένα η εμπειρία μου λέει πως είναι 10% θέμα ικανοτήτων και 90% τύχης.

Χτες συμμετείχα σε 4 τουρνουά στα οποία πολύ γρήγορα τελείωσα καθώς οι αντίπαλοι με πέταξαν έξω πως; Είναι αδιανόητο. Είναι τρέλα. Και στις 4 περιπτώσεις βάζοντας ρέστα.

και στις 4 περιπτώσεις χάνω από τρίφυλλο του αντιπάλου το οποίο τους το δίνει η τελευταία ανοιχτή κάρτα εκτός την μία στην οποία δίνει τρίφυλλο στον άλλο το φλοπ

Να σημειώσω πως στις άλλες 3 περιπτώσεις κέρδιζα τις παρτίδες μέχρι και την τέταρτη ανοικτή κάρτα.

Κι αν σας διηγηθώ κι άλλες ιστορίες θα απορείσετε πως γίνετε και δεν μου σάλεψε το μυαλό.

mr Τσαχουρίδης= au8entiko online young gun!!! :laugh: :laugh:

kai panw pou to foroum eixe arxisei na stereuei :)

αυτό δεν ηταν τίποτα... ακούστε τι συνέβει σε μένα: ένας donky έχει βαλέδες κ κάνει All-in... φυσικά κάνω call με το 6-3 μου σπαθιά... φλοπ Q-5-2... μετά 9... ουρλιαζω: ONE TIME ρε γαμώτο!... έλα ενα τεσσάριιιιι!... river 10... δεν το πιστεύω... κοίτα να δεις γκαντεμιά!.. κερδίζει ο κωλοφαρδος ο ντόνκης... στημένο μεχρι τέλους το κωλοπόκερ ρε π**στη μου... δεν ξαναπαίζω ονλάϊν

TinOKavourasTinaiToZoumiT έγραψε:

αυτό δεν ηταν τίποτα... ακούστε τι συνέβει σε μένα: ένας donky έχει βαλέδες κ κάνει All-in... φυσικά κάνω call με το 6-3 μου σπαθιά... φλοπ Q-5-2... μετά 9... ουρλιαζω: ONE TIME ρε γαμώτο!... έλα ενα τεσσάριιιιι!... river 10... δεν το πιστεύω... κοίτα να δεις γκαντεμιά!.. κερδίζει ο κωλοφαρδος ο ντόνκης... στημένο μεχρι τέλους το κωλοπόκερ ρε π**στη μου... δεν ξαναπαίζω ονλάϊν

eftiakses account me to xeirotero nickname ever eipes kai ti malakia sou pou exei eipothei peripou 100 fores.......emas vrikes???

Parolos έγραψε:

JeanJK έγραψε:

Γαμάτο το παιχνιδάκι..!![/quote:3or16dvm]

Πιο γαμάτο είναι το Story!! Νιώθεις υπερήρωας!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!

Καλο χειμωνα να εχουμε!!

Εμφανιστηκε ο donkaros o antonpitbull(μετα απο καιρο), και μας βγηκε ενα διακριτικο κραξιμο σε καποιον που προφανως και το ζητησε απεγνωσμενα με το στυλ: τι να μου πειτε και σεις, εγω ανακαλυψα την σκευωρια που γινεται online με τα τριφυλλα!!!

Μα ειναι δυνατον να χανω παντα απο τριφυλλα??? Ειναι δυνατον να με "βλεπει" ο αλλος σε ρεστα με κεντα τεταρτης και να του βγαινει στη τελευταια καρτα ???

Πέρα από την πλάκα γενικά πιστεύω ότι μεγαλύτερο ποσοστό στο πόκερ έχει η τύχη απ' ότι η ικανότητα. Απλά βλέποντας το παιχνίδι πιο σοβαρά και αποκτώντας πείρα σε βοηθά να βλέπεις κάποια πράγματα καλύτερα και να υπολογίζεις τις κινήσεις σου πιο σωστά μετά απο σκέψη. Υπάρχει μια διαφήμιση του Full Tilt όπου ο Chris Ferguson λέει ότι "λίγη τύχη βοηθά αλλά ότι δεν είναι τυχαίο που στα τελικά τραπέζια βλέπουμε συχνά τους ίδιους παίκτες" αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, άλλωστε παλιότερα οι επαγγελματίες παίκτες ήταν λιγότεροι απ' ότι σήμερα καθώς και οι παίκτες γενικά του πόκερ λιγότεροι οπότε ήταν λογικό να υπάρχουν συχνά τα ίδια πρόσωπα στα τελικά τραπέζια, σήμερα όμως δεν συμβαίνει πια αυτό γιατί όλο και περίσσοτεροι "επίδοξοι" νέοι προβάλλουν (και σε πολύ μικρές ηλικίες δυστυχώς)

Απο εδώ και στο εξής πρέπει να περιγράφουμε το πόκερ κάπως έτσι:

Πόκερ: παιχνίδι τύχης που παίζεται μεταξύ ανθρώπων στους οποίους μοιράζονται απο δυο κρυφές κάρτες. Οι τελευταίοι μπορούν να βελτιώσουν το συνδυασμό τους καθώς μοιράζονται και πέντε κοινές κάρτες -ενδιάμεσα υπάρχουν γύροι πονταρισμάτων.

Οι Phil Ivey, Daniel Negreanu, Jason Mercier κ.α. είναι σταθερά απο τους πιο τυχερούς παίκτες. Ο Doyle Brunson μάλιστα είναι τυχερός για περισσότερα απο 50 χρόνια.. B)

liondani έγραψε:

Τσαχουρίδης έγραψε:

Από τη μεριά σου έχεις απόλυτο δίκιο !

Όπως βέβαια έχει και ο δίχρονος γιος μου ... που θεωρεί 99,9% τυχερό παιχνίδι το σκάκι και 0,1% το θεωρεί τεχνικό... όλα είναι πράγματι σχετικά :)[/quote:106g8qp4]

Ξέρεις φίλε, η ειρωνία είναι χαρακτηριστικό το οποίο οι κουτοί χρησιμοποιούν με ευχαρίστηση. Μπορείς, εάν έχεις διακριτική ικανότητα μεγαλύτερη από τον δίχρονο γιό σου, να μου δείξεις σε αυτό που περιγράφω, που ξεκινά η δεξιότητα και τεχνική και που ο παράγοντας τύχη;;;