Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

To Call or not to Call?

Recommended Posts

Ongame

Τουρνουά SH Deep

Buy In 54$

Έχουμε μείνει περίπου 70 άτομα και μπαίνουν itm 34

Γίνεται raise 2.5bb από το utg +1 στο cut off εγώ με ATs κάνω το call

Πριν συνεχίσω να αναφέρω ότι είμαι περίπου 40 θέση στο chipcount με 11k stack

ενώ ο αρχικός raiser έχει stack περίπου 6k

Το flop μου δίνει nut flush and straight draw

Δέχομαι all in και έρχεται το μέγα ερώτημα

To Call or not to Call ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατ αρχήν διαφωνώ με το καλλ πρέ. ο αντίπαλος έχει 15bb .πάσσο η 3bet με σαφώς προτιμότερο το πάσσο.

τώρα τη να πετάξεις. call κ παρακαλάς να δεις ak i underpair

δεν υπάρχει ούτε ένα φύλλο στη τράπουλα εναντίων του οποίου δεν έχεις τα odds για call

Υπάρχουν τα set, αλλά είναι μικρό μέρος του range του. Εξάλλου τι flop περίμενες; Τ high board rainbow; Θά 'σουν περισσότερο ευχαριστημένος να κάνεις call σε allin τότε; Αν ναι, κακώς! Τώρα θα είσαι συχνά πίσω αλλά με σταθερό equity σχεδόν σε όλο το range του και με το minimum σου να είναι άνω του 32%, ενώ στο 'ακίνδυνο' board θα είσαι το ίδιο συχνά πίσω αλλά τις περισσότερες φορές crashed.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι...

κατ αρχήν διαφωνώ με το καλλ πρέ. ο αντίπαλος έχει 15bb .πάσσο η 3bet με σαφώς προτιμότερο το πάσσο.

τώρα τη να πετάξεις.

...αυτό.

Αν εχεις σκοπο να ριξεις ενα νομισμα σε αυτο το σημειο του τουρνουα, τοτε κανεις το call .Αν δεν θες να ρισκαρεις, πασο και περιμενεις ποιο σιγουρα πραγματα...Τα μονα φυλλα που τον βαζω ειναι ασσο-νταμα, ΑΑ, ΚΚ...Οποτε συμγωνα με τα ούτ σου εισαι περιπου 50-50.Δεν πιστευω οτι αν ειχε σετ θα εκανε lead all-in , επισης με under pair θα εκανε check μεχρι και η γιαγια μου.

Παρολα αυτα αν εκανες τελικα το call , ελπιζω να εδειξε κανα Κ 10 off και να γελασαν μεχρι κ τα τσιμεντα.Συμφωνω με το πασο pre -flop .

Αν εχεις σκοπο να ριξεις ενα νομισμα σε αυτο το σημειο του τουρνουα, τοτε κανεις το call .Αν δεν θες να ρισκαρεις, πασο και περιμενεις ποιο σιγουρα πραγματα...Τα μονα φυλλα που τον βαζω ειναι ασσο-νταμα, ΑΑ, ΚΚ...Οποτε συμγωνα με τα ούτ σου εισαι περιπου 50-50.Δεν πιστευω οτι αν ειχε σετ θα εκανε lead all-in , επισης με under pair θα εκανε check μεχρι και η γιαγια μου.

Παρολα αυτα αν εκανες τελικα το call , ελπιζω να εδειξε κανα Κ 10 off και να γελασαν μεχρι κ τα τσιμεντα.Συμφωνω με το πασο pre -flop .

Είναι μεγαλύτερο λάθος να πας πάσο σε αυτό το σημείο από το να μην πας πάσο preflop! Τι flop θέλεις δηλαδή για να κάνεις call; KQJ; Ή τρία σπαθιά; Πόσο action θα βρεις αν έχεις Monotone flop;

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Τώρα με το fold pre εγώ δε συμφωνώ καθόλου σε sh tour ίσως το 3bet όντος να ήταν καλύτερη επιλογή και εκ τους αποτελέσματος αν γινόταν κατά μεγαλύτερο ποσοστό ο συγκεκριμένος παίκτης θα είχε φύγει από τη παρτίδα.

Για την ιστορία απλά το call το έκανα τελικά με τον αντίπαλο να κρατά QK και το board να μη με βοηθάει :x

Φιλε safesteps καταρχας δεν ειπα οτι θα πηγαινα πάσο..Απλά σκέφτομαι οτι το play του κανει represent top pair η over pair ...Σε κάθε περιπτωση λοιπον μου κόβει κάποια out . Αν κραταει ΑΑ παω μονο για τα draws 9+4 out στην καλυτερη. 52% περιπου.

Αν κραταει ΚΚ εκμηδενιζεται η περιπτωση για την gutshot και εχουμε 9+2+3 out στην καλυτερη. 56%

Αν κραταει Ασσο-ντάμα παμε παλι μονο για τα draws 9+4 out στην καλυτερη. 52%.

τις ιδιες πιθανοτητες εχουμε πανω κατω και με το φυλλο που ειχε τελικα ο αντιπαλος....Και εφοσον εχουνε καει οπωςδηποτε καποια φυλλα που μας κανουν απο το μοιρασμα βλεπουμε οτι εχουμε να αντιμετωπισουμε ενα coinflip το οποιο ίσως και να μην είναι τελείως αμερόληπτο και να γερνει ελαφρως προς την μερια του αντιπαλου μας...

Προφανως και επιθυμω κάποιο action σε τετοιο φλοπ , το θέμα είναι όμως πόσο action.Διαφωνω παντως οτι το πασο ειναι λαθος κινηση.

Με τόσα λεφτά στο pot ήδη, το να παίρνεις στο flop 50%+ είναι super odds! Επίσης, μην κάνεις το λάθος που έχει χιλιοειπωθεί να μην υπολογίζεις τα μοιρασμένα φύλλα στα odds σου. Δεν αλλάζει τίποτα στο ποσοστό επιτυχίας του φύλλου σου...

Για ποιο λογο είναι λάθος?Ίσως επειδη ο κανονας του 4 κ του 2 δεν ειναι απολυτα ακριβης...Αυτο μπορω να το ψαξω λιγο παραπανω παντως μιας κ τυγχανει να σπουδαζω μαθηματικος κ με βαζεις σε σκεψεις...γιατι εγω παντα υπολογιζα οτι εχω καμένα ούτ.

Παντως εγω τα ποτ odds τα βγαζω περιπου 2,25 προς 1....Αυτό σημαινει 44,4%

Δεν τα λες σουπερ σε καμμία περίπτωση.

Γιατί να έχεις εσύ καμμένα outs και όχι ο αντίπαλός σου; Θεωρητικά όσα σου έχουν καεί εσένα, έχουν καεί και στον αντίπαλο...

Συμπέρασμα δεν επιρρεάζουν τα καμμένα φύλλα τα outs σου ποτέ.

Γιατί να έχεις εσύ καμμένα outs και όχι ο αντίπαλός σου; Θεωρητικά όσα σου έχουν καεί εσένα, έχουν καεί και στον αντίπαλο...

Συμπέρασμα δεν επιρρεάζουν τα καμμένα φύλλα τα outs σου ποτέ.

Δεν βρισκω λάθος τον ισχυρισμο σου, απλα δεν νομιζω να ειναι τοσο απλο.Το συγκεκριμενο πειραμα μου φερνει στο μυαλο το Θεωρημα ολικης πιθανοτητας δεδομενου οτι το turn εισαγει την εννοια της δεσμευμενης πιθανοτητας...θα το επεξεργαστω με την πρωτη ευκαιρια γιατι με ενδιαφερει...

Όχι είναι τόσο απλό. Ιδιαίτερα σε μια κατάσταση 50/50 όπου έχουν 2 αντίπαλοι ίδιο αριθμό από outs, θα καούν τόσα δικά σου, όσα και δικά του. Μη μου πεις τώρα "αφού καίγεται ένα φύλλο ποιανού out θα είναι;" γιατί θεωρητικά μιλάμε. Αλλά και 50/50 να μην ήταν πάλι δεν έχει σημασία. Αντιμετωπίζεις τα καμμένα φύλλα σαν να βρίσκονται μέσα στην τράπουλα. Τι διαφορά έχουν, άλλωστε, από αυτά που είναι τελευταία και δεν θα ανοίξουν ποτέ; ;)

Γιατί κάνεις τη ζωή σου δύσκολη;

Έστω ότι έχεις 9 Outs σε 47 άγνωστα φύλλα (κλασικό flush draw στο flop) και είσαι HU. Σε 10άρι τραπέζι έχουν 'καεί' 16 φύλλα. Άρα τα outs σου είναι 6 (αφού το 1/3 έχει καεί). Ναι, αλλά είναι 6 στα 31 φύλλα που απομένουν άρα το ποσοστό σου για την επόμενη κάρτα είναι το ίδιο ~20%

και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εχουν καει 5 σπαθια στο μοιρασμα???τοτε η πιθανοτητα μου ειναι 4/31=13%

δεν μπορεις να εφαρμοσεις τον κλασικο ορισμο της πιθανοτητας απο την στιγμη που ειναι αγνωστος το πληθος των στοιχειων του ενδεχομενου μας...

μαρίνο με το ερώτημα/απορία/σκεπτικό σου έχουν ασχοληθεί πολλοί και αρκετά χρόνια πριν και η κατάληξη ήταν αυτό που γράφει ο safesteps ;)

και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εχουν καει 5 σπαθια στο μοιρασμα???τοτε η πιθανοτητα μου ειναι 4/31=13%

δεν μπορεις να εφαρμοσεις τον κλασικο ορισμο της πιθανοτητας απο την στιγμη που ειναι αγνωστος το πληθος των στοιχειων του ενδεχομενου μας...

δν κόβεις της ραντομίες λέω εγώ κ να την κανείς σιγά σιγά?αρκετές μλκιες είπες.ευχαριστιθηκες ,άντε στο καλό τώρα,σε κανα φόρουμ μαγειρικής.