Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

AK overplay preflop

nickos23

Recommended Posts

καλησπερα, ειναι πρωτη φορα που γραφω στο φόρουμ. θα ηθελα την γνωμη σας για ενα χερι που επαιξα προσφατα σε live τουρνουα με συμμετοχή 26 παιχτών . το συγκεκριμενο τουρνουα εχει buy in περιπου 40 ευρω με δικαιωμα ενος μοναδικου rebuy αντιστοιχης τιμης. Η εικονα μου στο τραπεζι ειναι εξαιρετικα tight έχοντας δυο μοναδικα showdown , μια μπλοφα που απετυχε , και ενα preflop all in με JJ αλλά παρόλο την tight εικόνα μου είμαι αρκετά κινητικός κερδίζοντας αρκετά μικρα pot χρησιμοποιώντας κυρίως την θέση μου .Το stack ,μου την στιγμη που πηρε μερος η παρτιδα, ηταν γυρω στις 14500 μαρκες με το average να βρισκεται στις 11500, με τα blinds να βρίσκονται στα 200/400. βρίσκομαι UTG και το φύλο μου είναι ΑΚ off και κάνω στάνταρ raise στις 950 μάρκες. fold όλοι μέχρι τον dealer , ο οποίος είναι ένας εξαιρετικά επιθετικός παίχτης, από ένα ικανοποιητικο δειγμα παρτιδων που εχω, με stack περιπου ιδιο με το δικο μου, και κανει raise στις 2100 μαρκες. αμεσα αποκλειω το ενδεχομενο να εχει ΑΑ η ΚΚ γιατι τον εχω παρατηρησει να επιχηρει παγιδες με τα συγκεκριμενα φυλλα ,και λόγο του ότι είχε θεση εναντίων μου (το οποιο read βεβαια μπορει πολυ ευκολα να κριθει και λανθασμενο), ετσι τον βαζω σε φυλλα οπως ,το ιδιο με το δικο μου, AQ ,η καποιο απο τα αλλα υψηλα ζευγαρια, η ακομα ποιο απλα προσπαθει να κανει μια κινηση γιατι εχω κανει fold τουλαχιστον 3 φορες σε αντιστοιχες κινησεις.ετσι θεωρω οτι ειναι καταλληλη στιγμη να μπω all in ωστε ειτε να μπουμε σε ενα κλασσικό coinflip ειτε να παει πασο και να παρω ενα ικανοποιητικο pot χωρις να τον αφησω να δει το flop .

τελικα μετα απο αρκετη σκεψη κανει call και με ευχαριστηση βλεπω AQ off , η οποια ομως χαρα κρατησε μεχρι το turn αφου το board εδειξε ΑΚJ 10 4. :P

η κινηση μου το να ρισκαρω ολοκληρo το stack μου τοσο νωρις στο τουρνουα εφοσον εκανα το συγκεκριμενο read ειναι σωστη κίνηση η θα επρεπε να κανω call και να δω το flop ? ελπιζω να μην σας κουρασα με το κατεβατο μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η εικονα μου στο τραπεζι ειναι εξαιρετικα tight έχοντας δυο μοναδικα showdown , μια μπλοφα που απετυχε , και ενα preflop all in με JJ αλλά παρόλο την tight εικόνα μου είμαι αρκετά κινητικός κερδίζοντας αρκετά μικρα pot χρησιμοποιώντας κυρίως την θέση μου

Όσον αφορά την παρτίδα, το χέρι παίζεται μόνο του, δεν υπάρχει παρατήρηση. Η παρατήρησή μου είναι στα bold τμήματα της παράθεσης: Δεν γίνεται να είσαι εξαιρετικά tight με 2 showdown εκ των οποίων το ένα μπλόφα και ταυτόχρονα πολύ κινητικός! Εμμένω σε αυτό γιατί είναι σημαντικό στοιχείο επιτυχίας, η εικόνα που νομίζουμε ότι έχουν οι άλλοι για μας να είναι αυτή που πραγματικά έχουν!

να συμπλιρώσω στον προσεκτικα βήματα οτι έκανεσ ήδη ενα πρε φλοπ αλλ ιν με JJ που σε αρχικα στάδια δεν είναι καθόλου τιγητ εικόνα... αρα μάλλον η αποψη σου για την εικόνα σου είναι χάλια...

Ισως οντως να κανω λαθος για το image μου ,αλλα η παρτιδα την οποια περιγραφω περνει μερος μετα απο 2 ωρες περιπου απο την αρχη του τουρνουα, οποτε το να εμπλακω σε καποια pot και να τα κερδισω , νομίζω δεν ειναι και οτι ποιο loose. Η λεξη κινητικος ισως απλα να μην ηταν η σωστη για την περιγραφη της καταστασης. Και η μπλοφα ηταν επειτα απο ενα σχεδον ολοκληρο blind level ( 20 λεπτα διαρκουν στο συγκεκριμενο καζινο) στο οποιο δεν ειχα συμμετασχει σχεδον σε καμια παρτιδα εκτος απο μια που ημουν big blind και αλλη μια κατα την οποια εκανα raise pre flop φλοπαροντας ένα flush draw και με το οποιο εκανα semi bluff μέχρι και το river

όσο για το JJ pre flop all in το ξερω οτι δεν ειναι χαρακτηριστικο για tight image σε ένα τραπέζι αλλά τα δεδομένα για το call μου, γιατι σε εκεινη την παρτδα ημουν αρχικος raiser και ο caller σε all in , ειναι εντελως διαφορετικα, και πολυ ποιο απλα.

να συμπλιρώσω στον προσεκτικα βήματα οτι έκανεσ ήδη ενα πρε φλοπ αλλ ιν με JJ που σε αρχικα στάδια δεν είναι καθόλου τιγητ εικόνα... αρα μάλλον η αποψη σου για την εικόνα σου είναι χάλια...

Κλαιω..

Νικος "προσεκτικα βηματα" Σφωρος

ρε hpanigma δεν κοιταξες λιγακι αυτο που εγραψες πριν το ποσταρεις?

Δεν λεω πεθανα απο τα γελια αλλα αν ειναι να διαβαζουμε τετοια ελληνικα καλυτερα τα greeklish hehehe :)