Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Δύο hands από τελικά τραπέζια σε MTTs

Recommended Posts

Συντάκτης: HPanigma

Δημοσιεύθηκε: 28 Ιουνίου 2011

Σήμερα θα παραθέσω δύο χέρια από τελικά τραπέζια που έκανα τελευταία (αν και δεν με βοήθησαν να περάσω το μεγαλύτερο swing που αντιμετωπίζω από τότε που ξεκίνησα να παίζω regularly) τα οποία ήταν αρκετά κρίσιμα.

Hand 1

*** Κλικ εδώ για να διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... ***

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ήθελα να κάνω μια επισήμανση γιατί βλέπω τελευταία πολύ σαν επιχείρημα να βάζουμε stats τον αντιπάλων(vpip etc).

Να επισημάνω ότι είμαι fun των stats στα cash games, τα χρησιμοποιώ και τα θεωρώ απαραίτητο εργαλείο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα online cash games, αλλά στα mtt έχουνε ελάχιστη έως καθόλου αξία για τον απλούστατο λόγο ότι σε μια database μετά από 1 χρόνο δεν πρόκειται να έχεις για ένα παίχτη πάνω από 2000-3000 hands imported, αλλά το σημαντικότερο, ότι τα stats αυτά μεταβάλλονται άπειρα ανάλογα με το στάδιο του mtt, άρα δεν έχει χρησιμότητα να έχεις 100 hands από ένα αντίπαλο σου σε late stages, όταν παίζεις early stages. Είναι πολύ προτιμότερο να βάλεις ένα πρόγραμμα όπως tournament shark ή sharkscope hud όπου το roi και το avg buy in ενός αντιπάλου είναι πολύ σημαντικότερα για να βγάλεις edge απέναντι του ειδικά όταν παίζεις πολλά tour μαζί και δε μπορείς να ανοίγεις opr, sharkscope etc. Όσο για τα χέρια κάνω call και στα 2.

sry για τα greeklish

Edit moderator: Το κείμενο μετατράπηκε από greeklish. Παρακαλώ χρησιμοποιείτε μόνο Ελληνικά στο forum.

Πιστεύω ότι και από λίγα χέρια στατιστικών 100-120 μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα (με κάποιο ικανοποιητικό βαθμό εμπιστοσύνης) για τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Όπως το παράδειγμα ένας παίκτης με 85 aggression ε είναι ξεκάθαρο πιστεύω ότι είναι super agro. Συμφωνώ με το σχόλιο για tournament shark κτλπ… προφανώς το χρησιμοποιώ και είναι πάρα πολύ χρήσιμο.

Βέβαια όσο το σκέπτομαι ίσως ο λόγος που κάνεις μια τέτοια παρατήρηση είναι και θέμα stakes σε χαμηλότερα stakes (με buy in 11-55) αναγνωρίζεις πολύ εύκολα τι τύπος κακού παίκτη είναι (passive, agro, station etc..) από μικρό δείγμα κιόλας, ενώ σε λίγο καλύτερους παίκτες δεν σου φανερώνουν πολλά αυτά τα stats σε τέτοιο δείγμα.

κ τα δύο είναι δύσκολα χέρια ας προσπαθήσω λοιπών να μιλήσω απ την σκοπιά ενός αρχάριου σαν εμένα..

1:συμφωνώ με το ραησε αρχικά απ το βτν αλλά το φλοπ δν μ αρέσει καθόλου,,χαρακτηρίζεις τον παίχτη αγρεσσιβε donk αλλά όπως κ να το κάνουμε το βετ από μπροστά σημαίνει ότι κάτι έχει..κατά η γνώμη μ εκεί είναι σε κάποιον αδύναμο άσσο η σε δύο επαφές χωρίς τον άσσο..το τύρν ς δείνει ουτς αλλά το χέρι ς δεν veltiwnetai ς ξανακάνει το ίδιο bet κάτι π με provlhmatizei γτι όντως δείχνει η τα nuts η ότι τραβάει για κάτι η ίσως ότι έχει κάτι με το οποίο αν φάει ραησε στο τύρν με το ποντάρισμα αυτό να μην είναι commited ...στο ρίβερ διπλώνει ο assos κ λέει αλλ ιν.....με το all ιν αυτό εγώ αν όντως είναι donk τον τοποθετώ η σε ax η σε 2 pair π μ τον άσσο xathikan στο κόλπο δν είσαι ακόμα commited οπότε δύσκολη apofasi απέναντι σε καλό παίχτη ήθαν autofold

2:ο σβ ς κάνει min reraise κάτι π με προβληματίζει πολύ..περισσότερο φοβάμαι αυτών παρά το bb το σβ ουσιαστικά ζηθάει κάποιο call η κάποιο reraise όπως κ egine to bb τα βάζει με ένα range π λογικά στην καλύτερη φλιπάρεις οπότε για μένα fold

1ο χέρι , δεν μου αρέσει από btn raise x3 που αν κατάλαβα καλά έκανες, προτιμώ επίσης raise turn περίπου 70k , και όπως παίχτηκε crying kapws αλλά call ...

2ο χέρι call , σχεδόν auto imo ...

ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά που έχω φτάσει στο τελικό τραπέζι 5 φορές και δεν το έχω σηκώσει ποτέ! Πρέπει να είναι κάποιου είδους <αρνητικό> recor, LOL.

ΑΜΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ FT ΜΕ ΤΑ ΛΕΚΑΝΑΚΙΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.

Ήθελα να κάνω μια επισήμανση γιατί βλέπω τελευταία πολύ σαν επιχείρημα να βάζουμε stats τον αντιπάλων(vpip etc).

Να επισημάνω ότι είμαι fun των stats στα cash games, τα χρησιμοποιώ και τα θεωρώ απαραίτητο εργαλείο έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα online cash games, αλλά στα mtt έχουνε ελάχιστη έως καθόλου αξία για τον απλούστατο λόγο ότι σε μια database μετά από 1 χρόνο δεν πρόκειται να έχεις για ένα παίχτη πάνω από 2000-3000 hands imported, αλλά το σημαντικότερο, ότι τα stats αυτά μεταβάλλονται άπειρα ανάλογα με το στάδιο του mtt, άρα δεν έχει χρησιμότητα να έχεις 100 hands από ένα αντίπαλο σου σε late stages, όταν παίζεις early stages. Είναι πολύ προτιμότερο να βάλεις ένα πρόγραμμα όπως tournament shark ή sharkscope hud όπου το roi και το avg buy in ενός αντιπάλου είναι πολύ σημαντικότερα για να βγάλεις edge απέναντι του ειδικά όταν παίζεις πολλά tour μαζί και δε μπορείς να ανοίγεις opr, sharkscope etc. Όσο για τα χέρια κάνω call και στα 2.

sry για τα greeklish

Edit moderator: Το κείμενο μετατράπηκε από greeklish. Παρακαλώ χρησιμοποιείτε μόνο Ελληνικά στο forum.

+1 βλέπω συνέχεια σε posts ακόμα και στο high stakes στο 2+2, ακόμα και σε videos από γνωστούς pro να λένε "ο αντίπαλος παίζει 50/30 η whatever σε 60 hands " or sth άρα είναι maniac και είναι απλά γελοίο. Όπως ακριβώς λέει ο άκης σε cash game αν ο αλλος ανοίγει από CO σε αρκετά hands πχ 20% είναι σωστό το assumption ότι τόσο ανοίγει (και φυσικά έχουμε συνήθως πολύ μεγάλο δείγμα σε regs ) γιατί το σενάριο είναι σχεδόν πάντα το ίδιο (έχουμε 100bb + συνήθως).

Φέτος σε πάνω από 2.5k scheduled mtts στο stars το μεγαλύτερο δείγμα σε hands από κάποιον παίχτη που έχω είναι κάτι σαν 4k hands . Αν κάτσω και τα φιλτράρω με blind level , stack size , stacks πίσω του, άτομα left , bubble και πολλά άλλα (εκτός του ότι πρακτικά δεν γίνεται να μου τα εμφανίζει κάποιο HUD έτσι την ώρα που παίζω ) τελικά θα καταλήξω με κάτι σαν 50 χέρια. Αν τα χρησιμοποιήσω όπως είναι τότε αν παίζω στα 20 άτομα ενός tour απλά τα stats μου είναι άχρηστα γιατί η πλειοψηφεία τους είναι από early stages , άλλα buy in κλπ. συγκεκριμένα νομίζω μου δίνουν και εντελώς λάθος πληροφορίες. Όπως είπε ο άκης opr και sharkscope και είναι surprising τόσα συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις από αυτά τα stats για το πως παίζει ακόμα και για ranges κλπ.