Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Χέρι από BIG 55

answer

Recommended Posts

Ένα χέρι που με προβλημάτισε πολύ από το χθεσινό BIG 55.

Στο τουρνουα πάιζουν ακόμα 200 παίχτες περίπου. Είμαι μεσαία θέση στο τραπέζι με 65000 μάρκες, με τη μέση στάκα 25-30κ αν θυμάμαι καλά. Είμαι στην πρώτη δεκάδα του τουρνουά και έχω αλλάξει τραπέζι 15 χέρια νωρίτερα περίπου.

Blinds 600-1200

Εχω βαλέδες και κάνω raise στα 3200. Δίπλα μου ένας παίχτης που όσο παίζουμε έχει παίξει μόνο ένα χέρι με άσσους, ακολουθώντας παρόμοιο line με αυτό που θα περιγράψω.

Δέχομαι reraise στα 8.000. Παίζουμε deep και oi δύο αφού έχει 70κ περίπου συνολικά και με καλύπτει.

FLOP 3 8 9 με δύο κούπες. ΤΟ ποτ έχει μέσα περίπου 20.000. Κάνω check έχοντας αποφασίσει πως θα παίξω εκ των προτέρων το χέρι . Δέχομαι bet στα 8.000 και κανω reraise στα 18900. Το ποτ έχει 47000κ περίπου και γω 40κ από πίσω. Έχω αποφασίσει πως αν δεχθώ reraise all in θα πετάξω το χέρι μου. Ο αντίπαλος παίρνει 40 δευτερόλεπτα χρόνο και ανακοινώνει all in . Εγώ πάω αυτόματα πάσο.

Τι θα κάνατε στη θέση μου και αν πιστεύετε ότι το πάσο εκεί είναι λάθος.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιστεύω ότι το πάσο είναι σωστό. Τα μόνα φύλλα που νικάς και βγάζουν νόημα με το profile του και το line του είναι τα 10-10, ΑhQh και AhKh. Εφόσον στο range του υπάρχουν τα QQ, ΚΚ και AA που είναι πιο πιθανό να έχει, θεωρώ ότι καλά έκανες. Και το line σου ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείς ότι είσαι πίσω, γιατί σε απλό bet/raise δεν νομίζω ότι μπορείς να πας fold.

Βασικά προτίμησα να χάσω τις μάρκες του reraise παρά να κάνω call μέχρι το ρίβερ Αλλ;α να λάβουμε υπ οψιν πως αν κέρδιζα εκεί πέρναγα εκ νέου chipleader στο tour . Και επίσης κάτι βασικό που ξέχασα να αναφέρω, πως με έχει δει λίγο πριν να κάνω raise και να κερδιζω ποτ με χέρια Κ 9 ς και τα λοιπά. ϊσως δηλαδή εκεί μετράει και τι εικόνα έχει αυτός για μένα και αν αυξάνονται εκεί οι πιθανότητες να με βάζει all in με μικρότερα pairs ;η απλα με ΑΚ η AQ

Καλά call μέχρι το river δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι αν θα μπεις all in ή όχι.

Ναι ίσως λόγω της εικόνας σου να προσπάθησε να σου κάνει ένα semi-bluff ή ακόμα και outplay αλλά δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο spot για να βάλεις όλα τα λεφτά σου στο κέντρο. Αν είχες 15ΒΒ ήσουν all in με κλειστά τα μάτια σε τέτοιο flop, αλλά εδώ είσαι ακόμα πάνω από το average μετά το fold.

Τι πληροφορίες έχεις για τον αντίπαλο??είναι ικανός να σου κανει 3bet light?Τι range του δίνεις στο φλοπ?Ακομα και αν σου κανει raise με πολυ tight range οπως ΤΤ+,ΑQ+ είσαι μπροστα σε αυτο το board!Εμενα μου φαίνεται οτι το raise στο flop το κανεις πιο πολύ "για να δεις που είσαι" και δεν μου αρεσει να βαζω το 1/3 του στακ μου στο Pot και μετα να πηγαινω πάσο..ΠΙο λογικο μου φαίνεται check/call flop και revavaluate turn.

Κατά την γνωμη μου δεν υπάρχει 100% απόλυτος τροπος παιξιματος εκει δεδομενου οτι δεν υπάρχει μακρυ ιστορικο μεταξύ σας ή δεν γνωριζεις πολλά για το παιχνίδι του. Αρα πασο pre δεν ειναι κακο, check call φλοπ revise τύρν δεν θα με πειραζε, 4β πρε και πασο σε shove κανενα προβλημα επίσης. Προσωπικα την κινηση που εκανες δεν θα την προτιμουσα αλλα δεν την κατακρινω κιολας. Ως calling station που ειμαι θα εβλεπα τυρν και αν μπεταρει και turn ας το παρει .

@kasspav

Εγώ θα διαφωνήσω με το συγκεκριμένο line του flat call στο flop και αν betarei το turn να του το δώσω. Θεωρώ πως είναι πιο δύσκολο να μπλοφάρει με το line που παίχτηκε, παρά με ένα απλό 2 barrel. Το μόνο θετικό θα ήταν ότι αντί για 40k μετά το hand θα είχαμε 50k αλλά δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος ότι είμαι πίσω, όσο τώρα.

Όχι δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρος ότι είμαι πίσω, αλλά πιο πολύ από το να κάνω fold σε check/call στο flop και check στο turn. Απλά σκέψου ότι του δείχνουμε περισσότερη αδυναμία με 2 check παρά με το check/raise στο flop.

Εγω απτην δικια μου οπτικη γωνια δεν δειχνω αδυναμια, αντιθετως θεωρω οτι ξερει οτι εχω ακριβως JJ η QQ (call σε 3β και call σε low board ). Οπότε αν εχει τα αρχ@#$@ να ριξει 2ο βαρελι επειδη θα θεωρησει οτι ειμαι ικανος να παω τετοιο παιρ πασο, τοτε ας το παρει το ποτ. Επι της ουσιας το guessing game το αφηνω πανω του... θα παω πασο JJ ή όχι? Αν με ανεση ριξει 2ο βαρελι εγω θα ειμαι 80% σιγουρος οτι ειναι καλυτερος.

Το θετικό ειναι οτι μια κουπα ισως λειτουργησει υπερ μας...και φτασουμε showdown με τα ιδια χρηματα που θα επενδουσαμε σε reraise στο φλοπ.

Δεν νομίζω ότι το ζητούμενό μας είναι να δούμε turn και river, αλλά να καταλάβουμε αν είμαστε μπροστά ή πίσω. Αν είμαστε μπροστά το turn και το river μόνο να μας χαλάσουν μπορούν (αν έρθει κούπα). Αν είμαστε πίσω το μόνο που μας σώζει είναι ένας J και δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσουμε τόσα πολλά για 2 outs. Και λέω "τόσα πολλά" γιατί μάλλον το δεύτερο barrel δεν θα ήταν μόνο 10k.

Χανεις οποιοδηποτε equity στο ποτ με αυτό το move επενδύοντας ταυτοχρονα πολλά . Γιατι δεν καταλαβαινεις οτι δεν σημαινει οτι εχει QQ,ΚΚ ΑΑ εκεί...και ΤΤ παιζουν και ΑΚ κουπες και απλό Α κουπα κτλ.

Κουπα γενικα δεν μας χαλαει και δεν ξερεις τι θα γινει μελλοντικά. Μπορει να ερθει Τ τυρν και μετα να μας περνει για ενα call αναλογα το sizing...

Επειδή διάβασα και στο αλλο ποστ οτι σαρεσουν αυτα τα move απλά αποψη μου ειναι οτι γενικα ειναι λαθος. Δωσε την ευκαιρια στον εαυτο σου να κανεις outdraw τον αντιπαλο και να μην σε μπλοφαρουν συχνά.

Οκ εγώ δεν είπα ότι είναι σωστότερο ως move απλά το προτιμώ γιατί θεωρώ πως καταλαβαίνω καλύτερα που βρίσκομαι. Επίσης δεν είπα ότι έχει οπωσδήποτε QQ, KK, AA κάλυψα και τις περιπτώσεις που κερδίζουμε και μας κάνει outdraw λόγω των check μας.

Δεν ξερω γιατι οι περισσότεροι οταν ξεκιναμε να μαθαινουμε ποκερ το πρωτο εμφυτο πραμα που μας ερχεται ειναι να κανουμε κινησεις που εχουν σκοπο να ''δουν που ειμαστε'' στην παρτίδα (εστω και αν τελικα δε βλεπουμε που ειμαστε αλλα ετσι νομιζουμε, ) και που δεν εχουν καμια σχεση με τους πραγματικους λογους που πρεπει να κανουμε bet / check /fold /raise κλπ .

Μάλλον μας κάνουν και νιώθουμε καλύτερα ? Είναι ψυχολογικό ?

μελισσουργε είναι τόσο outdated ο τρόπος σκέψης σου που σορρυ αλλά παίζει να γίνεσαι και ρεζίλι που συνεχίζεις και γράφεις . Για καλό στα λέω μη tiltareis άλλο που tiltara εγώ .

@kasspav

Μα εσύ είπες ότι το πετάς στο turn. Που ακριβώς είναι το bluff catcher;

Μαλλον θα το πεταξω αν ερθει 2ο βαρελι στο τυρν και εννοειτε οτι δεν με βολεψε. Bluff catcher ειναι στο φλοπ και μπορει να γινει στο river. Αυτο δεν σημαινει οτι θα το παω μεχρι τελος και οτι περνω σαν δεδομενο οτι μας μπλοφαρει μοναχα.

Υποθετικα δεν μπορουμε να μιλαμε, αλλα να ξερεις οτι εχω φτασει σε showdown πολλες φορες και ειδα ΑΚ.

@kasspav

Καμία αντίρρηση στο ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρατάει ΑΚ. Απλά σκέφτηκα ότι αν είναι να μας μπλοφάρει θα το κάνει πιο εύκολα σε check/call flop, check turn παρά σε check/raise flop. That's all.

@Harima

Δεν ξεκίνησα τώρα να μαθαίνω πόκερ και προφανώς και είναι σημαντικό να δούμε που είμαστε στη παρτίδα. Τι εννοείς "εστω και αν τελικα δε βλεπουμε που ειμαστε αλλα ετσι νομιζουμε"; Ο μόνος τρόπος για να δεις πραγματικά που είσαι είναι να πας μέχρι το τέλος και στην συγκεκριμένη παρτίδα να μπεις all in. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα ψυχολογικά;

Γίνομαι ρεζίλι που λέω τη γνώμη μου; Ούτε κανέναν σπουδαίο τίτλο στο πόκερ έχω να υπερασπιστώ, ούτε καμιά σπουδαία θέση. Και ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που τίλταρες; Επειδή δεν συμφωνείς μαζί μου; Τέτοιου είδους σχόλια "για καλό" να μου λείπουν.

Το πιο safe σ' αυτές τις περιπτώσεις με ισχυρά reads στον αντίπαλο είναι call για setmining (ναι, setmining με JJ) και check/fold σε αυτό το board...

Who wants to play safe ???loool