Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

13 Left $109,,Whats the best line?

mathew ace

Recommended Posts

δεν έχει strong range με το flat πρεφλοπ(δεν έχει αα,κκ) παίζει να χτύπησε σετ 88 η να έχει 99,αλλά είμαι happy να τα βάλω στο φλοπ.προτιμώ cbet από c / r με διαφορά

δε μου αρέσει η λογική του πάω για της 3 πρώτες θέσεις,παίζουμε σωστά και thats it

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

""και ο κίνδυνος αποκλεισμού πριν το τελικό τραπέζι είναι πλέον μεγάλος...""

Δεν με απασχολεί η είσοδος η όχι στο τελικό τραπέζι αλλά μόνο οι πρώτες θέσεις.. Με απασχολεί να μπαίνω στο τελικό τραπέζι με μεγάλο stack .

ωραία άρα είσαι διατεθημένος να αναλάβεις το ρίσκο και να βάλεις όλες της μάρκες μέσα στο τέρν αν χρειαστεί έστω και με 20% πιθανότητα νίκης μιας και θα έχεις δεσμεφσει μεγάλο μέρος του στακ σου. δε θα κρίνω αν είναι οριακά λάθος η σωστό αυτό, αλλά θέλω να μου πεις τι θα κανείς στο ρίβερ μετά από κολ αντιπάλου στο τέρν. Θα παίξεις ολλ ινν το υπόλοιπο στακ ξερωντας πως η πιθανότητες να σε κάνει κολλ είναι πολύ μεγαλύτερες η θα εγκαταλείψεις εκεί ένα τεράστιο ποτ?

βεργίτση αν έχεις την καλοσύνη ανάλυση μας τη συνέχεια στο χαντ μετά που θα κάνουμε το στάνταρτ cbet στο φλοπ στην περίπτωση που κάνει κολ ο αντίπαλος και διατηρηθούν οι ισοροπίες με ουδέτερο φύλλο στο τέρν. και αν θες συνέχισε τη σκέψη σου σε μερικά βασικά σενάρια που μπορεί να συναντήσουμε σε τέρν και ρίβερ. το ζουμί σε αυτό το χαντ είναι από το τέρν και μετά εφόσον δεν μπουν όλες οι μάρκες στο φλοπ .εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

δεν έχει strong range με το flat πρεφλοπ(δεν έχει αα,κκ) παίζει να χτύπησε σετ 88 η να έχει 99,αλλά είμαι happy να τα βάλω στο φλοπ.προτιμώ cbet από c / r με διαφορά

δε μου αρέσει η λογική του πάω για της 3 πρώτες θέσεις,παίζουμε σωστά και thats it

Obv bro το παίζουμε σωστά εννοείται. Σε φλατ στο φλοπ, lead shove turn έτσι?

ναι φυσικά. Σε ακίνδυνο τέρν εφόσον έχεις κάνει μπέτ στο φλοπ και δέχτηκες κολ και θα ξαναποντάρεις το ποντάρισμα θα είναι ολλ ινν αφού όπως είπες και ο ίδιος δεν υπάρχει περίπτωση να πας πάσο μετά άρα δεν έχει νόημα το οποίο raise παρά μόνο το ολλ ινν στο τέρν για να μην δόσεις δικαιώματα στον αντίπαλο να έχει έξτρα επιλογές. βέβαια υπάρχει το ρίσκο να δεχτείς κολλ και να παίξεις με 75%-25% περίπου εναντίων το τουρναμεντ σου.

Να συνοψίσουμε. υπάρχουν 3 προσεγγίσεις που υπερτερούν που μπορεί να κανείς στο φλοπ και είναι και οι 3 σωστές.

1) στάνταρτ cbet στο φλοπ και αν δεχτείς reraise είσαι ολλ ινν στο φλοπ , αν κάνει κολλ σε ακίνδυνο τέρν μετά είσαι ολλ ινν στο τέρν (είναι +ev παίξιμο αλλά έχει μεγάλη δόση ρίσκου ως προς το τουρναμεντ live σου)

2) κανείς check στο τέρν και αν α) δεχτείς raise τότε ωραία είσαι reraise ολλ ινν ,δείχνεις δύναμη, καθαρίζεις της πιο πολλές φορές ένα ωραίο ποτ εκεί και αν κάνει κολλ έχεις παρά πολλά out για να κερδίσεις β) αν μετά το τσεκ κάνει τσεκ πίσω σου τότε παίρνεις δωρεάν φύλλο στο τέρν. αν δεν χτυπήσεις κάτι στο τέρν είσαι ξανά τσεκ και ελπίζεις να πάρεις άλλο ένα δωρεάν φύλλο για ρίβερ. αν όμως δεχτείς στο τέρν μπέτ σοβαρό ας πούμε 2/3 ποτ είσαι πάσο γιατί δεν έχεις πια τα odds και δεν έχεις δεσμεφσει τίποτα εκτός από το αρχικό μπέτ πριν το φλοπ. το πετάς χωρίς ουσιαστικές απώλειες και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

3) να κάνεις ξερό ολλ ινν στο φλοπ. έχει ήδη 6000 μέσα και θα το καθαρίσεις στο 80%-90% των περιπτώσεων αφού εκεί θα σε δει μόνο με σετ 88 (αν είχε 1010 είτε jj λιγικά θα έκανε μπέτ πριν το φλοπ) σπανιως με ασο βάλε ,ίσως και με flush draw αλλά και πάλι έχεις καλές πιθανότητες νίκης .αυτή η επιλογή εφαρμόζεται κυρίως στο ίντερνετ σε μεσαία stakes με passive lose αντιπάλους όπου κάνουν κολλ ολ the way με απλή επαφή με μικρό ζευγάρι η με draw οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τους διώξεις με φυσιολογικά μπέτ σε φλοπ και τέρν. με τέτοιους αντιπάλους (calling stations οι οποίοι σέβονται μόνο το ολλ ινν) με χέρια όπως flush draw με επαφή είτε straight draw με οβερ καρτς κλπ δηλαδή όταν έχω πάνω από 14 ουτς στο φλοπ εξ έχω και το ξερο ολλ ινν μέσα στο οπλοστάσιο μου .

αν flatarei το flop το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχει επαφή και draw καθώς είναι πολύ heavy το board για να κάνει slowplay .νομιζω πως τα πεταει στο turn σε shove αν και δε μου αρέσουν γενικά τα overbet .

με αυτά τα stak παντός shove το turn ,αν είχαμε effective like 40bbs δε shovaro ,είτε bet 1/2 pot η ακόμα και check call .