Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΧΕΡΙΩΝ μερ.2ο

pol gt

Recommended Posts

Επειδή σκοπεύω να αναρτήσω μελλοντικά παρτίδες χαμένες ώστε να ακούσω διαφορετικές προσεγγίσεις και γνώμες, θεωρώ σκόπιμο πριν, να κάνω έναν πρόλογο έτσι ώστε οι γνώμες που θα ακουστούν να είναι φιλτραρισμένες λαμβάνοντας υπ' όψιν πλευρές αθέατες οι οποίες αφορούν τα περιστατικά, κι έτσι το παρών εγχείρημα να είναι εποικοδομητικό και ωφέλιμο στο μέγιστο δυνατό βαθμό, και να μην καταντήσει όπως το προηγούμενο εδώ: http://pokerland.gr/forums/erotiseis-arxarion/14717 .

Δεν ξέρω πως καταλαβαίνει κανείς το γεγονός μιάς καθημερινής δεκαπεντάωρης πρακτικής και θεωρητικής ενασχόλησης με ένα αντικείμενο αδιαλήπτως, που σημαίνει 7 ημέρες την εβδομάδα δίχως διακοπή λόγω εορτών ή αιτιών που να προκαλούσαν την ανάγκη προσωρινής διακοπής και απομάκρυνσης, με πενταετή χρονική διάρκεια, κι αν θεωρείτε αυτό ως ένα βαθμό μία πολύ σημαντική, ή και καθόλου, παράμετρος για την εξειδίκευση του ανθρώπου πάνω σε ένα θέμα. Προσωπικά πιστεύω πως με τις συνθήκες αυτές επιτυγχάνεται στο μεγαλύτερο δυνατό η γνωσιακή και τεχνική εξειδίκευση του ανθρώπου στο μέτρο που του το επιτρέπουν οι νοητικές, αντιληπτικές και υπόλοιπες ψυχοπνευματικές δυνατότητές του.

Ο ανθρώπινος παράγοντας εξεταζόμενος ακόμη και μέσα στα στενά και περιορισμένα του φυσικά όρια, παρουσιάζει πολυσύνθετη και πολυποίκιλη εικόνα αλλά και εκφράσεις μέσα από την διαφορετικότητα η οποία στον ανάλογο βαθμό διαμορφώνει και τις εκάστοτε συνθήκες, θέσεις και αντιθέσεις.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως μιά όμοια προβληματική απαιτεί διαφορετικές προσεγγίσεις και απαντήσεις για κάθε έναν ξεχωριστά, διαμετρικά ανάλογα στο βαθμό και τις ιδιαιτερότητες του καθενός ακόμη κι όταν οι ανάγκες είναι ίδιες.

Αυτά ισχύουν και στο ποκερ, όχι μόνο έξω απο αυτό. Μία όμοια περίσταση, ένα ίδιο χέρι καρτών δηλαδή, δεν θα έχει προσέγγιση όμοια σε δύο διαφορετικούς παίκτες, και πέρα από την χρήση των συμβατών εργαλείων, τα μαθηματικά λόγου χάριν και την εφαρμογή τους στο ποκερ, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και παράπλευροι παράγοντες. Για παράδειγμα, το οικονομικό εύρος του παίκτη (Bankroll) το οποίο διαμορφώνει, συν τοις άλλοις βέβαια, τον βαθμό ρίσκου που μπορεί να αναλάβει κάποιος όταν είναι αντιμέτωπος με αυτήν την ανάγκη.

Άρα ο τρόπος διαχείρησης του παιγχνιδιού πρέπει είναι διαφορετικός από παίκτη σε παίκτη, και κάτι που μπορεί να είναι λάθος τακτική για τον έναν, για τον άλλο να είναι τακτική προσαρμοσμένη στο επίπεδο του. Επομένως σε ένα δημόσιο βήμα όπως είναι το φορουμ, οι γνώμες πρέπει να είναι διακριτικές και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ιδιαίτερες ανάγκες. Όταν δεν γίνετε αυτό δεν βρίσκουν, κι όπως είναι φυσικό, τις εξισορροπήσεις που αναζητούν, οι αρχάριοι κυρίως, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους στο παρών βήμα.

Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό και μάλλον μπορεί να περιγράψει μια γενική εικόνα της κατάστασης, και όχι μόνο εμένα προσωπικά.

Η παρτίδα αριθμός τάδε:

Δευταίρα 11 Ιουλίου. Παίζω στην http://www.ub.de/σε τραπέζια 0.5$ / 0.10$ και έχω κάβα 50$. Μέσα σε μισή ώρα έχασα όλη την κάβα. Πως;;;

Έχω ΚQ καρδιές και ο αντίπαλος J7 ανόμοιο χρώμα.

Το φλοπ ανοίγει με ποτ 0.35$, από το ύψος των Μπλάϊντ, ούτε ο αντίπαλος πόνταρε πρε-φλοπ ούτε κι εγώ καθώς KQ είναι για εμένα από τα πιο άχρηστα φύλλα και επανειλλημένα τα πλήρωσα, και ανοίγει 7 καρδιά 7 σπαθί Α καρδιά.

Χαλαρά ποντάρω 0.30$ κι ο αντίπαλος απαντά με +3$. Έχει σχηματίσει τριάδα με τα εφτάρια. Εμένα το ύψος του πονταρίσματός του περιόρισε τις σκέψεις μου γύρω από τα ενδεχώμενα για το ποιές κάρτες κρατάει, και υπολόγισα ως πιθανότερο να έχει κι αυτός δύο καρδιές, οπότε σε αυτό το ενδεχώμενο είμαι ισχυρότερος και ακολουθώ το ποντάρισμα.

Το Τουρν (τέταρτη κοινή κάρτα) ανοίγει 5 καρδιά. Σχηματίζω το δυνατότερο χρώμα αφού κρατώ τον Ρίγα και ο Άσσος είναι κάτω, άρα αν ισχύει το ενδεχώμενο που υπολόγισα πριν η παρτίδα είναι δικιά μου, και ήταν μέχρι τη στιγμή εκείνη παρόλο τον λάθος υπολογισμό που έκανα, και χαλαρά ποντάρω 1$.

Ο αντίπαλος απαντά με all-in κι εγώ δεν μπορώ να απαντήσω διαφορετικά εκτός το να ακολουθήσω.

Ο Ρίβερ (πέμπτη κοινή κάρτα) ανοίγει Α και δίνει στον αντίπαλο Φουλ στα Εφτάρια με Άσσους.

Με μία γενική εκτίμηση και ανάληση θα λέγαμε πως ο τρόπος διαχείρησης των φύλλων μου ήταν τελείως αρνητικός. Θα έπρεπε να ξεκινήσω πολύ δυναμικά την παρτίδα, αφού είμουν πριν τον αντίπαλο σε θέση, που ενδεχωμένος θα απέτρεπε την εξέλιξη της παρτίδας, σύμφωνα με τα χαρτιά του αντίπαλου που δεν θα του επέτρεπαν να ακολουθήσει, και έτσι θα προστατευόμουν και δεν θα έχανα τα χρήματά μου. Επίσης στην άστοχη αυτήν μου διαχείρηση, στην παρτίδα πιο πάνω, προσθέτω και όλες τις δικές σας προσεγγίσεις, δίχως να τις γνωρίζω, τουλάχιστον προς το παρών.

Όμως αυτό που δεν γνωρίζετε, επειδή δεν φένετε, είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν τον τρόπο του παιγχνιδιού μου. Συνθήκες οι οποίες είναι δομημένες από ένα πολύ περιορισμένο οικονομικό εύρος (Bankroll) το οποίο περιορίζει δραματικά το εύρος ανάληψης ρίσκου, και από μία διαρκή έγνοια στο να είναι οι απώλειες μου όσο το δυνατόν λιγότερες.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η πιο πάνω παρτίδα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω και πίσω από τη στιγμή που γνώριζα, διαισθητικά, πριν από το χρώμα πως το φύλλο μου θα πετύχει τον συνδιασμό του σε χρώμα στη συνέχεια του παιγχνιδιού, όπως και έγινε, αλλά δυστυχώς η μοίρα να το πω, η τύχη να το πω, όπως και να το πω τελικά αποδείχτηκε πως το χρώμα μου ήταν ανίσχυρο. Δυστυχώς η διαίσθησή μου δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να διαβλέπω τα γεγονότα στο τέλος τους πριν πραγματοποιηθούν.

Όπως καταλαβένεται από τα παραπάνω, είναι προφανή τα αίτια που περιορίζουν την παικτική μου δυναμική, κι αυτό επιδρά δυστυχώς αρνητικά στην εξέλιξη και βελτίωση μου η οποία δυστυχώς θα νηπιάζει για όσο καιρό θα είναι οι συνθήκες ίδιες.

Και φυσικά δηλώσεις πως έπαιξα άθλια την παρτίδα ή πως δεν θα καταλάβω αν μου εξηγήσει κάποιος, δεν οδηγούν πουθενά. Γνώμες που λαμβάνουν όμως υπ' όψιν κάθε παράμετρο που συσχετίζεται στο ζήτημα και είναι εναρμονισμένες στο γενικό ποιοτικό και οικονομικό επίπεδο είναι ευπρόσδεκτες αλλά πριν από όλα αναγκαίες.

Τα λέμε στη συνέχεια...

Να είστε καλά και πάντα με επιτυχίες...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό που ξέχασα να πω πριν αλλά συμπληρώνω τώρα, είναι πως έχω συναίσθηση και κατανοώ πως όση εμπειρία και να έχει κάποιος πάνω σε ένα θέμα, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι με περισσότεροι εμπειρία γνώσεις και τεχνικές, γι' αυτό μην νομίζετε πως χάνετε τα λόγια σας μαζί μου γιατί καταγράφω και σκέπτομαι όλα όσα λέτε.

Λοιπον, θα σου προτεινα καταρχην να παιξεις σε μικροτερα stakes γιατι δεν βλεπω να

εχεις αρκετες γνωσεις για το παιχνιδι.

θα σου προτεινα να κατεβασεις η να αγορασεις βιβλια πόκερ , η να γραφτεις σε καποιο training site

1ο Τεραστιο λαθος κανεις Limp , τωρα αν το θεωρεις αχρηστο φυλλο , μην μπενεις καν. το Limp (να μπενεις στην παρτιδα χωρις raise (το οποιο θα ειναι χ3 Big Blinds ( 0.30$ σε αυτο το stake ) Ξεχασε το.

τωρα στην παρτιδα ακολουθησαν το μικρο και μεγαλο blind που ειδαν το flop τζαμπα.

ο ενας εκανε Trips και σου εκανε reraise , ειδικα εκει που εκανε allin , το κανει μονο με trips και εχει outs για fullhouse το οποιο του βγηκε, τιποτα τραγικο.

Παρακολούθησα το πρώτο ομότιτλο thread μέρος 1ο και με προσοχή διάβασα και το παρόν.Δε θα ασχοληθώ τόσο με την παρτίδα (αν και έχω πολλά να πω) ούτε με τη διαχείριση bankroll , θέμα το οποίο θίγεις.Θα ασχοληθώ περισσότερο με το τεράστιο κεφάλαιο του Ποκερ που λέγεται Διαχείριση Συναισθήματος.

Το πρώτο που μου κάνει εντύπωση είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο διαπιστώνω να αντιμετωπίζεις αρνητικά-και ίσως για πολλούς καταστροφικά -συναισθήματα.Το "μοναδικός" το λέω με την έννοια του αξιοθαύμαστου και ισορροπημένου συναισθηματικά.Η προφανής πνευματική σου καλλιέργεια δε σου επιτρέπει να "περιδινιστείς" στο βάθος των αρνητικών συναισθημάτων που νομοτελειακά η ενασχόληση με το πόκερ προκαλεί ανά καιρούς.Προς τιμήν σου στο συμπληρωματικό σου ποστ ξεκαθαρίζεις ότι η διάθεση σου είναι εποικοδομητική και με επιθυμία για ειλικρινή διάλογο αίροντας την υποψία μου ότι υποκινείσαι από αυτάρεσκη εσωστρεφή επιθυμία για αυτοεπιβεβαίωση και άρα στασιμότητα.Όλα αυτά όμως τα οποία βλέπω στη συλλογιστική σου δεν αναιρούν το γεγονός ότι θεωρώ ότι με έναν ίσως ασυνείδητο, σίγουρα όμως περίτεχνο τρόπο ορθολογικοποιείς βγάζοντας κατά τη γνώμη μου λανθασμένα συμπεράσματα.Και βλέπω-επέτρεψέ μου-την αναπόφευκτη σύγκρουση του ποιητή με τη κατάσταση "ως είναι".Εξηγούμαι:

-Λες:

"Δεν ξέρω πως καταλαβαίνει κανείς το γεγονός μιάς καθημερινής δεκαπεντάωρης πρακτικής και θεωρητικής ενασχόλησης με ένα αντικείμενο αδιαλήπτως, που σημαίνει 7 ημέρες την εβδομάδα δίχως διακοπή λόγω εορτών ή αιτιών που να προκαλούσαν την ανάγκη προσωρινής διακοπής και απομάκρυνσης, με πενταετή χρονική διάρκεια, κι αν θεωρείτε αυτό ως ένα βαθμό μία πολύ σημαντική, ή και καθόλου, παράμετρος για την εξειδίκευση του ανθρώπου πάνω σε ένα θέμα. Προσωπικά πιστεύω πως με τις συνθήκες αυτές επιτυγχάνεται στο μεγαλύτερο δυνατό η γνωσιακή και τεχνική εξειδίκευση του ανθρώπου στο μέτρο που του το επιτρέπουν οι νοητικές, αντιληπτικές και υπόλοιπες ψυχοπνευματικές δυνατότητές του."

Αν παράγοντας και κριτήριο για την ανάπτυξη μιας δεξιότητας κάποιου ήταν η επισταμένη ενασχόληση του ΚΑΤΑ ΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ τότε τα πράματα θα ήταν πολύ εύκολα.Τότε δηλαδή όλοι θα ασχολούμασταν πολλές ώρες και έντονα με κάτι και θα είχαμε εύλογα την απαίτηση να έχουμε και αποτέλεσμα.Όχι φίλε pol δε νομίζω ότι είναι έτσι.Ερωτήματα πολλά μπαίνουν εδώ.Ποιό ποσοστό της ενασχόλησης σου το αφιέρωσες σε διάβασμα στρατηγικής πόκερ?Ποιό ποσοστό της ενασχόλησης σου το αφιέρωσες για να αναλύσεις χέρια τα οποία έπαιξες μόνος σου ή συζητώντας τα με άλλους?Τι βιβλία έχεις διαβάσει?Τι ποσοστό της ενασχόλησης σου αφιερώνεις για να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου?(Ο Ήλιος Κ.-κατά κοινή παραδοχή καλύτερος παίκτης κας στη Ελλάδα -μου μίλησε ακόμη και για διαλογισμό όταν συζητάγαμε για αυτό το θέμα).Θα ήθελα λοιπόν να καταλήξω ότι δε λέει και πολλά πράματα ο κατά την εκτίμησή σου βαθμός ενασχόλησης σου αλλά η ποιότητα αυτής.Και εδώ είναι το δύσκολο διότι όπως τόσο σωστά λες

" κι όταν οι ανάγκες είναι ίδιες". μιά όμοια προβληματική απαιτεί διαφορετικές προσεγγίσεις και απαντήσεις για κάθε έναν ξεχωριστά, διαμετρικά ανάλογα στο βαθμό και τις ιδιαιτερότητες του καθενός ακόμη

Ακριβώς!!Η ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου απαιτεί και "ιδιαίτερου" τύπου ενασχόληση.Αυτό είναι αξίωμα.Για δες λοιπόν εδώ το εξής:Για κάθε άνθρωπο ανάλογα με τον γονότυπό του, τα επίκτητα του χαρακτηριστικά του μα κυρίως τα βιώματά του ο δρόμος είναι διαφορετικός.Η δυσκολία δηλαδή είναι να βρω ποια είναι εκείνα τα στοιχεία μου τα οποία συνηγορούν προς μια επιθυμητή κατεύθυνση και εν τέλει στόχο και να τα μεγιστοποιήσω σε αποτελεσματικότητα και ποια στοιχεία δεν συνηγορούν και να τα μαραζώσω όσο μπορώ ως "οντότητες".Για παράδειγμα προσωπικά είχα αρκετές γνώσεις στατιστικής ,πιθανοτήτων και συνδυαστικής,αγάπη για το παιχνίδι από μικρός,και ανταγωνιστικότητα όμως μικρό βαθμό αυτοπειθαρχίας και προγραμματισμού και μεγάλη οξυθυμία.Προσπάθησα να τελειοποιήσω τα συν μου και να αναγνωρίσω κατ,αρχήν τα μείον μου και στη συνέχεια να τα δουλέψω.Διαισθάνομαι ότι ο δρόμος για το ποιητή-και πάλι επέτρεψέ μου-είναι δύσκολος και δύσβατος.Όταν όμως αναγνωρίσει κάποιος τη πραγματική του ουσία ως "ευχή και κατάρα" τότε θα δει πιο καθαρά ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει για να καταφέρει κάτι που επιθυμεί.Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.

Προσωπικά αντιμετώπισα στα 3 χρόνια που παίζω ημι-επαγγελματικά πόκερ μεγάλες δυσκολίες να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου.Τα γνωστά αποτελέσματα των μεγάλων downswing που σε κάνουν κάποιες στιγμές να νοιώθεις ότι "δε θα σταματήσει ποτέ" και κάθε φορά που κάθεσαι να παίξεις ότι "είσαι μπροστά σε εκτελεστικό απόσπασμα" .Και με δεδομένη την μεγάλη οικονομική μου δυσκολία δημιουργούσε έναν εκρηκτικό συνδυασμό.Τα λεφτά τα οποία θεωρούσα ως bankroll ήταν και λεφτά τα οποία αν έχανα θα μου δημιουργούνταν τεράστιο πρόβλημα. Τα έχω ζήσει και τα ξέρω pol .Είναι δύσκολο.Στο σημείο αυτό της ψυχολογικής πίεσης είναι λογικό να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις τύπου "είναι στημένο" ή ότι "δεν είναι για μένα αυτό το παιχνίδι όσο και να δουλέψω".Αυτές οι σκέψεις σκοπό έχουν να μας προστατέψουν από τα αρνητικά μας συναισθήματα αναδομώντας σε ένα ψευδές μεν αληθοφανές δε "λογικό" πλαίσιο τις διαψευσμένες μας προσδοκίες.Επειδή λοιπόν το γνώριζα εις βάθος αυτό, γιαυτό και ποτέ δε μπήκα στο πειρασμό-και το λέω με περηφάνια αυτό-να πω ότι "κάτι δε πάει καλά εδώ" ή ότι το όλο παιχνίδι είναι rigged ή "δε μπορώ εγώ".Απλά πείσμωνα περισσότερο,διάβαζα ακόμη περισσότερο και κοίταζα με προσοχή τα διαγράμματα των μεγάλων Ελλήνων και ξένων παικτών στο sharkscope και τα μεγάλα-μεγαλύτερα από τα δικά μου- downswing .Και σήμερα έρχομαι να πω:Κάτι κατάφερα.

.Πιστεύω ακράδαντα ότι ο σωστός τίτλος για το thread αυτό είναι "Αδυναμία διαχείρισης συναισθήματος σε σχέση με το πόκερ" όμως το thread είναι δικό σου φίλε pol και σε καμία περίπτωση δεν προτείνω αλλαγή,απλά το θέτω ως προβληματισμό. Θα παρακαλέσω όμως να μη μπούμε στη συζήτηση του "βγάζω κέντα,βγάζει χρώμα-βγάζω χρώμα βγάζει φουλ".Ας το διατηρήσουμε φίλε pol - και όλοι- ένα πεδίο συζήτησης- προβληματισμού γενικότερα για τη ψυχολογική μας σχέση με το πόκερ (αν βέβαια συμφωνείτε) .

κερμιτ64 ίσως σφάλλω αλλά νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό αυτά που αναφέρεις είναι ψυχολογικές προβολές του εαυτού πάνω στον άλλο, όσων αφορά το στοχοποιημένο κομμάτι σε εμένα, αλλά δεν αποκλείω και το γεγονός να ισχύουν όσα περιγράφεις και ασυνείδητα να προβάλω εγώ τον εαυτό μου πάνω σου, με άλλα λόγια, με στρεβλή αντίληψη να δέχομε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά από τις εντυπώσεις που προκαλούν τα λόγια σου και να αντιλαμβάνομαι εσωτερικές μου πτυχές ως δικές σου. Δεν είναι κάτι όμως το οποίο έχει στην παρούσα φάση της πορείας τόση βαρύτητα ώστε να με απασχολήσει. Ζητήματα υπαρξιακής φύσης με απασχόλησαν στον καιρό τους και βρήκαν τις απαιτούμενες απαντήσεις σε όλα σχεδόν τα πεδία, και τα τελευταία που θα μπορούσαν στη δεδομένη στιγμή να βρουν θέση στα ενδιαφέροντά μου είναι ζητήματα αυτοπροορισμού και αυτογνωσίας με την όποια παράμετρο τους.

Βέβαια η εσωτερική πορεία του ανθρώπου προς την ολοκλήρωση, ωρίμανση και τελειοποίηση, δεν έχει τέλος και συνοδεύει σε όλη του τη ζωή τον άνθρωπο. Αυτό που αλλάζει είναι η ιεράρχηση και ο βαθμός της έντασης της ενασχόλησης του υποκειμένου (του προσώπου) με τον εαυτό, και τον χαρακτήρα που δίνει στην γενική του ανάπτυξη. Αυτά για το πρώτο σκέλος του ποστ.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο σκέλος, δείχνεις να μην έχεις καταλάβει τα λόγια μου λίγο πριν, αφού λες με άλλα λόγια ότι περιεκτικά είπα κι εγώ πριν, και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την διαφωνία σου μαζί μου.

Γιατί στηρίζεις την διαφωνία σου με αυτό το επιχείρημα:

Όχι φίλε pol δε νομίζω ότι είναι έτσι.Ερωτήματα πολλά μπαίνουν εδώ.Ποιό ποσοστό της ενασχόλησης σου το αφιέρωσες σε διάβασμα στρατηγικής πόκερ?Ποιό ποσοστό της ενασχόλησης σου το αφιέρωσες για να αναλύσεις χέρια τα οποία έπαιξες μόνος σου ή συζητώντας τα με άλλους?Τι βιβλία έχεις διαβάσει?Τι ποσοστό της ενασχόλησης σου αφιερώνεις για να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου?

κάτι το οποίο όμως ως όρο αναφέρω στην άποψη μου και που διαφώνισες. Δες το ξανά:

Προσωπικά πιστεύω πως με τις συνθήκες αυτές επιτυγχάνεται στο μεγαλύτερο δυνατό η γνωσιακή και τεχνική εξειδίκευση του ανθρώπου στο μέτρο που του το επιτρέπουν οι νοητικές, αντιληπτικές και υπόλοιπες ψυχοπνευματικές δυνατότητές του.

Και φυσικά εννοούνται και ζητήματα οργανωτικής φύσης όπως τα περιγράφεις στην ένστασή σου. Αυτά για το δεύτερο σκέλος του ποστ που το κλείνω λέγοντας πως η φύση του πόκερ δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο ή λιγότερο σε θέματα αυτογνωσίας από κάθε άλλη ενασχόληση, θα έλεγα δε πως ποιοτικά υστερεί σε ερεθισμούς διότι δεν προσφέρει δόκιμα και υγιεί χαρακτηριστικά, όπως λόγου χάριν η αλληλεπεριχώρηση με την θετική πρόσληψη του άλλου, κι αυτό διότι προϋποθέτει αντιπαλότητα και ανταγωνισμό, έννοιες που ακυρώνουν σημαντικότατες ποιότητες της εσωτερικής στην εξέλιξη και ανάπτυξη πραγματικότητας, κατά το Ελυτικό <<Πρέπει να εξημερώσης την έννοια της ύπαρξης μέσα σου για να την καταλάβεις>> (Μικρός Ναυτίλος)

Με τα υπόλοιπα που λες λίγο-πολύ συμφωνώ.

Λοιπον, θα σου προτεινα καταρχην να παιξεις σε μικροτερα stakes γιατι δεν βλεπω να

εχεις αρκετες γνωσεις για το παιχνιδι.

θα σου προτεινα να κατεβασεις η να αγορασεις βιβλια πόκερ , η να γραφτεις σε καποιο training site

1ο Τεραστιο λαθος κανεις Limp , τωρα αν το θεωρεις αχρηστο φυλλο , μην μπενεις καν. το Limp (να μπενεις στην παρτιδα χωρις raise (το οποιο θα ειναι χ3 Big Blinds ( 0.30$ σε αυτο το stake ) Ξεχασε το.

τωρα στην παρτιδα ακολουθησαν το μικρο και μεγαλο blind που ειδαν το flop τζαμπα.

ο ενας εκανε Trips και σου εκανε reraise , ειδικα εκει που εκανε allin , το κανει μονο με trips και εχει outs για fullhouse το οποιο του βγηκε, τιποτα τραγικο.

1ο Τεραστιο λαθος κανεις Limp ... το Limp ... Ξεχασε το...

Παιδιά καλά είναι να εξηγούμε για ποιό λόγο πρέπει να επιλέγουμε μία κίνηση και για ποιό λόγο όχι, ώστε να καταλαβαίνει ο άλλος τα λόγια μας γιατί διαφορετικά ακόμη και το πιο απλό γίνετε δυσνόητο, και είναι σαν να ζητάμε από τον άλλο να εφαρμόζει αψυχολόγητα όσα του υποδεικνύουμε.

1on γιατι μετα το ανοιγμα του φλοπ , δεν ξερεις τι μπορει να εχει ο αλλος, γιατι οπως και στην προηγουμενη παρτιδα που ανεβασες , οπως ειδες το small και το big-blind σε εκαναν outplay με J-7 , Αν εκανες raise φυσιολογικα δεν θα εμπεναν με τετοια φυλλα, και αν εμπεναν το σημειωνεις και παιζεις αναλογα!

2ον για να δεις αντιδρασεις pre-flop , οπως 3bet , 4bet , 5bet που δειχνουν εν τελει καποια μεγαλυτερη "δυναμη"

3ον δεν θες να παιξεις το Α-Κ ( η γενικα το hand που επιλεξεις να παιξεις ) με παραπανω απο 2 ατομα, οσο περισσοτερα τα ατομα σε μια παρτιδα , τοσο μειωνονται οι πιθανοτητες νικης σου , η οι πιθανοτητες να κανουν fold σε καποια μπλοφα σου.. ( ειδικα μπενοντας με Limp preflop )

http://www.pokerology.com/poker-school/texas-holdem

διαβασε εδω σχετικα στο Betting For Begginers

και τα αλλα αρθρα θα σου ειναι χρησιμα!

ο estenought σου ειπε ακριβως τα ιδια πανω κατω με εμενα για το συγκεκριμενο hand.. Πρωτο βημα για να βελτιωθουμε σαν παιχτες ειναι να ανγνωριζουμε τα λαθη μας να μην εθελοτυφλουμε και να προσπαθουμε να βελτιωθουμε συνεχως μεσω αυτων.. ;)

ο estenought σου ειπε ακριβως τα ιδια πανω κατω με εμενα για το συγκεκριμενο hand.. Πρωτο βημα για να βελτιωθουμε σαν παιχτες ειναι να ανγνωριζουμε τα λαθη μας να μην εθελοτυφλουμε και να προσπαθουμε να βελτιωθουμε συνεχως μεσω αυτων.. ;)

:P Μόνο που αυτό δεν είναι κανόνας που μαθαίνει κάποιος στο ποκερ, αλλά από πολύ νωρίς όταν ακόμη μπουσουλώντας μωρό κάνει τα πρώτα βήματα και σκοντάφτει. :P

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση που παρόλο ο χειρισμός εξ αρχής είναι λάθος, είναι όμως απόλυτα συνειδητή πράξη και εξ υπηρετεί συγκεκριμένα ελατήρια. Τα εξηγώ στην αρχή του νήματος. Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν επιτρέπουν ρίσκο και κόστος. Κι εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα, και εμπεδώνονται καθημερινά, νομίζω πως η ποκερική καριέρα πρέπει να κλείσει γιατί δεν έχει νόημα.

Παιδιά ερώτημα. Έχεις JJ κι όταν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις ανεβάζεις το ποτ 3-4 φορές και ακολουθεί ένας αντίπαλος που παρουσιάζει μία γενική εικόνα μέσης δράσης. Το φλοπ ανοίγει ένα Βαλέ και δύο άσχετα. Ο αντίπαλος λέει ντούκου εσύ τι κάνεις;; Αν ποντάρεις έφυγε. Εάν πας ντούκου το πιθανότερο είναι να τον παρασύρεις.

Ακούω προτάσεις...

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς δύο άσχετα που λες διότι έχει σημασία η σύνθεση του flop .Υπάρχει το Heavy board τύπου πχ Js Qs As ή το T c J c 8 h (ένα παράδειγμα είναι αυτό http://pokerland.gr/forums/stratigika/15592 )και υπάρχουν board τύπου 2 6 j rainbow και βέβαια ποικίλει ο χειρισμός.Αν μιλάς για το τρίτο τύπο board θεωρώ ότι το hand σου είναι τέτοιο που σωστό είναι να δίνεις στον αντίπαλο free card για να βελτιωθεί.

Ας εξετάσουμε και τις δύο εκδοχές.

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς δύο άσχετα που λες διότι έχει σημασία η σύνθεση του flop .Υπάρχει το Heavy board τύπου πχ Js Qs As ή το T c J c 8 h (ένα παράδειγμα είναι αυτό http://pokerland.gr/forums/stratigika/15592 )και υπάρχουν board τύπου 2 6 j rainbow και βέβαια ποικίλει ο χειρισμός.Αν μιλάς για το τρίτο τύπο board θεωρώ ότι το hand σου είναι τέτοιο που σωστό είναι να δίνεις στον αντίπαλο free card για να βελτιωθεί.

Ας εξετάσουμε και τις 2 εκδοχές. Η μία είναι μέσα στα όρια κέντας και χρώματος η άλλη όχι.

ΥΓ. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το θέμα του λινκ γιατί δεν γνωρίζω την σημασία των αγγλικών όρων και το λεξικό δεν έχει τους περισσότερους.