Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

BvB vs aggro deep facing 3b me AJo

kasspav

Recommended Posts

Εχω αρκετα χερια στον αντίπαλο, και από τα στατς του φαινεται ξεκαθαρα ότι είναι agg του αρεσουν τα 3b , και επιπλέον info ειναι οτι προκειται για αρκετα κερδισμένο παίχτη σε μεγάλο δειγμα.

Το ερωτημα μου ειναι επαιξα σωστα επιλέγοντας το 4β με σκοπό το fold σε shove ή επρεπε να το αντιμετωπίσω 4β call , fold ή call ( χλωμο εως σιγουρα οχι κατεμε) ? Σημαντική πληροφορία είναι ότι σε 350 χερια ειχε 0 στα 4, 4β+

PokerStars No-Limit Hold'em, 33 Tournament, 75/150 Blinds (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) (t9695)

BB (t7398)

UTG (t2745)

UTG+1 (t395)

MP1 (t2742)

MP2 (t5467)

MP3 (t4405)

CO (t3350)

Button (t10390)

Hero's M: 43.09

Preflop: Hero is SB with Jdiamond.gif, Aheart.gif

7 folds, Hero bets t406, BB raises to t1118, Hero raises to t2400, 1 fold

Total pot: t2236

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πρέ ante δεν είμαι πολύ του 4bet .... Γενικά αφού το έκανες όμως δεν νομίζω ότι το φολδ ήταν επιλογή .... Ιδικά αν δεις τα οδδς Kai λόγο image σηγουρο call

Δεν βρήσκω τον λόγο να το παίξεις αυτό. Έχεις 64bb τον tour είναι σε πολύ early stage , οκ κανείς το bet σου, στα 2,5x από κει και μετά στο 3b του, γιατί να το συνεχησεις κανείς πάσο και δεινεις 2,5bb με το 4b σου, βάζεις 16, γιατί να τα βάλεις εκεί και γιατί με τέτοιο φύλλο?

παντός μπράβο για την δουλειά σου, συνέχισε να ποστάρεις, κάποιους τους βοηθάει πολύ.

το πάσο που λέει ο φίλος f4n4tic δεν μου αρέσει. Πολύ weak move το fold σε 3bet του σε αυτό το σημείο. Προσωπικά θα έκανα call στο 3b του και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Εφόσον έκανες 4bet όμως θα έκανα fold σε shove του γιατί το bottom range του σε αυτο το σημείο νομίζω πως είναι είναι 88-tt , ΑQ .5bet bluffing μου φαίνεται δύσκολο να κάνει. Δεν περιμένω να shovarei με κάτι λιγότερο εκεί με δεδόμενο ότι είναι winner όπως είπες... Οπότε coinflip στην καλύτερη των περιπτώσεων.. Εναντίον losing player με τα ίδια stats auto call ..

το πάσο που λέει ο φίλος f4n4tic δεν μου αρέσει. Πολύ weak move το fold σε 3bet του σε αυτό το σημείο. Προσωπικά θα έκανα call στο 3b του και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Εφόσον έκανες 4bet όμως θα έκανα fold σε shove του γιατί το bottom range του σε αυτο το σημείο νομίζω πως είναι είναι 88-tt , ΑQ .5bet bluffing μου φαίνεται δύσκολο να κάνει. Δεν περιμένω να shovarei με κάτι λιγότερο εκεί με δεδόμενο ότι είναι winner όπως είπες... Οπότε coinflip στην καλύτερη των περιπτώσεων.. Εναντίον losing player με τα ίδια stats auto call ..

μου μαθές και 5bet..

λολ αν είναι πάσο η όχι είναι απλά μαθηματικά ... pokerstove το range του υπολογίσε pot odds και πες μου πως ακριβώς βγενει το fold ... γιατιειναι ξεκάθαρο call με any ax

απέναντι στο 5bet range του έχουμε περίπου 32-34% equity ... Πόσο wide πιστεύεις οτι είναι το range του ώστε να δικαιολογείς call με any Α και είναι και ξεκάθαρο?

Αν μας shovarei εκτός από κάποιο μικρό pocket (που πάλι δεν το βρήσκω πιθανό) στο οποίο είμστε flip . Απέναντι σε ποιο άλλο χέρι είμαστε μπροστά? (να σειμειωσω ότι εγώ σε αυτό το σημείο δεν θέλω να παίξω κάποιο φλιπ, για μένα δεν έχει νόημα να ρισκάρεις η tournament life η double up σε early stage ).

απέναντι στο 5bet range του έχουμε περίπου 32-34% equity ... Πόσο wide πιστεύεις οτι είναι το range του ώστε να δικαιολογείς call με any Α και είναι και ξεκάθαρο?

Πιο ξεκαθαρο δεν γίνεται 30% θέλω να εχω για call αφού παίρνω 1/2 ( μένω με 4800 για pot 10κ μέσα) .... Ακόμα κι εσύ μου λες ότι έξω 32%+ equity άρα.... δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι

μάλλον εσύ μπερδεύτηκες.. Είμαστε το sb με stack 9695 όχι το bb με 7398. Μετά το 5bet του, μένουμε περίπου με ~6600 για ~14800 οπότε δεν έχουμε τα odds .

μάλλον εσύ μπερδεύτηκες.. Είμαστε το sb με stack 9695 όχι το bb με 7398. Μετά το 5bet του, μένουμε περίπου με ~6600 για ~14800 οπότε δεν έχουμε τα odds .

μπα μάλλον εσύ μπερδεύτηκες,δες καλύτερα τα stacks

λέξη κλειδί effective stack .... Άντε να δούμε σε πόσα ποστ....

Δεν βρήσκω τον λόγο να το παίξεις αυτό. Έχεις 64bb τον tour είναι σε πολύ early stage , οκ κανείς το bet σου, στα 2,5x από κει και μετά στο 3b του, γιατί να το συνεχησεις κανείς πάσο και δεινεις 2,5bb με το 4b σου, βάζεις 16, γιατί να τα βάλεις εκεί και γιατί με τέτοιο φύλλο?

παντός μπράβο για την δουλειά σου, συνέχισε να ποστάρεις, κάποιους τους βοηθάει πολύ.

Γιατί εδώ γίνεται μάχη των blinds που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μέχρι και μπλόφα μετά από 3 φορές re-raise. Σωστό είναι το παίξιμο μέχρι εκεί κατ' εμέ.

Από 'κει και πέρα αν κάνει shove τα νούμερα είναι τα εξής:

Hero (SB) (t6814) (4522) λόγω effective stack

BB (t0)

POT 11.547

Που σημαίνει ότι έχουμε pot odds 11.547 : 4.522 = 2,55:1 δηλαδή χρειάζεται να έχουμε ποσοστό νίκης 28% και πάνω για να είναι σωστό το call μας σε all-in του. Σε τι range βάζουμε τον αντίπαλο είναι άλλο θέμα.

Αν βρίσκετε κάποιο λάθος στα μαθηματικά ενημερώστε με...

λέξη κλειδί effective stack .... Άντε να δούμε σε πόσα ποστ....

και σε 100 αν χρειαστεί μέχρι να καταλάβω το λάθος μου. Δεν χρεώνονται.

Εγω προσωπικά στο συγκεκριμένο χερι θεωρώ ότι τα μαθηματικά δεν παίζουν ρόλο, ειναι δηλαδή από τις περιπτώσεις που δεν θα κοιταξω σε αναλυτικό βαθμο τα pot odds , που μόνο αν ήταν τρομερά ευνοικά θα τα επαιρνα υπόψην. Σε 5bet το ΑJ μου φαινεται πολύ αδύναμο και το σημαντικότερο είναι ότι με πάσο ακόμη έχω τεράστιο στακ για το συγκεκριμένο level ενώ αν χάσω έρχομαι σε πολύ δύσκολο σποτ.

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Θεωρώ ότι τα μαθηματικά και τα pot odds πρέπει να τα παίρνουμε υπ' όψη μας πάντα. Δεν λέω ότι δεν είσαι πίσω, άλλωστε το να κάνει εδώ shove με Α-10 και κάτω είναι σχεδόν απίθανο. Το θέμα είναι όμως ότι αν το call σου είναι σωστό και το κάνεις συνέχεια θα βγεις κερδισμένος. Ίσως όχι εδώ, και ούτε στα 2 επόμενα τουρ αλλά όταν θα το πάρεις θα σε ξεχρεώσει για τις προηγούμενες ήττες σου. Έτσι δεν υποτίθεται ότι δουλεύουν τα pot odds; Εκτός αν αυτό είναι το μοναδικό τουρ που θα παίξεις, αλλά νομίζω παίζεις πάρα πολλά. Όπως είπες και μόνος σου σε ένα wide range που βάζεις τον αντίπαλό σου πρέπει να έχεις γύρω στο 30% το οποίο είναι αρκετό για call. Δηλαδή αν δεν έχεις read για άσους, ρηγάδες, ντάμες και βαλέδες πρέπει να τον δεις.

@Χαρη Ειπα aggresive καλό winning παίχτη όχι random aggresive fish ... γιαυτό και χαρακτηρισα wide το range αυτο...σε συνδυασμό κιολας με το δικό μας image καταλαβαινεις ότι τα πράγματα γινονται ακόμη πιο απλά

@μελισουργο ο λόγος που ειπα οτι τα μαθηματικα δεν παίζουν ρόλο στην περιπτωση μας ειναι ότι το risk vs reward ειναι πολύ χαμηλό. Αλλα και μαθηματικά να το πάρουμε οριακα δεν έχουμε τα odds

Ε, ναι εντάξει αναλόγως που τον βάζεις. Για να κρατάει ζευγάρι μικρότερο των βαλέδων έχεις σίγουρα τα odds. Κοίτα κάτι ενδιαφέρον: αν κρατάει ντάμες ή ρηγάδες έχεις 28,5% με 29% οπότε σύμφωνα με το 28% στα pot odds που έβγαλα πιο πάνω πάλι πρέπει να το κάνεις (εκτός αν έχω κάνει λάθος στα μαθηματικά, που δεν νομίζω). Τώρα αν έχει άσους ή βαλέδες οκ πάσο. Αλλά και Α-Κ ή Α-Q να κρατάει δεν είσαι πολύ πίσω δηλαδή 24%-25%. Είναι οριακά τα πράγματα (αλλιώς δεν θα ήταν και δύσκολη η απόφαση) και μάλλον λόγω image δικό σου και λόγω winning stats δικών του πρέπει να πας πάσο, αλλά who knows;