ased13 Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Kserei kaneis na vgazei simperasmata apo ta stats sto HM?Parathetw to grafima twn kerdwn (lol) mou gia auto to mina kai ta antistoixa statsOpoiadipote gnwmi-apopsi apo kapoion pou gnwrizei einai euprosdekti.O logos pou postarw einai to megalo downswing pou viosa k me tarakse kapws..To paixnidi mou einai paromoiotipo olo to mina (isws elaxisto tilt sto deutero miso) Paizw 6 trapezia sta shallow stack .1/.25 sti full tiltEyxaristw Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Πριν κάνω κάποια σχόλια, κάνε split τα δύο 'μισά' του γραφήματος σε νούμερα και μελέτησέ το και αν θες το ποστάρεις εκ νέου. Εννοώ, βγάλε το report για τα πρώτα 17Κ-20Κ χέρια και μετά άλλο report για τα υπόλοιπα. Δες αν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις σε VPIP/PFR κλπ.Ένα πολύ πρόχειρο σχόλιο είναι ότι υπεραμύνεσαι των blinds σου: δεν μου φαίνεται φυσιολογικό το VPIP του bb να είναι μεγαλύτερο του CO! (Το VPIP του SB είναι φυσιολογικό να είναι τεράστιο καθώς προσμετρώνται όλες οι φορές που συμπληρώνεται το BB για να δούμε flop, είτε HU με το BB, είτε σε limped pots, κάτι που δεν ισχύει στο BB καθώς κάνουμε check). Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
koskosmo Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Χανεις παρα πολλα λεφτα εκτος θεσης.Απο το sb χανεις πολλα λεφτα γιατι παιζεις τεραστιο αριθμο χεριων.Ακομα πιο περιεργο ειναι οτι εισαι ο pfr. στα περισσοτερα απο αυτα.Βαλε και τα showdown winnings και non ... για να σου πω περισσοτερα.Θα σε βοηθησω αρκετα παιζω αυτα τα stakes και τα εχω μελετησει αρκετα.Φυσικα σεβαστη και καλοδεχουμενη ειναι η γνωμη του safesteps! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
ased13 Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Katarxin euxaristw poli gia tis apantiseis.Vazw ta grafimata pou zitisate.Ta showdown - non showdown nomizw oti einai arketa fisiologika gia multitabling. Kai lavete ipopsin oti einai shallow stack ta trapezia (40 bb max buy-in).Sto deutero miso exw anoiksei ligo to range m apo oti eida (tilt factor mallon). Pantws se proigoumenous mines me akoma pio megalo range imoun kerdismenos. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
koskosmo Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Επαληθευτικε αυτο που φοβομουνα.Η κοκκινη γραμμη ειναι πολυ αρνητικη.Αυτο οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στο εκτος θεσης παιχνιδι σου.Θα επανελθω αργοτερα με περισσοτερη αναλυση γιατι τωρα θα κλεισω. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
koskosmo Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Κοιταγα λιγο και τα δικα μου στατιστικα.Η αληθεια ειναι οτι κι εγω στο bb υποφερω καπως.Προσπαθησε να παιζεις μονο τα δυνατα φυλλα εκτος θεσης και να κανεις 3bet η' squeeze στις καταλληλες ευκαιριες,πχ.σε pfr απο παικτη απο co η' btn με μεγαλο pfr.Απο sb παιξε πολυ λιγοτερα φυλλα ειναι δυσκολο εκτος θεσης να βγαλεις λεφτα.Λογικα τρως call στο flop και μετα κανεις check στο turn και καπου εκει χανεις την παρτιδα.Γι αυτο και τοσο αρνητικα αποτελεσματα στα non sh.win.Οι περισσοτεροι παιχτες εχουν αρνητικα n.s.w. σαυτα τα stakes αλλα οχι σε αυτο το βαθμο.Απο co και btn πιεσε ακομα περισσοτερο,ιδιως παικτες που το 3bet τους τεινει στο μηδεν και πασαρουν σε μεγαλο ποσοστο στο flop.Μην το παρακανεις βεβαια με τα c-b πχ. σε επικυνδινα flop γιατι αυτο αντι να ανεβασει μπορει να ριξει τα n.s.w.Κοιτα λιγο και στη λιστα το preflop activity να δεις πως τα πας για να βγαλεις περισσοτερα συμπερασματα.Ελπιζω να βοηθησα καπως.Οτι θες εδω ειμαι. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
ased13 Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου, 2010 Νομίζω πολύ καλές οι τοποθετήσεις σου, είναι πραγματα που σίγουρα προσπαθώ να εφαρμόσω. Όμως δεν υπάρχει χώρος για 3-bet και squeeze λόγωshallow stacks.Μάλιστα σκέφτομαι να μειώσω τα 3-bet σε κάθαρα όσα είναι για value. Αν θέλει κάποιος να σχολιάσει το All-in ev. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι ακόμα και στους χειρότερους μήνες που είχα ποτέ δεν ήταν τα κέρδη μου κάτω από το αναμενόμενο. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
koskosmo Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου, 2010 Μιλαω για 3bet απο τα blinds και σε περιπτωσεις που ειναι ευνοικες. Τωρα για το all in ev δεν τρεχεις τοσο καλα.Δεν ξερω που οφειλεται απλα μπορει να εχεις φανει ατυχος σε αυτα τα χερια.Παντως δεν νομιζω να παιζεις πολυ επιθετικα τα draws γιατι τα n.s.w. ειναι χαμηλα. Μελετα τα sessions σου.Το ev δεν ειναι παντα ευαγγελιο,κοιτα αν εισαι ευχαριστημενος απο τις κινησεις σου σε περιπτωσεις που φανηκες ατυχος. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου, 2010 Κάποιες παρατηρήσεις συνολικά, λαμβάνοντας υπόψην και τις παρατηρήσεις του koskosmo:- Από το SB και το BB δεν μπορείς παρά να είσαι μείον. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης poker που έχει μεγάλο volume παρτίδων και είναι θετικός από SB & BB.- Εξήγησα στο προηγούμενο post μου το λόγο που το SB έχει τέτοιο VPIP σε σχέση με το BB. Το PFR που είναι υψηλό, σημαίνει (με τόσο μικρό 3-bet) ότι υπάρχουν πολλά pot που φτάνουν σε σένα χωρίς να έχει παίξει κανείς και παίζεις πολλά HU με το BB. Μάλλον πρέπει να δίνεις περισσότερα walk στο BB καθώς θα είσαι σε όλο το χέρι oop.Το ότι στο πρώτο διάστημα που πήγαινες καλά είχες θετικό SB με τέτοιο VPIP & PFR θα το χαρακτηρίσω θετική διακύμανση και πιθανόν αυτό να σού 'δωσε και λάθος εικόνα για το παιχνίδι σου.- Στο δεύτερο διάστημα, που άρχισε και συνεχίστηκε η πτώση, διακρίνω άνοιγμα του range (μεγαλύτερα VPIP & PFR) από CO & Button με ταυτόχρονη μείωση του c-bet και του turn c-bet. Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι τεράστιο leak και να σου δημιούργησε το downswing. Καταλαβαίνω ότι με shallow stacks είναι δύσκολο το 2nd barreling και ούτε προτείνω σε αυτά τα stakes να κάνεις κατάχρηση. Από την άλλη είναι φυσιολογικό να συμβαίνει καθώς με το άνοιγμα του range αστοχείς πιο συχνά και δυσκολεύεσαι να επιμείνεις με bets. Θα πρότεινα μικρότερα VPIP & PFR από CO και Button, κυρίως επειδή τα stacks είναι shallow. Κλείσιμο του range με λίγα λόγια (από τα νούμερα δεν προκύπτει αυτό που λες για μεγαλύτερο range σε προηγούμενους μήνες).Παίξε καμιά 20αριά χιλιάδες παρτίδες ακόμη και δες πως πηγαίνεις (θα είναι ενδεικτικό αλλά όχι και σίγουρο καθώς το δείγμα θα παραμένει μικρό).koskosmo έγραψε:Επαληθευτικε αυτο που φοβομουνα.Η κοκκινη γραμμη ειναι πολυ αρνητικη.Αυτο οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στο εκτος θεσης παιχνιδι σου.Θα επανελθω αργοτερα με περισσοτερη αναλυση γιατι τωρα θα κλεισω.Δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό καθώς η μεγάλη πληγή είναι στο CO και στο Button οπότε δεν μπορεί να είναι oop. Περισσότερο φταίει το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ποσοστά c-bet & turn c-bet με αποτέλεσμα να χάνει pot σε bet των άλλων σε turn & river αντίστοιχα. Επαναλαμβάνω ότι η πτώση αυτών των ποσοστών είναι φυσιολογική και δεν συνιστώ να αυξηθεί διατηρώντας μεγάλα VPIP & PFR. Συνιστώ, μείωση VPIP & PFR και ως φυσικό επακόλουθο θα έχεις μεγαλύτερα ποσοστά c-bet & turn c-bet, κάτι που θα αυξήσει και τα κέρδη. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
ased13 Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου, 2010 Ευχαριστώ για τις πολύ καλές παρατηρήσεις.Το range ήταν όντως μεγαλύτερο σε προηγούμενους μήνες.Αυτά τα χέρια που έχω ποστάρει είναι όλα από Οκτώβρη. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
koskosmo Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου, 2010 Οφειλω να ομολογησω οτι επικεντρωθηκα στο αρχικο report και στα graphs και δεν εδωσα μεγαλη σημασια στα δυο διαφορετικα.Σωστα ειναι μεγαλο προβλημα το χαμηλο ποσοστο c-bet,κυριως στο turn.Αρα postflop εχεις προβλημα ακομα και απο θεση.Στο πρωτο μισο των χεριων ηταν μεγαλυτερα τα c-bets κυριως στο turn.Εγω παντως στο turn εχω αρκετα μεγαλυτερο ποσοστο c-bet γιατι πολλοι παικτες κανουν call στο flop με φυλλα τα οποια τα πετανε σε 2ndbarrel.πχ.middle,bottom pairs κλπ. Και παιζω τα 20-50 bbs tables στο pokerstars τελευταια.Σορρυ safesteps αλλα θα διαφωνησω σε μειωση των vpip και pfr,κυριως απο co που βρισκω μια χαρα τα νουμερα.Οι περισσοτεροι παικτες σε αυτα τα stakes παιζουν αθλια εκτος θεσης και νομιζω αυτο θα πρεπει να εκμεταλλευτουμε.Απλα θα πρεπει να εντοπισουμε αυτους τους παικτες.Και να ξεχωρισουμε ποια boards ειναι καλα για πιεση,στα οποια μαλλον εχουν αστοχησει οι αντιπαλοι,και εμεις εχουμε "χτυπησει" καλα η' μπορουμε να πεισουμε οτι εχουμε "χτυπησει".Αν διαφωνεις safesteps θελω να μου πεις γιατι υπολογιζω την γνωμη σου. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου, 2010 ased13 έγραψε:Το range ήταν όντως μεγαλύτερο σε προηγούμενους μήνες.Αυτά τα χέρια που έχω ποστάρει είναι όλα από Οκτώβρη.One word: upswingΜπορεί κάποιος να είναι profitable σε 6max με VPIP & PFR > 25 αλλά είναι πολύ δύσκολο σε short stack tables. Πρέπει τα stacks να είναι deeper και οι αντίπαλοι πολύ passive. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
safesteps Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου, 2010 Αναφορά Share Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου, 2010 koskosmo έγραψε:Σορρυ safesteps αλλα θα διαφωνησω σε μειωση των vpip και pfr,κυριως απο co που βρισκω μια χαρα τα νουμερα.Οι περισσοτεροι παικτες σε αυτα τα stakes παιζουν αθλια εκτος θεσης και νομιζω αυτο θα πρεπει να εκμεταλλευτουμε.Απλα θα πρεπει να εντοπισουμε αυτους τους παικτες.Και να ξεχωρισουμε ποια boards ειναι καλα για πιεση,στα οποια μαλλον εχουν αστοχησει οι αντιπαλοι,και εμεις εχουμε "χτυπησει" καλα η' μπορουμε να πεισουμε οτι εχουμε "χτυπησει".Αν διαφωνεις safesteps θελω να μου πεις γιατι υπολογιζω την γνωμη σου.Δεν διαφωνώ γενικά, αλλά στη φάση που βρίσκεται νομίζω ότι πρέπει να ανασυγκροτήσει το παιχνίδι του, να κάνει επανεκτίμηση των ranges που θα ανοίγει από τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του για να μπορεί να c-betάρει flop & turn περισσότερο. Όταν έχει βρει ένα μπούσουλα κερδοφορίας μέσα από αυτή τη διαδικασία θα είναι σε θέση να μελετήσει πως θα πάρει περισσότερο value από το πλεονέκτημα της θέσης, επικεντρώνοντας σε συγκεκριμένους αντιπάλους και κάνοντας ενδεχομένως και abuse της θέσης απέναντί τους, ανοίγοντας περισσότερο το range του και κατά συνέπεια τα VPIP & PFR από late. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts