Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

ΜΤΤ ΙΤΜ Απορία

Recommended Posts

Υο !

κάθησα και κοίταξα λίγο στο OPR τα στατιστικά των πετυχημένων παιχτών, Ελλήνων και ξένων, και αυτό που είδα με μπέρδεψε, και μου γέννησε μια μεγάλη απορία :

Το προσωπικό μου ΙΤΜ είναι 12%, και το ROI μου είναι -3%, κοινώς τρανός τρισμέγιστος loser.

Οι κερδοφόροι από την άλλη, έχουν ΙΤΜ 12-15%, και τα πάνε μια χαρά ( και εύχομαι και ακόμα καλύτερα στο μέλλον )

Άρα --> κάτι κάνω λάθος ( obv )

- είναι το χαμηλό ΑΒΙ ; Κι αν ναι, πρέπει να πάω κόντρα στο Bankroll Management και να ανοιχτώ σε μεγαλύτερα ; Το έχω κάνει κατά καιρούς, αλλά σαν αποτέλεσμα μερικές φορές είχε μερικά συμπαθητικές νίκες, άλλες πάλι όπως τώρα να καταλήξω στα Play Money και τα Freerolls, γιατί το μόνο που έμεινε είναι τέσσερα daily dollar tickets :(

- είναι το ότι "μαζεύομαι" λίγο πριν το bubble, με αποτέλεσμα να χάνω ένα κομμάτι του stack μου και μετά να μην μπορώ να παίξω όσο άνετα θα ήθελα ;

- είμαι πανίβλακας ;

σημειωτέον πως όταν λέμε μαζεύομαι, δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια, πιέζω τα μέτρια stacks, και ακόμη περισσότερο τα χαμηλά, αλλά αν χάσω το flop ή νιώσω πως είμαι πίσω, instant fold.

Κάθε γνώμη πολύτιμη

ΜΦΧ

Δημήτρης

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ιδιο προβλημα εχω,(αν και παιζω ελαχιστα)

εχω μεγαλο itm τα κερδη ειναι ελαχιστα

Νομιζω οτι θα επρεπε να παιζω πιο πολλα τουρ για αρχη, και οχι να ανεβασω το ABI

Ενα αλλο σημειο που εχω εγω προβλημα ειναι οτι δεν περνω value απο hands που ειμαι μπροστα ειτε γιατι φοβαμαι οτι ο αντιπαλος ειναι καλυτερος ειτε γιατι τον αφηνω να μου δωσει αυτος το value και δεν το κανει :blush:

Ολα αυτα απορεουν, πιστευω, απο το γεγονος οτι εχω χαμηλο bankroll. Παιζω λιγα τουρ με μικρο ABI και με οδηγει στο να παιζω πιο tight και αρκετα διστακτικά οσο ερχεται το bubble για να προστατεψω το bankroll μου αφου αυτο ειναι χαμηλο αρα καθε τουρ ειναι σημαντικο

Νομιζω οτι δεν ειναι οτι ειμαστε βλακες :silly:

τουλαχιστον στην δικη μου περιπτωση πιστευω φταιει το Bankroll

Σιγουρα δεν απαντησα στις ερωτησεις σου απλα παρεθεσα και την δικη μου αποψη γιατι πιστευω οτι αντιμετωπιζουμε τα ιδια προβληματα(Δεν ξερω αν οι λογοι ειναι οι ιδιοι,χρονος και bankroll)

Ετσι οπως τα λες ισως φταιει το οτι επειδη θες να μπεις στα λεφτα παρα πολυ και παιζεις συντηριτικα εκει που θα επρεπε να παιξεις πιο επιθετικα και να εκμεταλευτεις καταστασεις παιζεις φοβισμενα με αποτελεσμα να μπαινεις με μικρο στακ οταν αρχιζουν τα λεφτα και δε μπορεις να φτασεις μακρια.

Ισως φταιει επισης το πιο "μαζεμενο" παιχνιδι σου οταν αρχιζουν τα λεφτα για να φτασεις οσο πιο μακρια με το γνωστο και ως "σβαρνακωλιασμα" :lol:

Ισχυει αυτο?Συνηθως με τη στακ μπαινεις στα λεφτα?Οταν εχεις μεγαλο το εκμεταλλευεσαι πιεζοντας τους αντιπαλους?

Ααα και τελος σιγουρα μετραει το να παιζεις εντος bankroll.Να μη σε νοιαζει να χασεις το buy in.Να μη σε νοιαζει το itm και ο διπλασιασμος απλα της συμμετοχης.Μπορει ετσι να χασεις καποιες φορες το itm,αλλα θα ρθει η φορα που θα παρεις μια απτις πρωτες θεσεις και θα σου κανει αποσβεση και με το παραπανω

Επισης το 12% itm ειναι σιγουρα καλο?? :unsure::unsure:

όταν μπαίνω στα λεφτά είμαι συνήθως λίγο πάνω ή λίγο κάτω ( λίγο όμως ) από το average, εκτός από περιπτώσεις που είμαι πολύ χαμηλά, οπότε πάω να γλυτώσω ό,τι μπορώ να γλυτώσω, ή αρκετά ψηλά, που παίζω πολύ επιθετικά. Συνήθως όμως, είμαι πάνω-κάτω στο average.

Για να δώσω μία καλύτερη εικόνα των stats μου, είναι έτσι :

MTT Avg. Finish%

Early 10% (10%)

EM 27% (20%)

Mid. 39% (40%)

ML 18% (20%)

Late 6% (10%)

Δηλαδή, το πιο συνηθισμένο είναι το Mid, που είναι λογικό λόγω της επιθετικότητας πριν το bubble, και των παράτολμων moves μερικές φορές.

α, και για το 12% ... δε λέω πως είναι να προσκυνάει κανείς, αλλά δες μερικούς:

Jymaster11 ΙΤΜ12%, winnings 912.738, Profit 439.722

KJulius10 ITM12%, winnings 838.271, Profit 318.982

κλπ κλπ

Pisteuw pws ena ITM apo 12-20 % Einai arketa kalo. Opws anefere kai o filos pio panw den exei simasia toso polu na mpis sta lefta oso to na bgeis stis prwtes 8eseis. Egw pada paizw gia na kerdisw opws kai oi perisoteroi. Mhn peseis sthn pagida tou amuntikou paixnidiou gia na mhn apoklisteis. Kapies fores 8a eisai tuxeros , kapoies oxi. Otan omws paizeis kala me ton kairo 8a er8oun oi epituxies

Tubular Bell έγραψε:

Υο !

κάθησα και κοίταξα λίγο στο OPR τα στατιστικά των πετυχημένων παιχτών, Ελλήνων και ξένων, και αυτό που είδα με μπέρδεψε, και μου γέννησε μια μεγάλη απορία :

Το προσωπικό μου ΙΤΜ είναι 12%, και το ROI μου είναι -3%, κοινώς τρανός τρισμέγιστος loser.

Οι κερδοφόροι από την άλλη, έχουν ΙΤΜ 12-15%, και τα πάνε μια χαρά ( και εύχομαι και ακόμα καλύτερα στο μέλλον )

Άρα --> κάτι κάνω λάθος ( obv )

- είναι το χαμηλό ΑΒΙ ; Κι αν ναι, πρέπει να πάω κόντρα στο Bankroll Management και να ανοιχτώ σε μεγαλύτερα ; Το έχω κάνει κατά καιρούς, αλλά σαν αποτέλεσμα μερικές φορές είχε μερικά συμπαθητικές νίκες, άλλες πάλι όπως τώρα να καταλήξω στα Play Money και τα Freerolls, γιατί το μόνο που έμεινε είναι τέσσερα daily dollar tickets :(

- είναι το ότι "μαζεύομαι" λίγο πριν το bubble, με αποτέλεσμα να χάνω ένα κομμάτι του stack μου και μετά να μην μπορώ να παίξω όσο άνετα θα ήθελα ;

- είμαι πανίβλακας ;

σημειωτέον πως όταν λέμε μαζεύομαι, δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια, πιέζω τα μέτρια stacks, και ακόμη περισσότερο τα χαμηλά, αλλά αν χάσω το flop ή νιώσω πως είμαι πίσω, instant fold.

Κάθε γνώμη πολύτιμη

ΜΦΧ

Δημήτρης

to -3% Roi δεν είναι κακό !!! Φαντάσου ότι αν δεν υπήρχε το rake (10%) στα τουρνουά θα είχες ένα κέρδος +7% !!! Είσαι ένα "κλικ" μακρυά από την επιτυχία ... και αν παίξεις σε ένα site με επιστροφή rake 30% είσαι ήδη even και κερδισμένος από τους πόντους ;)

Tubular Bell έγραψε:

όταν μπαίνω στα λεφτά είμαι συνήθως λίγο πάνω ή λίγο κάτω ( λίγο όμως ) από το average, εκτός από περιπτώσεις που είμαι πολύ χαμηλά, οπότε πάω να γλυτώσω ό,τι μπορώ να γλυτώσω, ή αρκετά ψηλά, που παίζω πολύ επιθετικά. Συνήθως όμως, είμαι πάνω-κάτω στο average.

Για να δώσω μία καλύτερη εικόνα των stats μου, είναι έτσι :

MTT Avg. Finish%

Early 10% (10%)

EM 27% (20%)

Mid. 39% (40%)

ML 18% (20%)

Late 6% (10%)

Δηλαδή, το πιο συνηθισμένο είναι το Mid, που είναι λογικό λόγω της επιθετικότητας πριν το bubble, και των παράτολμων moves μερικές φορές.

Πέρα αποτα κλασσικά, μεγάλο variance κλπ κλπ...

Το πρόβλημα δέν είναι το ΙΤΜ. Είναι ότι χάνεις πολύ εύκολα σε ΕΜ(27% αντι για 20% και early 10%)

Κόιταξε αυτούς που λές τους κερδισμένους. Έχουν όλοι κάτι του τύπου early 5% EM 13% και μετα Late 14%.

Π.χ. Jumaster11

Early 8% (10%)

EM 15% (20%)

Mid. 45% (40%)

ML 23% (20%)

Late 10% (10%)

H ακόμα πιο ακραίο παράδειγμα ένας κλασσικός massive multiplayer, o Z 0 0 t s

Early 3% (10%)

EM 10% (20%)

Mid. 48% (40%)

ML 26% (20%)

Late 12% (10%)

in the money 14% σε περιπου 27.000 tour

prin apo kana dio mines den eixes postarei gia proti fora oti ksekinas na paizeis tournoua??perimenes diladi se dio mines na xeis apotelesmata paraplisia me tous kaliterous ellines paiktes????osoi ellines exoun kataferei na einai kerdismenoi se vathos xronou exoun prospathisei poli gi auto exoun perasei pikres apagoiteuseis downswing ktl...kati pou einai pareksigimeno apo ta forum...an thes na ftaseis na xeis megala roi prepei na skeftese sinexos pos tha gineis kaliteros kai tipota allo..pos tha kaneis sosto value bet..pos tha kaneis sosti mplofa...giati pontareis me top pair top kicker sto flop..mipos eprepe na tsekareis sto flop gia na pareis parapano value meta.?autes kai alles polles erotiseis prepei na e provlimatizoun..ase ta itm kai ta roi pros to paron kai koita na gineis kaliteros an to thes pragmatika..

episis o jymaster11 pou xrisimopoieis einai poli idiatero paradeigma paikti kai den einai katallilos gia analisi sto epipedo sou akoma...i logiki tou einai i bubble i protos kati pou einai diskolo os poli epikindino na to kanei kapoios arxarios..autos exei 12% itm epeidi to epilegei na exei toso esi epeidi den eisai kalos paiktis akoma..elpizo na egina katanoitos

φίλε crf88 με παρεξήγησες :)

Φυσικά, και αφού έμαθες που είναι το γκάζι, δεν έγινες Schumacher, συμφωνώ 200% μαζί σου. Η πείρα και η "μαγκιά" δεν είναι να πας με 320 στην ευθεία, αλλά στη στροφή να μη βρεθείς στις μπάρες.

Όταν λέω μπερδεύομαι, είναι σχετικά με το ΙΤΜ μου, που δείχνει πως ίσως ( ίσως λέω ) να είμαι σε σωστό δρόμο, αλλά πριν τη στροφή γίνεται το λάθος, και τρώω τον καπνό του Schumacher, και μάλιστα γερές χορταστικές τζούρες :P

Επίσης, όταν πρωτογράφτηκα στο forum, δεν είχα ξεκινήσει τότε να παίζω, έχω ήδη σχεδόν ένα χρόνο, αλλά σε πολύ μικρά Buy in, που νομίζω ( μπορεί να κάνω και λάθος ) πως ίσως να διαστρεβλώνει την εικόνα που μπορείς να πάρεις, λόγω των πολύ περισότερων συμμετοχών και του διαφορετικού παιξίματος των αντιπάλων.

π.χ. σε ένα 26άρι ή σε ένα 75άρι tourney δύσκολα να σου κάνει κάποιος call ή raise σε ένα αξιοπρεπές bet με bottom pair, παρά σε ένα με buy in $3 ( εννοώ στο flop να έχεις top pair, και ο αντίπαλος να έχει bottom ή κάποιο παλαβό draw, gutshot π.χ. ). ΒΕΒΑΙΑ, στο 26άρι και σε κρίσιμο σημείο, ο αντίπαλος μπορεί να σε μπλοφάρει και με air...

Τον jymaster11 τον χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα γιατί το OPR τον βγάζει στις πρώτες θέσεις στην Full Tilt, ήταν τυχαίο παράδειγμα.

Tubular Bell έγραψε:

Επίσης, όταν πρωτογράφτηκα στο forum, δεν είχα ξεκινήσει τότε να παίζω, έχω ήδη σχεδόν ένα χρόνο, αλλά σε πολύ μικρά Buy in, που νομίζω ( μπορεί να κάνω και λάθος ) πως ίσως να διαστρεβλώνει την εικόνα που μπορείς να πάρεις, λόγω των πολύ περισότερων συμμετοχών και του διαφορετικού παιξίματος των αντιπάλων.

π.χ. σε ένα 26άρι ή σε ένα 75άρι tourney δύσκολα να σου κάνει κάποιος call ή raise σε ένα αξιοπρεπές bet με bottom pair, παρά σε ένα με buy in $3 ( εννοώ στο flop να έχεις top pair, και ο αντίπαλος να έχει bottom ή κάποιο παλαβό draw, gutshot π.χ. ). ΒΕΒΑΙΑ, στο 26άρι και σε κρίσιμο σημείο, ο αντίπαλος μπορεί να σε μπλοφάρει και με air...

Αυτην την κουταμάρα (όπως και πολλές άλλες) την έλεγα και γω στον εαυτό μου για δικαιολογία - οτι στα μικρά στέηκς έιναι όλο ραντομάδες και δεν μπορείς να παίξεις πόκερ. Αυτο δεν ίσχυει, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολύ πιο εύκολοι.Αν είσαι καλος σε πλαισιο χρόνου τα αποτελέσματα θα έρθουν. Στο twoplustwo δεν μιλάει κανείς καν για Roi σε κάτω απο 1000 παιχνίδια. Εσυ σε ένα χρόνο ποσα MTT να έχεις? Αυτό που θέλει να σου πει ο Χρήστος έιναι, ότι όταν τα αποτελέσματα δεν ειναι καλά ,Δεν πρέπει να ψαχνεις "δικαιολογίες" [Οι αντίπαλοι με βλέπουν με τα πάντα και δεν μπορώ να κάνω μπλοφες ή να βαράω δευτερα και τρίτα βαρέλια. Η ότι σε όλα τα ολιν είμαι μπροστά και χάνω ,ή οτί εχω πολλά ITm αλλα δεν εχω καλό ROi] Aυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάζεις ,να παίζεις και να εξελίσεσαι συνέχεια ωστα να γίνεις καλυτερος. ΝΑ μη χαλάς χρόνο και ενέργεια σε τέτοιες συζητήσεις και σκέψεις ψαχνωντας να βρεις καινούργιες δικαιολογίες.

Κάτσε, να στα απαντήσω ένα-ένα

Λοιπόν, παίζω στην Full Tilt από 20 Ιαν. 2010, δηλαδή 9 μήνες και κάτι ( γεννάμε όπου να'ναι ). Το account έχει παίξει 1664 ΜΤΤs, αλλά επειδή δεν παίθζω μόνο εγώ, αλλά και η γυναίκα μου, πρέπει να έχω παίξει γύρω στα 3/4 από αυτά, δηλαδή 1100-1200 κατά προσέγγιση.

Τώρα, για τις δικαιολογίες που λες, δεν ψάχνω, δεν "κλαίγομαι" δηλαδή. Σε καμμία περίπτωση. Ίσα ίσα, που είμαι τελείως άλλης λογικής, πως αν δηλαδή έχεις ένα πρόβλημα, δεν κάθεσαι να κλαις και να φωνάζεις "τι κακό που με βρήκε", αλλά από την πρώτη στιγμή ψάχνεις τη λύση.

Γι αυτό που λές "να διαβάζεις", αυτό δεν κάνουμε εδώ ; Διάβασμα δεν είναι μόνο τα σχετικά βιβλία, αλλά και οι γνώμες των υπόλοιπων. Άρα, διαβάζω ;)

Για να στηρίξω την άποψή μου για τα μικρά stakes, θα σε ρωτήσω κάτι απλό :

πως θα παίξεις το ΑΑ preflop (στην ίδια θέση και στα δύο) σε ένα tourney των 3 δολλαρίων, και πως σε ένα των 75 ; Δεν εννοώ αυστηρά προσωπικά πώς θα το έκανες, αλλά πως ο μέσος παίχτης. Δεν είναι πιο συχνό να δεις all in στο 3άρι, και ένα καλό raise στο 75άρι ;

Ειλικρινά, ρωτάω για να μαθαίνω, και πιστεύω πως οι γνώμες που μαζεύει κανείς, είναι πολύτιμη γνώση, τόσο καλή όσο τα σχετικά βιβλία. Όπως το να παρακολουθείς και MTTs χωρίς να παίζεις, ή να βλέπεις όσα περισσότερα videos μπορείς.

Δε νομιζω οτι ο tubular ειπε κατι κακο και του την "λετε".Το ερωτημα του ηταν γιατι ενω το itm του ειναι καλο παρολα αυτα δεν εχει κερδη ενω αλλοι με ιδιο itm δεν εχουν.

Πιστευω ναι μεν εχετε δικαιο σε αυτα που λετε αλλα ειναι λιγο αστοχα , αφου αλλη ηταν η ερωτηση

marcelos7 έγραψε:

Δε νομιζω οτι ο tubular ειπε κατι κακο και του την "λετε".Το ερωτημα του ηταν γιατι ενω το itm του ειναι καλο παρολα αυτα δεν εχει κερδη ενω αλλοι με ιδιο itm δεν εχουν.

Πιστευω ναι μεν εχετε δικαιο σε αυτα που λετε αλλα ειναι λιγο αστοχα , αφου αλλη ηταν η ερωτηση

de ti leme se kanenan.kai i apantisi mou itan poli eustoxi...to ksanaleo oso pio apla ginete...exoun kerdi epeidi einai kaliteroi paiktes.kai an prospathisei na ginei kaliteros paiktis tha dei kai ta apotelesmata...

Παιδιά, πρώτα απ όλα PEACE :)

προσωπικά δεν ένιωσα πως "μου την είπε" κανείς, απλά η μόνη διαφωνία που έχω με τις απαντήσεις είναι πως περίμενα κάποια πρόταση σχετικά με τη στρατηγική, και όχι να μου επιβεβαιώσει κάποιος πως υπάρχουν καλύτεροι παίχτες από μένα ...

Φυσικά και υπάρχουν, οι περισσότεροι είναι καλύτεροι παίχτες, δεν έμαθα κάτι καινούργιο.

Για να γυρίσω στο παράδειγμα με τον Schumacher, θα προτιμούσα να μου πει κάποιος "πάτα λιγότερο φρένο πριν τη στροφή", παρά "είσαι παπάρας οδηγός", εκεί είναι η δική μου ένσταση.

crf wrote :

an thes na ftaseis na xeis megala roi prepei na skeftese sinexos pos tha gineis kaliteros kai tipota allo..pos tha kaneis sosto value bet..pos tha kaneis sosti mplofa...giati pontareis me top pair top kicker sto flop..mipos eprepe na tsekareis sto flop gia na pareis parapano value meta.?autes kai alles polles erotiseis prepei na e provlimatizoun..ase ta itm kai ta roi pros to paron

SORRY ALLA AN DE MPOREI NA SE VOITHISEI H PARAPANW APANTHSH,DE XERW TI ALLO MPOREI.

GOOD POST KAI APO TONI.

EPISHS DE MPOREI NA SYKRINEIS ROI SE DIFFERENT STAKES,SAN NA SYKRINEIS TOUS VATHMOUS THS REAL ME TWN SOURMENWN STO EKASTOTE PRWTATHLHMA :P

Oταν ελεγα οτι ειστε λιγο εκτος θεματος γιαυτο το ελεγα.

crf88 έγραψε:

episis o jymaster11 pou xrisimopoieis einai poli idiatero paradeigma paikti kai den einai katallilos gia analisi sto epipedo sou akoma...i logiki tou einai i bubble i protos kati pou einai diskolo os poli epikindino na to kanei kapoios arxarios..autos exei 12% itm epeidi to epilegei na exei toso esi epeidi den eisai kalos paiktis akoma..elpizo na egina katanoitos

Πιστευω οτι ο crf88 σε αυτο το κομματι εδωσε την απαντηση στο θεμα.Αυτο που εκανες quote toreador ειναι αυτο που θεωρουσα λιγο εκτος θεματος.

Γιατι η ερωτηση δεν ηταν "γιατι δε κερδιζω?".Η ερωτηση ηταν "αφου εχω ιδιο itm με αυτους,γιατι αυτοι εχουν τοσο μεγαλο κερδος ενω εγω χασουρα"

Oταν ελεγα οτι ειστε λιγο εκτος θεματος γιαυτο το ελεγα.

crf88 έγραψε:

Πιστευω οτι ο crf88 σε αυτο το κομματι εδωσε την απαντηση στο θεμα.Αυτο που εκανες quote toreador ειναι αυτο που θεωρουσα λιγο εκτος θεματος.

Γιατι η ερωτηση δεν ηταν "γιατι δε κερδιζω?".Η ερωτηση ηταν "αφου εχω ιδιο itm με αυτους,γιατι αυτοι εχουν τοσο μεγαλο κερδος ενω εγω χασουρα"

Περίπου. Ουσιαστικά το ερώτημα είναι "ωραία, έχουμε ένα μέτριο προς αξιοπρεπές ΙΤΜ. Τι κάνουμε τώρα για να φτάσουμε στο κέρδος;"

Tubular Bell έγραψε:

Περίπου. Ουσιαστικά το ερώτημα είναι "ωραία, έχουμε ένα μέτριο προς αξιοπρεπές ΙΤΜ. Τι κάνουμε τώρα για να φτάσουμε στο κέρδος;"

ma to ITM einai enas paragontas pou sta MTT shmainei apo elaxisto ews tpt.Shmantiko einai na proxwras vathia sta xrhmatika epathla k oxi na plhrwnesai polles fores.

masterTE0 έγραψε:

ayto p thelw na pw dld einai oti o mtt paikths prwta ftiaxnei to roi tou kai meta to itm.ta pas anapoda

auto ithela na po kai ego...oloi poi paiktes exoun itm apo 10 os 25%..de simainei kati oti eftiakses to itm sou einai o ligotero simantikos paragontas

To ITM είναι απλά ένα σχεδόν άχρηστο νούμερο. Η κατανομή που πόσταρες είναι πολύ πιο σημαντική και δεν είναι καλή. Μάλλον κάπου αλλού θα πρέπει να κοιτάξεις να βρεις το πρόβλημά σου. Ρε συ crf τι απίστευτη ικανότητα είναι αυτή που έχεις να παρεξηγούν ότι λες;

Προσωπικά προτιμώ ωμές απαντήσεις αλλα ειλικρινείς, παρά τρίχες κατσαρές.

Η κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, αν βασίζεται κάπου, είναι μεγάλο όπλο.

Π.χ. πως το ΙΤΜ είναι δευτερεύουσας σημασίας, ήδη είναι πολύτιμη απάντηση για μένα, και φαντάζομαι για αρκετούς ακόμα.