Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Είναι το Πόκερ κοινωνικά παραδεκτό στην Ελλάδα;

mysimplelife

Recommended Posts

Toympas έγραψε:

Katarxas dn sxoliasa thn prosopikotita sou apla sxoliasa thn gnwmh sou (dn nomizw na yparxei kati to epilipsimo se ayto kai an se ethixa kapou eilikrina sygnwmh htan ektos prothesewn mou)

Twra sthn douleia mou tha eperna ayton pou mou kanei kalytera thn douleia gia thn opoia plhrwnetai asxetos an einai kontrampasistas violonistas o gus hansen h o artemis matsas.

Dld gia na katalavw o paikths poker se periptwsh anergias toy dn exei dikaiwma se mia deyterh eykairia sthn ergasia???....katadikazetai giati? epeidh asxoleite me ena antikeimeno kathara texniko kai bazei h bgazei kapoia xrhmata apo thn tseph toy?

Kai teleiwnwntas posos me endiaferei an yparxoun paixtarades kai o enas kai o allos pou konomane ta xilia myria , magia tous kai tous epenw gia to paixnidi kai ton tropo skepshs toys , h zwh pou kanoune einai mono gia tis cameres giati pisw apo aytes yparxei to apolyto skotadi......

Φυσικά και έχει δικαίωμα στην δουλειά, όπως όλοι. Και φυσικά μπορεί να κάνει την δουλειά καλύτερα απο τον κοντραμπασίστα. Δεν διαφωνούμε εδώ.

Η πολύ απλή θέση μου είναι οτι ο μελλοντικός σου εργοδότης, η μελλοντική σου σύζυγος, ο μελλοντικός σου συνεργάτης θα δούνε την ενασχόληση σου με το πόκερ επιφυλακτικά. Να μην σου πω αρνητικά. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα την δει θετικά. Τόσο απλά.

Αυτά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιστεύω ότι δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς ότι το πόκερ δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί σε κάτι όταν δεν τους αφορά αλλά πολύ συντηρητικοί σε κάτι που τους αφορά άμεσα. Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν το καζίνο και το πόκερ κάτι το κακό, αρκεί να παίζει κανείς με μέτρο.

Το πράγμα όμως είναι εντελώς διαφορετικό αν μάθει κάποιος ότι ο υπάλληλος του ή ο μέλλον γαμπρός του είναι κάθε δεύτερο Σάββατο στο καζίνο και παίζει χαρτιά.

Το πρόβλημα είναι ότι στο πόκερ ότι κάνεις φαίνεται. Αν κάποιος παίζει στοίχημα κάθε μέρα του είναι εύκολο να το κρατήσει για τον εαυτό του. Στα φρουτάκια ακόμα και αν σε δει κάποιος να παίζεις, δεν θα ξέρει τη ποσά παίζεις και δεν θα του κάνει και μεγάλη εντύπωση άλλωστε.

Αν όμως σε δει να χάνεις 300€ σε ένα χέρι θα το θυμάται για καιρό και θα το συζητήσει γιατί θα του κάνει εντύπωση.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε αλλά τα ποσά που παίζουμε φαίνονται αστρονομικά σε κάποιον που δεν ασχολείται. Ακόμα και αν ο καθένας έχει μπροστά του μόνο 100€, σε πολλούς θα φανεί χοντρό παιχνίδι και ίσως να έχουν δίκιο.

Να μην ξεχνάμε ότι στα καφενεία, όπου οι περισσότεροι έλληνες παίζουν χαρτιά, παίζουν συνήθως με τις ώρες για λίγα ευρώ.

Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω να κρατάω το χόμπι μου για τον εαυτό μου, στο κάτω κάτω δεν αφορά κανέναν τη κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο με τα δικά μου χρήματα.

Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 ανθρώπους για να την δουλειά.

Ο πρώτος τον ελεύθερό του χρόνο παίζει κοντραμπάσο και ο δεύτερος παίζει πόκερ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιον θα πάρεις στην δουλειά????

καλα εσυ αυτα τα κριτηρια να εχεις.. παρα ταυτα μου φενετε οτι περισσοτερο μουρη πουλας εδω. οπως και να εχει πιστευω οτι οι προσληψεις στον ιδιωτικο τομεα γινονται με βαση τις γνωσεις πανω στη δουλεια. δλδ αν παιζει ποκερ στον ελευθερο χρονο δεν ειναι αποδοτικος στη δουλεια?? οποτε και αυτος που πινει, και αυτος που παιζει στοιχημα, και αυτος που πηγαινει στη κερκιδα των φανατικων οπαδων και αυτος που εχει 3-4 τατουαζ, και αυτος που ξενυχταει και αυτος που παιζει ταβλι ειναι ανικανοι.. οπως και να εχει πηγαινε σε κανενα καχητητικο να βρεις καλους εργαζομενους :PP

Όπως είπαν και κάποιοι προηγούμενοι ο ηλίθιος ραντομάς έλληνας έχει σε εκτίμηση τον πολιτικό των σκανδάλων και των ρουσφετιών, τον παπά που κυκλοφορεί με τους χρυσούς σταυρούς και τις mercedes S500, τον γιατρό που έχει φτιάξει περιουσίες παίρνοντας φακελάκια και το δικηγόρο που υπερασπίζεται κάθε τύπου λαμόγιο, ενώ αντίθετα θεωρεί τον χαρτοπαίκτη κατεστραμμένο και αλήτη. Εγώ αυτόν τον έλληνα τον γράφω στα @@ μου... αλλά από την άλλη δεν τον έχω και ανάγκη.

Όσο κρυβόμαστε θα διαιωνίζεται αυτή η αντιμετώπιση... Εδώ γίνανε κοινωνικά αποδεκτοί και trendy οι πούστηδες. Σε εμάς θα κολλήσουνε?

xountikos έγραψε:

καλα εσυ αυτα τα κριτηρια να εχεις.. παρα ταυτα μου φενετε οτι περισσοτερο μουρη πουλας εδω. οπως και να εχει πιστευω οτι οι προσληψεις στον ιδιωτικο τομεα γινονται με βαση τις γνωσεις πανω στη δουλεια. δλδ αν παιζει ποκερ στον ελευθερο χρονο δεν ειναι αποδοτικος στη δουλεια?? οποτε και αυτος που πινει, και αυτος που παιζει στοιχημα, και αυτος που πηγαινει στη κερκιδα των φανατικων οπαδων και αυτος που εχει 3-4 τατουαζ, και αυτος που ξενυχταει και αυτος που παιζει ταβλι ειναι ανικανοι.. οπως και να εχει πηγαινε σε κανενα καχητητικο να βρεις καλους εργαζομενους :PP

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Στον Toympas απάντησα γιατί ήταν ευγενικός. Εσύ δεν είσαι, αλλα το ποστ σου με έκανε και γέλασα (οχι λόγω χιουμορ).

Στα γενικότερα πλαίσια της μούρης που πουλάω, είμαι της γνώμης να μην κάνω διάλογο όταν δεν βγαίνει πουθενά.

Όσο για μένα. Διαβάζω τα thread. Όταν δεν βάριέμαι, γραφω και κατι για να περνάει η ώρα.

Στο θέμα μας:

1)Πες μου πόσο χρονών είσαι?

2)Έχεις πάει σε συνέντευξη ποτέ?

3)ΑΑΑΝΝ εχεις πάει, αναφέρεις στο βιογραφικό σου οτι παίζεις ποκέρ ή οτι ξεχυχτάς και πίνεις??

4)Σου 'χει πει ποτέ κανένας εργοδότης οτι δεν τον ενδιαφέρουν τα πτυχία σου και τα μεταπτυχιακά σου?

Εμένα η εμπειρία μου λέει άλλα

Αν θες ξαναδιάβασε ολόκληρο το πόστ και όχι μονο το σημείο που έκανες quote. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά.

Προς όσα παιδιά θεωρούν ότι το να γίνει γνωστό για κάποιον ότι παίζει πόκερ δεν έχει κανένα κοινωνικό αντίκτυπο, θέλω να πω ότι κάνουν, πάντα κατά τη γνώμη μου, δύο σφάλματα λογικής.

Ποια είναι αυτά;

πρώτο, διατυπώνουν γνώμη για το αν σωστά κακοχαρακτηρίζεται ένας παίχτης πόκερ ενώ το θέμα είναι μόνο αν υπάρχει αρνητική εικόνα για το πόκερ και τη χαρτοπαιξία γενικότερα. και γνώμη μου είναι πως υπάρχει

δεύτερο, βγάζουν συμπέρασμα για τη στάση της κοινωνίας με βάση τα δικά τους κριτήρια.

Για να γίνω πιο κατανοητός: Αν ρωτήσετε 100 απεξαρτημένους χρήστες που ψάχνουν δουλειά, ποιος θα πρέπει να προτιμηθεί σε μια δουλειά, ένας πρώην χρήστης ή ένας εν ενεργεία παίκτης πόκερ, οι 90 στους 100, μην πω όλοι, θα σου πουν για τον πρώην χρήστη και θα σου βρουν και καμιά δεκαριά επιχειρήματα για αυτό. Αυτό το κάνουν γιατί το βλέπουν από τη δική τους σκοπιά, όπως ο χαρτοπαίχτης το βλέπει από τη δική του.

Το θέμα είναι όμως η κοινωνία πώς το βλέπει. Και άποψή μου είναι ότι η κοινωνία το θεωρεί κακό. Όχι τόσο κακό όσο να είσαι πρώην χρήστης, αλλά κακό, κοινώς κάτι που θα ήταν καλύτερο να μην συμπεριλαμβάνεται στα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις ενός ατόμου. Με άλλα λόγια, σε όσους πεις ότι παίζεις πόκερ αρκετοί θα το δουν αρνητικά, πολλοί ουδέτερα και ελάχιστοι θετικά, κυρίως άτομα που παίζουν και οι ίδιοι.

Για να έρθω στο θέμα της εργασίας: αν πας σε συνέντευξη και πεις παίζω κοντραμπάσο, δε θα ενθουσιάσει και κανένα, εκτός και αν είναι της λυρικής, οι περισσότεροι θα πουν ότι είσαι καλλιεργημένος και θα το δουν ψιλοθετικά αλλά κανείς δε θα σκεφτεί καν κάτι αρνητικό. Είστε σίγουροι ότι τα ίδια αποτελέσματα θα έχει αν πείτε ότι παίζετε πόκερ. Μπορεί να βρεθούν 2-3 που θα πουν, ο νέος δείχνει δραστήριος και με επιχειρηματικό ανήσυχο πνεύμα, 4-5 που θα το προσπεράσουν, αλλά στους περισσότερους, ακόμα και αν σας προσλάβουν θα μπει μέσα τους η ανησυχία μήπως ποτέ ξεπεράσετε τα όρια κάτι που θα έχει αντίκτυπο στη δουλειά σας

Την ίδια ανησυχία έχει και ο ελεύθερος επαγγελματίας που τα εισοδήματά του εξαρτώνται και από τη γνώμη του πελάτη του προς το πρόσωπό του, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη. Μη σας φαίνεται τόσο παράλογο, δεν είναι. Πιστεύω δε πως αν ανακοινώσετε ότι παίζετε πόκερ και για κάποιον άσχετο, εντελώς τυχαίο, λόγο οι δουλειές σας πέσουν, ακόμα και εσείς θα μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε ότι ίσως να έφταιξε κι αυτό.

Για όσα παιδιά δίνουν συμβουλή προς το φίλο να τους γράψει όλους και να αδιαφορεί για τη γνώμη της κοινωνίας, τους εύχομαι να είναι πάντα τόσο τυχεροί που να μην εξαρτώνται από την κοινωνία και τη γνώμη της, ωστόσο ο φίλος ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι τον νοιάζει. Και δεν ρώτησε αν πρέπει να τον νοιάζει, για να του απαντήσετε γράψτα όλα εκεί που ξέρεις, αλλά για το όντως θα ενδιαφέρει την κοινωνία αν μαθευτεί ότι παίζει πόκερ. Και γνώμη μου είναι ότι ναι την νοιάζει και όχι πάντα για καλό.

Υ.Γ. Σόρρυ αν κούρασα με το μεγεθος αλλά όσο και αν τα συμπίεζα δεν μπορούσα να κόψω άλλα.

Υ.Γ. Επειδή δεν είναι θέμα που έχει να κάνει με στρατηγική πόκερ μην προσπαθεί να την πει ο ένας στον άλλο για να δείξει ότι είναι καλύτερος. Αρκεί η παράθεση απόψεων, ακόμα και με χιούμορ αλλά πάντα με τρόπο που να μην προσβάλει.

+1 στον Ucthelegend. Ακριβως αυτο.

Αποσο καταλαβαινω βεβαια ο JeanJk αναφερετε επισης στο τι ισχυει και οχι στο τι ο ιδιος πιστευει.

Εξαλλου και να εχει και αυτος τις ιδιες αποψεις, στη δουλεια του ο καθενας εχει το δικαιωμα να επιλεξει οποιον γουσταρει. Δεν μπορει κανεις να του το αφαιρεσει αυτο το δικαιωμα.

ΥΓ: Ζησε οπως θελεις. Μονο ετσι μπορεις να πεις με ασφαλεια πως ζεις.

D.uK.e έγραψε:

Αποσο καταλαβαινω βεβαια ο JeanJk αναφερετε επισης στο τι ισχυει και οχι στο τι ο ιδιος πιστευει.

.

Duke ευχαριστώ. Ηταν τόσο δύσκολο??

Ο Πάνος που μίλησε σωστά είπε τα ιδια πράγματα

JeanJK έγραψε:

Η πολύ απλή θέση μου είναι οτι ο μελλοντικός σου εργοδότης, η μελλοντική σου σύζυγος, ο μελλοντικός σου συνεργάτης θα δούνε την ενασχόληση σου με το πόκερ επιφυλακτικά. Να μην σου πω αρνητικά. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα την δει θετικά. Τόσο απλά.

Με άλλα λόγια και παράδειγμα...

panos1978 έγραψε:

Για να έρθω στο θέμα της εργασίας: αν πας σε συνέντευξη και πεις παίζω κοντραμπάσο, δε θα ενθουσιάσει και κανένα, εκτός και αν είναι της λυρικής, οι περισσότεροι θα πουν ότι είσαι καλλιεργημένος και θα το δουν ψιλοθετικά αλλά κανείς δε θα σκεφτεί καν κάτι αρνητικό. Είστε σίγουροι ότι τα ίδια αποτελέσματα θα έχει αν πείτε ότι παίζετε πόκερ. Μπορεί να βρεθούν 2-3 που θα πουν, ο νέος δείχνει δραστήριος και με επιχειρηματικό ανήσυχο πνεύμα, 4-5 που θα το προσπεράσουν, αλλά στους περισσότερους, ακόμα και αν σας προσλάβουν θα μπει μέσα τους η ανησυχία μήπως ποτέ ξεπεράσετε τα όρια κάτι που θα έχει αντίκτυπο στη δουλειά σας

Την ίδια ανησυχία έχει και ο ελεύθερος επαγγελματίας που τα εισοδήματά του εξαρτώνται και από τη γνώμη του πελάτη του προς το πρόσωπό του, ειδικά σε μια επαρχιακή πόλη. Μη σας φαίνεται τόσο παράλογο, δεν είναι. Πιστεύω δε πως αν ανακοινώσετε ότι παίζετε πόκερ και για κάποιον άσχετο, εντελώς τυχαίο, λόγο οι δουλειές σας πέσουν, ακόμα και εσείς θα μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε ότι ίσως να έφταιξε κι αυτό.

JeanJK έγραψε:

xountikos έγραψε:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Στον Toympas απάντησα γιατί ήταν ευγενικός. Εσύ δεν είσαι, αλλα το ποστ σου με έκανε και γέλασα (οχι λόγω χιουμορ).

Στα γενικότερα πλαίσια της μούρης που πουλάω, είμαι της γνώμης να μην κάνω διάλογο όταν δεν βγαίνει πουθενά.

Όσο για μένα. Διαβάζω τα thread. Όταν δεν βάριέμαι, γραφω και κατι για να περνάει η ώρα.

Στο θέμα μας:

1)Πες μου πόσο χρονών είσαι?

2)Έχεις πάει σε συνέντευξη ποτέ?

3)ΑΑΑΝΝ εχεις πάει, αναφέρεις στο βιογραφικό σου οτι παίζεις ποκέρ ή οτι ξεχυχτάς και πίνεις??

4)Σου 'χει πει ποτέ κανένας εργοδότης οτι δεν τον ενδιαφέρουν τα πτυχία σου και τα μεταπτυχιακά σου?

Εμένα η εμπειρία μου λέει άλλα

Αν θες ξαναδιάβασε ολόκληρο το πόστ και όχι μονο το σημείο που έκανες quote. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά.[/quote:17pm0502]

ειμαι 25 χρονων και δουλευω στο τμημα βιοιατρικης τεχνολογιας ενως μεγαλου νοσοκομειου.. αλλα ρε φιλε τι σχεση εχει το ποκερ με τ δουλεια μου? σε συνεντευξη δεν εχω παει αλλα θα με ρωτουσαν αν παιζω ποκερ?? οσοι εχουν καλο στον εγκεφαλο θα ρωτουσαν ασχετα πραγματα που δεν εχουν σχεση με το αντικειμενο της δουλειας. ΑΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ καλυτερα αυτος που ψανχει για δουλεια απο μονος του να τ κανει με μικρα πηδηματακια αν ρωτησουν κατι ασχετο γιατι φανταζομαι τι εργασιακες συνθηκες θα βρει αν τελικα τον προσλαβουν.

Αν εργοδότης σου είναι το κράτος, στα τέτοια σου (να μην με λογοκρίνουν πάλι). Αν όμως είσαι στον ιδιωτικό τομέα πίστευω οτι θα ήταν καλύτερο να το κρατήσεις για σένα..

Πρόσφατα σε ένα ενδιαφέρον άρθρο διάβασα οτι κοιτούν ΚΑΙ το facebook. Και μη πει κανένας αφελής οτι "Εγώ έχω μόνο φίλους μου στο fb"

Δεν έχω το άρθρο αλλα μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ:

http://www.madata.gr/diafora/stranges/41589.html?print

xountikos έγραψε:

ειμαι 25 χρονων και δουλευω στο τμημα βιοιατρικης τεχνολογιας ενως μεγαλου νοσοκομειου.. αλλα ρε φιλε τι σχεση εχει το ποκερ με τ δουλεια μου? σε συνεντευξη δεν εχω παει αλλα θα με ρωτουσαν αν παιζω ποκερ?? οσοι εχουν καλο στον εγκεφαλο θα ρωτουσαν ασχετα πραγματα που δεν εχουν σχεση με το αντικειμενο της δουλειας. ΑΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ καλυτερα αυτος που ψανχει για δουλεια απο μονος του να τ κανει με μικρα πηδηματακια αν ρωτησουν κατι ασχετο γιατι φανταζομαι τι εργασιακες συνθηκες θα βρει αν τελικα τον προσλαβουν.

Εσύ είσαι λοιπόν σε αυτούς που ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα από τον προϊστάμενό σου, το πολύ από κανέναν συνάδελφο που ίσως να εποφθαλμιά την θέση σου. Σκέψου όμως να ήσουν έμπορος ή να ήσουν σε κάποιο τομέα της παροχής υπηρεσιών. Δε νομίζεις ότι αν το ήξεραν αυτό οι πελάτες σου ή οι εν δυνάμει πελάτες σου, ότι θα είχαν μια καχυποψία για το αν τσιμπάς τις τιμές για να "καλύψεις το πάθος σου για τζόγο";

Επειδή με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες δεν έχουμε όλοι την ίδια δυνατότητα κρίσης, καλό θα ήταν να προσπαθούμε να το βλέπουμε πιο σφαιρικά.

Ρε παιδια το θεμα δεν ειναι το εργασιακο μονο,γενικα το ποκερ,το texas κι ολα τα σχετικα περνιουνται για τζογοπαιχνιδα κι αυτοι που τα παιζουν ειναι αντιστοιχος τζογαδοροι.Τερμα,αυτη ειναι η αληθεια κι οποις δεν συμφωνει νομιζω οτι ζει σε αλλη χωρα η μεσα σε ενα καζινο :P

savpet έγραψε:

Ρε παιδια το θεμα δεν ειναι το εργασιακο μονο,γενικα το ποκερ,το texas κι ολα τα σχετικα περνιουνται για τζογοπαιχνιδα κι αυτοι που τα παιζουν ειναι αντιστοιχος τζογαδοροι.Τερμα,αυτη ειναι η αληθεια κι οποις δεν συμφωνει νομιζω οτι ζει σε αλλη χωρα η μεσα σε ενα καζινο :P

Epeidh akribws zw se ena cazino apo thn epoxh pou h mpilies htane tetragwnes se plhroforw filtate pws h katheaytou tzogadoroi (kai milame gia dekades xiliades panelhnios) toys pokerades tous thewroune koinwnika apodektous kai kallitexnes , tous thewroune bebaios kai tzogadoroys erasitexnes, apo thn allh emeis pou viwnoume ton tzogo kathimerina logo ergasias gnwrizoume pws to na katastrafei kapoios apo to poker exei polly minus pithanotites apo oti se stoixima ippodromous kai roulletes kai pistepse me sxedon oloi gnwrizoyne pleon logo thleorasews thn diafora metaxy tzogou kai poker ;)

ucthelegend έγραψε:

Όπως είπαν και κάποιοι προηγούμενοι ο ηλίθιος ραντομάς έλληνας έχει σε εκτίμηση τον πολιτικό των σκανδάλων και των ρουσφετιών, τον παπά που κυκλοφορεί με τους χρυσούς σταυρούς και τις mercedes S500, τον γιατρό που έχει φτιάξει περιουσίες παίρνοντας φακελάκια και το δικηγόρο που υπερασπίζεται κάθε τύπου λαμόγιο, ενώ αντίθετα θεωρεί τον χαρτοπαίκτη κατεστραμμένο και αλήτη. Εγώ αυτόν τον έλληνα τον γράφω στα @@ μου... αλλά από την άλλη δεν τον έχω και ανάγκη.

Όσο κρυβόμαστε θα διαιωνίζεται αυτή η αντιμετώπιση... Εδώ γίνανε κοινωνικά αποδεκτοί και trendy οι πούστηδες. Σε εμάς θα κολλήσουνε?

+10000000

xountikos έγραψε:

exoun kana mixanima ekei na sou dimiourgisoun kamia 100staria metallakseis....akou kei 25 xronon xo@ntik@s