Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

To Call or not to Call?

Recommended Posts

Όχι μην τον αποπαίρνεις. Απλά δεν ξέρει πολλά ακόμα.

Για να στο πω και μαθηματικά, είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις ότι το Πυθαγόρειο δεν ισχύει την στιγμή που πολλοί άλλοι πριν από σένα έχουν αποδείξει ότι ισχύει. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να διαβάσεις την απόδειξη και να την καταλάβεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εχουν καει 5 σπαθια στο μοιρασμα???τοτε η πιθανοτητα μου ειναι 4/31=13%

Και ποιος μου λέει ότι δεν είναι όλα τα σπαθιά αμοίραστα; Τότε είναι 9/31, δηλαδή 29% για μία κάρτα!!

Επειδή λοιπόν δεν μας λέει κανείς το ένα ή το άλλο, χωρίς βλάβη της γενικότητας, θεωρείς όλες τις άγνωστες κάρτες (μοιρασμένες και μη) ως σύνολο και υπολογίζεις τις πιθανότητες βάσει αυτού του αριθμού. Ο λόγος είναι ότι σε άπειρες επαναλήψεις, οι δύο ακραίες καταστάσεις τείνουν προς εξισορρόπηση.

και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν εχουν καει 5 σπαθια στο μοιρασμα???τοτε η πιθανοτητα μου ειναι 4/31=13%

Και ποιος μου λέει ότι δεν είναι όλα τα σπαθιά αμοίραστα; Τότε είναι 9/31, δηλαδή 29% για μία κάρτα!!

Επειδή λοιπόν δεν μας λέει κανείς το ένα ή το άλλο, χωρίς βλάβη της γενικότητας, θεωρείς όλες τις άγνωστες κάρτες (μοιρασμένες και μη) ως σύνολο και υπολογίζεις τις πιθανότητες βάσει αυτού του αριθμού. Ο λόγος είναι ότι σε άπειρες επαναλήψεις, οι δύο ακραίες καταστάσεις τείνουν προς εξισορρόπηση.

+1

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Τώρα με το fold pre εγώ δε συμφωνώ καθόλου σε sh tour ίσως το 3bet όντος να ήταν καλύτερη επιλογή και εκ τους αποτελέσματος αν γινόταν κατά μεγαλύτερο ποσοστό ο συγκεκριμένος παίκτης θα είχε φύγει από τη παρτίδα.

Για την ιστορία απλά το call το έκανα τελικά με τον αντίπαλο να κρατά QK και το board να μη με βοηθάει :x

διαφωνώ

γιατί συνήθως με raise απο UTG ιδικά με το stack του νομίζω οτι preflop είσαι πολύ πίσω ή στην καλύτερη 50-50 (αν και δύσκολο να έχει 99) με Α10!

Για ποιο λογο είναι λάθος?Ίσως επειδη ο κανονας του 4 κ του 2 δεν ειναι απολυτα ακριβης...Αυτο μπορω να το ψαξω λιγο παραπανω παντως μιας κ τυγχανει να σπουδαζω μαθηματικος κ με βαζεις σε σκεψεις...γιατι εγω παντα υπολογιζα οτι εχω καμένα ούτ.

.

Πες μου ότι αστειευεσαι……

Όχι μην τον αποπαίρνεις. Απλά δεν ξέρει πολλά ακόμα.

Για να στο πω και μαθηματικά, είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις ότι το Πυθαγόρειο δεν ισχύει την στιγμή που πολλοί άλλοι πριν από σένα έχουν αποδείξει ότι ισχύει. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να διαβάσεις την απόδειξη και να την καταλάβεις.

Το αν ξερω πολλα η οχι ασε να το γνωριζω εγω καλυτερα...Για να σου μιλησω και μαθηματικα αφου το πας ετσι, το πυθαγορειο θεωρημα μπορει ο καθενας να ισχυριστει οτι δεν ισχυει απο την στιγμη που η αποδειξη που βασιζεται σε αξιωματα...σκεψου το λιγο, ενα ορθωγωνιο τριγωνο με καθετες πλευρες 1 κ 1....η υποτεινουσα ποσο ειναι? ριζα 2....και πως μπορεις να το αναπαραστησεις στο επιπεδο το ριζα 2...ειναι αριθμος με απειρα μη-περιοδικα στοιχεια...αρρητος αν εχεις ακουστα...?εδω λοιπον ερχετε το αξιωμα της πληροτητας που μας λύνει τα χερια...ομως εγω εχω καθε δικαιωμα να ισχυριστω οτι το θεωρημα δεν ισχυει, απο τη στιγμη που το αξιωμα στην ουσια ειναι μια παραδοχη αναποδεικτη που μας βολευει...

Τελος παντων το θεμα δεν ειναι να κανω επιδειξη γνωσεων σε 15 χρονα τυπου Luadarko , Artega dmelissourgos κτλ. αν θελετε στειλτε μου πμ να κανονισουμε κανα ιδιαιτερο μπας και μαθετε την προπαιδεια και περασετε την ταξη..(για σας κιολας φτηνα-φτηνα 100 ευρω την ωρα μονο).

Εγω απλα ξεκινησα μια κουβεντα με τον safesteps πανω σε ενα ζητημα που προεκυψε μεσα απο τη συζητηση και ο ανθρωπος με πολυ ωραιο, ευστοχο και ευγενικο τροπο προσπαθει να υποστηριξει τα λεγομενα του...Ειναι δικαιωμα μου να αμφιβαλλω και να ερευνω οτιδηποτε γουσταρω.Να σας δωσω και μια συμβουλη επειδη ειστε πιτσιρικαδες ακομα, το ιδιο πρεπει να κανετε και εσεις στη ζωη σας αλλιως μια αιωνιοτητα θα πλανιεστε στην ημιμαθεια...

Safesteps οπως καταλαβαινεις η συζητηση δεν μπορει να συνεχιστει κατω απο αυτες τις συνθηκες σε ευχαριστω για ολες τις υποδειξεις...

το αξίωμα του πρώτου ποστ το ξέρεις μαρίνο??εγώ το ανακάλυψα....

αν κάποιος είναι καραγκιόζης μπορείς να το καταλάβεις από το πρώτο του ποστ

το αξίωμα του πρώτου ποστ το ξέρεις μαρίνο??εγώ το ανακάλυψα....

αν κάποιος είναι καραγκιόζης μπορείς να το καταλάβεις από το πρώτο του ποστ

το να αποκαλεις καποιον καραγκιοζη φιλε μου ειναι τιμητικο και οχι προσβολη...Αμφιβαλλω βεβαια αν το γνωριζεις..πμ και εσυ για τα ιδιαιτερα...τι να κανουμε σε σκραπες παραδιδουμε και ιστορια.

Εγώ φταίω που τον παρότρυνα να μην σε αποπάρει. Καλά σου έκανε. Δεν σου αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να σε βοηθήσει άμα συμπεριφέρεσαι έτσι. Σε τι διαφωνούσες με το post μου στο ότι δεν ξέρεις πολλά ακόμα για το poker; Συγγνώμη κι όλας αλλά αν κάποιος δεν ξέρει πως να υπολογίζει pot odds δεν ξέρει τα βασικά.

P. S. Αν αμφισβητούσαμε τα αξιώματα η επιστήμη θα ήταν ακόμα στο πόσο κάνει 1+1

θέλω και εγώ μάθημα αλλά και μετά το μάθημα την ίδια άποψη που σχημάτισα τώρα για σένα θα έχω!

Παιδιά χωρίς πλάκα τώρα εγώ είμαι μέσα να μαζευτούμε και να μας κάνει μάθημα.... φαντάζεστε γέλιο που έχει να παίσει? :lol:

ΕΛΗΝΝΑΡΕΣΣ!!! Κ ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΆΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΆΤΟΜΑ Π ΧΆΝΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΡΙΈΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΟΥΜΕ ΔΝ ΚΡΊΝΟΥΜΕ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...