Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Μία οποιαδήποτε επιχείρηση κυβερνάται ως προς την βιωσιμότητα της από την απλή εξίσωση ΚΕΡΔΗ = ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ. Επειδή ο επαγγελματίας live παίκτης Πόκερ πρέπει να λειτουργεί με τις ίδιες αρχές μίας κερδοφόρας επιχείρησης,ο πλήρης έλεγχος των 2 παραμέτρων(έσοδα-έξοδα) δίνει σε βάθος χρόνου τα επιθυμητά αποτελέσματα.Mε την ευκαιρία της εισαγωγής του Holdem στο Λουτράκι δημιουργώ ένα υποθετικό σενάριο αφήνοντας στην άκρη το κομμάτι των εσόδων και εξετάζοντας αποκλειστικά αυτό των εξόδων.

Εστω ότι 2 παίκτες του Πόκερ κατοικούν στην Ηλιούπολη.Οντας επαγγελματίες και με δεδομένη προς το παρόν τη διεξαγωγή του πόκερ μόνο στο Λουτράκι πηγαινοέρχονται καθημερινά 363 ημέρες τον χρόνο. Εστω ότι ως προς τα έξοδα έχουν κοινό ταμείο και τα μοιράζονται fifty-fifty.Εχουμε και λέμε

1.ΔΙΟΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ(2.8)+ ΔΙΟΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ(2,7)Χ 2 = 11 ΕΥΡΩ

2.ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ Χ 2 = 20 ΕΥΡΩ 3.ΒΕΝΖΙΝΗ 200 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ = 29 ΕΥΡΩ

4.ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ = 5 ΕΥΡΩ

Συνολική δαπάνη παγίων καθημερινών εξόδων = 65 ΕΥΡΩ

Η πάγια ετήσια συνολική δαπάνη(363 εργάσιμες) για τους 2 φίλους ήδη ανέρχεται στις 23600 Ευρώ ή 11800 Ευρώ έκαστος.

Αυτά είναι χρήματα που έχουν δαπανηθεί πριν καν οι φίλοι μας διεκδικήσουν παικτικά έστω και ένα ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δημοσίευση

Παναγιωτη εχεις απολυτο δικιο, εμες τοθλαχιστον Γευγελή παντα 4 σε αμάξι , μονο με 4 ευρω διόδια, 25 ευρω βενζινη και προπαντός δωρεάν είσοδο. Ειναι απαραδεκτο εισοδος 20 ευρω σε καζίνο ειδικα για τους παιχτες ποκερ που καλουνται να πληρώνουν κανιοτα 5% !!!!!!!. Στο Regency ξεκίνησαν με 6 ευρω και το σταματήσαν. Πιστεύω το ιδιο να γίνει και Λουτράκι. ΥΓ. που βρισκεσαι τώρα , στο νησί ακόμα ??? Αλέξης - Κατερίνη

Δημοσίευση

Φιλε Παναγιωτη

Θεωρω οτι το σκεπτικο σου εν μερει ειναι λανθασμενο και θα σου εξηγησω το γιατι.

Δεν ξερω αν εισαι επαγγελματιας παικτης εγω δεν ειμαι αλλα αν ημουν

1)Θα κοιταζα να μετακομισω στο Λουτρακι (αφου εκει θα ειναι "η δουλεια μου") ειναι σαν να πουνε σε ενα εργαζομενο σε μια εταιρεια που ειναι στην αθηνα μεταφερομαστε στη λαμια τι θα κανει ?? θα ψαξει για σπιτι εκει αλλιως θα ψαχνει για δουλεια.

2) αν δεν ηθελα η ηταν τοσο δυσκολο να μετακομισω (πραγμα που αφου μιλαμε για επαγγελματιες θεωρω κανονικα δεν θα επρεπε να εχω παραπανω καποια αλλη προτεραιοτητα αλλα οκ καταλαβαινω καποιος μπορει να δυσκολευεται ν αλλαξει τοπο διαμονης)θα καννονιζα με το καζινο (οπως κανει και με αλλους regular players) να μου δινει δωματιο οταν πηγαινω free of charge και φυσικα να μενω τριημερα τετραημερα κτλ ετσι ωστε να μειωνονται κατα πολυ οι μετακινησεις.

3) το ιδιο φυσικα θα απαιτουσα και για την ειδοδο... αν μπαινω 363 μερες τον χρονο στο καζινο δεν νομιζω οτι θα μου το αρνηθουν....

τελος αν και παλι ολα αυτα σου φαινονται αδυνατον να γινουν (ειδικα για το εισητηριο και την διαμονη στο hotel-αφου δεν εξαρτονται αμεσα απο εσενα-

Τοτε περιμενω να ανοιξει το poker room της Παρνηθας και μειωνονται ολα αυτα τα εξοδα στο ελαχιστο...... χωρις να ξενιτευτω...(αγοραζω και ενα σπιτι στους... Θρακομακεδονες......) και κανονιζω με το καζινο να φτασει το Lift μεχρι την αυλη μου....

Τελικα ειναι ολα πιο ευκολα αμα εισαι επαγγελματιας .... λες να γινω ??? :-P

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (εν τω μεταξει θα εχω γινει ηδη επαγγελματιας) ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ κοιτα τη διαβασα πρωι πρωι στο πρωτοσελιδο της Ελευθεροτυπιας!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 5 ΔΙΣ. ΣΤΟ 15-30% ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Προσγειώθηκαν πετροδολάρια

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.

Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου

Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.

Λας Βέγκας

Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, αλλά κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, αλλά μπορεί να φτάσει και το 30%! Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Δημοσίευση

Οι 363 μέρες συνεχόμενου Ποκερ (ακόμα και για επαγγελματίες) μόνο σε'μένα φαίνονται υπερβολικές?...Δηλαδή δε θα ξεκουράζονται ποτέ?..Προσωπική και κοινωνική ζωή δεν έχουν?...

Ακόμα και να παίζουν όλο το χρόνο χωρίς σταματημό αν νοικιάσουν σπίτι στο Λουτράκι ήδη έχουν γλιτώσει πάρα πολλά έξοδα...Όπως θα έκανε ο κάθε είδους επαγγελματίας αν η δουλειά του ήταν Λουτράκι...

ΥΓ:Είναι χαμένοι από χέρι αυτοί οι δύο γιατί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δε θα τους έχει μείνει εγκεφαλικό κύτταρο για να σκεφτούν... :P

Δημοσίευση

PANAMAN SAYS…

Η αιτία που γράφτηκε η αρχική δημοσίευση ήταν αποκλειστικά για να προκληθούν σχόλια έτσι ώστε να δοθούν κάποια free tips προς επίδοξους μελλοντικούς επαγγελματίες παίκτες πόκερ.Πάμε λοιπόν ξεκινώντας από τα σχόλια του giogr 29

1.Ο επαγγελματίας παίκτης του Πόκερ δεν είναι το πρωί εργάτης, υπάλληλος, φοιτητής,επιχειρηματίας,delivery boy,κλπ και το βράδυ παίκτης Πόκερ. Το πόκερ δεν προσφέρεται ως part time απασχόληση για να συμπληρωθεί ο έτσι ή αλλιώς μίζερος μισθός που λαμβάνουμε από την εργασία της ημέρας. Απαιτεί και αξίζει το σύνολο του χρόνου που μπορεί να διαθέσει κάποιος για την επαγγελματική του δραστηριότητα,άρα το 8ωρο παιχνίδι πρέπει να θεωρείται δεδομένο,χωρισμένο σε 2 χρονικές ενότητες των 4 ωρών,έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εργασίας να υπάρχει η μάξιμουμ απόδοση.Το ποια χρονική στιιγμή της ημέρας θα καθίσει να αγωνιστεί ο επαγγελματίας έχει να κάνει με εκατό διαφορετικούς παράγοντες, άλλους υποκειμενικής και άλλους αντικειμενικής φύσης. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα 2 τετράωρα δεν είναι χρονικά προσδιορισμένα μέσα στο 24ωρο.Εκ των πραγμάτων απαιτείται η διαμονή κοντά στον χώρο άσκησης επαγγέλματος και μιλώντας για την ελληνική πραγματικότητα για τους 3 επόμενους μήνες αυτό σημαίνει Λουτράκι. Αυτό σημαίνει ότι οι 2 φίλοι μας στο υποθετικό σενάριο που αρχικά διατυπώθηκε αποφασίζουν και νοικιάζουν ένα πολυτελές 4άρι στο Λουτράκι. Ποια τα οφέλη από αυτή την κίνηση και πόσο τους κοστίζει;

A.Το μεγαλύτερο όφελος από μία τέτοια κίνηση είναι το 3ωρο που εξοικονομούν από την αποφυγή του καθημερινού πήγαινε-έλα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε κούραση,άγχος,πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος,φθορά χρήσης αυτοκινήτου.

Β.ΤΑ 45 από τα συνολικά 65 Ευρώ ημερησίου κόστους στο υποθετικό σενάριο αφορούν το καθημερινό μπρος-πίσω,άρα υπάρχουν 1350 ευρώ διαθέσιμα το μήνα ποσό που καλύπτει το επιπλωμένο πολυτελές 4άρι και τουλάχιστον 4 εξόδους για συναγρίδες στις κορυφαίες τοπικές ταβέρνες και παραλίες. Η ζωή του χαρτοπαίκτη είναι σκληρή και απαιτεί και αξίζει καλοπέραση.

2.Μένει να λυθεί το θέμα των 20 Ευρώ της εισόδου.Από τη στιγμή που οι οι 2 παίκτες μας είναι καθημερινοί θαμώνες και δεν ζητούν άλλες παροχές από το καζίνο, με μία έξυπνη διαχείρηση εισόδου πριν κλείσει το 24ωρο ισχύος του εισιτηρίου και βάσει του προγράμματος επιβράβευσης πόντων που διατηρεί το δεδομένο μαγαζί,το κόστος από τα αρχικά 600 ευρώ που απαιτούνται συνολικά το μήνα από τους 2 φίλους δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ.

Συμπέρασμα,οι 2 φίλοι μας με ένα συνολικό κόστος 1500 ευρώ το μήνα έχουν εξασφαλίσει την διαμονή τους σε ένα πολυτελές 4άρι στο Λουτράκι,ξυπνούν,πίνουν τον καφέ τους με θέα την θάλασσα και προσέρχονται άνετοι και ωραίοι στον χώρο εργασίας τους για να βρούν τα 2 σωστά τους 4ωρα.Σε τραπέζι των 5-10 η κλοπή 3 blinds από θέση button(M.O. 1.5 steal/ φίλο-συγκάτοικο/24 ωρο) καλύπτει φυσικά τα παραπάνω 1500 ευρώ.Ας μην ξεχνάμε και τις 4 εξόδους για κορυφαία ψαροφαγία,που περικλείονται στην παραπάνω τιμή.Σας εγγυώμαι ότι σίγουρα οι 2 φίλοι μας θα έχουν τη γυναικεία συντροφιά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού.Βλέπετε τα θαλασσινά έχουν αφροδισιακές ιδιότητες όπως και το χρήμα άλλωστε.Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου giogr 29 ότι όλα είναι πιο εύκολα όταν είσαι επαγγελματίας και η προσωπική μου συμβουλή (αν αγαπάς το Πόκερ και δεν τρέφεις αυταπάτες ότι υπάρχει τρόπος να πλουτίσεις με συμβατικούς τρόπους και αποδίδοντας το 40% των προσωπικών σου κόπων στο κράτος με τη μορφή φόρων αν κάνεις οποιαδήποτε άλλη εργασία) είναι μία:

BE A POKER PRO…………….

Υ.Γ. LAST TIP: Οπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στο πόκερ υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. TRY TO BE A GOOD ONE.

Υ.Γ.2 Ο επαγγελματίας παίκτης του Πόκερ είναι εκ των πραγμάτων ένας rounder,που ανά πάσα στιγμή έχει δίπλα του μία βαλίτσα και είναι έτοιμος για αναχώρηση προς αναζήτηση του κέρδους.Αρα το παραπάνω σενάριο έχει ισχύ για τον ελληνικό χώρο όσο διαρκεί το μονοπώλιο του Λουτρακίου.Ετσι και αλλιώς ένα καζίνο ποτέ δεν είναι πάνω από το παιχνίδι και τους παίκτες(κάτι που υπάρχει μόνο στ μυαλό των ιδιοκτητών και των στελεχών ενός καζίνο.Λύκοι αυτοί,COYOTES ΕΜΕΙΣ).Απλά τα πράγματα.

Υ.Γ.3 Προς PARALIA TOURS: γεια σου φίλε Αλέξη.χαιρετισμούς σε όλη την πόκερ κοινότητα της Κατερίνης.Ναι τελείωσα με Κρήτη,μένει να δούμε τα αποτελέσματα μίας προσπάθειας στις 6 Οκτωβρίου.Για F.Y.R.O.M. δεν το βλέπω πλέον μετά και τη μεταγραφή Τσονούλη σε Πάρνηθα.Σε φιλώ.Πες του Βασίλη του Δαδάκου να μείνει in touch με εμένα και Στάθη.

Δημοσίευση

Φίλε Wanted Α.10

Το σενάριο είναι υποθετικό με τάσεις πραγματοποίησης.Ρἰξε μία ματιά στο 2ο μέρος της ανάλυσης μου για να καταλάβεις τι εννοώ.Και κάτι ακόμα.Το κάψιμο του εγκεφάλου είναι πιθανό μόνο για το on line game

Δημοσίευση

To keimeno sou panaman tha mporouse aneta na xrisimopoithei apo ton dimo loutrakiou ws diafimisi gia ton topo tou kai anthisi tis oikonomias tou. Efere mnimes apo keimena se efimerides tis epoxis prin tin metanasteusi stin ameriki, propagnadistika keimena iper tis strateysis se kairo polemou k.a. sxetika.

Logo tou oti einai exeretika kalogrameno kai me kapoia poli wraia epixirimata to kathista exeretika epikindino gia tin maza pou paizei poker. Perigrafeis mia zwi vgalmeni apo to amerikaniko oneiro me geymata se akriva estiatoria, diamerismata me thea kai part time poutanes gia sintrofia.

Elpizw na mi to paroun polloi sta sovara giati to pio pithano einai na katastrafoune oikonomika kai psixologika.

Y.G. Prosoxi de lew oti kapoioi de tha to petuxoun (5%), milaw panta gia tin maza.

Δημοσίευση

PANAMAN έγραψε:

Φίλε Wanted Α.10

Το σενάριο είναι υποθετικό με τάσεις πραγματοποίησης.Ρἰξε μία ματιά στο 2ο μέρος της ανάλυσης μου για να καταλάβεις τι εννοώ.Και κάτι ακόμα.Το κάψιμο του εγκεφάλου είναι πιθανό μόνο για το on line game

Ναι ρε συ κουβέντα κάνουμε απλά συνήθως τα παραδείγματα που παραθέτουμε για να πούμε την άποψή μας πρέπει να είναι πιο ρεαλίστικα...Πάντως η γενική ιδέα σου δεν είναι καθόλου λάθος...

ΥΓ1:Για το κάψιμο επέτρεψε μου να διαφωνίσω.

ΥΓ2:Παρατήρω ότι σε πολλά topics ενώ έχω ίδια γνώμη και με άλλους αυτοί που διαφωνούν απευθύνονται σ'εμένα ή προσπαθούν να μου την πουν (το 2ο δεν πάει σ'εσένα dude)...Τυχαίνει ή απλά έχω το μαγνήτη? :P

Δημοσίευση

ΑΓΑΠΗΤΕ VENILY,οι εξής 5 παρατηρήσεις

1.Οσον αφορά the hookers είναι από τα τυχερά του επαγγέλματος,κάτι σαν τα φακελάκια αν εἰσαι γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο,όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη τους αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι τα έβαλε στα χέρια του.

2.Συμφωνώ για την επικινδυνότητα του κειμένου αν δεν γίνει σωστά η ανάγνωση του.Το νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις και όλοι οι άνθρωποι φωτεινή και σκοτεινή πλευρά.Σαφώς και υπάρχει πιθανότητα οικονομικής και ψυχολογικής καταστροφής για το 95% των παικτών,αλλά εκ προοιμίου δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το πετυχημένο 5%.

3.Διαφωνώ ότι το κείμενο προπαγανδίζει υπέρ του Δήμου Λουτρακίου ή του εκεί Καζίνο.Απλά προς το παρόν εκεί βρίσκεται ο μοναδικός εν Ελλάδει χώρος εργασίας.Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικές οικονομίες ευνοούνται όταν διεξάγονται στην περιοχή δημοφιλείς δραστηριότητες ίοπως το holdem.Κατά τη διάρκεια του W.S.O.P στο Λ. Βέγκας οι τουριστικές επιχειρήσεις τρίβουν τα χέρια τους από τα υπερκέρδη που καταγράφουν.

4.Το κέρδος είναι ευθέως ανάλογο του ρίσκου και δεν αναφέρομαι σε παικτική αλλά εμπορική ορολογία.Οποιος δεν αντέχει την πίεση του live game,HEADS UP των 11 $ στο POKERSTARS.

5.Οταν και όπου με συναντήσεις σε live game,προσσπάθησε να μου πάρεις τα λεφτά που θα έχω μπροστά μου,γιατί το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ σε εσένα.POKER IS WAR ,MAN

Δημοσίευση

paraliatours έγραψε:

Παναγιωτη εχεις απολυτο δικιο, εμες τοθλαχιστον Γευγελή παντα 4 σε αμάξι , μονο με 4 ευρω διόδια, 25 ευρω βενζινη και προπαντός δωρεάν είσοδο. Ειναι απαραδεκτο εισοδος 20 ευρω σε καζίνο ειδικα για τους παιχτες ποκερ που καλουνται να πληρώνουν κανιοτα 5% !!!!!!!. Στο Regency ξεκίνησαν με 6 ευρω και το σταματήσαν. Πιστεύω το ιδιο να γίνει και Λουτράκι. ΥΓ. που βρισκεσαι τώρα , στο νησί ακόμα ??? Αλέξης - Κατερίνη

Εγώ γιατί την τελευταιά φορά που ανέβηκα Γευγελή με το αυτοκίνητο πλήρωσα διόδια €50+ ? Μάλλον κάνεις κάτι λάθος.