Themis Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Εχω βρεθει αρκετες φορες σε παρομοια κατασταση και δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, να πονταρω δυνατα ή να παω χαλαρα.Ακομα και αν δεν ασχολειστε πολυ με το Omaha Split, θα ηθελα τη γνωμη σας...Cash Game Pot Limit Omaha Hi/Low , 9-seat.Ειμαι σε ΜP2 θεση με :Ad :2h :3s :5d . Ο MP1 κανει limp in preflop, το ιδιο και εγω, το ιδιο και o LP1, το SB πάει πάσσο και το BB συμπληρωνει.Flop ::4s :5s :6s ΒΒ Checks, MP1 checks.Τι κανω? Πονταρω δυνατα επειδη εχω και το low και κεντα (αν και τη χαμηλοτερη δυνατη?)Πονταρω λιγα, η κανω check? Σημειωτέον ότι στο τραπέζι το επίπεδο είναι μέσο προς ανώτερο.Ειναι σωστο να κανω check φοβουμενος την υπαρξη flush Και πιθανου quarter? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Θέμη, με τέτοιο board, το χρώμα (ή μια μεγαλύτερη κέντα) είναι αρκετά πιθανό. Μπορείς να στηριχτείς μόνο στο low και η πρόταση μου είναι να χτυπήσεις δυνατά για να μοιραστείς όσο το δυνατόν περισσότερα τα chips από τους παίκτες που θα κοντραριστούν για το high. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Antonis Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Ελπίζω να μην κάνεις bet.Εσυ λες, ποτέ low χωρίς Hi.Καμμιά ελπίδα για Hi ενω μπορει ηδη να εισαι το 1/4. :) με :As :2s Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Αντωνη, στο εν λογω χερι, επειδη με check δεν θα ειχα ιδεα που παταω, εκανα ενα bet γυρω στο 1/3 του ποτ. Με ειδε μονο το ΒΒ,Tα turn και river ηταν ανευ σημασιας. Στο turn με εκανε check, ξαναεβαλα το 1/3 του ποτ,εκανε το call. Στο river μιλησε πρωτος αυτος και αφου εφαγε ολο τον χρονο του, εκανε pot bet. Ας δουμε το παραδειγμα με αριθμους. Ας πουμε οτι προκειται για $1/$2 PL τραπεζι. Μετα το flop εχουμε στο ποτ 9$. Πονταρα $3, τα βλεπει. Στο turn το ποτ εχει $15. Βαζω 5$, τα βλεπει.Στο river το ποτ εχει 25$ και τα εβαλε ολα.ΑΝ παω πασσο, χανω $10.ΑΝ τα δω , πρεπει να βαλω 25$, κοινως εχω ξοδεψει 35$ ως τωρα, και στο ποτ μαζευονται 75$1. ΑΝ γινω quarter, θα παρω τα 75/4 δηλ 18.75 - αρα βγαινω χαμενος 16.25$2. Αν τα μοιραστουμε, θα παρω 37.5$ ή περιπου τα λεφτα μου πισω αν αναλογιστει κανεις το Rake.3. Αν ομως εχει ΜΟΝΟ Α-2 θα παρω 56$ δηλ θα κερδισω 20. Σημειωτεον οτι δεν γινομαι quarter ΜΟΝΟ με Α-2 μπαστουνια αλλα και με Α-2-χ-χ όπου τα χ-y ειναι μπαστουνια, Ή το 2-χ, 2-y, A-x,A-y μπαστουνια.Δηλαδη το πιο "σωστο" εδω φαινεται...το fold?Αρα εκανα λαθος που ΔΕΝ πηγα πασσο. Αυτος που ειχε ΜΟΝΟ Α-2 τι εκανε?... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
baskont Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Πήρες τα 3/4 δηλαδή; No flush? Σπάνιο, καλή παρτίδα. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου, 2007 Ναι , τα 3/4 . Ο αλλος δεν είχε ούτε καν ζεύγος...! Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
olga Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 omaha h/l 0.25/0.50eimai bb me :8h :Kd :3c Ad utg+2 raise 1$ button reraise 4$egw call utg+2 callflop :4c :3d :8d enas bet pot alos kanei allin 30$ti kanw?.....mallon ti PREPEI na kanw?exw peripoy 50$.p.s oi antipaloi moy einai maniacs kai oi dio...mipos ekana lafos preflop? Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
genok Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 olga έγραψε:omaha h/l 0.25/0.50eimai bb me :8h :Kd :3c Ad utg+2 raise 1$ button reraise 4$egw call utg+2 callflop :4c :3d :8d enas bet pot alos kanei allin 30$ti kanw?.....mallon ti PREPEI na kanw?exw peripoy 50$.p.s oi antipaloi moy einai maniacs kai oi dio...mipos ekana lafos preflop?kat eme einai call swsta nomizw epekses preflop den exeis oyte pair oyte to kalytero low.to hi mallon einai diko soy an analogisotyme ta outs aytos poy ekane all-in mallon exei h set h a2 kai mia ligoterh pithanotita einai na exei 2 kara alla esy exeis to epanw xeri kai einai automato call Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Πας για το μισο ποτ. Και επειδη το παιχνιδι λεγεται Omaha HI-LOW και οχι Οmaha High ή Omaha Low, για μενα ειναι ευκολο fold. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
olga Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 gia mena itan evkolo allin:blush: eixa polla outs gia to HI....Board [4c 3d 8d 9c Tc]oi antoipaloi moy button 3h 2h 3s 7s utg+2 shows [5s 2c Ac 6d] (HI: a flush, Ace high; LO: 8,4,3,2,A)posa lefta fa xasw mexri na mafw to HI/LOW... Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
genok Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Αναφορά Share Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Themis έγραψε:Πας για το μισο ποτ. Και επειδη το παιχνιδι λεγεται Omaha HI-LOW και οχι Οmaha High ή Omaha Low, για μενα ειναι ευκολο fold.φιλε θεμη ποτε θα κερδισεις αμα κανεις φολντ αυτο το χερι εισαι ευκολο ρηηντ το ξερεις?αντιθετα δεν παει μονο για το μισο παει και για τα δυο αν ο αλλος δεν εχει α2 οσον αφορα το χαι ειναι πολυ μπροστα η ολγαεπειδη παιζω σχεδον αποκλειστικα ομαχα 65% χαι και 35% χαι-λοου ποτ λιμιτ και τα δυο εχω παρατηρησει οτι γινονται παρα πολλες μπλοφες στο χαι-λοου.εαν με βρεις σε κανενα τειμπλ χαι-λοου να φυγεις τρεχοντας γιατι ξεροντας το σκεπτικο σου και απο το ποστ αλλα και απο το μπλογκ σου θα σου κλεβω συνεχεια το ποτ :laugh: :laugh: :laugh: θα σε ταραξω στο ολλ-ιν ;) λολλλλλλλλλλλλλ Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Themis Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Share Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2007 Genok, Η δικη μου άποψη στο O8 είναι ότι για να κερδίσω πρέπει να κυνηγάω και τα 2 pots, hi και low. Ή τουλάχιστο, να εχω ήδη το hi ή το low και να στοχευω και στο low (ή αντίστοιχα το high). Αν το παιχνιδι ηταν Omaha High, τοτε εννοειται οτι θα εκανα το call - αν και οπως εχω ξαναπει θεωρω οτι ειμαι πολυ χειροτερος στο Omaha High απο οτι στο O8.Στη συγκεκριμενη περιπτωση η Όλγα εχει HIGH draw. Το LOW draw που αναφέρεις ,Genok, δεν το λογαριαζω (εξηγω πιο κατω γιατι).Δεν μπορώ να κρίνω το παιχνίδι του καθενός ως σωστό η λάθος. Αν η Ολγα επιανε το καρό της ή έκανε το Full House της, θα ειχε κερδίσει και ίσως να μην ποσταρε ποτέ αυτο το χέρι. Σκεψου ομως οτι αν τελικα ειχε κερδίσει, θα κερδιζε το ΜΙΣΟ ποτ. Αυτο θελω να τονισω: Οτι το call που έκανε η Ολγα δεν αποδίδει το κέρδος που θέλω μακροχρόνια - αφου ΌΤΑΝ κερδίζει, κερδίζει λιγότερα χρήματα από αυτά που θα περίμενα!Αν η Ολγα είχε ΉΔΗ καποιο low, ΈΣΤΩ και μέτριο ή κακό low, ή αν είχε ΗΔΗ χρώμα , δεν θα ειχα κανενα προβλημα με το call της. Ομως εχει draws, και αυτά για το μισό pot. Πιστευω οτι αν , με καποιο "μαγικό τρόπο" , ΠΡΙΝ το call της Ολγας, αφαιρούσαν μπροστά από την Ολγα το ΜΙΣΟ pot - ώστε η Όλγα να δει για ποσα λεφτά παιζει κυνηγώντας το χρώμα, η Ολγα ΔΕΝ θα ειχε κανει call.Και επειδη λεω και ξαναλεω οτι η Ολγα παιζει για το μισο ποτ (κατι με το οποιο διαφωνησες) θα σε ρωτησω το εξης : πως γινεται η Ολγα να διεκδικει το low, οταν κραταει Α-3-8 και κατω εχει 4-3-8? Προφανως εννοεις οτι θα ερθει αλλη μια μικρη καρτα στο turn ή το river, και κανενας απο τους αλλους 2 δεν εχει καλυτερο low. Επομενως μιλαμε για low-DRAW, τη στιγμη που καποιος αλλος ισως εχει ΗΔΗ low. Και μάλιστα - έτσι όπως βλέπω τα πονταρίσματα, το Nut Low. Το γεγονος οτι ειναι maniacs δεν θα με κανει να ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ το ενδεχομενο να εχει καποιος Α-2 (ισα ισα το θεωρω ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ).Σχετικά με τα σχολια σου περι ευκολου read κλπ κλπ κλπ, δεν είπα ποτέ ότι ειμαι ο καλύτερος O8 παίκτης. Μπορεί και να είμαι ο χειρότερος, γιαυτο τα οσα διαβαζετε στο blog ειναι με δικη σας ευθύνη Αυτο που ξερω απλως ειναι οτι ολες οι σκεψεις που εχω παραθεσει κατα καιρους, ειτε στο blog είτε ακομα-ακομα σε αυτο εδω το post , με εχουν βοηθησει να είμαι κερδισμένος παιζοντας Ο8.Ολγα:Το starting hand σου το θεωρώ πολύ καλό, όπως επίσης θεωρώ καλό το check preflop. Και δεν μπορω ,οπως ηδη ειπα, να σου πω οτι επαιξες λαθος η σωστα μετά το flop. Οπως ηδη καταλαβες, το τι ειναι σωστο για μενα ειναι λαθος για καποιους αλλους. Η λογικη μου είναι οτι το O8 σου δινει δυνατοτητα να κυνηγησεις 2 ποτ : Πολλες φορες το 1 από τα 2 (είτε το high, είτε το low) λειτουργεί σαν "δικλείδα ασφαλείας" - δηλ. σου εξασφαλιζει το μισο ποτ όταν από καποιο bad beat (πχ runner runner χρώμα ή full house στο river για καποιον αλλο) χασεις το αλλο μισό.Να θυμασαι , οταν επιλεξεις ενα starting hand preflop, τι "περιμενεις" απο το flop. με το συγκεκριμενο hands που εχεις, θα περιμενα σιγουρα ενα 2-ρι στο flop και 2 καρά. Προσεξε : ΔΕΝ ΛΕΩ οτι αν ΔΕΝ ερθει το 2-ρι (ή τα καρα) παω πασσο αμεσως! Απλως οι παραπανω συνθηκες θα με εκαναν να κανω call σε απανωτα raise και re-raise (οπως εδω).Να ποσταρεις και αλλα χερια απο την hand history σου για τα οποια εχεις αμφιβολιες, ωστε να τα συζητησουμε.Ελπιζω να εγινα κατανοητός. Παράθεση Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο Κοινοποίησε σε άλλα sites More sharing options...
Recommended Posts